Slazem se sa pocetkom posta ljudi su sami izmisljali stvari za druge ljude znajuci da su nedostizne.
To sto pricas nije moguce, hoces da kazes da postoje ljudi koji gledaju samo jednu zenu i ne privlaci ih ni jedna druga, to je nemoguce i takvo stanje nije ni poznato medicini. Samim tim sto si muskarac , svidja ti se zenski rod, i ako se ogranicis na jednu zenu i dalje ce te privlaciti prelepe zene koje vidis svakodnevno , to sto ti pricas nema veze sa realnoscu.
Kao sto sam napomenuo - u coveku vladaju strasti razlicite vrste koje on sam nikako ne moze da kontrolise.
On to moze samo uz Bozju pomoc, odnosno na coveka mora da deluje jedna sila koja natprirodnim putem oslobadja coveka ovih strasti i zelja tela.
Naravno, ovo stanje nije poznato medicini, jer je to natprirodni dogadjaj - proces koji se desava unutar covekovog bica - srca i uma, gde covek pod uticajem Bozanske sile dozivljava duhovnu promenu.
Ovo je realnost koju su mnogi iskustveno doziveli, i ja licno sam slusao mnoga takva iskustva i dolazio u kontakt sa ljudima koji su pod uticajem Bozjeg Duha doziveli ovu promenu.
Biblija ovo jasno definise i objasnjava covekovo stanje u grehu pre nego sto je doziveo ovu promenu, i nakon nje, u kojoj je doziveo promenu koju biblija definise kao novorodjenje Duhom Svetim, gde se sam uzrok promene ne moze videti, ali se vide rezultati koje niko ne moze da ospori.
"Него сваког ( coveka ) куша његова сласт, која га вуче и мами.
Тада затрудневши сласт рађа грех; а грех учињен рађа смрт.
Не варајте се, љубазна браћо моја!
Сваки добри дар и сваки поклон савршени одозго је, долази од Оца светлости, у ког нема промењивања ни мењања видела и мрака;
Јер нас драговољно породи речју истине, да будемо новина од Његовог створења" ( Jakov 1. 14 - 17 )
"I pokropicu vas vodom cistom, i bicete cisti; ja cu vas ocistiti od svijeh necistota vasih i od svijeh gadnijeh bogova vasih.
I dacu vam novo srce, i nov cu duh metnuti u vas, i izvadicu kameno srce iz tijela vasega, i dacu vam srce mesno.
I duh svoj metnucu u vas, i ucinicu da hodite po mojim uredbama i zakone moje da drzite i izvrsujete" ( Jezekilj 36. 25 - 27 )
"Одговори Исус и рече му: Заиста, заиста ти кажем: ако се ко наново не роди, не може видети царство Божије.
Рече Никодим Њему: Како се може човек родити кад је стар? Еда ли може по други пут ући у утробу матере своје и родити се?
Одговори Исус: Заиста, заиста ти кажем: ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у царство Божије.
Шта је рођено од тела, тело је; а шта је рођено од Духа, дух је.
Не чуди се што ти рекох; ваља вам се наново родити.
Дух дише где хоће, и глас његов чујеш, а не знаш откуда долази и куда иде; тако је сваки човек који је рођен од Духа.
Одговори Никодим и рече Му: Како може то бити?
Исус одговори и рече му: Ти си учитељ Израиљев, и то ли не знаш?
Заиста, заиста ти кажем да ми говоримо шта знамо, и сведочимо шта видесмо, и сведочанство наше не примате.
Кад вам казах земаљско па не верујете, како ћете веровати ако вам кажем небеско? ( Jovan 3. 3 - 12 )