Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ne razumem sta je problem sa tim gej brakovima. Licno, najradije se ne bih zenio pa tim pre ne razumem potrebu gej populacije da zeli brak ali sa druge strane kada bi mi nesto bilo zabranjeno, naravno da bih zeleo to, barem do izvesne mere. Stvarno ne vidim da se i jedno zapadno drustvo raspalo od gej brakova. Evo ti Holandija, koliko decenija vec imaju gej brakove i sta? Proveo sam neko vreme u Austriji prosle godine, isto imaju legalne gej brakove i drzava i drustvo se nisu raspali. Koga boli uvo da li neko moze da dobije neko parce papira?
to ti je isto kao i ova tema, da li treba da se molis ispred ikone ili ne? bezgresnici su nasli da sude sta treba a sta ne a u istoj toj bibliji bise lom stvari da se ne rade a oni ih rade svakog dana
ja nem nista protiv gej brakova zato sto me to ne zanima, ali imam protiv gej brakova u crkvi i smatram da to ne treba da bude u crkvi, crkva ima teoriju muskarca i zene i na tome treba da ostanu

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To je ok. Za crkvu me boli uvo, poenta je da nikome ne smeju da se uskrate ljudska prava.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Da smatram da je sekularna demokratska drzava najbolji okvir za ravnopravnost svih religija , jer teokratija uvek dovodi do diskriminacije manjine, s time da sekularno demokratsko drustvo ima druge mane, jer propagira univerzalne slobode koje su opet diskriminatorske, tako da je u danasnjem svetu ne moguce napraviti neki balans.

Kao primer mozemo uzeti Gej i lezbejske pokrete koji traze slobodu javnog promovisanja, gej brakove, itd, sto dovodi do diskriminacije populacije koja ovakve pojave ne podrzava.

Drzava je duzna da omoguci drustvene slobode, ali i da se ispravno postavi prema negativnim pojavama u drustvu, ako se u opste moze nekim pravilnikom odrediti sta je negativno u danasnjem drustvu, jer danas se svaka pojava smatra normalnom, tako da je jedini lek za bolesti drustva koje se nazivaju greh, da Bog intervenise i uspostavi jedno novo bolje drustvo, a to ce se dogoditi prilikom Hristovog drugog dolaska.

Pitao sam neke muslimane kako bi oni uveli serijat u drustvo koje svojom voljom nece da bude muslimansko.
S druge strane, Kur'an govori o slobodnoj volji, dakle slobodna volja u izboru (ne)vjere je od Boga!

Vidis, onda se dolazi na to da unutar svake religijske zajednice mogu da postoje odredjeni standardi ali oni ne smiju da se kose sa civilnim zakonima!
Unutar ispravne crkve nema gay brakova! Niti drugih negativnih pojava, kao sto su kradja, lazi, obmane, ljubav prema novcu i imaju itd..
Brojnost nekih religija zasniva se upravo na napustanju Bozjih Pravila.

Na gay-populaciju u Sodomi, Bog nije poslao vojsku, nego andjela koji je izazvao "prirodnu" katastrofu. Nije li to putokaz?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
I šta su ti odgovorili ti tvoji muslimani kako bi oni uveli šerijat u društvo koje svojom voljom neće da bude muslimansko?
Baš me interesuje kako bi uveli šerijat u Srbiju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne razumem sta je problem sa tim gej brakovima. Licno, najradije se ne bih zenio pa tim pre ne razumem potrebu gej populacije da zeli brak ali sa druge strane kada bi mi nesto bilo zabranjeno, naravno da bih zeleo to, barem do izvesne mere. Stvarno ne vidim da se i jedno zapadno drustvo raspalo od gej brakova. Evo ti Holandija, koliko decenija vec imaju gej brakove i sta? Proveo sam neko vreme u Austriji prosle godine, isto imaju legalne gej brakove i drzava i drustvo se nisu raspali. Koga boli uvo da li neko moze da dobije neko parce papira?

Da ali takav trend polako pretvara svet u jedno društvo iskvarenih vrednosti i tokom vremena se gomila, posebno što gej populacija traži mogućnost usvajanja dece, a osim toga to je jedan od najvećih grehova pred Bogom, a znamo kako su prošli Sodoma i Gomora zbog ove masovne pojave.
To spada i idolopoklonstvo najgore vrste, jer Semiramidin kult plodnosti je upravo podržavao najveće perverzije, svetu prostituciju, lezbejstvo, homoseksualizam i sodomiju.
Time se slavi Lucifer, koji u čoveku raspaljuje svakakve nastrane oblike seksualnog ponašanja.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
semiramida je izgrađivala kult obožavanja nimroda, kao božanstva
nakon smrti nimroda tvrdila je da je nimrod ustvari bio utjelovljeni bog sunce
sebe je također proglasila bogom, njezin simbol je bio mjesec
poslije smrti nimrodove tvrdila je da je zatrudnjela od samog sunca tj. od božanskog duha i da je njeno dijete koje treba roditi inkarnacija samog sunca a reinkarnacija nimroda
to dijete je nazvano baal

homoseksualnost je sramota za čovjeka iza koje stoju lucifer
na taj način se ruga Bogu i zadaje mu veliku bol, također i navlači veliku propast na čovjeka jer strašno griješi

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Da ali takav trend polako pretvara svet u jedno društvo iskvarenih vrednosti i tokom vremena se gomila, posebno što gej populacija traži mogućnost usvajanja dece, a osim toga to je jedan od najvećih grehova pred Bogom, a znamo kako su prošli Sodoma i Gomora zbog ove masovne pojave.
To spada i idolopoklonstvo najgore vrste, jer Semiramidin kult plodnosti je upravo podržavao najveće perverzije, svetu prostituciju, lezbejstvo, homoseksualizam i sodomiju.
Time se slavi Lucifer, koji u čoveku raspaljuje svakakve nastrane oblike seksualnog ponašanja.

Dobro, necu da se osvrcem na biblijske reference posto mi nista ne znace, ali kao sto sam ti rekao, nisam video da je u drustvima u kojima gej popolacija ima ista prava kao ostali, ukljucujuci i usvajanje dece, doslo do tektonskih potresa. Generalno, takva drustva imaju izrazenije osobine zdravog drustva. Bolji zivotni standard, duzi zivotni vek a nasuprot tome, drustva u kojima se vrednuje starozavetni moral su drustva u kojima se krace i teze zivi, neobrazovanje je uobicajna odlika, prva manjina i zena ne postoje...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, necu da se osvrcem na biblijske reference posto mi nista ne znace, ali kao sto sam ti rekao, nisam video da je u drustvima u kojima gej popolacija ima ista prava kao ostali, ukljucujuci i usvajanje dece, doslo do tektonskih potresa. Generalno, takva drustva imaju izrazenije osobine zdravog drustva. Bolji zivotni standard, duzi zivotni vek a nasuprot tome, drustva u kojima se vrednuje starozavetni moral su drustva u kojima se krace i teze zivi, neobrazovanje je uobicajna odlika, prva manjina i zena ne postoje...
Kada govoriš o pravima gej populacije, treba neke stvari razgraničiti, a to su prava i potrebe. Pravo proizilazi iz ljudske potrebe. Niko razuman nije protiv prava ljudi da se seksualno opredjeljuju kako žele. Međutim, sasvim je druga stvar kada govorimo o potrebi gej populacije da svoje seksuaolno opredjeljenje iskazuje na javnim manifestacijama, naročito u tradicionalnim društvima. Postoji li objektivno potreba da homoseksualci na ulicama mašu zastavama svoje seksualne opredjeljenosti? Apsolutno, ne!
Naime, ljudi slobodu izražavanja i djelovanja, kao i pravo na tu slobodu, mogu ispoljavati samo do one mjere dok ne ugožavaju pravo i slobodu drugih. O čemu se ovdje radi? Ako je u datom društvu većina populacije vaspitana na tradicionalističkim principima i ako je usvojila takve principe, što će reći, da homoseksualnost smatra bolešću ili nastranošću, onda ona ima pravo da bude zaštićena od javnog mentalnog silovanja svojih osjećaja.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Nisam znao da si homofobican. A ni slabi argumenti ti obicno nisu odlika.
Mislim da vrlo dobro znas da svaka grupa koja je bila i koja se nalazi pod represijom ima potrebu da iskaze svoje stavove i da vrlo cesto metoda tog iskazivanja moze da ima i elemente overkompenzacije. Tako je i sa paradama.
Ako je neko drustvo vaspitavano na verovanjima da su zene sekundarna tvorevina, da li po svaku cenu treba da budu zasticena nihova "osecanja" kada im se iznese suprotan stav? Da li rasistima treba da zastitmo njihovo fragilno mentalno stanje pa da u njihovom prisustvu ne iznosimo misljenja oprecna njihovim? Nisam ocekivao tako slab argument sa tvoje strane.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nemaju nikakve veze rasisti niti žena kao sekundarna tvorevina u nekim društvima, sa ovim o čemu je ovdje riječ. To su nategnuta poređenja, jer ovdje ne govorimo o zaštiti osjećanja rasista, nego o zaštiti moralnih osjećanja većine populacije u datom društvu.

Natrag