Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Haribonot:
"Mne cudiod krscana, Isus nije imao nui kipve ni ikone! Zasgto ga ne slijedite?"

Kako te ne čudi od muslimana? Muhamed nije imao nui kipve ni ikone! Zašto ga muslimani ne slijede?

A šta je kaba? Spomenik kulture? Čak je i crni kamen ugrađen u nju a svaki musliman se okreće kabi svaki puta kad klanja.
Puno više pišeš o Isusu i hrišćanima nego o Marksu, Engelsu i Muhamedu a predstavljaš se kao socijalistički musliman.
Nećeš spoznati socijalističke i islamske vrednote dokle god budeš tražio hrišćanske mane.

Nije sramota kad neko ne zna, nego kad nece da uci.

Ti si mogao o kabi procitati na drugim postovima da si htio.

Slusaj dakle:

Kaba je crni sator koji prekriva prvi Bozji hram na Zemlji sagradjen za ljude. Taj hram je nevelok, ogradjen niskim zidom, sve od neuglacanopg kamena, u jednom cosku se nlazi meteorski kamen koji ljudi ljube a ne kmlanjaju mu se, kao sto ljube uslovno receno nadgrobni kamen.
Taj pervi hram gradjen za vrijeme Adama, obnovili si Avraham i njegov sin Ismail, a ono cuveno vrelo koje je Bog dao Hagari i Ismailu je u blizini te lokacije i naziva se zem-zem.

Ako procitas u Bibliji poglavlje o Danijelu, naci ces da se prilikom molitve (klanjanja) okretao Jeruzalemu.
Jeruzalem se nije proslavio, u njemu su htjeli muciti, razaopeti i ubiti Isusa, Bog je rekao: kada vi napustite Mene, napusticu i ja vas.
Pa je dao proroka medju Arapima (Muhammed a.s.) i rekao da oni koji su muslimani (odani Bogu) okrecu lice prilikom molitivi prema Kabi.
Kaba je centar Zemlje! Naucno dokazano!
Boga kez u Kur'anu: ako ne znate u kojem je smjeru Kaba, pa cijela Zemlja pripada Allahu!
Okrenite se onako kako mislite!

Mislim da sam spoznao, jer smatram da je Tito najznacajniji covjek na svijetu rodjen nakon Muhammeda a.s.

Vidis da znam.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nemaš pojma!

Kaba je kocka u središtu džamije u Meki, u kojoj je ugrađen crni kamen.

Ti si musliman prema potrebi. Samo kada ti odgovara. Ponekad si socijalista,a ponekad ćutiš nećeš da se izjasniš. I bolje ti je kad ćutiš da niko ne zna šta si jer se osramotiš čim zineš. Musliman si kad treba bacati drvlje i kamenje na hrišćane i druge a kad treba popiti pivo posle ćevapa i otići na plažu nauživati se golotinje onda si socijalista. Puna su ti usta kurana i Muhameda a šerijat ne poštivaš. A sad još i Tita trpaš odmah do Muhameda. Ajatolahu u Iranu objasni da je Tito najznačajniji čovek na svetu posle Muhameda dok mu budeš pokazivao svoju hanumu u bikiniju. Tamo su pravi muslimani za razliku od tebe koji si musliman "kako vetar duva". Pravi muslimani idu na hadž a ti da si bio video bi kabu. Kad si već preskromnog znanja nisi slep. Video bi premda opet nebi znao.

"Tito ala Haribonot":

Druže Tito mi ti se kunemo!
Druže Tito mi ti se koljemo!
Druže Tito mi ti se klanjamo!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne dirajte mi Tita! Ako već želite da pjevate o Titu, onda zapjevajte ovu:

Druže Tito skrenuli smo s puta,
Sad nas jebe i Kurta i Murta!
:roll:

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nemaš pojma!

Kaba je kocka u središtu džamije u Meki, u kojoj je ugrađen crni kamen.

Ti si musliman prema potrebi. Samo kada ti odgovara. Ponekad si socijalista,a ponekad ćutiš nećeš da se izjasniš. I bolje ti je kad ćutiš da niko ne zna šta si jer se osramotiš čim zineš. Musliman si kad treba bacati drvlje i kamenje na hrišćane i druge a kad treba popiti pivo posle ćevapa i otići na plažu nauživati se golotinje onda si socijalista. Puna su ti usta kurana i Muhameda a šerijat ne poštivaš. A sad još i Tita trpaš odmah do Muhameda. Ajatolahu u Iranu objasni da je Tito najznačajniji čovek na svetu posle Muhameda dok mu budeš pokazivao svoju hanumu u bikiniju. Tamo su pravi muslimani za razliku od tebe koji si musliman "kako vetar duva". Pravi muslimani idu na hadž a ti da si bio video bi kabu. Kad si već preskromnog znanja nisi slep. Video bi premda opet nebi znao.

"Tito ala Haribonot":

Druže Tito mi ti se kunemo!
Druže Tito mi ti se koljemo!
Druže Tito mi ti se klanjamo!

Ti pojma nemas!

Musiman moze biti samo socijalista! Da me cuju pak seici i ini ispisali bi me iz religije. Posto nisam religiozan onda me nema ko ispisati.

Napisao sam ti sta je Kaba. Ti o tome nemas veze.

I ti nisi mjerodavan, ni iko osim Boga da miu sudi za bilo sta (ako ne krsim zakon, naravno).

Zato, paja patak, zatvori kljun.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam pristalica ni jedne političke partije, jer smatram da je i to neka vrsta idolopoklonstva i priznavanje autoriteta zemaljskih vlasti, ali moramo priznati da je u vreme Tita koga ste pomenuli bilo mnogo više morala i demokratije na svim poljima.

Demokratija znači volja naroda, i u tom smislu narod treba da odlučuje o svemu, pa i u kakvom će društvenom poredku živeti, šta će gledati i slušati, kako se oblačiti, šta jesti i piti, kako će se ponašati, itd.

Smatram da današnja demokratija nije ono što bi trebala da bude, i ja je lično kao takvu ne doživljavam na svojoj koži, već više kao Duhovnu i moralnu diskriminaciju, gde čovek ne može biti zaštićen od uticaja koji vladaju u spoljašnjem svetu - različitih reklama i reklamnih kampanja, glasne muzike koja se čuje skoro iz svakog kafea a koja na običnog građanina koji možda ne sluša tu vrstu muzike vrši diskriminaciju, potom nemoralno oblačenje na ulici koja je još jedan vid diskriminacije za čoveka, verska diskriminacija nametanja volje većine, itd.

U tom smislu današnji svet je prepun idolopoklonstva, i ljudima je to postao način života, jer Bog može biti bilo šta što zaokupljuje čovekovu pažnju više od Boga, a što je danas prisutno u svetu koji nas okružuje.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U oravu si Laokideja, ljudi su sebi nacinili idole od svega, doslo je do opsteg haosa u kojem Zemlja klizi svom ocekivanom Kraju (ako Bog da, a Bog Jedini zna kad).
Ali ne mislis li da je sekularna demokratska drzava najbolji okvir za ravnopravnost svih religija?

Nije Tito bio kriv sto svecenici u njegovo doba nisu imali usta ni argumenata da privuku klijentelu.

Izlaz su crkve, na zalost, nasle u krugovima zlocinaca, nacionalista, sovinista i fasista. (pogkedaj arhivsku gradju!). Pa ako nisi uz njihovu crkvu ("dzamiju", sinagogu itd) ti si osudjen na izgon ili smrt.
I da nije bilo religijski neostrascenih ljudi, pokolj bi bio skoro definitivan.
Otrovali su sve, idolopoklonici!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
u ono vrijeme je narod bio jači voljom to je točno
zato jer nije bio toliko otrovan
čime ?
odlično pitanje
lažima
što se više širi isitna Evanđelja, oni koje ne prihvate istinu propadaju
evo gospodo uzrok ovo stanja u kojem se nalazimo
današnji moral je nemoral

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ali ne mislis li da je sekularna demokratska drzava najbolji okvir za ravnopravnost svih religija?

Da smatram da je sekularna demokratska drzava najbolji okvir za ravnopravnost svih religija , jer teokratija uvek dovodi do diskriminacije manjine, s time da sekularno demokratsko drustvo ima druge mane, jer propagira univerzalne slobode koje su opet diskriminatorske, tako da je u danasnjem svetu ne moguce napraviti neki balans.

Kao primer mozemo uzeti Gej i lezbejske pokrete koji traze slobodu javnog promovisanja, gej brakove, itd, sto dovodi do diskriminacije populacije koja ovakve pojave ne podrzava.

Drzava je duzna da omoguci drustvene slobode, ali i da se ispravno postavi prema negativnim pojavama u drustvu, ako se u opste moze nekim pravilnikom odrediti sta je negativno u danasnjem drustvu, jer danas se svaka pojava smatra normalnom, tako da je jedini lek za bolesti drustva koje se nazivaju greh, da Bog intervenise i uspostavi jedno novo bolje drustvo, a to ce se dogoditi prilikom Hristovog drugog dolaska.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne razumem sta je problem sa tim gej brakovima. Licno, najradije se ne bih zenio pa tim pre ne razumem potrebu gej populacije da zeli brak ali sa druge strane kada bi mi nesto bilo zabranjeno, naravno da bih zeleo to, barem do izvesne mere. Stvarno ne vidim da se i jedno zapadno drustvo raspalo od gej brakova. Evo ti Holandija, koliko decenija vec imaju gej brakove i sta? Proveo sam neko vreme u Austriji prosle godine, isto imaju legalne gej brakove i drzava i drustvo se nisu raspali. Koga boli uvo da li neko moze da dobije neko parce papira?

Natrag