VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Znaci cisto nagadjanje je to sto pricas ? Upoznao si ljude koji su ti rekli da su doziveli te natprirodne promene. Ne treba dalje da nastavljam.
Ja to nisam tako pretstavio, kao cisto nagadjanje.
Ja sam napisao da sam slusao iskustva ljudi koji su doziveli zivo iskustvo sa Bogom i promenu u svome bicu, ljude koje poznajem i sa kojima se vrlo cesto susrecem.
Ja sam licno doziveo to iskustvo.
Tu nije u pitanju SAMO necije svedocanstvo, vec sam zivot coveka koji je ranije vodio bez Boga, a koji vodi sada u zajednici sa njim, prakticno sprovodeci u zivot jevandjeosku istinu.
Takodje, tu je zivi uticaj koji taj covek vrsi na druge, on je drugaciji, njegovo ponasanje i odnos prema drugima je drugaciji, sama njegova pojava i boja glasa su drugaciji, na licu mu se ocrtava poletna radost i vedrina, on je pazljiv u govoru, birljiv u recima, strpljiv..itd.
Ne samo to, iz njega zraci sila koju osecaju svi koji dolaze u dodir sa tim covekom, i ona se prenosi na druge i privlaci ih Bogu, jer takav covek je pozvan da drugima svedoci o Bogu i ova sila je upravo data da ljudi ne budu privuceni samo recju koju on iznosi, vec i uticajem Duha koji iz njega isijava
Da bih ti pretstavio ovo cudo promene - navescu jedan dogadjaj koji se dogodio na ovim prostorima.
U crkvi sam slusao dogadjaj koji se dogodio u Sivcu negde kod Sombora.
Tamo je svojevremeno jedan Adventisticki propovednik drzao neka predavanja.
U tom mestu su zivela dva brata koji su bili poznati po tome sto su bili redovni posetioci kafana, i skoro svaki dan ucestvovali u kafanskim tucama, i pravili druge probleme ljudima u tom mestu.
Ova dva brata culi da ovaj propovednik drzi ova predavanja, i otisli su da ga slusaju.
Nakon ovih predavanja ti ljudi su se potpuno promenili.
Prestali su da posecuju kafane, da se tuku i prave probleme.
Reakcija okoline na promenu koju su doziveli je bila - da su poludeli - ljudi jednostavno nisu mogli da shvate promenu koju je jevandjelje izazvalo u ovim ljudima, i za njih je to bilo cudo.