Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Bojim se da nisi slabo učio samo slikati... Nisi se dobro ni opismenio...Nesta sam slabo ucio slikati,moras naci nekog drugog da ti makar nacrta ono sta ti nevidis.Ako saznam za nekoga jasvit cu ti.
samodoverbata se gradi, cekor po cekor. Kolku i da e traumaticno ili nepovolno ranoto detstvo ili adolescentniot period postojat licnosti koi uspesno se spravuvaat so toa. I imaat dovolno samodoverba. Iako ziveeme vo vreme kade fizickiot izgled vleva samodoverba toj isto tolku vlijae na samodoverbata ja namaluva-mislam deka vo nekoi slucaevi moze da dojde i do ekstrem me sakaat, pocituvaat vredam se dodoeka sum ubava, posle toa nishto nema. Vo odredeni kulturi mislam deka atraktivnite zeni se na tapet-se etiketiraat kako nemoralni, nedovolno pametni, nesposobni. Kolku shto moze da vlija na samodoverbata da se zgolemi tolku moze i da ja namali, zavisi kako se nosime so toa.
Mislim da samouvjerenost nema nikakve veze sa fizičkim izgledom. Ona nije rezultat čovjekovog izgleda, nego onoga što nosi u glavi. Fizički izgled ne korespondira nužno sa pameću i obrnuto.
Samouvjerenost se gradi od malih nogu. To nije nešto s čime smo se rodili . Samopouzdanje se stiče.
Itekako mislim da sam u pravu. Imam utisak da robuješ stereotipnom pimanju ovog pitanja. Umjesto da ti ja sada obrazlažem zašto mislim da sam u pravu, a da ti nisi, postaviću ti samo jedno pitanje. Odgovori na njega, i sve će ti se samo kazati.Mislim da nisi u pravu. Besherat je to lijepo uočila:
Samopouzdanje se gradi na temelju naših odnosa s okolinom i manipulacije njome. Ako je naš izgled ispodprosječan (što god to značilo), to nije faktor kojim ćemo nešto postići, pa će prema tome naše samopouzdanje biti narušeno. Tu na scenu stupaju mehanizmi kojima gradimo ili ne gradimo druge tehnike ovladavanja okolinom što dovodi do kompenzacije tog nedostatka. smile3