Deset Božijih zapovjedi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci cisto nagadjanje je to sto pricas ? Upoznao si ljude koji su ti rekli da su doziveli te natprirodne promene. Ne treba dalje da nastavljam.

Ja to nisam tako pretstavio, kao cisto nagadjanje.

Ja sam napisao da sam slusao iskustva ljudi koji su doziveli zivo iskustvo sa Bogom i promenu u svome bicu, ljude koje poznajem i sa kojima se vrlo cesto susrecem.
Ja sam licno doziveo to iskustvo.
Tu nije u pitanju SAMO necije svedocanstvo, vec sam zivot coveka koji je ranije vodio bez Boga, a koji vodi sada u zajednici sa njim, prakticno sprovodeci u zivot jevandjeosku istinu.
Takodje, tu je zivi uticaj koji taj covek vrsi na druge, on je drugaciji, njegovo ponasanje i odnos prema drugima je drugaciji, sama njegova pojava i boja glasa su drugaciji, na licu mu se ocrtava poletna radost i vedrina, on je pazljiv u govoru, birljiv u recima, strpljiv..itd.
Ne samo to, iz njega zraci sila koju osecaju svi koji dolaze u dodir sa tim covekom, i ona se prenosi na druge i privlaci ih Bogu, jer takav covek je pozvan da drugima svedoci o Bogu i ova sila je upravo data da ljudi ne budu privuceni samo recju koju on iznosi, vec i uticajem Duha koji iz njega isijava

Da bih ti pretstavio ovo cudo promene - navescu jedan dogadjaj koji se dogodio na ovim prostorima.

U crkvi sam slusao dogadjaj koji se dogodio u Sivcu negde kod Sombora.
Tamo je svojevremeno jedan Adventisticki propovednik drzao neka predavanja.
U tom mestu su zivela dva brata koji su bili poznati po tome sto su bili redovni posetioci kafana, i skoro svaki dan ucestvovali u kafanskim tucama, i pravili druge probleme ljudima u tom mestu.
Ova dva brata culi da ovaj propovednik drzi ova predavanja, i otisli su da ga slusaju.
Nakon ovih predavanja ti ljudi su se potpuno promenili.
Prestali su da posecuju kafane, da se tuku i prave probleme.
Reakcija okoline na promenu koju su doziveli je bila - da su poludeli - ljudi jednostavno nisu mogli da shvate promenu koju je jevandjelje izazvalo u ovim ljudima, i za njih je to bilo cudo.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Au Laodikeja sta ti kucas :D Pa ljudi sirom sveta promene ponasanje iz mnogih razloga, nema potrebe ubacivati natprirodne sile u jednostavne price.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Opet izostavljas kontekst mojih reci.

Iz licnog iskustva ti govorim da to nema veze sa pukom promenom ponasanja ili odlukom da se primenjuju odredjeni principi.
To o cemu ja govorim je tesko objasniti ljudskim recima - jer covek to treba iskustveno da dozivi, ali jednostavno receno - to je dozivljaj koji covek dozivljava unutar svoga bica, u kome covek u trenutku biva ispunjen silom koja je van njega, i ona cini da njegovo srce biva omeksano i dobija jedan novi takt harmonicnog disanja.
Takodje, u umu se dogadja prosvetljenje i on postaje cist, i coveku se otkriva sama slava Bozja koju on vidi duhovnim ocima koje mu se otvaraju.

Ja te razumem, ali kada dozivis ovo iskustvo ako ga ikada budes potrazio, tada ces iskustveno spoznati o cemu je rec.
Ovako, ja razumem tvoju sumnju, ali ona je proizvod tvog ateistickog stava prema Bogu.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Auu i ja sam doživeo živo iskustvo sa Bogom zato više nisam kršćanin već ultrasatanista po volji Božijoj, a budista po opredeljenju slobodne volje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nije moje misljenje, vec biblijsko ucenje o padu sotone i trecine Bozjih andjela.

U bibliji na jednom mestu govoreci o unistenju greha i zla stoji - da se nakon Hristovog dolaska nece zlo vratiti drugi put.
Pokusacu da pronadjem taj tekst pa cu ga postaviti.

Ne bi se slozio s tobom jer Biblija se ne zavrsava sa Hristovim "dolaskom"
Nakon 1000 godina od tog Hristovog dolaska desava se sledeci dogadjaj iz otkrivenja 20:
7 I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
Da je obican covek pisao Bibliju sigurno bi se zadovoljio samo sa Hristovim dolaskom,ali po Bozjoj zapovedi zapisano je i sledece desavanje.....

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nakon 1000 godina od tog Hristovog dolaska desava se sledeci dogadjaj iz otkrivenja 20:
Da je obican covek pisao Bibliju sigurno bi se zadovoljio samo sa Hristovim dolaskom,ali po Bozjoj zapovedi zapisano je i sledece desavanje.....
to mnogi ne želeda vide,oni pišu svoju Reč.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Pogresno si razumeo ono sto sam napisao, a Mrsavkic je odmah to iskoristio da me kritikuje.

Naime, kada sam napisao da se zlo nece vratiti drugi put nakon Hristovog dolaska, tu sam mislio na sva desavanja koja ce se dogoditi do kraja a koji su zapisani u otkrivenju Jovanovom, a to su ne samo Hristov dolazak, vec i vezivanje sotone za 1000 godina, njegovo pustanje nakon 1000 godina, poslednji sukob izmedju Hrista i sotone, i sud Bozji i unistenje bezboznih, cime ce zlo biti iskorenjeno iz svemira jednom zauvek.
Nakon svih tih desavanja - dakle tokom vremena vecnosti zlo se nece vratiti drugi put.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kažu neki ukinute su Božije zapovijesti ili samo neke odredbe iz Dekaloga.

Šta kaže Biblija na to???????

Otkrivenje 12,17 I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.

Ako je ukinut Šabat kako to još stoje zapovijesti Božije u Otkrivenju.

Ne piše koji drže 9 zapovijesti od 10.

Kažu ukinuta je 4. zapovijest.

Kada je uvedena nedelja sunčev dan??? U pravo Konstantin

- 321. godine prvi rimski hrišćanski imperator Konstantin je uveo zakon o praznovanju nedelje. Dakle to je LJUDSKA NAUKA.

BOG OSUĐUJE LJUDSKU NAUKU 22Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski! Kološanima 2,22

Marko 7,8 Jer ostaviste zapovijesti Božije, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takova činite.

Marko 10,19 Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; ne čini nepravde nikome; poštuj oca svojega i mater.

Marko 12,31 I druga je kao i ova: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. Druge zapovijesti veće od ovijeh nema.
Luka 1,6 A bijahu oboje pravedni pred Bogom, i življahu u svemu po zapovijestima i uredbama Gospodnjijem bez mane.

1. Jovanova 3,24 I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao.

1. Jovanova 5,2 Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.

1. Jovanova 5,3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške.

2. Jovanova 1,6 I ova je ljubav da živimo po zapovijestima njegovijem. Ova je zapovijest, kao što čuste ispočetka, da u njoj živite.

Otkrivenje 12,17 I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.

Otkrivenje 14,12 Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu.

Otkrivenje 22,14 Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Luka 15,29 A on odgovarajući reče ocu: eto te služim toliko godina, i nikad ne prestupih tvoje zapovijesti, pa meni nikad nijesi dao jareta da bih se proveselio sa svojijem društvom;

Luka 18,20 Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.

Jovan 14,15 Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Jovan 14,21 Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.

Jovan 15,10 Ako zapovijesti moje uzdižete ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovijesti oca svojega i ostajem u ljubavi njegovoj.

1. Korincanima 7,19 Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovijesti Božijeh.

1. Jovanova 2,3 I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.

1. Jovanova 2,4 Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

1. Jovanova 2,7 Ljubazni! ne pišem vam nove zapovijesti, nego zapovijest staru koju imaste ispočetka. Zapovijest stara jest riječ koju čuste ispočetka.

1. Jovanova 3,22 I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
10BZ nisu ukinute.
Dapače - na kraju vremena opet će se ukazati kovčeg
sa 10BZ - nepromijenjenih.

Pitanje za one koji kažu da su i nadalje 10BZ validni:

Da li vjerujete u PRVU, i poštujete PRVU Božju zapovijest?
-------------------------------------------------- ------------------

Izlazak 20,2
"Ja sam Jahve , Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3
Nemoj imati drugih bogova uz mene.
---------------------------------------------

Da li vam je JAHVE - Jedini Bog?
Da li UZ Jahvu imate i Boga Sina i Boga SD?

Da li višebošci?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
tako je
još malo i pronaći će se Zavjetni Kovčeg koji je prorok Jeremija iznio van prije pada Jeruzalema
to če biti svjedočanstvo kršćanima da je Zakon nepromijenjiv i vječan, i da je dolazak Spasitelja blizu
također i znak svim ljudima svuda po svijetu jer mnogi još nisu ni vidjeli ni čuli za Božji Zakon
mnogi če se tada preobratiti - spasiti

Natrag