Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Allah je Jedini Gospodar i Sudija!
Kako ce kome suditi, vidjece se. Koga ce gdje postavljati takodje ce se vidjeti.

Pošto ćemo ovo videti. A i već smo videli u praksi i arheologiji. Strpi se. Zašto ti neko neda mira da sačekaš to - nego skačeš na svakog sa ovom tvojom konstatacijom. Smiri se malo.

Sarrdy, leprsavi pjesnik koji dogadjaje po svome nahodjenju proglasava kao najvaznije:[FONT=&amp]
Šarrdy: a tvoje je da radiš to što radiš. Unizuješ Hrista i UKIDAŠ NAJZNAČAJNI DOGAĐAJ U ISTORIJI! – Hristovu žrtvu na krstu.
[/FONT]

nekima je stvaranje nebesa najvaznijem, nekima stvaranje zemlje, nekima stvaranje Adama, nekima stvaranje Isusa, a nekima pak poslanstvo Muhammed a.s. koji je rekao svu istinu koju Isus nije rekao, jer je neki ljudi onda (a ni danas) ne bi mogli nositi!

No Comment!
(Bez komentara stavljam gde su očite nebuloze! To je isto kao da komentarišem na nečiju konstataciju da je Zemlja kocka!)

[FONT=&amp]Šarrdy:U kojoj to Crkvi se sa propovedaonice može slušati umesto duhovnih stvari i Biblije – POLITIKA i političke teme!? Izvoli odgovori.[/FONT]
U hrvatskoj katolickoj i u sprpskoj pravoslavnoj crekvi!
svaka propovijed zavrsava "brigom" za prava Hravata i prava Srba!
Samo ti to ne primjecujes, jer tebi je to uredno.

No Comment!

[FONT=&amp]Šarrdy:Ja te pitam da po tvom znači da se ni jedan član Crkve neće spasiti, a ti odeeeeeee ko zna gde? I ko zna šta je u tvojoj nehristovoj glavi![/FONT]
Hahahaha cak i moju glavu proglsavas oanko kako ti pane na pamet! bez ikakvog povoda osim tvoga licnog dozivljaja.
Reci mi u sta si odjeven i sta posjedujes pa cu ti reci tacno da li ti je glava Hristova ili nije.
Ja ti kazem da u tome ne slijedim Hristove rijeci, ali s ei ne busam Hristom kao bogom iako ga vise slijedim nego ti (evo ti ovdje primjera: ja sam vise puta citirao Isusove rijeci nego ti!)
No Comment!

Sinagoga nije crkva!
Zasto ti ne ides u sinagogu?
A šta je onda, ako nije Crkva!?
[FONT=&amp]Šarrdy: A gde sam ja to rekao? Izvoli!
[/FONT]
rekao(napisao) si par redaka vise!
Hristos je svake subote isao u sinagogu= crkvu. Iako znas da to nije istina, crkva je poptuno drugacija forma i ne slavi istoga boga kao sinagoga!

Evo jedan od ko zna koliko primera da se Harry služi insinuacijama:
Zašto nije CITIRAO MOJ POST, ili deo mog posta koji o tome govori, već imaginarno odgovara .’’ rekao(napisao) si par redaka vise! ’’. Očigledan primer laži.
Kao i da Hristos nikada nije SUBOTOM IŠAO U SINAGOGU!
[FONT=&quot]Luka[/FONT][FONT=&quot] 4:16[/FONT][FONT=&quot] I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotni u sinagogu te ustane čitati. [/FONT]

[FONT=&amp]Šarrdy: I da dobro pregledaju sve tvoje odgovore na naša Hrišćanska pitanja da se uvere da vrlo često NEODGOVARAŠ ili po sistemu’’navođenja vode na svoju vodenicu’’ – protažitaš Islam i unizuješ Hristovu žrtvu na krstu – ali ne direktno, već perfidno, kao kiša oko Kragujevca.
Dok sam primetio da to mi Hrišćani ne radimo.[/FONT]
Nije tacno! Vi ne odgovarate na sasvim jednostavna i kratka pitanja!

Aklo smatras da cu ja prihvaitit odgovor tzv.sv.Pavla u obliku tris tranice i to jos neispravnog teksta koji tebi zvuci svetacki, znaj da meni tu nema odgovora, a tzv.sv. Pavlja ili tzv.bl.Stepinca ili tzv.ptariarhaPavla, znam i sâm citati.
Ali ne bih banke za njhove price (iuzev ako ne citiraju Bozje Rijeci).

Tačno je itekao!
Ubacuješ gluposti koje nemaju veze sa postom, a ne odgovraš na postavljana ti pitanja.

A inače ako ne prihvataš apostola Pavla, odnosno njegove poslanice – to znači da ne prihvataš pola Novog Zavet – koji se savršeno uklapa u Stari Zavet – što opet znači da ne prihvataš Bibliju!
To je tvoje pravo, i za to ćeš odgovarati sutra na Božijem sudu! Međutim problem je ovde što o čemu mi onda da polemišemo ako ti ne prihvataš Bibliju. Tu onda nema razgovora. Kao što ja npr. ne želim da pričam o Kur’anu jer je to lažna objava – i šta ima sada o tome da polemišemo!?

Međutim shvatam te. To je jače od tebe. I to te tera da unizuješ Hrista i ukudaš Njegovu žrtvu na krstu! Teško se sa tom silom izboriti! Teško! Zato sam ti i par puta rekao pokaj se, jer se približilo Carstvo Nebesko i prihvati Hrista kao Spasitelja i Otkupitelja - JER TE JEDINO TO MOŽE SPASITI OD VEČNE SMRTI I NIŠTA DRUGO! Jer si mnogo zaglibio.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
No Comment!
(Bez komentara stavljam gde su očite nebuloze! To je isto kao da komentarišem na nečiju konstataciju da je Zemlja kocka!)

zato sto ne vjerujes Isusu!
rekao je: ja vam ne mogu reci svu istinu jer ne mozete nositi. To je rekao isus, a ne ja. To je nebuloza, kao da je zemlja kocka?
No Comment! (na crkvene politike)
ne poklase li se svecenici SPC sa MPC(makedonija) i CGPC(Crna Gora)?
Zasto?
Poltika, brate, politka....

No Comment! (u vezi slijedjenja Isusa)
U sta si odjeven, sta imas od raznih stvari i imanja?
Time ces mi odgovoriti koga slijedis.
A šta je onda, ako nije Crkva!?
sinagoga nije crkva! inace bi se sinagoga mogla zvati crkvom, a crkva sinagoogm, ili obioje dzamijama.... tko da bi ovo mogla biti samo jos jedan pokusaj balkanske podvale
kao sto sliejdi:
Kao i da Hristos nikada nije SUBOTOM IŠAO U SINAGOGU!
[FONT=&amp]Luka[/FONT][FONT=&amp] 4:16[/FONT][FONT=&amp] I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotni u sinagogu te ustane čitati. [/FONT]
ti si napisao da e isao u crkvu, i da on uspostavio crkvu! (doduse i Bibolija kaze da je Isus rekao da ce uspostaviti crkvu, ali tu se radilo samo o izmisljenom Isusu koji je "rekao" ono sto su odredili utemeljitelji crkve)

Međutim shvatam te. To je jače od tebe. I to te tera da unizuješ Hrista i ukudaš Njegovu žrtvu na krstu! Teško se sa tom silom izboriti! Teško! Zato sam ti i par puta rekao pokaj se, jer se približilo Carstvo Nebesko i prihvati Hrista kao Spasitelja i Otkupitelja - JER TE JEDINO TO MOŽE SPASITI OD VEČNE SMRTI I NIŠTA DRUGO! Jer si mnogo zaglibio.
Jos jednom hvala na brizi, ali ocekujem cvrste i jasen Bozje Rjeci, nesto kao sto je Deset zapovijedi, poput onoga.
Ostalo manje vise smatram naklapanjima "mudaraca" i "filosofa".

Pozdrav tebi od mene

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina

ne poklase li se svecenici SPC sa MPC(makedonija) i CGPC(Crna Gora)?
Zasto?
Poltika, brate, politka....
U sta si odjeven, sta imas od raznih stvari i imanja?
Time ces mi odgovoriti koga slijedis.
[FONT=&quot]Ne pratim politiku, pa mi nije poznata. Ako si i u pravu sa iznetim – to je sigurno u mnogo manjem broju Crkava, tako da se ne može uzeti kao pravilo. U većini Crkava se ipak propoveda Hrist, Biblija........a ne politika.[/FONT]

sinagoga nije crkva! inace bi se sinagoga mogla zvati crkvom, a crkva sinagoogm, ili obioje dzamijama.... tko da bi ovo mogla biti samo jos jedan pokusaj balkanske podvale
kao sto sliejdi:

ti si napisao da e isao u crkvu, i da on uspostavio crkvu! (doduse i Bibolija kaze da je Isus rekao da ce uspostaviti crkvu, ali tu se radilo samo o izmisljenom Isusu koji je "rekao" ono sto su odredili utemeljitelji crkve)
[FONT=&quot]!!!??? Šta da ti odgovorim na ovo kada si sve netačno rekao. Crkva je mesto gde se skupljaju vernici da bi obožavali i slušali o Bogu. A to što ne veruješ izveštaju iz Luke 4,16 to je tvoj lični stav a ne ISTINIT IZVEŠTAJ. Istina je da je Hrist svake subote, po izlasku iz pustinje, išao subotom u sinagogu, ili skoro svake subote.[/FONT]
Jer ako nije, odnosno ako si ti u pravu, onda je Biblija laž i prevara, a istina je u Bahavad Giti, Kur’anu, Budističkim svetim knjigama............

[FONT=&quot]Š:Međutim shvatam te. To je jače od tebe. I to te tera da unizuješ Hrista i ukudaš Njegovu žrtvu na krstu! Teško se sa tom silom izboriti! Teško! Zato sam ti i par puta rekao pokaj se, jer se približilo Carstvo Nebesko i prihvati Hrista kao Spasitelja i Otkupitelja - JER TE JEDINO TO MOŽE SPASITI OD VEČNE SMRTI I NIŠTA DRUGO! Jer si mnogo zaglibio. [/FONT]
Jos jednom hvala na brizi, ali ocekujem cvrste i jasen Bozje Rjeci, nesto kao sto je Deset zapovijedi, poput onoga.
Ostalo manje vise smatram naklapanjima "mudaraca" i "filosofa".

Pozdrav tebi od mene

[FONT=&quot]Da Biblija nije Božija reč ne bi imala preko 100 proročanstava koji su se obestinila. A koliko ih ima Kur’an, a da nije bila resavska škola prepisivanja u pitanju. Zna se – NIJEDNO! I ne samo kur’an nego i bila koja druga knjiga u istoriji![/FONT]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ometate me da odgovorim na jedna neposten nacin.
To je dovoljna slika o meni i o vama.
Svako govori kako je naucen a ja sam naucen ovako:

4525.jpg4526.jpg4527.jpgboginja.jpgmesec zvezda.krst.jpgkad vidim ovakve argumente ostaje mi samo jedno da shvatim da kur´an nema veze sa Biblijom i da mi ne postujemo jednog te istog Boga!!!!

Na zalost Adrian je u pravu!!

Pozdrav brate Harry.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Е, видиш ову слику коју си поставио, то је та Краљица небеска (у Старом завету царица небеска - Јеремија 7). Дијана Ефеска (Дела 19), Иштар, Астаротам (Судије 2), Изида (родила Хоруса/Озириса чије свевидеће око свуда срећете), Мелха („царица") - титула вавилонске богиње Иштар (Библијски речник; Радомир Ракић) и ко зна како још по свим народима.

33. Јер оставише мене и поклонише се Астароти, богињи сидонској и Хемосу богу моавском и Мелхому богу синова Амонових, и не ходише путевима мојим чинећи што је право преда мном, уредбе моје и законе моје, као Давид отац његов. (1.Царевима 11)
43. И примисте чадор Молохов, и звезду бога свог Ремфана, кипове које начинисте да им се молите; и преселићу вас даље од Вавилона. (Дела 7)
5. И оне који се клањају на крововима војсци небеској и који се клањају и куну се Господом и који се куну Мелхомом. (Софонија 1)
13. И оставише Господа, и служише Валу и Астаротама. (Судије 2)
5. И сврже свештенике идолске које беху поставили цареви Јудини да каде по висинама у градовима Јудиним и око Јерусалима тако и оне који кађаху Валу, сунцу и месецу и звездама и свој војсци небеској. (2. Царевима 23)
27. И не само што ће ова несрећа доћи на наш занат да не пролази, него се неће марити ни за цркву велике богиње Дијане, и пропашће величанство оне коју сва Азија и васиони свет поштује (Дела 19)
царица небеска Дијана Иштар.jpgKraljici mira.jpegгоспа.jpegkipmb.jpg
Најзанимљивије је што хришћани уопште не региструју шта се налази на слици, јасно се види и полумесец испод ногу, змију су избацили да не буде провидно.

[FONT=&amp]Шта је заједничко на свим овим сликама? Изнад главе те небеске краљице (царице), краљице мира или како већ, налази се 12 звездица. Мислите ли да је то због дванаест племена Израиља или због зодијака? С обзиром да је то пре Исуса Христа сигурно је због зодијака, с обзиром да је пагански култ у питању. На жалост, хришћани се једнако поклањају кипу те краљице (царице) као и пре прихватања хришћанства. То је лагано убачено у хришћанство, стваран је култ мајке Марије, док није кулминирало са додељивањем старог паганског имена, без устручавања. Да ли су вам ове звездице познате однекуд? Ево их и овде, ту видимо и сотону као бика (Зевса или Јупитера, наш Бог се дуго сусреће са тим телетом или биком као идолом) са Европом и звездицама:[/FONT]
2 evra.jpeg
[FONT=&amp]Европа[/FONT][FONT=&amp] - феничка богиња месеца (иста прича) - Ευρ-Οπη /Еур-Опи/ што има за значење «[/FONT][FONT=&amp]соларну змију[/FONT][FONT=&amp]».[/FONT]
[FONT=&amp]Мит о отмици[/FONT]
[FONT=&amp]Угледавши лепу краљеву кћи док је ова у друштву својих другарица брала цвеће на обали сидонској или тирској, Зевса је обузела страсна љубав за њом. Не би ли јој пришао, дао се прерушити у браонкасто-плавушкастог (или сјајнобелог) бика, рогова закривљених у облику полумесеца.[/FONT]
[FONT=&amp]Офиолатреја[/FONT]
[FONT=&amp]Како наводи Џон Батерст Дин (енгл. John Bathurst Deane; 1797—1887), енглески парох и антиквар, било да је Брајант праву или не што се тиче етимологије Европиног имена, сасвим је извесно да је култ обожавања змије, Οφιολατρεία /Офиолатреја/, преовлађивао у Европи у најранијем периоду идолатрије.[/FONT]
[FONT=&amp]
Како истиче Мартин Персон Нилсон (шве. Martin Persson Nilsson; 1874—1967), шведски класичар, тешко је растумачити коју је функцију Европа заправо имала, јер се осим критских Хелотија не зна за ниједан други култ приређиван у њену част. У његово време у науци су била заступљена мишљења по којима се она наизменично тумачила као богиња Месеца, или пак Земље. Посвећен јој је био један платан код Гортина на Криту.[/FONT]
[FONT=&amp]
Гортински сребрњаци са представом Европе и бика[/FONT]

[FONT=&amp]По Гарднеру, све сцене из мита о Европи репродуковане су на овој групи кованица. На основу тих сцена он их је разврстао овако, на:[/FONT]

1. [FONT=&amp]ону на којој је приказана Европа на леђима галопирајућег бика;[/FONT][FONT=&amp] (види се на евру иста ствар)[/FONT]
  2. [FONT=&amp]ону на којој је приказана иста како седи усамљено у крошњи платана, с очигледним изразом туге;[/FONT]
  3. [FONT=&amp]ону на којој је изостављен приказ бика;[/FONT]
  4. [FONT=&amp]ону на којој се појављује велики орао сразмера далеко од мањих;[/FONT]
  5. [FONT=&amp]ону на којој је такође представљен орао, али овај пут у Европином наручју. Types of Greek Coins (P. Gardner)[/FONT]

Prilozi

• boginja.jpg
    boginja.jpg
    20,3 KB · Pregleda: 31
  • gebeterosenkranzkl4.jpg
    gebeterosenkranzkl4.jpg
    81,4 KB · Pregleda: 33
  • Европска унија звездице.jpeg
    Европска унија звездице.jpeg
    6,6 KB · Pregleda: 33
  • 2 evra.jpeg
    2 evra.jpeg
    11,4 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja bih takodje da dodam neke arheoloske nalaze u svetu.8920777.jpgKrst s polu mesecom i suncem. BABILON.jpg Evropski parlament nedovrsena vavilonska kula.057b8aeea1c5cbe810cf7a1bab37c59f_moon6_egyptian.jpg drevni arheoloski nalaz o obozavanju boga meseca i sunca. a8415ef635859f8586bf56cbb7dced71_islam-maqam-ibrahim-crescent-moon-close.jpg ovo je snimak iz srca meke za koju Harry kaza da je nemoguce uci. e439246704808fa934fa99b6187396fe_islamiccrescentmoon.jpg a ovo je vrh djamije tj polu mesec boginje ili boga meseca.

Nastavak sleduje!!!

Takodje Mesec i sunce na djhamiji kao i na onom krstu gore:Pogledajte prilog 27069Pogledajte prilog 27070 poklonjenje bogu meseca.Pogledajte prilog 27071 bog meseca allah.Pogledajte prilog 27072 Brat adrian je najverovatnije mislio na ovog (BIKA) i njegove rogove sa zvezdom koji jasno asociraju na islam.Pogledajte prilog 27073 ovako se ukrasavaju danasnji hramovi islama u svetu.

Za sada toliko od mene a dalje cemo videti! ako neko kaze da ja lazem Biblija i Bog Biblije,Arheologija ne laze.

Uzgred treba obavezno pogledati ova dva dokumentarca veoma,veoma su poucni za one koji neveruju Bibliji, 100% opravdava Bibliju i njena prorocanstva."Pogledajte obavezno jesu dugacki ali su jak dokazni materijal za Bibliju" film se zove "MEGIDO"

100% dokazana Biblija!!!! i sta se sprema dalje u svetu!!!

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Interesantno je, kada govorite o tome da li se treba klanjati (moliti) ikonama i idolima, gdje u tom kontekstu smjestiti crkvu - crkvu kao objekat, mjesto gdje se moli Bogu? Nije li i crkva, džamija, sinagoga..., neka vrsta ikone ili idola? Piše li negdje u Bibliji da se trebaju zidati građevine u čast Bogu i da mu se u njima treba moliti?
Čovjekov odnos sa Bogom je posve lične prirode i ne vjerujem da Bog manje pozorno sluša molitvu koja mu je upućena sa poljane ili ispod nekog drveta u šumi, od one koja mu je upućena iz velelijepe građevine, napravljene za tu namjenu.
Druga je stvar što je crkva kao institucija propisala neke molitvene rituale i obrede koji imaju smisla samo ako se kolektivno obavljaju, ali nameće se pitanje da li je to po Božijim uputama, odnosno, govore li o tome svete knjige?

Bog nije naredio ljudi su pitali za izradu najvestijeg mesta gde ce Bog biti najvise i Bog je to prihvatio slozio se sa tim

Ja bih takodje da dodam neke arheoloske nalaze u svetu.Pogledajte prilog 27064Krst s polu mesecom i suncem. Pogledajte prilog 27065 Evropski parlament nedovrsena vavilonska kula.Pogledajte prilog 27066 drevni arheoloski nalaz o obozavanju boga meseca i sunca. Pogledajte prilog 27067 ovo je snimak iz srca meke za koju Harry kaza da je nemoguce uci. Pogledajte prilog 27068 a ovo je vrh djamije tj polu mesec boginje ili boga meseca.

Nastavak sleduje!!!

Takodje Mesec i sunce na djhamiji kao i na onom krstu gore:Pogledajte prilog 27069Pogledajte prilog 27070 poklonjenje bogu meseca.Pogledajte prilog 27071 bog meseca allah.Pogledajte prilog 27072 Brat adrian je najverovatnije mislio na ovog (BIKA) i njegove rogove sa zvezdom koji jasno asociraju na islam.Pogledajte prilog 27073 ovako se ukrasavaju danasnji hramovi islama u svetu.

Za sada toliko od mene a dalje cemo videti! ako neko kaze da ja lazem Biblija i Bog Biblije,Arheologija ne laze.

Uzgred treba obavezno pogledati ova dva dokumentarca veoma,veoma su poucni za one koji neveruju Bibliji, 100% opravdava Bibliju i njena prorocanstva."Pogledajte obavezno jesu dugacki ali su jak dokazni materijal za Bibliju" film se zove "MEGIDO"

100% dokazana Biblija!!!! i sta se sprema dalje u svetu!!!

Gera nemoj biti kao harry on zna kome se moli on ljude hvata za stvari tj svece ili idole kojima se mi navodno molimo a mi dobro znamo kome se i cemu molimo ali je on naporan ja mislim da je naucio lekciju o idolopoklonstvu

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bog nije naredio ljudi su pitali za izradu najvestijeg mesta gde ce Bog biti najvise i Bog je to prihvatio slozio se sa tim

Gera nemoj biti kao harry on zna kome se moli on ljude hvata za stvari tj svece ili idole kojima se mi navodno molimo a mi dobro znamo kome se i cemu molimo ali je on naporan ja mislim da je naucio lekciju o idolopoklonstvu

Pa naravno brate zato sam i postavio te linkove.mozda se nismo razumeli ja sam Hristov kao i ti!!!.

Pozdrav tum5e od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Размишљао сам нешто, како другачије да објаснимо текст из Откривења где се описује клањање сребрним, златним, дрвеним,..., идолима, што је довело до тога да нас Бог опомиње стално? Које су то рукотворине од свих тих материјала? Што се тиче хороскопа, гатања и разних окултних тумачења, амајлија, старих паганских идола, то се лако открије - јасно је то већ свима, значи да су остале рукотворине од злата и сребра, дрвета и бронзе, камена и др., свима доступне и сви им се клањамо. Ево описа:

20. И остали људи који не бише побијени злима овим, не покајаше се од дела руку својих (жиг на руци) да се не поклањају ђаволима ни идолима (којим?) златним и сребрним и бронзаним и каменим и дрвеним, који не могу видети ни чути, ни ходити; 21. Нити се покајаше од убиства својих, ни од чарања својих, ни од курварства свог, ни од крађа својих. (Откривење 9)

Ако видимо да је идол било шта чему се поклонимо, служимо му као да има неке моћи, верујемо да има моћ да нас духовно мења (хули се на Духа Светог јер то је Његова улога), предмет је обожавања и има специфично место у нашем дому као светиња, ми му кадимо и молимо му се. Може бити и живи идол, ако обожавамо неког човека (култ личности). Ево шта се каже:

"змија од мједи - У 4 Мој 21,9 говори се како су Јевреје у пустињи уједале змије отровнице због њиховог роптања на Бога и Мојсеја, па је Мојсеј добио наредбу да направи змију од мједи (бакра) и постави на стуб да би свако кога уједе, а он погледа ту змију, остао жив. У разговору са Никодимом ова бакарна змија служи као предмет највеличанственије и најдирљивије праслике: „Као што Мојсеј подиже змију у пустињи, каже Исус, тако треба да се подигне Син Човечији" ( Јн 3 , 1 4 - 1 5 ) , и као што су Израиљци гледајући на бакарну змију били исцељени, исто тако спашће се и сви они који с вером гледају на Христа Распетога. Бакарна змија постојала је до времена цара Језекије, који је наредио да се она разбије, јер се то претворило у идолопоклонство (2 цар 18,4)." Библијски речник (Радомир Ракић)

4. Он обори висине, и изломи ликове и исече лугове, и разби змију од бронзе, коју беше начинио Мојсије, јер јој до тада кађаху синови Израиљеви; и прозва је Неустан. (2.Царевима 18)

Та змија је имала конкретну примену да лечи људе и да им помаже од уједа отровница - имала је моћ исцеливања. Шта се дешава са народом? Почиње да се њој клања и пали тамјан! Управо се то дешава са иконама. Ми се не обраћамо Богу више и не уздамо се у Његову силу, већ те иконе којој кадимо (том кипу). Не сви, али велики број људи то ради, на жалост.

Је ли узео неко да кади испред херувима у Храму и да се њему моли, а да мисли на Бога? Не! Ми кадимо иконама на којима је анђео или светац Божији. Они јесу свети, али не можемо се њима молити да они моле за нас. Поготову што су неки свеци Божији мртви до доласка Христовог када ће васкрснути. Како они да се моле за нас? Нема смисла.

Понављам, ја лично немам против слика, кипова и херувима (то је постојало у Храму), али не смемо се клањати ничему што није живо, све и да има исцелитељску моћ по вољи Божијој. Богу треба да се молимо и захвалимо јер је Он Најсветији.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Adriane kao sto ti je vec poznato Bog je Duh i u duhu mu se treba klanjati,ni andjelima ni svecima,ni bilo kom drugom osim Bogu jedinom u Duhu se treba klanjati, zato nas Bog i stalno upozorava.Hvala Bogu ja sam davno stim raskrstio i neklanjam se nicemu i nikome osim Bogu svetome,cak kada se covek klanja i krstu s likom Gospoda to je idolopoklonizam jer taj lik necuje,negovori,ne vidi,ne oseca.

Bog je dao zapoved :ne cini sebi IDOLA niti kakva LIKA i nemoj im se KLANJATI niti SLUZITI-MOLITI!!!!

Ukratko slazem se s tobom brate Adriane.

Natrag