Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nažalost Bog i biblija se spoznaju Duhom i verom, a ne matematikom, logikom, istorijom, eksperimentalnim dokazima............... tako da ako sumnjaš u Božanstvo biblije - uzalud stihovi i primeri iz biblije. Tu je jedini lek Bog! Ako te On ne osvedoči, ja sigurno neću još za 50 godina. Ostaćemo na suprotnim stranama sve do drugog Hristovog dolaska, ili dok te Bog ne potakne.

ja opet da ponovim ja ne sporim celu bibliju, a kao drugo ne moras ti boga da spoznas samo preko biblije, utuvite to u glavu jednom za svagda, shvati da je biblija napisana od strane ljudi znaci obicnih smrtnika i gresnika kao sto smo mi, i veci deo biblije je zasnovan na tumacenju sta je ko hteo da kaze, pa jedni misle da je hteo ovo a drugi misle da je hteo ono, dosta hriscvana kaze "ja znam sve o hriscanstvu i put kojim ja idem je pravi i jedini put" zato sto biblija kaze to je biblija, biblija kaze biblija je istina i mi znamo da je biblija istina zato sto biblija kaze da je biblija istina x) ja samo napadam one koji napadaju druge ne istomisljenike i nazivaju ih ovakvim ili onakvim, nikad nisam napao ni jednog coveka koji nije napadao druge i nazivao ih ovakvim ili onakvim, pa onda napadaju mene kako ja napadam druge a ne vide sebe sta rade

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
ja opet da ponovim ja ne sporim celu bibliju, a kao drugo ne moras ti boga da spoznas samo preko biblije, utuvite to u glavu jednom za svagda, shvati da je biblija napisana od strane ljudi znaci obicnih smrtnika i gresnika kao sto smo mi, ja samo napadam one koji napadaju druge ne istomisljenike i nazivaju ih ovakvim ili onakvim, nikad nisam napao ni jednog coveka koji nije napadao druge i nazivao ih ovakvim ili onakvim, pa onda napadaju mene kako ja napadam druge a ne vide sebe sta rade

1. Pa ako ne sporiš celu bibliju zašto inda ne prihvatiš SVE Isusove reči?
  2. Tačno je da se Bog ne mora spoznati preko Biblije, ali je i tačno da su Jevreji ubili Sina Božijeg znajući da Bog postoji. A biblija kaže:
[FONT=&amp]Јован 16:2[/FONT][FONT=&amp]Изгониће вас из зборница; а доћи ће време кад ће сваки који вас убије мислити да Богу службу чини.[/FONT]

Tako da spoznavanje postojanja Tvorca-Boga je jedna stvar, a ispravno tumačenje i izvršavanje Njegove volje potpuno druga.

3. U kontekstu prethodne stavke, i ako ti misliš da ’’ [FONT=&amp]i veci deo biblije je zasnovan na tumacenju sta je ko hteo da kaze, pa jedni misle da je hteo ovo a drugi misle da je hteo ono, dosta hriscvana kaze "ja znam sve o hriscanstvu i put kojim ja idem je pravi i jedini put" zato sto biblija kaze to je biblija, biblija kaze biblija je istina i mi znamo da je biblija istina zato sto biblija kaze da je biblija istina x)[/FONT]’’ne moraš ti slušati nas ili neku Crkvu! Ne spašavamo te mi koji govorimo kako si ti naveo. Ili bilo koja Crkva. Već tvoj ISPRAVAN odnos sa Bogom. A kako ćeš znati koji je ispravan odnos sa Bogom ?

4. A ako neka Crkva pogrešno tumači bibliju, privodi vernike, krštava ih i time odvodi u propast.... šta, po tebi, u tom slučaju treba da radi jedan Hrišćanin ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
prihvatio sam reci koje meni pomazu u mom radu da li su isusove ili necije druge neme to mnogo i ne interesuje, a reci iz biblije "rekla kazala" to ne prihvatam ili kad pocnu sa citatima "bog" je rekao ovo ili ono, mislim hahahahha sta reci na to? meni stvarno nisu jasni ti ljudi koji veruju u to, prvo za mene bog prica i sad ISTO kao sto je pricao i onda sad ako je neki smrtni gresnik napisao da je bog rekao nesto i ja sad treba da mu verujem?, stari zavet jedva da prihvatam neke stvari, po njemu jevreji ispadose boziji narod pa posto ja nisam jevrejin nem sta tu da trazim osim par nekih recenica sto su znacajne. a sto se trice tog tumacenja, za mene ne moze niko da prevede skripte koji su osteceni i nema ih pola ili su suplji i raspadaju se, da ih prevede onako kako treba i jos kad bi uzeli u obzir da se radi o jeziku koji se pricao skoro pre 2000 godina, mislim sta reci? to je cinjenica od koje ja ne bezim i ja ne bezim od cinjenica stvarnosti a ne od cinjenica rekla kazala.
sto se tice tog zadnjeg o pogresnom tumacenju, za mene niko ne moze pogresno da tumaci bilo koju svetu knjigu ako uce ljude da budu ljudi i da vole boga i bozije zakone ida ne osudjuju druge ako imaju drugacije verovanje i isto vole boga i postuju njegove zakone.
i kao drugo niko ne zna da li neko pogresno tumaci, to niko ne moze da zna, zato sto ti mislis za nekog da pogresno tumaci i taj neko isto misli da ti pogresno tumacis i obadvojica mislite da ste vi upravu, ali zapravo ko je upravu to se nezna jel samim tim sto je biblija napisana na tumacenju ne moze nikad za zivota da se zna cela istina

i imamo dosta drugih jevandjelja koja nisu u bibliji, sto nisu u bibliji? zato sto je crkva dala sebi za pravo da sudi sta je istina i sta nije i ko je upravu a ko nije, ja ne kazem sad da ti trebas sad da uzmes to drugo jecandjelje i da kaze e ovako je bilo i da odbacis ova druga ali treba da budu svaka jevandjelja u bibliji a ne crkva da sudi koje ce da bude u bibliji a koje nece i ona jevandjelja sto im se nisu svidela palili su i zakopavali

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Nešto mi sada nije jasno!?
Da li si ti Hrišćanin ili ne? Jer Hrišćani prihvataju ovakvu bibliju kakva je pred nama. A oni koji sumnjaju u njenu celovitost nisu Hrišćani.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja sam rodjen kao pravoslavni hriscanin i srbin i umrecu tako to fizicki, ali duhovno ne pripadam ni hriscanima ni muslimanima ni nikome niti bilo kojoj naciji, zato sto sam slobodan imam svoj put kojim idem i ne osudjujem druge ne istomisljenike da su jeretici ili ovakvi onakvi ili da ce da idu u pakao ili u raj, mene pakao raj vecni zivot ne interesuju, ja volim boga to je jedino sto mi je bitno i ako umrem i to je to umro sam, bice mi zadovoljstvo i cast sto sam svoj zivot proveo sa takvom ljubavlju i sa bogom, boziji zakoni su mi poznati i trudim se koliko mogu da ih primenjujem sto vise mogu ali opet sam obican gresnik kao i svi drugi ali se barem trudim koliko god mogu

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hvala na odgovoru. Mada mi nije baš najjasnije koji je to Hristov put, ali ako budeš češće i više postirao možda ću ga i razumeti. Ali u svakom slučaju odgovoriću ti.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja nisam nikad ni rekao da je hristov put, za mene put do boga nije samo preko hrista ili muhameda ili preko sta ti ja znam koga vec od tih svetih knjiga, za mene i moj put je put iskrenosti i velike ljubavi prema bogu i samim tim trudeci se da postanem sto bolja osoba bog ce me nagraditi i videti moj napor u radu na sebi zato sto sam iskren i boga ne mogu da prevarim, njemu je moja ljubav poznata, ja samo napadam druge koji sude drugima posto smatram da ljudi treba da puste jedni druge da veruju kako hoce i treba da im bude drago sto to sto svi imaju zajednicko a to je ljubav prema bogu, i za mene ne postoji jedan put postoje samo vise puteva koji vode ka istom cilju, da se tako izrazim

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot]E taj put meni nije jasan, tako da ga ne bih komentarisao, a i moja znanja i moj um ga ne prepoznaju kao pravi. Tako da jedino što mogu da ti poželim srećan put i da ti Bog otvori duhovne oči da ga prepoznaš.[/FONT]
[FONT=&quot]Pozdravljam te.[/FONT]
.....
4. A ako neka Crkva pogrešno tumači bibliju, privodi vernike, krštava ih i time odvodi u propast.... šta, po tebi, u tom slučaju treba da radi jedan Hrišćanin ?
[FONT=&quot][/FONT]

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa i ne moze da ti bude jasan zato sto nisi slobodan kao ja i ja to razumem, meni su svi putevi jasni samo mi nije jasno zasto ne mozes da budemo ljudi? sto se tice duha tu nemoj da brines tu sam imao iskustva koja retko ko je imao, od izlazenja iz tela do nekih veoma duhovnih stvari

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Lepo čovek napisa kako je cilj religije samo skup moralnih pravila ( to bi bio "put") koja treba da omoguće ljudima da se ne pokolju medjusobno. Problem nastaje kad se oko tih (gotovo) istovetnih moralnih principa poubijaju dokazujući koji je put ispravniji.

Natrag