Član
- Učlanjen(a)
- 02.10.2010
- Poruka
- 5
Pozdrav svima.Citao sam vasu diskusiju pa sam hteo i ja da iznesem misljenje na ovu temu.Cvrstog sam ubedjenja da je fizicki izgled i te kako vazan za samopouzdanje.Naravno nije odlucujuci faktor,daleko od toga,ali ipak ima svoju tezinu.To je jednostavno tako,lepota je uvek bila jedan od ideala kojima se tezilo,kao i sreca npr.Dovoljno je pogledati bozanstva Starih Grka ili Rimljana pa uvideti kako ih ljudi dozivljavaju.Uz sve njihove Bozanske osobine neobilazna je i lepota.Samopouzdanje,sama rec kaze,uzdati se u sebe i biti svestan svojih vrednosti.Svakako da je ono sto nosimo u sebi najdragocenije i da je to glavna potpora samopouzdanja sticana kroz iskustvo,ali to nije vidljivo na prvi pogled.Kad se pogledamo u ogledalo prvo sto nam upadne u oci je nas fizicki izgled(haha otkrio sam Ameriku).Kad je covek lep i zadovoljan svojim izgledom,zna da uz jos neke kvalitete automatski ima prodju u drustvu,jer ljudi vole lepotu da se ne lazemo.I to saznanje mu uliva dodatno samopouzdanje.jer nas izgled govori o nama.Ako smo zadovoljni sobom,vodimo raacuna o sebi,pa izmedju ostalog i kako izgledamo nam je veoma bitno.To se lako primeti od strane drugih ljudi i nama ne manjka samopouzdanja.Ako nisam u pravu,onda ne znam ni zasto nam je bitan fizicki izgled?Zasto se stalno trudimo da izgledamo lepi sebi i drugima,zasto se uvek pedantno spremamo za vecernji izlazak?Ako imamo samopouzdanja zasto bi bilo bitno uopste kako izgledamo,mogli bi se pojaviti i aljkavi?Ali ne,upravo ko se tako pojavi odmah stavlja do znanja da ne voli mnogo sebe a samim tim nema ni previse samopouzdanja.Ponovio bih na kraju da ne mislim da je lepota presudna za samopouzdanje,ali da je jedan od stubova,to svakako jeste.