Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
promenio si temu, nisam pitao za to, nego kako bira kome ce da uslisi molitve a koju ce decu da pusti da umru od decije leukemije na primer ? znaci po tebi on moze da se umesa i da spasi neke, kao tvoju majku, znaci MOZE ali NECE da spasi u decu i ostale ljude koji umiru svaki dan od raznih bolesti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
promenio si temu, nisam pitao za to, nego kako bira kome ce da uslisi molitve a koju ce decu da pusti da umru od decije leukemije na primer ? znaci po tebi on moze da se umesa i da spasi neke, kao tvoju majku, znaci MOZE ali NECE da spasi u decu i ostale ljude koji umiru svaki dan od raznih bolesti

Za ovo veliku odgovornost snosi Ateisticka filozofija koja se danas zvanicno edukaciono gradivo u svim skolama.
U srce ljudih je posejana sumnja u postojanje tvorca, i prema tome ljudi ne veruju i ne traze Boga, pa po tom principu Sto covek poseje ono ce i poznjeti.
Ako posejemo korov malo je verovatno da ce basta roditi ruzama vec korovom, isto tako ako posejemo Ateizam i neveru u Boga zemlja ce roditi smrt, umiranje, patnju, mrznju i sve sto odvajanje od Boga donosi.

Vera i zajednica sa Bogom donosi suprotno, zdravlje, srecu, mir, ljubav, toleranciju, covecnost, itd...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
a sta cemo sa onima sto im se bog javio i rekao da je dobro sto idu u pravoslavnu crkvu? ja licno znam osobu koja kaze da mu se bog javio i rekao mu da je samo njegov put pravi i istinski, a on je inace protestant, i rekao mi je da cemo svi mi drugi ici u pakao, sta cemo sa njim? i ko se kome javio ovde? sad cu da ti objasnim sta e to sto ti pricas
tokom mog fa-jing treninga gledao sam svakakve ljude to imamo i da vidimo na youtubu, kako covek pipne nekoga i on odleti 20 metara ili ih pipne a oni se bacaju lete po sobi ili sa distance moze pomocu energije da unesvesti nekoga ili da ga nokautira, pazi to je sve glupost i jedna velika prevara tih ljudi, oni to rade svojim ucenicima i ljudima koji stvarno veruju u to, moj ucitelj ih je vise puta nokautirao i tako potvrdio da je to prevara, ali postavlja se pitanje tako to funcionise kod ljudi koji veruju u to? moj ucitelj je imao ucenike koji su verovali da to moze i on kad ih dodirne oni su sami se baqcali uvijali a on nista nije radio, to se zove neka vrsta hipnoze i psihicnog mozga tak mozak funcionise, to je ta stvar sa vama vi verujete u to i zato se vama javlja bog i prica vam pricu koju zelite da slusate, tebi prica da je dobro sto si u toj crkvi njemu kaze da je dobro sto je u njegovoj da ne bih sad ulazio u dubiozu mozga i psihe ma dosta da se prica a ovo nije tema onda da skratim, kako to da svima prica ono sto oni zele da cuju i koga onda laze a kome prica istinu?
i ja sam bio veoma bolestan od bolesti za koju savremena medicina nema leka, ali opet sam ozdravio a nisam se molio za zdravlje i isao u crkvu ali sam verovao u sebe i sam sa sobom rascistio neke stvari i od tada ja vise ne mogu da budem bolestan, i ja stvarno ne znam zasto ljudi ne odluce da ne budu nikad bolesni? ali opet ne moze to svako, moras da budes upoznat sa celokupnim telom i kako ono funcionise a pogotovu kako mozak funcionise 99% bolesti danasnjice su na bazi psihe

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
zasto mislis da skole vodi ateisticka filozofija, ja sam isao na veronauku u srednjoj, sasvim je sve ok, niko ne govori da ne treba da se veruje u bilo kojeg boga

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To se odnosi na to da u ovom svetu deluju dve sile BOG i Djavo.
Bog deluje u okviru istine a djavo u okviru lazi.
E sad, nasa misija je da otkrijemo sta je istina, odnosno koja crkva poseduje 100% biblijske istine, ne 50 ili 85 vec potpunu istinu 100%
Ovo vec zadire u doktrinalna pitanja, ali u svakom slucaju ako ne krenemo putem ovog istrazivanja, onda smo izgubljeni.
To treba da nam bude ceo zivot i jedini prioritet u zivotu, ako postavimo taj cilj u zivotu i reseni smo da taj cilj postignemo bez obzira kakav ce rezultat na kraju biti, Bog ce nas voditi ka ostvarenju tog cilja, i pronacicemo istinu i crkvu koja je poseduje.
U bibliji imamo sve potrebne putokaze, tako da niko ne mora da luta.

Prica se da je poznati diplomata Fransoa Miteran pred kraj zivota isao i raspitivao se sta se dogadja posle smrti.
Mozda je na kraju pronasao odgovor, mozda je cak i nasao odgovor u bibliji, ali jedino u bibliji se i mogu naci svi odgovori koji muce coveka..

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
standardno , kada jedna beba prezivi poplavu onda je to bozije cudo, a ostale je djavo podavio haha

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
standardno , kada jedna beba prezivi poplavu onda je to bozije cudo, a ostale je djavo podavio haha

Da, ili slicno iskustvu gde je jedan Adventisticki vernik preziveo streljanje za vreme drugog svetskog rata jer je sam Bog intervenisao i nije dopustio da puske streljackog voda koje su bile uperene u ovog Adventistu opale.
I ako je vodja ovog streljackog voda nekoliko puta zapovedio da vojnici pucaju u vazduh prilikom cega su puske opaljivale, prilikom ponovnog pokusaja da ispale svoj metak u ovog coveka puske su se cudom kocile.
Na kraju su ga pustili u nemogucnosti da nad njim izvrse egzekuciju.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
to nisu jaki primeri, imamo 1000 i 1000 ljudi koji su preziveli svakave stvari u ratu, a nisu ni vernici ili su vernici ali ne neke odredjene religije

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
koja glupost, a i ne pomazes time da prikazes svog boga kao boga ljubavi,vec suprotno , ocigledno favorizuje neke a druge pusta da umru

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
koja glupost, a i ne pomazes time da prikazes svog boga kao boga ljubavi,vec suprotno , ocigledno favorizuje neke a druge pusta da umru

Naravno, to je odnos VERNIK - NEVERNIK.
Vernik se svojom verom i poverenjem u Boga stavlja u poziciju da Bog moze da intervenise i da ga zastiti u svakoj situaciji, sa nevernikom to nije slucaj jer je nevernik svesno ili nesvesno sebe stavio u sluzbu Sotoni svojim neverstvom, i onemogucio Bogu da intervenise u njegovu korist.
Bog postuje slobodnu volju svakog coveka, covek koji ne veruje u tvorca nema Bozansku zastitu jer njegovo neverstvo to onemogucava.

Jedan biblijski stih kaze da PRAVEDNIKU SVE NA DOBRO IDE, a sa druge strane napominje da ce bezboznici izginuti i da ce nestati sa lica zemlje.

Prema tome, vera je usko povezana sa ljudskim zivotom, i sve u njemu zavisi od toga da li imamo veru ili je nemamo..

Natrag