Default Koliko je za samouvjerenost važan fizički izgled?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mislim da samouvjerenost nema nikakve veze sa fizičkim izgledom.

Mozda,Jurivaka,ali ne treba ni iskljuciti tu tvrdnju...Naravno,nekome je vlastiti izgled manje bitan,nekome vise...Otprilike svi koji smo se izjasnili mislimo isto sto ne znaci da je nekima vlastiti fizicki izgled veoma bitan da bi se osecali samouvereno.Sa ostalim delom tvog posta se aposolutno slazem.Takodje mislim da samouverenost prvenstveno "dolazi" iz glave ali ne razmisljamo svi isto...Pa,ako je nekome na prvom mestu fizicki izgled da bi bio samouveren,i to je ok,mozda postoji neki razlog zasto je to tako...:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka sta mislis koliko telesni nedostaci povlace za sobom kompekse i kakve.
Koliko je osoba sa kompeksima samouverena.
Da, to može biti veliki problem. Mi ovdje govorimo o "normalnim" ljudima, ali kada su u pitanju hendikepirane osobe, ta činjenica može mnogo uticati na njihovo samopouzdanje. Treba razlikovati kompleks i samopouzdanje. Porijeklo kompleksa je obično neka trauma ili emocionalni šok i sl., dok se kod samopouzdanja radi o projekciji vlastite vrijednosti, odnosno, vlastittog znanja.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Jurivaka ili nerazumes ili si idealista "Treba razlikovati kompleks i samopouzdanje. Porijeklo kompleksa je obično neka trauma ili emocionalni šok i sl., dok se kod samopouzdanja radi o projekciji vlastite vrijednosti, odnosno, vlastittog znanja".
Ajde molim te odvoji mi jedno od drugogsa i nauci me nesto sta ja nemogu naci nacina da odvojim.Bit cu ti zanhvalan.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jurivaka ili nerazumes ili si idealista "Treba razlikovati kompleks i samopouzdanje. Porijeklo kompleksa je obično neka trauma ili emocionalni šok i sl., dok se kod samopouzdanja radi o projekciji vlastite vrijednosti, odnosno, vlastittog znanja".
Ajde molim te odvoji mi jedno od drugogsa i nauci me nesto sta ja nemogu naci nacina da odvojim.Bit cu ti zanhvalan.
Zar ti se mora sve nacrtati? I još govoriš o mome nerazumjevanju. Kompleks je, kao što sam rekao, posledica nekog vanjskog uticaja koji kod osobe izazove traumu, šok, moralnu dilemu i sl., a samopouzdanje je stanje svijesti o sebi i svojim mogućnostima. Još jedna važna stvar o kompleksima. Oni mogu biti dvojaki. Npr. kompleks niže vrijednosti i kompleks moći, - tkz. ja kompleks. Ako te zanima, evo ti link pa malo pročitaj o tome: [ame=http://hr.wikipedia.org/wiki/Kompleks]Kompleks - Wikipedija[/ame]

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
e moj prijatelju ja bih najpre naucio znacenje neke reci pa je onda koristio.Lepo je imati svoje mišljenje ali nije lepo to svoje misljenje prodavati kao nesto ispravno jer moras uciti puno.Mozda i naucis,cekatću.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
e moj prijatelju ja bih najpre naucio znacenje neke reci pa je onda koristio.Lepo je imati svoje mišljenje ali nije lepo to svoje misljenje prodavati kao nesto ispravno jer moras uciti puno.Mozda i naucis,cekatću.
Da. Oprobana metoda da se neko diskvalaifikuje. No neće ti to ovdje proći. Reći ćeš konkretno kojoj to riječi ne razumijem značenje, ili nisi ništa ni rekao.

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Nazalost u danasnje vreme kad se trazi posao i gledaju oglasi sve cesce se naglasava , prijatnog spoljasnjeg izgleda... Tu vec u startu gubis samopouzdanje jer ne znas koliko je tvoj izgled prijatan za onog kod koga ides na razgovor i kakvi su njihovi kriterijumi..Ne razumem zasto svi moramo biti kao filmske zvezde da bi mogli da konkurisemo za najobicniji posao...

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
procitaj tekst i sam ces naci reci koje nerazumes.Samoljublje je lepo ali do određene granice a onda to prelazi u ... nebitno-zaboravi.

Član
Učlanjen(a)
02.04.2010
Poruka
124
Mislim da fizički izgled nema veze sa samopouzdanjem. Kada je čovek svestan svojih kvaliteta nema problema sa samopouzdanjem

Natrag