Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Него шта него да се обожава Исус Христ, наш Спаситељ. Ко други, кад нема никога ко је прославио закон и пророке?
Obozava se samo Bog!
Vidis da u imenici obozavanje figurira samo Bog?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
A gde to pise u kuranu,u kuranu se ni jednom ne pominnje (JAHVE) do sam allah!!!!!!

Ne budali se a uzmi se u pamet mi ti nismo neprijatelji a prijateljii!!!Sve visnji jeste (JAHVE)tj(ISUS)

i nemoj da lupas gluposti primetio sam da vise ne zavrsavas post sa brate Gero a to je veoma lose,ja imam osecaj da vise nism tvoj brat a to me ljuti.Ja sam tvoj brat ma kako bi se diskusija odvijala dali razumes!ja nemam nameru da te odvrgnem,ja zelim s tobom da diskutujem ali u smislu normale tj u smislu argumetnih dokaza bez toga covek nema sta da trazi na forumu!!!nadam se da si me razumeo???

Pozdrav brate Harry.

Allah je Bog! ne postoji drugi Bog! Zato je Rijecju Allah potopuno odredjeno zancenje: nema Biog osim Boga! Samo je Bog Bog!

Po onome sto pise u Bibliji ispada je je Jahve jedan od Bozjih sinova koji je nadredjen Jakobincima (Izraelcima).

Ili nije bas sigurno,. slazem se.

Zato je Allah sigurno, bez sumnje!
a sam tvoj brat ma kako bi se diskusija odvijala dali razumes!ja nemam nameru da te odvrgnem,ja zelim s tobom da diskutujem ali u smislu normale tj u smislu argumetnih dokaza bez toga covek nema sta da trazi na forumu!!!nadam se da si me razumeo???
nwemoj se ljutiti brate gero! Nemas nikakvog razaloga pogotovu sto nastojis rijesiti sve dileme argumentima!
Ta i ja to, bas tacno to nasotjim, ako hocemo biti ispravni ljudi.

Dakle brate gera, pokazi na kojem mjestu, u kojoj knjizi, bilo gdje, Isus za sebe kaze da je on Bog io da se njemu treba klanjati?
To je argument.

Ako to iko drugi kaze za Isusa, a ne on, onda mi pokazi zasto ja trebam to vjerovati nekome drugom umjesto njemu?

Ne zanimaju me "mudrovanja" "svetaca" ni najamnje, ne moras se trudit da ih kopiras. mweni nisu sveti, samo Bog zna koliko su oni sveti.

Pozdrav brate gera.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Crkva

Hramovi za obozavanje iskljucivo Boga!To sto ti nazivas nebulozama je tvoje rivatno misljenje, mozers ga reci 12 milijardi puta, ali ga nisi potkrijepio, niko osim Boga nije rekao: Ja Sam Bog, Meni se kanjajte!
Ni Hrist ni trojstvo, ni Buda niko.....
Nego ti kazes u necije ime? Kojim pravom?

Cuo sam katolike kako se mole Mariji, Isusu, "svetom" Duji (jos malo pa i "svetom" Stepincu)...c cuo sam pravoslavce gdje se mole Jovaju, Paraskevi itd.....
Jedni hram koji je do danas sacuvan, koji je pdigao Adam a obnovio Abraham jeste onaj u Meki. I u njega niko ne smije uci.
Pokriven je crnim platnom sto se vidi kao crna kocka, ta crna kocka je sator, hram je unutra od neglacanog kamena ogradjen onizim zidom.
Na sve što sam te pitao - nisi mi odgovorio!
Ali to je već viđeno. Kada nemaš argumente onda već koristiš stare otrcane fraze poput:
Šarrdy:''Zemlja je okrugla'',
Harry: '' Ma šta lupetaš, zemlja nije okrugla to je tvoj lični stav. I možeš ovde na forumu napisati 100 milijardi X da je Zemlja okrugla ja ti neću verovati!''
Šarrdy:''Životinje mogu govoriti!'',
Harry:'' To je tvoje proizvoljno, netačno mišljenje, to su totalne gluposti. Nijedna životinja ne zna govoriti i tačka. Zbogom!''.,
Šardy:''Hrist je Bog. Jedan jedini i drugih bogova nema, osim Allaha, koji je bog ovoga Sveta!''.
Harry:''To je tvoje lično mišljenje, koje nema nikakve dokaze nigde! Tako da to možeš ponoviti još koliko god hoćaš puta - ja ti neću poverovati!''...............................

I tako možeš ići u nedogled. To mi je jasno.
A i jasno mi je što neodgovaraš na moja pitanja. Zato što nemaš oodgovor. Ili ga imaš - gluposti ljudske.
Jer ako nisam u pravu - odgovarao bi na moja pitanja, a ne skrećao sa pitanja i navodio vodu na svoju vodenicu i propagirao Islam.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
A i jasno mi je što neodgovaraš na moja pitanja.

Stalno cekam ta tvoja pitanja.

U stvari ti ne odgovoras ni na jedno pitanje.

Evo ti prvo: zasto ne citiras Isusa?

E sad, hajde pocni jednim pitanjem, prvim, i samo jednim.

Pa cemo nastaviti dalje.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Pa cemo nastaviti dalje.
Pa imao si za to 10 postova da odgovoriš od tog mog posta. Evo i da te podsetim:
#185 :
Pa na osnovu čega su pravljene Sinagoge u PRVOM VEKU !?
A zašto su onda pravljene džamije. Jer se u obe obožava Hrist i SVECI!
I u kojoj se to još Crkvi obožavaju SVECI sem u Pravoslavnoj i Katoličkoj Crkvi.
Ti si anti-protivan i samo ti je da kažeš nešto protiv Hrišćanstva. A da li je to tačno ili ima smisla – to te ne interesuje.

To si nam rekao jedno 6 miliona puta, a mi ti na to odgovorili 6 milona i 1 put da su to NEBULOZE.

OK, a onda kom Bogu se mole Pravosavci, Katolici, Protestanti................ ako je pravi Bog jedino u Božijem hramu, kako ti navodiš?
I gde se taj hram nalazi!?
Hvala
Znači ovde sam te pitao:
1. Na osnovi čega su onda pravljene Sinagoge i Džamije, ako ti kažeš da molitva Bogu se mora obaviti jedino u Solomonovom Hramu ili Božijem?
2. U kojim to Crkvama se obožavaju SVECI, osim u SPC i Katoličkoj?
3. Kom Bogu se mole Pravoslavci, Katolici, Protestanti, Jehovini svedoci............. u svojim Crkvama, ako je pravi Bog jedino u Božijem hramu!?
4. Gde se nalazi taj Hram u kome se jedino možemo moliti JEDINOM i PRAVOM Bogu?
Eto sve si ovo već imao pre 10 postova, pa mi nisi odgovorio. I evo imam i jedno dodatno sada:
5. Na šta i koga se odnose sledeći stihovi:
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Коринћ. 12,28[/FONT][FONT=&quot] И једне дакле постави Бог у цркви прво апостоле, друго пророке, треће учитеље, а потом чудотворце, онда дарове исцељивања, помагања, управљања, различне језике.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Јаков 5,14[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Болује ли ко међу вама, нека дозове старешине црквене, те нека читају молитву над њим, и нека га помажу уљем у име Господње.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Pa cemo nastaviti dalje.

Pa brate Harry! Isus je jevandjelje sve sto se citira iz jevandjela to i jesu Isusovi citati,apostoli I veka i mi danas samo potvrdjujemo jevandjele i to je to!!!nema dileme.

A oni koji ne priznase to apostolstvo tada oni ga nepriznase ni kroz II veka,III,VI,VII veka zato danas i imamo toliku "JERES"

I jos da dodam vrtis se ko ringispil u krug! Mi ti postavismo vise od pola Biblije i Kur´ana a ti jedva nekoliko stiha brate, nula argumenata u tvoju korist a samo stampas reci u tvoju nekorist sve vise i vise!Moram podrzati Sarrdy jer je covek u pravu ja sam svedok,Adrian,tripo 41 itd,da ti neodgovaras na pitanja konkretno! vec ono ide macka oko tebe pazi da te ne ogrebe nadam se da si razumeo sta sam hteo reci.

Kad mi budes dao konkretni odgovor gde u kur´anu pise (JAHVE) A u Bibliji (Allah,Muhamed) tada cu ti opet postaviti barem 500 citata gde pise u biblliji da je Isus Bog-Jahve.Prvi hram je izdao "Solomon" drugi hram Bozji je izdao "Sinedrom" jer ne poverovase u JOSUU" Bog je s vama,Emanuil" isus kaze vidite li od ovog hrama nece ostati ni kamen na kamenu???? Novi hram tj jerusalim ce se spustiti s neba i nece ga sagraditi ljudcka ruka amin.A sagradice ga andjeli za cara nad carevima od cistog zlata,u kome ce sam carovati citavu vecnost amin.Zato nam je i ostavio Sv Duha da nas uci da je nas hram u srcu nasem dok se ne pojavi gospod sa hramom zlatnim u kojem ce vladati vavek amin.Sve knjige ovog sveta su nekorisne mislim na filozofiju ,religiju,psihologiju,sistem itd,koje se menjaju svakih 20,30,50,100 godina!dok se univerzalna knjiga,rec gospodnja ne menja jos od doba "Avraama"pa do danas zamislite samo 10 Bozjih zapovedi i dan danas u glavnom odrzavaju "SVET" a kad bi smo uzeli parlamentarne zakone davno bi svet bio mrtav, u parlamentu menjaju zakone ko kako hoce a 10 zapovedi nemoze niko na svetu da promeni.Zapitaj se malo brate Harry. Zato se slazem s tobom da je Allah bog ovog sveta ali nikako bog Isusovog carstva,jer Isus rece pontiju pilatu (DA SAM JA CAR OVOG SVETA TI NEBI IMAO VLAST NA DAMNOM) OVO JE JASNO CAK I NEPISMENOM, A DA NIJE TEBI KOJI SI PISMEN. 1 VAVILON JE OTPRILIKE BIO U PERSIJI,TURSKOJ POD CAROM NIMRODOM,2 VAVILON JE MEDOPERSIJA U KOJOJ JE VLADAO (NAVUHODONOSOR) DANASNJI IRAN,IRAK MESTA KOJE JE SAM SZ-tni (JAHVE) UNISTIO I KAKO JE OBECAO NIKADA VISE NECE STATI CARSTVA. I KAKO JE OBECAO DOCI CE CAR KOJI CE UNISTITI VAVILON!A TO JE BIO ALEKSANDAR VELIKI KOME SE SOPSTVENO CARSTVO RAZDELILO NA 4 CARSTVA ITD.NEMOJ SE NADATI DA CE PERSIJA,MEDOPERSIJA TJ IRAN IRÁK,TURSKA KAD LIBO VLADATI SVETOM!VLADACE SAMO JEDNO CARSTVO CARSTVO "ANTIHRISTA"KADA SE FORMIRAJU 10 POSLEDNJIH CARSTVA KOJA CE SE POKLONITI ZVERI I PREDATI JOJ SVU VLAST I TADA CE DOCI KRAJ KADA PRODJE OTPAD I POJAVISE SIN POGIBIJE.TAD CE SE I POJAVITI SUDIJA SVE ZEMLJE GOSPOD ISUS HRIST. A TO DANAS VIDIMO SVOJIM OCIMA KAKO SE ISPUNJAVA.ZATO BRATE HARRY UZMI SE U PAMET I PREDOMISLI SE DOK IMAS VREMENA SETI SE ONA DVA RAZBOJNIKA NA KRSTU!!! JEDAN CE BITI JOS DANAS U RAJU A DRUGOM VRANA ISKOPA OCI ZASTO??????

Pozdrav od brata Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa imao si za to 10 postova da odgovoriš od tog mog posta. Evo i da te podsetim:
#185 :

Znači ovde sam te pitao:
1. Na osnovi čega su onda pravljene Sinagoge i Džamije, ako ti kažeš da molitva Bogu se mora obaviti jedino u Solomonovom Hramu ili Božijem?
2. U kojim to Crkvama se obožavaju SVECI, osim u SPC i Katoličkoj?
3. Kom Bogu se mole Pravoslavci, Katolici, Protestanti, Jehovini svedoci............. u svojim Crkvama, ako je pravi Bog jedino u Božijem hramu!?
4. Gde se nalazi taj Hram u kome se jedino možemo moliti JEDINOM i PRAVOM Bogu?
Eto sve si ovo već imao pre 10 postova, pa mi nisi odgovorio. I evo imam i jedno dodatno sada:
5. Na šta i koga se odnose sledeći stihovi:

[FONT=&amp]Коринћ. 12,28[/FONT][FONT=&amp] И једне дакле постави Бог у цркви прво апостоле, друго пророке, треће учитеље, а потом чудотворце, онда дарове исцељивања, помагања, управљања, различне језике.[/FONT]

[FONT=&amp]Јаков 5,14[/FONT][FONT=&amp]Болује ли ко међу вама, нека дозове старешине црквене, те нека читају молитву над њим, и нека га помажу уљем у име Господње.[/FONT]

Cuj, ti si mi postavio pitanja iz teoloske politke a ne vjere!

Moje je znanje u politici slabo, tvoja pitanja nemaju veze s Isusom, on nije proprovijedao u hramovima, engo na svakom mjestu!
Da ne bude zabune, ja nemam protiv hramova u kojima se obozava samno Bog, naprotiv, to su hramovi spasa!
Ne znam koliko ih ima ni gdje su.
Uglavnom s eu danasnjim hramovima (crkvama sinagogama dazmijama, Dalaj Lamia...) provijeda politika, dakle relgije se masovno kurvaju. Ja ne znam koje se ne kurvaju, u hram u Mekki ne ulazi niko, i tamo je obred obozavanja samo jednog Boga: jedini na svijetu.

O pisacima poslanica ne msilim nista dobro, sluze se istinama, poluistinama i lazima.
kakva crkva?
Isus nije nikada govorio o crkvi! Nije ni znao sta je to.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa brate Harry! Isus je jevandjelje sve sto se citira iz jevandjela to i jesu Isusovi citati,apostoli I veka i mi danas samo potvrdjujemo jevandjele i to je to!!!nema dileme.
Evandjelje je jedno i Bog ga je spremio po Isusu da vrati zalutale Izraelove ovce.
To je istina.
a samo stampas reci u tvoju nekorist sve vise i vise!
Ovo gore ti nije konkretan odgovor? A potpuno je kopija Isusovih rijeci, a ne moje, koje su u poredjenju s njegovim kao prasina na prozoru!

Allah je Svemoguci Bog - ne postji drugi, ma kako ga ti zvao.
U Bibliji na arapskom jeziku stoji:Allah, jer ne postoji drugi naziv za Boga!

To ti je jedan odgvor.

u parlamentu menjaju zakone ko kako hoce a 10 zapovedi nemoze niko na svetu da promeni.Zapitaj se malo brate Harry.
Slazem se, ali se vrlo malo ljudi pridrzava Deset Bozjih zapovijedi!
- ne vjeruju da je Bog Bog
- lazu
- kradu
- prve i zamisljaju razne likove kojima se mole pored Boga
- zele tudje itd.

U cemu je onda njihovo dobrocinstvo ako se ne klone smrtnih grijeha za koje je plata vjecni pakao?
U tom sto znaju da To ima?
DA SAM JA CAR OVOG SVETA TI NEBI IMAO VLAST NA DAMNOM
Cekaj,cekaj....
Isus priznaje da nema vlast na zemlji, da nije ni ocekivani kralj ni ocekivani car!
Samo oni koji mu se rugaju nazivaju ga kraljem! Tako su napisali na tabli. I.N.R.I.

Samo mi nemoj reci da je Isus imao vlast na nebu!

Spasio bi tu generaciju i sve potonje generacije, a nije spasio nikog! Ni sebe samog!

Dakle, Bozja Vlast je i na nebu i na zemlji, ni jedan elektron s ene okrece bez Njgeove Volje!
E sad, sto s nekima ne dopada Njegova Voljam, sto smatraju da je nepravedan (ne dao Bog!) to je do njih.

Podrav brate gera.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Матеј 21
23. И кад дође у цркву и стаде учити, приступише к Њему главари свештенички и старешине народне говорећи: Каквом власти то чиниш? И ко ти даде власт ту?

24. А Исус одговарајући рече им: Ја ћу вас упитати једну реч, коју ако ми кажете, и ја ћу вама казати каквом власти ово чиним.

25. Крштење Јованово откуда би? Или с неба, или од људи? А они помишљаваху у себи говорећи: Ако кажемо: С неба, рећи ће нам: Зашто му дакле не веровасте?
26. Ако ли кажемо: Од људи, бојимо се народа; јер сви Јована држаху за пророка.

27. И одговарајући Исусу рекоше: Не знамо. Рече и Он њима: Ни ја вама нећу казати каквом власти ово чиним.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
И кад дође у цркву
?????????????? Sve sto napiss iza ovoga postaje bezvrijedno, ali
Ни ја вама нећу казати каквом власти ово чиним.
i umjesto da uzmne njegove rijeci sa punom ozbiljnoscu, da nece da kaze i nije rekao cijela lista ljudi izmislja i laze sta im pane na pamet.
I dodaju: mi branimo Isusa!
Ma nemojte!

Natrag