- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
U čijoj Bibliji si našao ove redne brojeve u 20. poglavlju knjige Izlaska- 1., 2., 3. ... 10. !?!?!?!?!?
Ja ovakvih brojeva ne vidjeh u knjizi Izlaska, pa te pitam tko si ti i tko te ovlastio da ovako drsko interveniraš u tekst biblijskog pisca. Čekam odgovor.
Problem je što rednih brojeva nema, tako da svako ko tvrdi da je u Svetom Pismu našao Dekalog (Deset reči) poređane po rednim brojevima, laže, ili je što će pre biti, akolita nekog od mirijada kultova oca laži, porođenih u američkom "revivalu".
Dakle , jel Bog cuvao svoju rec? JESTE!
Jel sacuvao ime? NIJE!
Sačuvao je i ime.
Ime nad svakim Imenom. Isus.
Ps. YHWH se nikada i ponavljam nikada nije izgovaralo "jehova" (ko je jehova?), još se manje Bog titulisao sa "jehova bog" ili "bog jehova", kako to čine Bruklniski svedoci trgovca suknom.
Tacno je da u spasenju, ucestvuje Otac , Isus i Sveti Duh.
A ne samo Jehova!
Opet moram da ponovim.
Otac je YHWH
Sin je YHWH
Duh Sveti je YHWH
YHWH je Otac
YHWH je SIN
YHWH je Duh Sveti
Ili za ove posednute američkim "would be jew"
YHWH je HA Abba
YHWH je HA MEMRA
YHWH je HA RUAH KADOSHIM
A kako Shema Israel kaže: SHEMA ISRAEL; ADONAI ELOHEINU, ADONAI ECHAD, (čak i da je stajalo: SHEMA ISRAEL YHWH ADONAI ELOHEINU ADONAI ECHAD) YHWH je JEDAN!
Dakle, ne Tri odvojena "bića", ne tri odvojena "velikodostojnika" (iznad kojih je ko? Russelovački lažni bog možda? ) ne nekakva skupina, nego JEDNO I JEDINO BIĆE, PRIRODA, NATURA, a TRI LIČNOSTI, ipostasa, osobe.
Bog je dakle:
JA JESAM OTAC
JA JESAM SIN
JA JESAM DUH SVETI
*** Izvorno značenje Tetragramatona je JA JESAM
No, stvarno značenje imena (HA SHEM, doslovno Velika Spoznaja, saznanje) je:
Y a H a UV(glas W se u hebrejskom izgovarao kao Uv) a H ili YaHavah - LJUBAV.
U skladu sa time, može se slobodno reći:
Otac (Abba) je LJUBAV
Sin (Reč, Memra) je LJUBAV
Duh Sveti (HA RUAH; HA KADOSHIM) je LJUBAV
Tri su objave, jedna je suština, JEDNO BIĆE - BOG, koji iz LJUBAVI (OTAC) rađa LJUBAV i LJUBAVLJU (Duh Sveti) sve uređuje i POSVEĆUJE.
Prosto je i jednostavno, ali se samo treba potruditi i isključiti (oterati, odreći se) sotonskih Sola i kuge koje one donose
Uostalom zar ne Reče:
"Voli Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom" i "Voli bližnjeg svog kao samoga sebe"? Zar ne Reče da o ovim dvema ZAPOVESTIMA visi Tanakh i Ketuvim?
LJUBAV je ključ.
Zato i Kaže:
Ne uzimaj imena Boga svoga uzalud.
Ne nazivaj LJUBAVLJU ono što LJUBAV NIJE. Ne ZAKLINJI SE LJUBAVLJU
Zato su i "zaboravili" izgovor HA SHEM...
Poslednja izmena: