Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
E, vidiš, poelbuster, ja nisam mislio na crkvu kao zajednicu ljudi i to se jasno vidi u mom postu, nego na crkvu kao građevinu. Zar je to bio problem shvatiti?
Ostali dio tvoga posta, ne bih komentarisao, samo bih odgovrio da takva pitanja postavljam jer su, po meni, interesantna i o njima se može mnogo toga reći.

Znači da te je ipak mrzelo da pročitaš 2.Moj25 i dalje?
Ostalo je bilo samo dopuna Šarrdyjevog odgovora.
Zar je to bio problem shvatiti?

Piše li negdje u Bibliji da se trebaju zidati građevine u čast Bogu i da mu se u njima treba moliti?
Ali ako nisi evo ti odgovora na ovo pitanje :

Druga knjiga Mojsijeva 25 pa nadalje.Свето Писмо са преводима и упоредним местима | Поуке.орг
Detaljno opisan odgovor na tvoje pitanje ,mislim da nema smisla da kopiram tolki tekst ovamo.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
E, vidiš, poelbuster, ja nisam mislio na crkvu kao zajednicu ljudi i to se jasno vidi u mom postu, nego na crkvu kao građevinu. Zar je to bio problem shvatiti?
Ostali dio tvoga posta, ne bih komentarisao, samo bih odgovrio da takva pitanja postavljam jer su, po meni, interesantna i o njima se može mnogo toga reći.

Dragi moj urednice Jurivaka! Isus je Glava crkvi tamo gde je dvoje ili troje tamo je i Isus! to neznaci da treba sazidati crkvu! Bog je Duh i u duhu mu se treba moliti(Isusove reci) svako moze da se moli gde mu je volja bitno je jedno da je coveku Bog u srcu.
Sam isus se molio i u Pustinji i u jerusalemskom hramu solomonovom ali u tom hramu nije bilo ni jedne lika,idola jer ih Bog mrzi.

Ja sam postavio temu:
[h=1]Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?[/h]
A ne dali treba ici u crkvu!!!!

Pa me zato interesuje misljenje forumasa???Jer ja dok sam bio mlad i nisam poznavao,razumeo bibliju,ja sam licno se klanjao i celivao ikone i krst!! dok nisam ovladao Biblijom.Kad sam prvi put procitao bibliju i shvatio 10 zapovedi a pogotovo drugu zapoved(2 Не прави идола нити каква лика од онога што је горе на небу, или доле на земљи, или у води испод земље. Немој им се клањати нити им служити.)sta znaci ova zapovest??? "NEMOJ IM SE KLANJATI NITI SLUZITI" Kada sam to shvatio sve ikone i krstove sam izbacio iz kuce!! ali to neznaci da sam se otkazao od krsta Bozjega, vec se jednostavno ne molim i ne klanjam se pred krstom jer je to po mome idolopoklonizam!!! Jer svako poklonjeje koje nije u duhu nije molitva i poklon Bogu!! inace Isus ne bi rekao Bog je duh i treba mu se u Duhu klanjati.

Molio bih vas da se vratimo temi jer me jako interesuje vase misljenje, jer mozda ja gresim i mozda se treba moliti i klanjati ikonama i idolima.

Pozdrav od Gere svima.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
I Bog je eksplicitno naredio Mojsiju da napravi Hram (Crkvu) gde su vernici bili obavezni da dolaze, okupljaju, izvršavaju službu koju im je Bog naredio. Kasnije je to isto preneo i svom vernom sluzi Davidu, koji je morao nabaviti tone zlata, dijamanata, srebara, bakra, plemenitog drveta........ da bi njegov sin Napravio jednu od, a za mene najlepšu, građevinu na Planeti ikada. To je bila zaista veličanstvena Crkva. A Bog je naredio da se ona napravi. Takođe i treći put je Bog naredio da se napravi Crkva. Obnova Solomonovog hrama u Jerusalimu posle Kirovog edikta da se Jevreji vrate iz Vavilona u Jerusalim.
Znači imamo TRI puta božije naređenje za pravljenje Crkve gde će se vršiti SLUŽBA živome Bogu. Hristu Isusu, našem Spasitelju i Otkupitelju.
Zašto?
Pismo kaže da nam Bog treba biti na PRVOM mestu i svagda u našim mislima. A to je mnogo lakše, a i zbog službe i mnogo bolje u ekstremnim vremenskim prilikama - kiša, sneg, vetar, sunce, hladnoća, toplota - obavljati u zatvorenom i prikladnom mestu, nego pod vedrim nebom. Bog nije MUČITELJ, pa da traži od nas da se molimo i klanjamo Njemu, i vršimo Njegovu službu na minus 50 ili plus 50 ili po gradu veličine klikera ili jajeta, uraganu,..................... Zašto bi to radili!? Ako hoćemo od vremenskih neprilika da se sklonimo dok obedujemo ili spavamo ili gledamo gluposti na TV-u......... zašto to ne bi uradili i u tako svetom i svečanom trenutku - obraćanja Bogu!?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Od hrama u kome se obozavao Bog nekim cudnim obrtajem je nastala crkva(?) u kojoj se obozava Hrist i sveci?

Niti je crkva slicvan tom hramu niti se u njoj obozava Bog.

Bog Koji je storio sve, pa i Hrista, i Cije su Zapovijedi sasvim jasne!

Kako mozes usporediti crkvu sa Bozjim hramom (u kojem se moli Jednom Jedinom Bogu?)

Mislm da to dvoje nema nikakve veze.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Od hrama u kome se obozavao Bog nekim cudnim obrtajem je nastala crkva(?) u kojoj se obozava Hrist i sveci?

Pa na osnovu čega su pravljene Sinagoge u PRVOM VEKU !?
A zašto su onda pravljene džamije. Jer se u obe obožava Hrist i SVECI!
I u kojoj se to još Crkvi obožavaju SVECI sem u Pravoslavnoj i Katoličkoj Crkvi.
Ti si anti-protivan i samo ti je da kažeš nešto protiv Hrišćanstva. A da li je to tačno ili ima smisla – to te ne interesuje.

To si nam rekao jedno 6 miliona puta, a mi ti na to odgovorili 6 milona i 1 put da su to NEBULOZE.

Kako mozes usporediti crkvu sa Bozjim hramom (u kojem se moli Jednom Jedinom Bogu?)

OK, a onda kom Bogu se mole Pravosavci, Katolici, Protestanti................ ako je pravi Bog jedino u Božijem hramu, kako ti navodiš?
I gde se taj hram nalazi!?
Hvala

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
I u kojoj se to još Crkvi obožavaju SVECI sem u Pravoslavnoj i Katoličkoj Crkvi.
Ti si anti-protivan i samo ti je da kažeš nešto protiv Hrišćanstva. A da li je to tačno ili ima smisla – to te ne interesuje.

To si nam rekao jedno 6 miliona puta, a mi ti na to odgovorili 6 milona i 1 put da su to NEBULOZE.

OK, a onda kom Bogu se mole Pravosavci, Katolici, Protestanti................ ako je pravi Bog jedino u Božijem hramu, kako ti navodiš?
Hvala
Sarrdy brate pa zr nisi znao taj bog se nalazi u "!MEKI" i zovu ga allah,bog meseca da,da, brate!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Него шта него да се обожава Исус Христ, наш Спаситељ. Ко други, кад нема никога ко је прославио закон и пророке? Највећи од највећих, најбољи од најбољих, најсветији од најсветијих, Он је наша узданица и наш представник код Оца. Да нам није Њега - у мраку би седели и слушали безбожне философије без икакве наде, овако имамо нашег Пастира, Сина Божијег и Спаситеља свих који то желе. Ко не жели, он остаје да мисли и стално одбацује, на велику жалост.

Црква је увек била "мало стадо" оних који су слушали Господа. Сви остали су ишли својим путевима и слушали су туђу науку и философију. Отуда да ја Бог и дозволио рушење Храма два пута, јер Њему цигла и камен ништа не значе ако су му деца одбацила љубав коју Он дарује, ако не следе Његове заповести и савете.

Поредити храм и цркву може само да се односи на грађевину, али на Цркву Христову која није од цигала, већ јој је камен угаони сам Исус Христ, ту Цркву нема ко са чим другим да пореди јер није од овога света. Од самога је Бога и Њој (Цркви) нема мане; цигле су јој овце Христове, малтер јој је крв светих, звоно јој је глас Божији који зове на покајање, тамјан јој је Дух Свети који душу Спасава и нашем духу сведочи и учи нас свакој мудрости.
Нема тог опадача који може ту Цркву срушити и поткопати, име јој је Вечна и Божија, Света Црква Христова.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sarrdy brate pa zr nisi znao taj bog se nalazi u "!MEKI" i zovu ga allah,bog meseca da,da, brate!

Pozdrav od Gere.

A to ti znas? Postao si "svetac"?

A sada cu ti objsniti Ko je ALLAH, Svemoguci Milostivi Gospodar svemu!

Citaj i prati:

"Kad je Visnji bastuinu dijelio narodima,
kad je razmjestao sinove covjecje,
odredi im medje po broju Bozjih sinova
tad Jahvu (Jehovu) njegov narod zapade
Jakov bi njegiova bastina" Ponovljeni zakon 32:8-9

Allah je Visnji, tacnije Svevisnji!

sada to je jasno?

Allah gospodari sa nebesa, sa Njegovog prijestolja!

Svaki hram u kojem se On slavi, velica i gdje se Njemu zahvaljuje je Njegov.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
A to ti znas? Postao si "svetac"?

A sada cu ti objsniti Ko je ALLAH, Svemoguci Milostivi Gospodar svemu!

Citaj i prati:

"Kad je Visnji bastuinu dijelio narodima,
kad je razmjestao sinove covjecje,
odredi im medje po broju Bozjih sinova
tad Jahvu (Jehovu) njegov narod zapade
Jakov bi njegiova bastina" Ponovljeni zakon 32:8-9

Allah je Visnji, tacnije Svevisnji!

sada to je jasno?

Allah gospodari sa nebesa, sa Njegovog prijestolja!

Svaki hram u kojem se On slavi, velica i gdje se Njemu zahvaljuje je Njegov.

A gde to pise u kuranu,u kuranu se ni jednom ne pominnje (JAHVE) do sam allah!!!!!!

Ne budali se a uzmi se u pamet mi ti nismo neprijatelji a prijateljii!!!Sve visnji jeste (JAHVE)tj(ISUS)

i nemoj da lupas gluposti primetio sam da vise ne zavrsavas post sa brate Gero a to je veoma lose,ja imam osecaj da vise nism tvoj brat a to me ljuti.Ja sam tvoj brat ma kako bi se diskusija odvijala dali razumes!ja nemam nameru da te odvrgnem,ja zelim s tobom da diskutujem ali u smislu normale tj u smislu argumetnih dokaza bez toga covek nema sta da trazi na forumu!!!nadam se da si me razumeo???

Pozdrav brate Harry.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Hvala

Hramovi za obozavanje iskljucivo Boga!To sto ti nazivas nebulozama je tvoje rivatno misljenje, mozers ga reci 12 milijardi puta, ali ga nisi potkrijepio, niko osim Boga nije rekao: Ja Sam Bog, Meni se kanjajte!
Ni Hrist ni trojstvo, ni Buda niko.....
Nego ti kazes u necije ime? Kojim pravom?

Cuo sam katolike kako se mole Mariji, Isusu, "svetom" Duji (jos malo pa i "svetom" Stepincu)...c cuo sam pravoslavce gdje se mole Jovaju, Paraskevi itd.....
Jedni hram koji je do danas sacuvan, koji je pdigao Adam a obnovio Abraham jeste onaj u Meki. I u njega niko ne smije uci.
Pokriven je crnim platnom sto se vidi kao crna kocka, ta crna kocka je sator, hram je unutra od neglacanog kamena ogradjen onizim zidom.

Natrag