Član
- Učlanjen(a)
- 08.10.2009
- Poruka
- 1.849
Samouvjerenost se gradi od malih nogu. To nije nešto s čime smo se rodili . Samopouzdanje se stiče. Fizički izgled je vrlo bitan faktor u godinama kada sazrijevamo, kada se formiramo kao ličnosti, kad stičemo svoja uvjerenja, koja nadograđujemo tokom godina. Ja sam bila jako osjetljiva u mladosti, što su drugi znali lako da iskoriste za provokacije. Samopouzdanje sam baš zato i stekla iz čistog inata, jer više nisam htjela sebi da dozvolim da budem " žrtva ", tako da sam tu " dječiju bolest " jako rano prebolovala. Što ranije to bolje i kada se jednom prekrati , lako je onda raditi na sebi i na samopouzdanju. Kada ga jednom stekneš, niko ti ga više ne može poljuljati.
Ovo vaše gledanje je sasvim u redu jer opisuje vas ali da li bi takvo samopouzanje bilo moguće izgraditi da ste recimo imali govornu manu pa vam se djeca smiju ili recimo neki fizički nedostatak pa da se niste mogli igrati sa djecom.Da li bi to pouzdanje bilo takvo da ste imali neko obilježije na tjelu kojeg se sramite da neko vidi recimo na pleži ili na satu fizičkog odgoja.Šta u tim slučajevima napravi dječiji podsmjeh.
Kakva je psiha takve djece?
Jesu li i ona puna samouvjerenja?
Kakav je to temelj za razvoj samouvjerene ličnosti?