Naravno, posrednicka molitva u tom smislu je dopustena, jer jedan drugi biblijski tekst kaze MOLITE SE BOGU JEDAN ZA DRUGOGA DA OZDRAVLJATE, JER MOLITVA PRAVEDNIKA MOZE MNOGO POMOCI.
Ali u smislu posrednika koji posle smrti odlaze ui raj da bi tamo posredovali pred Bogom, to nije biblijska nauka, jer covek ne odlazi omahnakon smrti vec se nalazi u prahu zemaljskom do casa vaskrsenja kada ce ga Bog podici iz groba.
Prema tome, i taj pomenuti tekst u 2 Korincanima poslanici 5 poglavlju govori o vaskrsenju kada ce verni biti probrazeni, odnosno dobiti nova neraspadljiva tela, i tu nadu izrazava Apostol Pavle, a ne da ce njegova dusa nakon smrti odmah izaci iz tela i otici na nebo.
Ovaj tekst kaze da ce se to dogoditi tek kad nastupi sud Bozji, a kao sto znamo sud ce se odrzati na kraju istorije sveta..
"Znamo zaista da ko se ovaj šator, u kome mi na zemlji prebivamo, uništi, imamo na nebu zgradu koja je Božje delo, dom večni, koji nije ljudska ruka gradila. [SUP]2[/SUP] Zato i uzdišemo u ovom šatoru, želeći se skloniti u svoj nebeski stan, [SUP]3[/SUP] i da se obučeni, a ne goli nađemo. [SUP]4[/SUP] Jer dok smo u ovome šatoru, teško uzdišemo, jer mi hoćemo ne da se svučemo, nego da se preobučemo, da život proguta ono što je smrtno. [SUP]5[/SUP] A onaj koji nas za to stvori, to je Bog koji nam dade zalogu Duha. [SUP]6[/SUP] Puni smo, dakle, pouzdanja jednako, a znamo da dok smo u ovome telu, daleko smo od Gospoda, [SUP]7[/SUP] jer mi po veri hodimo, a ne po onome što gledamo; [SUP]8[/SUP] puni smo pouzdanja i više volimo ostaviti ovo telo i kod Gospoda prebivati. [SUP]9[/SUP] Zato se i staramo da njemu ugodimo, bilo da smo u ovome telu ili da ga ostavimo. [SUP]10[/SUP] Jer svi treba da se javimo na sudu Hristovu, da primimo svaki po onome što je ko u svom telu dobro ili zlo učinio. [SUP]11[/SUP] Poznajući, dakle, strah od Gospoda, nastojmo da uveravamo ljude, a Bogu smo poznati, i nadamo se da smo i vašim savestima poznati. [SUP]12[/SUP] Ne preporučujemo se opet vama, nego vam dajemo povod da se i vi s nama hvalite, da imate što odgovoriti onima koji se hvale onim što je spolja ali nije u srcu. [SUP]13[/SUP] A ako se ja zanosim, Bogu se zanosim; ako li sam razabran, vama sam razabran. [SUP]14[/SUP] Jer nas ljubav Hristova pokreće, jer mi mislimo da ako jedan sam za sve umre, to dakle svi umreše; [SUP]15[/SUP] i da on za sve umre zato da oni koji žive, ne žive više radi sebe, nego radi onoga koji za njih umre i uskrsnu. [SUP]16[/SUP] Zato i mi od sada nikoga ne poznajemo po puti, - i ako Hrista i poznasmo po puti, sad ga više ne poznajemo tako. [SUP]17[/SUP] Ako je ko u Hristu, on je novo stvorenje; - staro prođe, gle, sve novo postade. [SUP]18[/SUP] Ali je sve to od Boga, koji pomiri nas sa sobom po Hristu, i dade nam službu pomirenja. [SUP]19[/SUP] Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom, ne uračunavši mu greha njegovih, i metnuvši u nas reč pomirenja. [SUP]20[/SUP] Mi dakle vršimo službu poslanika u ime Hrista, kao da Bog kroz nas govori. Molimo vas u ime Hristovo, pomirite se s Bogom! [SUP]21[/SUP] Jer onoga koji ne znadijaše greha, nas radi učini grehom, da mi postanemo u njemu pravda koja pred Bogom vredi" ( 2 Korincanima 5 poglavlje ).