Konstruktivan i plodonosan razgovor
[FONT="]Evo jedan fantastičan primer kako nema kvalitetnog razgovora između vernika različitog shvatanja i dolaženja do PRAVE ISTINE:[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]U mom postu 118 ja [/FONT]
[FONT="]1. [/FONT][FONT="]Tražim od braće da mi pokažu iz Biblije GDE JE NAMA BOG REKAO da se trebamo klanjati, celivati i moliti se bilo kom predmetu ili slici – kako bih ja to počeo upražnjavati i spasiti se;[/FONT]
2. [FONT="]Dajem mnogo dobre i vrlo važne stihove da se braći i sestrama MORA ukazati ISPRAVAN PUT, ako su oni na pogrešnom! (Iz Jakova i Luke) >>[/FONT]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[FONT="]Šarrdy (post # 118)[/FONT]
[FONT="]
Prvobitno napisao
harrybonnot [/FONT]
[FONT="]Trci, klanjaj se i moli. To je tvoj izbor, a ne biblijsko vjerovanje.[/FONT]
[FONT="]Hoću i to trčeći. I sve ikone i predmeti tamo što postoje. I to sa velikom ljubavlju, zadovoljstvom i strašću, samo da sačekam prvo da mi braća to pokažu da je Biblijsko učenje!
I onda em što sam ja spašen, em taj brat (ili sestra) koji mi je otkrio tu BIBLIJSKU ISTINU.
[/FONT]
[FONT="]Јаков 4,17[/FONT][FONT="] Јер који зна добро чинити и не чини, грех му је.
[/FONT][FONT="]Јаков 5, 19 [/FONT][FONT="]Браћо! Ако ко од вас зађе с пута истине, и обрати га ко,
[/FONT][FONT="]20[/FONT][FONT="] Нека зна да ће онај који обрати грешника с кривог пута његовог спасти душу од смрти, и покрити мноштво греха.
[/FONT][FONT="]
[/FONT][FONT="]Luka 12,47[/FONT][FONT="] А онај слуга који зна вољу господара свог, и није се приправио, нити учинио по вољи његовој, биће врло бијен;[/FONT]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I šta dobijam kao odgovor u sledećem postu (# 119):
O, oprpsti Sarrdy, nisam prepoznao sarkazam u tvojim rijecima!
Istinu kazes: Jedino se Bogu moli i Njemu sluzi!
To je jedini ispravan Put.
Znači , kao odgovor, dobijam jednu floskulu koja nema veze ni sa ISTINOM, ni sa mojim pitanjem i molbom za pomoć.
Takođe ni u narednim postovima niko nije odgovorio na moj post 118.
Ne smeta mi. Apsolutno. Bog mi je putem Biblije odgovorio i da li se trebam klanjati i moliti predmetima i da li trebam upozoriti brata koji je na grešnom putu.
Ali sam ovo dao kao jedan lep primer da kada dva vernika, različitih Crkava ili doktrina razgovaraju. Onda oni jedan drugog uopšte ne slušaju. Slušaju samo svoj glas razuma koji je do tada izgrađen. A ono što druga strana iznosi TO GA UOPŠTE NE INTERESUJE.
Lepo nam je to Bog putem Biblije objasnio:
[FONT="]2[/FONT][FONT="].Коринћ. 4,4[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]У којима бог света овог ослепи разуме неверника, да им не засветли видело јеванђеља славе Христове, који је обличје Бога, који се не види.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]