Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Čemu sva ova dokumentacija i geneza Darvinovih. Imaš svoje mišljenje o Teoriji evolucije i to je u redu, možeš misliti šta god hoćeš, ali raspravu smo počeli radi toga što si povezao Darvina i rasizam. Šta sada dokazuješ rodoslovom Darvinovih? Pokazao sam ti odakle ta veza i da nema ništa sa Darvinovom teorijom o porijeklu vrsta. Ako možeš dokaži da nije tako, a nemoj ovdje gomilati podatke koji ništa ne znače za kontekst naše rasprave.

Mislim da ste svi skrenuli s teme i ne sama sa teme vec celog podforuma

Tebi trebaju potvrde van Bozje Rijeci, meni ne.

Abraham nije bio krsacanin. istina? jeste, nije bio krscanin.

Abraham nije bio zidov, istina? Jeste istina, nije bio zidov.

Pa sta je onda bio Abraham?
Musliman!
Odan i pokoran Bogu!

Znas sta kazu musliani, sta kaze Bog muslianima kako da se izjasne?
ne znas?
Evo: "Reci: ja sam vjere Abrahamove koji nikoga ravnim Bogu nije smatrao!".

Meni dovoljno, a neka se svako sâm preispita. ne trebaju ti vodje ni ucitelji osim Boga i Isitine koju imas u srcu (ako je imas).

jer on mene beozobrazno ubjedjuje da vjerujem u nesto o cemu nemam mnogo pojma niti me to o cemu on prica ne zanima, i nakon sto sam izjavio da ja vjerujem u Allaha Koji se objavio Ja Sa Koji Jesam, izjavio sam da vjerujem da ne psotoji drugi Bog osim Allaha, da je Allah stvorio nebesa i zemlju, Adama i evu poslao Isusa i Muhammeda a.s.....
To sto s enjemu ne svidja da je On Allah Gospodrar svemu, ne znaci da ima pravo da vadi iz necijih glupih glava nekakve kipove ubjedjujuci me da ja u njih vjerujem!
Zato mu kazem Jovanov sljedbenik, od koga je naucio da je bog bog i da je bog sin koji sjedi bogu u krolu, da sam sebi sjedi.... ja to ne vjerujem! I to jasno kazem.

ne mozes biti zagovornik bilo kakvoh kipova ikona ili virtpanigh slika kojima se molis ili preko kojih se molis Bogu a da nisi pocinio smrtni grijeh za koji je kazna Pakao!
Isus je potvrdio Deste zapovijedi, ko si ti, ili bilo ko drugi na svijetu da ih ponisti i da se izrugiva njima?

Ne trebas se boriti sa mnom, Muhammed a.s. niej Bog niti ima ijedan pametan covjek koji to tvrdi, Muhammed a.s. je Bozji rob i Bozji poslanik.

I niko te ne oabvezuje da prihvatis da jeste i da je Kur'an nepromijenjena Bozja Rijec.

Ko bi imao pravo da netjera zidova da povjeruje u Evndjelje i Isusa a da pri tom ne vrsi nasilje nad njim?

Tako i ti imas pravo kao zidov sto ne vjerje u Isusa da ti ne vjerujes da Muhammed a.s. poslanik.

Musliman ali na nekom drugom jeziku i ja sam pokoran Bogu ali neka se svako drzi svog jezika!

Nadam se da me sad razumes on tebe ubedjuje da verujes u nesto sto i sam znas da nije i ne verujes u to i to je jako glupo, isto tako vi kazete da se ja molim ikoni a ja to ne radim znam kome se molim to je poenta da ono sto mi za sebe kazemo da mislimo je zakon nemoze nam neko reci sta mislimo

vec rekoh nemozes me ti ubediti da sam nesto sto ja znam da nisam
to sto ti verujes je tvoja stvar

TO bi je bio cilj da se nadjes na mom mestu i rekao si isto sto i ja sad shvatas i osecas se kao ja kao ja i potpuno si upravu ja to svo vreme govorim na ovoj temi ne moze tebe ni mene niko ubediti u nesto da verujemo ukoliko samo znamo da to nije istina i pri tome nemamo grizu savest

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Mislim da ste svi skrenuli s teme i ne sama sa teme vec celog podforuma
Tako je tum! Dobro je da svi vodimo računa o tome. Ja ću opiminjati vas, a i vi mene. Nekada nas ponese nečija opaska, kao što je mene Adranovo izjednačavnje darvinizma i rasizma.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nadam se da me sad razumes on tebe ubedjuje da verujes u nesto sto i sam znas da nije i ne verujes u to i to je jako glupo, isto tako vi kazete da se ja molim ikoni a ja to ne radim znam kome se molim to je poenta da ono sto mi za sebe kazemo da mislimo je zakon nemoze nam neko reci sta mislimo
Ja ne znam kome se ti licno molis, ut ome je razlika, ja sam se izjasnio a on insistira.

Ja kazem, da je msrtni girjeh praviti sebi lika i oblicja bilo cega i klecati i molti se pred tim.
Ja sam rekao da Isus nije tako cinio. I pitam zasto to cini onaj koji kaze da sliedi Isusa.
O tome se radi.
A kome ce se ko moliti, hoce li praviti sebi zeca od gipsa i reci da se pomocu njega mnoli Bogu, to zaista nije moj problem.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Tebi trebaju potvrde van Bozje Rijeci, meni ne.

Abraham nije bio krsacanin. istina? jeste, nije bio krscanin.

Abraham nije bio zidov, istina? Jeste istina, nije bio zidov.

Pa sta je onda bio Abraham?
Musliman!
Odan i pokoran Bogu!

Znas sta kazu musliani, sta kaze Bog muslianima kako da se izjasne?
ne znas?
Evo: "Reci: ja sam vjere Abrahamove koji nikoga ravnim Bogu nije smatrao!".

Meni dovoljno, a neka se svako sâm preispita. ne trebaju ti vodje ni ucitelji osim Boga i Isitine koju imas u srcu (ako je imas).

Хари,пријатељу, и Исус испаде муслиман, скоро сви из Старог завета муслимани. Овде се значење речи муслиман злоупотребљава да испадне да су сви муслимани чије се име налази у Курану (или лажном Варнавином Јеванђељу). Тако изгледа да су сви у тој религији од стварања света, а муслимани постоје од 7 века.

Следбеници Исуса Христа се називају Хришћани или Месијанци (верују да је Исус обећани Месија који ће спасити свет, и то је учинио). Имао је дванаест апостола као дванаест племена Израиља јер је он Нови Израиљ, и преко Њега је успостављен Нови Завет са Богом. Наставља се монотеистичка религија која је била и са Аврамом, Исаком, Јаковом, Јосифом и да не набрајам (Израиљска). Сви старозаветни пророци су најавили баш Исуса јер је Он једини испунио сва пророчанства (око 300) и прославио Божији Закон. Такође је спасао свет и преузео првосвештеничку улогу у небеском Храму.

Настављена је иста она религија која не "поштује" идоле и слике, али не значи да сад слика и рукотворина уопште не треба да има. Једноставно им није место у молитви јер ни херувимима се нико није клањао и "поштовао" у Соломоновом Храму, већ су се Богу обраћали. Можда има мало хришћана који тако раде данас, већином греше увелико, али не значи да идолопоклонство не постоји и у другим религијама. Ја сам већ наводио која религија где греши, али то не значи да сам баш и ја безгрешан и свезнајући. Морам да се свакодневно ослањам на Исуса Христа (не оног Варнавиног). Ако тврдиш да је Исус муслиман, да ли то значи да си и ти хришћанин? Видиш колико је прикривено? Није ствар само у значењу речи у овом случају, ипак постоји нешто испод или између редова.

Хришћанин (одан Исусу Христу)се никада неће поклонити рукотворини, Црном камену или било чему што нам спушта поглед са Небеса! Јер доле влада кнез овога света, а наш свет је горе, тек треба да стигне и да се овде оснује ново Царство. Без греха, без култова личности, без кипова, без камења, без лажних наука и све то захваљујући оснивачу хришћанства Исусу Христу који је жртвован и Васкрсао у трећи дан да се испуни Писмо.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne klanjamo se svetim slikama i ikonama, nego iskazujemo štovanje Bogu i Njegovim svecima.
Idoli ne postoje u kršćansvu, već u poganstvu.

Čitajući o ikonama, zapamtila sam ovu rečenicu: Ne ti gledaš ikonu, nego ona gleda tebe.

Čitava stvar je, dakle, u stavu molitelja i štovatelja ikone.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Рекоше људи у себи и поклонише се кипу Навуходоносора. Умирише своју савест, али се ипак поклонише!

7. Зато сви народи како чуше рог, свирале, китаре, гусле, псалтире и свакојаке свирке, попадаше сви народи, племена и језици, и поклонише се златном лику који постави цар Навуходоносор.

Мислите да су веровали да тај лик има неку моћ? Не! Зашто онда?

11. А ко не би пао и поклонио се, да се баци у пећ огњену ужарену.
.................
16. Одговорише Седрах, Мисах и Авденаго, и рекоше цару Навуходоносору: Није нам потребно да ти одговоримо на то.
17. Ево, Бог наш, коме ми служимо, може нас избавити из пећи огњене ужарене; и избавиће нас из твојих руку царе.

18. А и да не би, знај, царе, да боговима твојим нећемо служити (1) нити ћемо се поклонити златном лику (2), који си поставио.

Може ли нека библијска основа за клањање и љубљење (тј. поштовање) рукотворина?

14. Сваки човек поста безуман од знања, сваки се златар осрамоти ликом резаним, јер су лаж ливени ликови његови, и нема духа у њима. (Јеремија 10)

18. С ким ћете дакле изједначити Бога? И какву ћете Му прилику наћи?
19. Уметник лије лик, и златар га позлаћује, и верижице сребрне лије.

20. А ко је сиромах, те нема шта принети, бира дрво које не труне, и тражи вештог уметника да начини резан лик, који се не помиче. (Исаија 40)

22. Кад се грађаху мудри, полудеше,
23. И претворише славу вечног Бога у обличје смртног човека и птица и четвороножних животиња и гадова
24. Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да се погане телеса њихова међу њима самима;
25. Који претворише истину Божију у лаж, и већма поштоваше и послужише твар него Творца, који је благословен ва век. Амин. (Римљанима 1)

Али зашто?

24. Бог који је створио свет и све што је у њему, Он будући Господар неба и земље, не живи у рукотвореним црквама,
25. Нити прима угађања од руку човечијих, као да би Ономе требало шта који сам даје свима живот и дихање и све.
Зашто људи онда уопште праве кипове и иконе?
27. Да траже Господа, не би ли Га барем опипали и нашли, премда није далеко ни од једног нас;
28. Јер кроз Њега живимо, и мичемо се, и јесмо; као што и неки од ваших певача рекоше: Јер смо и род Његов.

Ако смо род, чему онда све те рукотворине које Он презире, шта да мислимо о овоме што се цео свет клања сликама, киповима, Црном камењу, фигурама богова?

29. Кад смо дакле род Божји, не треба да мислимо да је Божанство као иконе златне или сребрне или камене, које су људи мајсторски начинили по смишљању свом.
30. Не гледајући дакле Бог на времена незнања, сад заповеда свима људима свуда да се покају;
31. Јер је поставио дан у који ће судити васионом свету по правди преко човека кога одреди, и даде свима веру васкрснувши Га из мртвих. (Дела 17)

Ако све то знају, зашто Ти, Господе, пркосе?

6. Али промени законе моје на безакоње већма него народи, и уредбе моје већма него земље што су око њега, јер одбацише моје законе, и не ходише по мојим уредбама. (Језекиљ 5)
4. Јер се увукоше неки безбожни људи, који су давно одређени на ово суђење, и Бога нашег благодат претварају у нечистоту, и јединог Господара Бога и Господа нашег Исуса Христа одричу се.(Јуда 1)

И шта могу да очекују за та дела?

20. И би ухваћена звер, и с њом лажни пророк који учини пред њом знаке којима превари оне који примише жиг зверин и који се поклањају икони њеној: живи бише бачени обоје у језеро огњено, које гори сумпором.

[FONT=&amp]8. Ја сам Господ, то је име моје, и славу своју нећу дати другом ни хвалу своју ликовима резаним.[/FONT] (Исаија 42)

Ne klanjamo se svetim slikama i ikonama, nego iskazujemo štovanje Bogu i Njegovim svecima.
Idoli ne postoje u kršćansvu, već u poganstvu.

Čitajući o ikonama, zapamtila sam ovu rečenicu:Ne ti gledaš ikonu, nego ona gleda tebe.

Čitava stvar je, dakle, u stavu molitelja i štovatelja ikone.

Како, сестро драга, да ме гледа мртва ствар без духа у себи? Никако! Једни кажу да те икона мења као што Дух Свети ради, други говоре да ме она гледа и да то није пагански, а сви се понашате као да је то жива ствар. То је мртва ствар, нема у њој ничега, нит Бога, нит славе Његове, само пропасти наше ако се поклонимо и поштујемо те твари више него Творца! (Римљанима 1:25)

Пре свега, нема ни једног библијског оправдања за то. Ја знам откуд то, али ви не знате, изгледа. Погледајте мало да су ти кипови постојали у Риму и пре Исуса и Марије. Све је то већ било, само су променили имена тим киповима. Слике су дошле касније.

Nekada nas ponese nečija opaska, kao što je mene Adranovo izjednačavnje darvinizma i rasizma.

Нисам изједначио, већ довео у узрочно-последичну везу. Касније је била симбиоза мишљења и заједничких текстуалних покривања. У крајњем случају, исти људи су изумели све те људске револуције, то сам пробао и да докажем. Чак сам и сувише предао важности тим људима који све то раде. Друга је ствар што људи не желе да виде иако им је испред носа.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Како, сестро драга, да ме гледа мртва ствар без духа у себи? Никако! Једни кажу да те икона мења као што Дух Свети ради, други говоре да ме она гледа и да то није пагански, а сви се понашате као да је то жива ствар. То је мртва ствар, нема у њој ничега, нит Бога, нит славе Његове, само пропасти наше ако се поклонимо и поштујемо те твари више него Творца! (Римљанима 1:25)Пре свега, нема ни једног библијског оправдања за то. Ја знам откуд то, али ви не знате, изгледа. Погледајте мало да су ти кипови постојали у Риму и пре Исуса и Марије. Све је то већ било, само су променили имена тим киповима. Слике су дошле касније. Нисам изједначио, већ довео у узрочно-последичну везу. Касније је била симбиоза мишљења и заједничких текстуалних покривања. У крајњем случају, исти људи су изумели све те људске револуције, то сам пробао и да докажем. Чак сам и сувише предао важности тим људима који све то раде. Друга је ствар што људи не желе да виде иако им је испред носа.
У Библији нема ни слово о клањању БИЛО КОМЕ или БИЛО ЧЕМУ, сем живоме Богу, то је јасно и Православцима и Католицима! АЛИ зато има у Светим осима! И то не ЈЕДНО него 6 милиона и кусур!Поздрав са пар стихова:Приче 17:10,12 Укор тишти разумног већма него лудог сто удараца. Језекиљ 3:18-21 Кад кажем безбожнику:Погинућеш,а ти га не опоменеш и не говориш му да би одвратио безбожника од безбожног пута његовог,да би га сачувао у животу, онај ће безбожник погинути са свог безакоња; али ћу крв његову искати из твојих руку. А кад ти опоменеш безбожника,а он се не врати од безбожности своје и са злог пута свог, он ће погинути с безакоња свог, а ти ћеш сачувати душу своју. Ако ли се праведник одврати од правде своје, и стане чинити безакоње, и ја му подметнем на шта ће се спотаћи, те погине, а ти га не опомену, он ће погинути са свог греха, и неће се поменути праведна дела његова што је чинио, али ћу крв његову искати из твоје руке. Ако ли ти опоменеш праведника да не греши правеник,и он престане грешити, он ће живети, јер прими опомену, а ти ћеш сачувати душу своју. Дела 18:5,6И кад сиђоше из Македоније Сила и Тимотије,навали Дух Свети на Павла да сведочи Јеврејима да је Исус Христос. А кад се они противљаху и хуљаху,отресе хаљине своје и рече им: Крв ваша на ваше главе; ја сам чист, од сад идем у незнабошце.Марко 6:11 И ако вас ко не прими и не послуша вас, излазећи оданде отресите прах с ногу својих за сведочанство њима. Заиста вам кажем: лакше ће бити Содому и Гомору у дан страшног суда него граду оном.Јов 27:11 Учим вас руци Божјој, и како је у Свемогућег не тајим.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šta je ovo druže Jurivaka!?Ja se ubih da lepo postavim post. Razumljiv, sa pasusima, izdvojenim stihovima iz Biblije. Crvenom bojom naglasiti najvažnije delove posta , različitim fontom - različite delove posta izdvoio, ........... da svi mogu brzo i lako shvatiti o čemu se radi!A ovaj novi program sve to sabije u JEDAN PASUS. Bez boja, različitih fontova, odvojenih delova,....... - da se ni milicija ne može snaći, a ne isprani vernici i ostali.Šta je u pitanju? Molim iskren odgovor - pošto ću sve prihvatiti!Hvala

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ako nisu demoni onda može biti da si pisao tekst na nekom tvom programu za pisanje i onda ga kopirao.
Prilikom kopiranja si verovatno kopirao bez formata pa je tekst došao u pojednostavljenom obliku :)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Хари,пријатељу, и Исус испаде муслиман, скоро сви из Старог завета муслимани. Овде се значење речи муслиман злоупотребљава да испадне да су сви муслимани чије се име налази у Курану (или лажном Варнавином Јеванђељу). Тако изгледа да су сви у тој религији од стварања света, а муслимани постоје од 7 века.
Naravno da je musliman (odan Bogu)!
Da li je Abraham (Ibrahim a.s.) bio zidov? Nije? Bio je krscanin? Nije!
Isus (Isa a.s.) je bio zidov? Nije! Bio je krscanin? Nije!
Muhammed.a.s je bio zidov? Nije! Bio je krscanin? Nije!

druga je stvar sto neko smatra da je odanost Bogu nekakva zlopupotreba necega.
I onda ce lagati da kaze kako je Mojsije (Musa a.s.) bio krscanin ili zidov!

Следбеници Исуса Христа се називају Хришћани или Месијанци
Odlicno!
Oni sami sebe tako nazivaju.
Ima ih i koji sebe ne nazivaju tako, nego drugacije, na primjer muslimani.

Наставља се монотеистичка религија која је била и са Аврамом, Исаком, Јаковом, Јосифом и да не набрајам (Израиљска). Сви старозаветни пророци су најавили баш Исуса јер је Он једини испунио сва пророчанства (око 300) и прославио Божији Закон. Такође је спасао свет и преузео првосвештеничку улогу у небеском Храму.
I posto su ljudi zalutali, a mnogi poceli obozavati kipove, uveli neke nove svece, napustili Isusovu nauku, dolazi Kur'an (hvala Tvorcu) u Kojem Bog kaze ljudima: danas sam vjeru usavrsio i zadovoljan Sam da je to islam (mir, odanost Bogu), oslobodjeni ste sluzenja nistavilima (menadzerima, politicarima "svetimn ocima", novcu, kipovima, "svecima"....)

али не значи да идолопоклонство не постоји и у другим религијама. Ја сам већ наводио која религија где греши, али то не значи да сам баш и ја безгрешан и свезнајући.
Ako vec kazu da vjeruju, onda bi morali znati da je idolopoklonstvo smrtni grijeh - cijena za to je Pakao.
Pa sad ako neko hoce da rizikuje drzeci kipove i ikone po cijenu mucenja u Paklu,. sam je odabrao.
Idolopoklonstvo se u stvari vrlo nevjesto sakriva na isti nacin na koji i ti pokusavas da ga sakrijes.

ukoliko bih pocijepao neku ikonu javno, kao sto mogu javno pocijepati novine ili moje slike, hoce li to izazvati bijes "vjernika" te ikone? Hoce, hoce! Ili kada bih figuricu koja u necijoj masti predtsvlja Isusa bacio u smece jer je kic? Ipak postoji u vama jedna sumja, da mozda ipak taj cin ili to.... dakle u srcu niste rascitili bez obzira sto nastojite prikazati sada drugacije.

Evo ti price o idolopoklonstvu:
Moja kolegica je isla na Tajlnad i usla u suvenirsku radnju.
Pita prodavaca: koliko kosta ovaj suvenir? (pokazujuci na mali kip Bude)
Ona se toliko naljtio i rekao budite sretnio sto necu da zovem policiju.
Ona se zaprepastila u cudu, zbog cega?
Kaze prodavac to nije suvenir to je bog!:ludd/:

(ok, napuni mi jednu kesu bogova. Koliko kosta?)

Sada je to smijesno i meni i tebi, ali i ti bi se prestao smijati kada bih ja postupio jednako s nekom tvojom ikonom. Ja takvih "svetinja" nemam, samo je Bog Svet (tako je rekao Isus).
Ако тврдиш да је Исус муслиман, да ли то значи да си и ти хришћанин?
Naravno! Hrist-Mesija-Mesih, naravno da jesam! ali to nema veze s krstom, ni s crkvom, samo da podsjetim.
Хришћанин (одан Исусу Христу)се никада неће поклонити рукотворини, Црном камену или било чему
Tako je! Bog te pozivio!

Poslednja izmena:
Natrag