Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Haribonot:
"Mne cudiod krscana, Isus nije imao nui kipve ni ikone! Zasgto ga ne slijedite?"
Kako te ne čudi od muslimana? Muhamed nije imao nui kipve ni ikone! Zašto ga muslimani ne slijede?
A šta je kaba? Spomenik kulture? Čak je i crni kamen ugrađen u nju a svaki musliman se okreće kabi svaki puta kad klanja.
Puno više pišeš o Isusu i hrišćanima nego o Marksu, Engelsu i Muhamedu a predstavljaš se kao socijalistički musliman.
Nećeš spoznati socijalističke i islamske vrednote dokle god budeš tražio hrišćanske mane.
Nije sramota kad neko ne zna, nego kad nece da uci.
Ti si mogao o kabi procitati na drugim postovima da si htio.
Slusaj dakle:
Kaba je crni sator koji prekriva prvi Bozji hram na Zemlji sagradjen za ljude. Taj hram je nevelok, ogradjen niskim zidom, sve od neuglacanopg kamena, u jednom cosku se nlazi meteorski kamen koji ljudi ljube a ne kmlanjaju mu se, kao sto ljube uslovno receno nadgrobni kamen.
Taj pervi hram gradjen za vrijeme Adama, obnovili si Avraham i njegov sin Ismail, a ono cuveno vrelo koje je Bog dao Hagari i Ismailu je u blizini te lokacije i naziva se zem-zem.
Ako procitas u Bibliji poglavlje o Danijelu, naci ces da se prilikom molitve (klanjanja) okretao Jeruzalemu.
Jeruzalem se nije proslavio, u njemu su htjeli muciti, razaopeti i ubiti Isusa, Bog je rekao: kada vi napustite Mene, napusticu i ja vas.
Pa je dao proroka medju Arapima (Muhammed a.s.) i rekao da oni koji su muslimani (odani Bogu) okrecu lice prilikom molitivi prema Kabi.
Kaba je centar Zemlje! Naucno dokazano!
Boga kez u Kur'anu: ako ne znate u kojem je smjeru Kaba, pa cijela Zemlja pripada Allahu!
Okrenite se onako kako mislite!
Mislim da sam spoznao, jer smatram da je Tito najznacajniji covjek na svijetu rodjen nakon Muhammeda a.s.
Vidis da znam.