Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate u Hristu, mislim da mi ne mozemo znati da li je neki od svestenika svetac, ili licemer poput fariseja i knizevnika. Mozemo samo pretpostavljati. Ali i pored toga Gospod Isus kaze kao što si naveo: "Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite", a slazem se sa tobom da ce oni platiti ako ne čine onako kao što pričaju i kao što znaju da treba. Ali opet verujem da se naši sveštenici teško mogu porediti sa licemernim knjizevnicima i farisejima. Ne znam sta je u njihovom srcu, ali nadam se da cine ispravno. Naravno, nikada ne mozemo govoriti uopsteno, koliko ljudi toliko ćudi, ali ipak verujem da su većina njih pravednici, bar mislim da jesu oni koje sam ja upoznao.

A koliko nas hrišćana se pomoli Bogu za svoje sveštenike? Za sve bliznje bismo trebali da se molimo, pa i za sveštenike. Daće Bog da svi budemo bolji.

Brate moj po Hristu ,vidim da si procitao moj post #418 ali to je samo post a stihovi u tom postu su Bozja rec!!! tj Biblija i to su Gospodnje reci a ne moje.

U pravu si skoro sve sto kazes ali ti nemoras da slusas mene, isto kao i popove ili neke ovde na forumu, ti treba sam da resis ko je u pravu, jer da si verovao popvima kao i ja ti nebi bio ovde na forumu, ja sam na forumu tolko iz jednog razloga da saznam istinu.

I oticicu s foruma onog dana kad saznam to sto zelim istinu.A dabi saznao istinu na forumu to je jako tesko evo ja se mucim vec dugo to ti je ko na "Buvljaku" svako ima svoje misljenje,svoje doktrine itd. Ko na buvljak svak ima svoju cenu,nekazem za svakog forumasa ali onaj na koga mislim brzo ce se objaviti i recice kako ga vredjam.

U ime Oca iSina I Sv Duha amin.

Pozdrav brate u hristu.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
O, Harry ima dolaze, ali ne svoje. vsaciji dokazi poticu iz nekog izvora, ta rodimo se kao totalne neznalice: ne znamo ni govoriti ni hodati, bauljamo poluslijepi, ali vremenom ucimo: u skoli, crkvi, na privatnim casopvima, u medresi, iz knjiga, stapme....

zar ne gera?

Tako da ti ne mozes reci da ja spamam a ti ne spamas.

Meni se svidja sto se ovdje moze govoriti otvoreno i bez uvreda!

Za to sam najzahvalniji drugu Jurivaki. Da je on drugaciji to ne bi bilo moguce, takava je sudbina interneta.

Evo ti potvrde, dokazi, ako hoces:

Adam je istjeran itz Raja. 2:30-37

Davidu su dati Pslami 17:55 (nada se da shvacas da su Tora, Psalmi, Jevandjelje, Kur'an i druge knjige koje rastavljaju istinu od neistine, Bozje?)

slijedi Abrahamovu vjeru (nepokolebljivu, srcanu i trenutnu) 16:120-123

Isus, Rijec od Boga, govorio u kolijevci, posanik Izralecima 3:45,46

tesko onima koji svojom rukom pisu Knjigu a govore da je od Boga 2:79

O vi kojima je data Biblija, povjerujte u ovo sto objavljujemo - ono portvrdjava istinitom ono sto vec imate 4:47

Ko sumnja u Kur'an ceka ga patnja 2:23,24

Da Kur'an nije od Boga u njemu biste nasli mnoge proturjecnosti 4:82

Kur'n bdije nad prehdodnim, da je Allah htio bili biste iste vjere - zato se u dobru takmicite. 4:48

Kur'an je od Boga, ako sumnjate pokusajte jedno poglavlje napisati, zovnite koga hocete u pomoc osim Boga, necete uspjeti 10:37,38

Ne znam sta se ceka toliko vijekova? Gera sumnjas, pokusaj dakle?

Idemo li dalje s dokazuima:

Stvaranje nebesa i zmelj u sest vremenskih razdoblja 7:54

Sunce je izvor svjetlosti, a Mjesec sjaji, polozaje im je odredio 10:5

Planine su da se zemlja ne trese 31:10 (nedavno je utvrdjenio da su planine kao klinovi "zakucane" u zemljinu koru.

zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina pa smo ih Mi raskomadali i da Mi od vode sve zivot stvaramo 31:30
(big beng, na primjer)

On je dvije vodene povrsine jednu pored druge stvorio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njihe je pregradu i nevidljivu branu postavio 25:53,54

Dav je mora pregradio, izmedju njih je nevidljiva brana, njihove se vode me mijesaju 27:61, takodje: 55:19,20 (ovo je mjesto otkrio Zan Zak Kusto i presao na islam)

Sunce i Mjesec plove do roka odredjenog, u svemiru plove 35:13, 36:40

O druzine dzinova i ljudi, ako mozete da preko granica nebesa i zemlje prodrete - prodrite! Moci cete jedino uz veliku moc!

Nebo je bilo maglina, njemu i zemlji je naredjeno da se pojave 41:11

Onima koji nece da vjeruju ne vrijede opomene 2:6

Potrudite se da druge pretecete u dobrim djelima 2:148

Sotona navodi na razvrat i da govorite o Allahu ono sto ne znate 2:169

Nevjernici prave razliku izemdju poslanika, ni jednog Bozjeg poslanika ne odvajajte 4:152

Ne grdite one kojim se oni pored pored Allaha klanjaju da ne bi oni nepravedno psovali 6:108

Itd.

Uputio sam te na odgovarajuce stranice gdje je sve detaljno objasnjeno. Pa ako tamo nadjes nesto nejasno ili u ovome sto sam napisao, onda pitaj.

Ovako se postavljas kao neko ko ne vlada sasvim razumom, izvini na primjedbi.

To je kao da kazes: U Norveskoj nema irvasa. Niti si bio, niti si vidio (niti da ima niti da nema), a dajes izjavu koju demantuju knjige i udzbenici osnovne skole.

Te dokaze koje si postavio ja ne uvazavam. Shvacas?

Jer tovji dokazi poticu od kljudi koji nisu ni Bog ni Hrist!

Da si dao dokaze, rijeci Hristove, ti bi vidio da ja vjerujem u sve njegove rijeci za koje u nekim drugim njegovim rijecima ne postoji kontradikcija.

Kada vec spominjes antihriste, upoznacu te za koga je Hrist izjavio da je antihrist:
Rekao je: U onaj dan ce mnogi dolaziti i reci Tog dana: Gospodine, Gospodine, zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili, u tvoje ime cuda cinili?'A ja cu im reci u Onaj dan: Odlazite zlikovci od mene, nikada vas nisam poznavao!

Ja ne vidim da ista cinim u Hristovo ime, iako ga postujem i volim vise nego svi vi ovdje zajedno.

Znas brate Harry u pravu si i jasam za to da spustimo prasinu malo jer smo je

podigli do nebesa.

Zanima me posten odgovor od tebe. Zasto?Zato sto napadas Bibliju koja ima istorijske

dokaze da sve sto pise je istina, a da negovorimo o prorocanstvima koji su se ispunili

i koji se ispunjavaju na nase oci!!!

Biblija ima: Septugrame,Codekse,monuskripte itd,dok Kur`an nema jel tako?
Ti si mi naveo stihove sure ili Biblije ?

Dok ja od tebe trazim:Septugrame,Codekse,monuskripte!!!

TJ: "originalni Tevrat, Indzil ili Zebru"Medjutim takvih nema po krajnjej meri nisi mi to

predstavio na postu.

1. Ko je napisao Tevrat?? NE ZNA SE. Kako nesto moze biti ocuvano bas onako

kako je od Boga objavljeno ako se nezna ni ko je to napisao??? Isto vazi i za

Zebur. Da su ga sacuvali onakvog kako je bilo objavljeno, danas bi verovali u Isusa

jer su o njegovom dolasku unaprijed bili obavestni.

2. Ko je napisao Indjil?? NE ZNA se.

Nisi mi nista odgovorio na 1,2!!!

Postavio sam ti i ovo pitanje i nista.
Zanimljivo je. Brate harry Odakle piscu/piscima Kur,ana informacije o biblijskim likovima,

ako ne iz Biblije i raznih apokrifa koji u Bibliju nisu usli. A sve to kojih 500 godina

NAKON sto su napisani, to se unosi u Kur'an.
Odakle autoritet Kur,anu da daje svoju uvid dogadjanja koji su opisani u Bibliji? Tevrat

brate ako znas sta je to.

Govoris Kur`an je istinit u redu da vidimo,pokazi mi barem jednu septugramu ili

monuskript koji to potvrdjuje!!!

Ti pises stihove a nedajes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje!!!vec samo reci.
Pise Harry:
Pise Gera:(60,70% da slazem se samo ono neprotivreci sto je kopirano iz SZ,NZ-ta)
U Kur´anu pise oko 60,70% iz Biblije! ostalo je dodato.

Kazes da u bibliji pise o Muhamedu i u SZ-tu i u NZ-tu, mozes li ih postaviti na

post? iako sam Bibliju mnogo puta prelistavao ja licno i mnogi ovde nisu naisli na

takve stihove.Moguce je da su mi ti stihovi promakli ako je tako izvinucu se.

Voleo bih da mi pokazes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje tj "originalni

Tevrat, Indzil ili Zebru" ako mi to pokazes i opravdas Kur´an ja cu ti se "Ovde pred

svima na forumu izvinuti"

Ti kazes da ne propovedas hrista a volis ga?Znas li zasto? mislim bez uvrede!!
Zato sto tamo u matveju 28 pise Idite i propovedajte po celome svetu nauku koju

sam vas naucio,i krstite ih ovako u ime (OCA I SINA I SV DUHA) eto to je tvoj

razlog zbog kog nepropovedas Hrista koga toliko volis. Zasto sam naveo bas ovaj stih?
Nije da bih te uvredio ali sam si rekao da sam napisao bilo koju rec koju je sam

Hristos igovorio svojim ustima.Ti bi to primio a ne to sto su ljudi zapisivali.

Harry daj ono sto trazim ili moracemo da diskutujemo vecno ili priznaj da nemas argumente da je Kur´an tako svet tj vise Biblije daj to pa da dalje diskutujemo reci i dacu i (Kodex,septugramu,monuskriptu itd) ali ti neces dati nista osim stihova zasto da se lazemo forumasi vide neke stvari dokazi da si prav i ja cu se izvinuti.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
8
U pravu si skoro sve sto kazes ali ti nemoras da slusas mene, isto kao i popove ili neke ovde na forumu, ti treba sam da resis ko je u pravu, jer da si verovao popvima kao i ja ti nebi bio ovde na forumu, ja sam na forumu tolko iz jednog razloga da saznam istinu.
I oticicu s foruma onog dana kad saznam to sto zelim istinu.

Ja sam na forumu uglavnom radi linkova za skidanje korisnih programa. A eto, kad uzgred bacim pogled kakve se strasne stvari pisu na forumima o religiji ne mogu da i sam ne napisem bilo sta, jer ako uspem da Bozjom pomocu privedem nekoga istinitoj veri, mnoge grehe time pokrivam.
A ti brate ako trazis istinu na forumu, ne verujem da ces je naci. Tu si se u startu prevario. Istina jeste u Bibliji, kao sto si i rekao. Istina je u mnogim knjigama svetih otaca, u knjigama svetog Nikolaja Velimirovica, manastirska izdanja knjiga itd. Istinu mozemo traziti u crkvama i manastirima, u molitvi i trudu. Vazno je da prihvatimo Boga naseg srcem, pa cemo lako stizati do istine i znanja.
Mada nije sve u znanju, jer kao sto Biblija kaze: "Razum nadima, a ljubav leči".

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate dobar si covek odmah se vidi pravi si srbin, kazem srbin ne dabih uvelicao nacionalnu gordost nego hocu da kazem da je malo takvih srba koji veruju u pravoslavnu tj ortodoxnu veru,Ja se jos uvek odnosim k pravoslavnoj,ortodoxnoj veri i krsten sam kao takav,jer pravi izraz za pravoslavlje je ortodoxna vera,e pa vidis dok je bila ortodoxna crkva negde do III veka to je bila prava crkva dok se nije ujedinila s rimokatolickom i grkokatolickom crkvom da bi se potom odvoila u 1055 godini i postala kao pravoslavna crkva,a posle i srpska pravoslavna,ruska ,grcka,gruzinska,itd.Jedan Hrist a tako mnogo razdeljenja ali nedavno sam se zaprepastio kada sam video samit religioznih vodja u kanadi i rimu kakav greh cine Budista se moli u hramu SV Petra u rimu sa idolom bude,musliman se moli u hramu u rimu takodje i judoisti koji napisase talmud,hindusi,koji veruju u krisnu itd,pao sam sa stolice i ja i moj drug musliman iz cecenije kad smo to gledali i zapitali smo jedan drugog sta idolopoklonci imaju opste s Hriscanstvom i islamom?

Brate postavicu ti sutra link samo da ga nadjem!

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tum5e

postavicu ti pitanje na pitanje
dali je Hrist dozvolio da se jede govedina ,dali je hrist dozvolio da je piju gazirani sokovi,dali je hrist rekao da se jede piletina
Gde je hrist rekao da ne jedemo svinjetinu???znas li ti uopste zasto ne jedes svinjetinu?
Ako je rekao da je dosao da potvrdi SZm, zar nije sve rekao u vezi s tim?

jeste hrist je rekao da je jedan od troje rekao je da je sin boziji a to je jedan od trojice
To si ti izvukao zaljucak.
Zar nije rekao, molite se: "Oce nas Koji jesi na Nebesima....."
Trojstvo se pretvorilo u mlijardorstvo. Hrist za sebe nije rekao: jedino je meni Otac! Nego: Otac je svima!
Hrist nije rekao da je Bog trodelan to su kroz citanja i izucavanja otkrili monasi kad su to zakljucili Bog je poslao znak.to je otkrio jedan svetac koji je bio monah pred ucenicima je rekao Da to je bog otac sin i sveti duh kad je to govorio brojao je na prste 1,2,3 i spojio prste kao sto danas se pravoslavci krste i iz tri prsta je izleteo ogroman zrak svetlosti!!!!
Dobro kazes!
Sada dolazis do prave istine polako: monasi su u manastirima cesto pod uticajem vina rujnoga (ili komande s viseg mjest, politike ili nadstojnika) prepisivali dodavali brisali.... ne postoje savrseni rucni radovi.
A te bajke o svjetlostima iz prstiju .... ne znam koga ozbiljnog to jos zanima? Svecenicima je cilj da zalude ljude bajkama.

Nisi odgvorio na ona pitanja?
I htio sam ti ukazati, ti ne ispovijedas vjeru koju je ispovijedao Hrist.

Ali to je tvoje pravo, svakako, da vjerujes u sta hoces. Ja tu nemam komentara - tebi je tvoje za tebe najbolje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
gerakules2:

Svaki put kad odem u crkvu ucim o necemu u vezi Isusa Hrista. Sigurno da postoje svestenici koji sa manje ili sa vise revnosti i truda prenose rec Boziju. Ne znam kakva je situacija u crkvi u koju ti ides, ali u crkvi u koju ja idem moze dosta da se sazna, sve zavisi od mog zalaganja. Ako nisi zadovoljan, ti nekad obidji i neki manastir, popricaj sa monasima; ako Bog da, mozes naici i na svete ljude… Takodje, ne moras uciti od svestenika samo prilikom besede na svetoj sluzbi, vec ce ti svestenik verujem uvek izaci u susret da ti objasni sve sto ti nije jasno, posle sluzbe, ili kad god da ga sretnes.

Svestenici ne mogu menjati svetu sluzbu po svojoj volji, ako je na vaseljenskim saborima utvrdjeno kako se se vrsi sveta sluzba i koliko beseda u toku svete sluzbe moze odrzati svestenik onda je to to, bar za sada. Pritom se pravoslavna crkva pored uzdanja u svoje trudove, uvek uzdala u Boga koji neverniku pokazuje put, ako je volja Njegova.

.[/QUOTE

brate nisam ja protiv pravoslavja ali sam protiv onih koji ga niste evo citaj:

[SUP]2[/SUP] Govoreći: Na Mojsijevu stolicu sedoše književnici i fariseji.

[SUP]3[/SUP] Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.

[SUP]4[/SUP] Nego vežu bremena teška i nezgodna za nošenje, i tovare na pleća ljudska; a prstom svojim neće da ih prihvate.

[SUP]5[/SUP] A sva dela svoja čine da ih vide ljudi: raširuju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojim.

[SUP]6[/SUP] I traže začelje na gozbama i prva mesta po zbornicama,

[SUP]7[/SUP] I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: Ravi! Ravi!

[SUP]8[/SUP] A vi se ne zovite Ravi; jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braća.

[SUP]9[/SUP] I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.

[SUP]10[/SUP] Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.
[SUP]11[/SUP] A najveći između vas da vam bude sluga.

[SUP]12[/SUP] Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se.

[SUP]13[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

[SUP]14[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.

[SUP]15[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
[SUP]16[/SUP] Teško vama vođe slepe koji govorite: Ako se ko kune crkvom ništa je; a ako se ko kune zlatom crkvenim kriv je.

[SUP]17[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.

[SUP]18[/SUP] I ako se ko kune oltarom ništa je to, a koji se kune darom koji je na njemu kriv je
[SUP]19[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili dar, ili oltar koji dar osveti?

[SUP]20[/SUP] Koji se dakle kune oltarom, kune se njim i svim što je na njemu.
[SUP]21[/SUP] I koji se kune crkvom, kune se njom i Onim što živi u njoj.

[SUP]22[/SUP] I koji se kune nebom, kune se prestolom Božjim i Onim koji sedi na njemu.

[SUP]23[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

[SUP]24[/SUP] Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.
[SUP]25[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

[SUP]26[/SUP] Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.

[SUP]27[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.

[SUP]28[/SUP] Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.
[SUP]29[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,
[SUP]30[/SUP] I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.
[SUP]31[/SUP] Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.

[SUP]32[/SUP] I vi dopunite meru otaca svojih.

[SUP]33[/SUP] Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?

[SUP]34[/SUP] Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,

[SUP]35[/SUP] Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.

[SUP]36[/SUP] Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.

[SUP]37[/SUP] Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja piliće svoje pod krila i ne hteste!

[SUP]38[/SUP] Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.

[SUP]39[/SUP] Jer vam kažem: Nećete mene videti odsele dok ne kažete: Blagoslovljen koji ide u ime Gospodnje.

Sta da ti kazem ako ne razumes ove stihove neznam.

Ovo ti nijedan svestenik ili pop nece procitati.

ja mogu otici u crkvu jer i sa Gospod je isao u hram jerusalemski ,a isao je zbog toga da pokaze ljudima da u hram treba ici,a ako nasi svestenici cine licimerje oni ce za to platiti a ne mi.

Pozdrav brate u Hristu.

Pozdracv gera!

Hvala ti za ovo!

Time treba da sebave, a ne preuvelicavanjima Hrista, jer preuvelicajajuci Hrista sebi nastoje podici spomenike!
kao oni su svecenici najboljeg, a istinu njegovu najmanje prenose!
Prvi istaknu sluzbu crkvi, i kazu van crkve nema spasa!

Zar nisu tako pokusali uniziti Boga?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Znas brate Harry u pravu si i jasam za to da spustimo prasinu malo jer smo je

podigli do nebesa.

Zanima me posten odgovor od tebe. Zasto?Zato sto napadas Bibliju koja ima istorijske

dokaze da sve sto pise je istina, a da negovorimo o prorocanstvima koji su se ispunili

i koji se ispunjavaju na nase oci!!!

Biblija ima: Septugrame,Codekse,monuskripte itd,dok Kur`an nema jel tako?
Ti si mi naveo stihove sure ili Biblije ?

Dok ja od tebe trazim:Septugrame,Codekse,monuskripte!!!

TJ: "originalni Tevrat, Indzil ili Zebru"Medjutim takvih nema po krajnjej meri nisi mi to

predstavio na postu.

1. Ko je napisao Tevrat?? NE ZNA SE. Kako nesto moze biti ocuvano bas onako

kako je od Boga objavljeno ako se nezna ni ko je to napisao??? Isto vazi i za

Zebur. Da su ga sacuvali onakvog kako je bilo objavljeno, danas bi verovali u Isusa

jer su o njegovom dolasku unaprijed bili obavestni.

2. Ko je napisao Indjil?? NE ZNA se.

Nisi mi nista odgovorio na 1,2!!!

Postavio sam ti i ovo pitanje i nista.
Zanimljivo je. Brate harry Odakle piscu/piscima Kur,ana informacije o biblijskim likovima,

ako ne iz Biblije i raznih apokrifa koji u Bibliju nisu usli. A sve to kojih 500 godina

NAKON sto su napisani, to se unosi u Kur'an.
Odakle autoritet Kur,anu da daje svoju uvid dogadjanja koji su opisani u Bibliji? Tevrat

brate ako znas sta je to.

Govoris Kur`an je istinit u redu da vidimo,pokazi mi barem jednu septugramu ili

monuskript koji to potvrdjuje!!!

Ti pises stihove a nedajes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje!!!vec samo reci.
Pise Harry:
Pise Gera:(60,70% da slazem se samo ono neprotivreci sto je kopirano iz SZ,NZ-ta)
U Kur´anu pise oko 60,70% iz Biblije! ostalo je dodato.

Kazes da u bibliji pise o Muhamedu i u SZ-tu i u NZ-tu, mozes li ih postaviti na

post? iako sam Bibliju mnogo puta prelistavao ja licno i mnogi ovde nisu naisli na

takve stihove.Moguce je da su mi ti stihovi promakli ako je tako izvinucu se.

Voleo bih da mi pokazes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje tj "originalni

Tevrat, Indzil ili Zebru" ako mi to pokazes i opravdas Kur´an ja cu ti se "Ovde pred

svima na forumu izvinuti"

Ti kazes da ne propovedas hrista a volis ga?Znas li zasto? mislim bez uvrede!!
Zato sto tamo u matveju 28 pise Idite i propovedajte po celome svetu nauku koju

sam vas naucio,i krstite ih ovako u ime (OCA I SINA I SV DUHA) eto to je tvoj

razlog zbog kog nepropovedas Hrista koga toliko volis. Zasto sam naveo bas ovaj stih?
Nije da bih te uvredio ali sam si rekao da sam napisao bilo koju rec koju je sam

Hristos igovorio svojim ustima.Ti bi to primio a ne to sto su ljudi zapisivali.

Harry daj ono sto trazim ili moracemo da diskutujemo vecno ili priznaj da nemas argumente da je Kur´an tako svet tj vise Biblije daj to pa da dalje diskutujemo reci i dacu i (Kodex,septugramu,monuskriptu itd) ali ti neces dati nista osim stihova zasto da se lazemo forumasi vide neke stvari dokazi da si prav i ja cu se izvinuti.

Pozdrav od Gere.

Ne trebna se bojati "prasine" koja se podigne u Slavu Boga Istinoga! Civiliozvano smo i mozemo je dizati lijepi rijecima.

Ja ne nepadam Bibliju, ali komentarisem ono sto se u njoj pojavljuje a nema veze sa logikom-istinom.
Pa ko seb uzme kao temelj vjerovanja nelogicnosti, taj luta, bez sumnje.

Prorocanstava iz Kur'ana se potvrdjavaju i naucno dokazuju. I?

Kur'an je zapisvan onako kako je diktiran.
Muhammed a.s. je imao posebno stanje samo kada je govorio ajete iz Kur'ana, on je bio obican covjek poznat po tome sto nikada nije izrekao nikakvu laz (Duh istine). Prirodno da nije zapisano u Kur'an sve ono sto je govorio u zivotu, samo rijeci koje mu je od Boga prenosio Gavrilo.

Rijeci o poslanicima prije Muhammed a.s. istinu o njima, Muhammed a.s. je dobijao od Boga.
Kako bi inace znali da Hrist nije ni ubijen ni razapetnego se ljudima ucinilo?
Kako bi znali?
Po tom obavjestenju Hriost je pravi Bozji poslanik, a ne lazni!
Jer lazni se po SZ ima ubiti i razapeti!
Zato muslimani bez sumnje i bez napora vjeruju u Hrista, hriscani se polomise da dokazu.

Evo kada me pitas da ti postavim prorocanstva iz Biblije, ukratko, nadam se da si citao, uostalom mozes i sâm pronaci:

Ismaelci se nasele nasuprot svojoj braci u Paranu. Postanak 25:12-18 (Ismaleci su poznati kao Arapi).
Izmedju Ismaelaca ce doci prorok. Ponovljeni zakon 18:18-20 (jedini koji je dosao je Muhammed a.s. to je vec poznato)

Mojsijev blagoslov:
Dodje Jahve sa Sinaja
sa Seira im se pokaza
i s gore Parana zasja.
Ponovljeni zakon 33:1,2 (Na Sinaju je Mojsije razogovarao s Bigom, iz Seira je dosao Hrist u gorama Parana Muhammed a.s. je primio prve Rijeci iz Kur'ana: Citaj! Uci u Ime Gospodara!)

U NZ Hrist najavljuje Muhammed a.s. kao Duha istine. vec sam to negjd eu ovim razgovorima napisao, pogledan Ivan 16:7-15.
Jedino logocno objasnjenje jeste da se to odnosi na Muahmmeda a.s.

Originali tih spisa koje trazis ocito ne postoje. Zato je objavljen Kur'an! Da se ljudi vrate jedinoj Istini: LAILLAHEILLAH!
Nema Bog osim Boga! Samo je Bog Bog! Ja Sam Koji Jesam!
Nema sumnji!
Kur'an kaze: zapisivali sus vojim rukama, valjda se to odnosi na Bibliju cim ne poastoji materijal koji zahtijevas od mene? Zasto od mene? Trazi to od pisaca i svecenika Biblije. Jwer Biblija je i meni kao i tebi.

Nisu Hrostove rijeci da idu krstiti u ime oca sina i duha, pa cak i da ih je rekao njihvo znacenje ne odstupa od SZ.
Zar Jovan Krsitelj nije rekao: Ja vas krstim (perem!) vodom, a onaj koji dolazi iza mene krstice vas ognjem?
kako sad?

Ne mogu ja nikome dokazati svetost Kur'ana niti bilo koga nagovarati ili primoravati da njemu bude svet!

Ja na to nemam nikakvo pravo!

Jedino mogu tvrditi da nije kontradiktoran i da ono sto je zapisano u Kur'anu prednjaci nauci: sve se ostvaruje ili ce se ostvariti.

Ocekujem da kazes voje primjedbe, na kontradikcije, na lazi ako mislis da ih ima, e ne da raspravljamo o tome zasto tebi nije svet a meni jeste, nepatvorena Bozja Rijec.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
tum5e

Ako je rekao da je dosao da potvrdi SZm, zar nije sve rekao u vezi s tim?

To si ti izvukao zaljucak.
Zar nije rekao, molite se: "Oce nas Koji jesi na Nebesima....."
Trojstvo se pretvorilo u mlijardorstvo. Hrist za sebe nije rekao: jedino je meni Otac! Nego: Otac je svima!

Dobro kazes!
Sada dolazis do prave istine polako: monasi su u manastirima cesto pod uticajem vina rujnoga (ili komande s viseg mjest, politike ili nadstojnika) prepisivali dodavali brisali.... ne postoje savrseni rucni radovi.
A te bajke o svjetlostima iz prstiju .... ne znam koga ozbiljnog to jos zanima? Svecenicima je cilj da zalude ljude bajkama.

Nisi odgvorio na ona pitanja?
I htio sam ti ukazati, ti ne ispovijedas vjeru koju je ispovijedao Hrist.

Ali to je tvoje pravo, svakako, da vjerujes u sta hoces. Ja tu nemam komentara - tebi je tvoje za tebe najbolje.

gde u starom zavetu pise ne jedite svinjetinu gde je Bog rekao ne jedite svinjetinu???????????????????????

jeste oce nas je molitva ocu a u njemu se nigde ne pominje da je otac jedan celi Bog

Оче наш иже јеси на небесјех
Да свјатисја имја Твоје
Да приидет Царствије Твоје
Да будет воља Твоја
Јако на Небеси и на земљи
Хљеб наш насушни дажд нам днес
И остави нам долги нашје
Јакоже и ми остављајем должником нашим
И не введи нас во искушеније
Но избави нас от лукаваго

Bog jeste otac svima
Covek:Bog mu je i otac i tvorac
Hrist:Bog mu je otac ali ne i tvorac!!!!!

Monasi nisu pod uticajem vina oni jedu hleb i vodu ne razumes se u religiju i vredjas je komande sa viseg mesta kog mesta manastir je izolovan bio nisu brisali i prepisivali vec proucavali
Ako je to neko radio to je uradjeno u kuranu iste stvari kao iz biblije podrzavam ono sto je gera rekao da kuran nema dokaza i mi ti na svakom postu trazimo dokaze a ti zaobilazis temu daj dokaze
kad postujete stari i novi zavet sto ste klali tolike hriscane i jevreje
moj savet je da skratis jezik i da odgovaras na pitanje odgovori na pitanja a ja cu citirati sve tvoje postove u kojima hulis hrista i nazivas ga djavolom a sad se vezujes za njega jer nemas izbora vi muslimani veru macem i vatrom sirite vidi se iz materijalnih pisanih i jos 1000 istorijskih dokaza sve u ime Alaha palili crkve pokrstavali vernike na silu doduse bilo je i onih koji su prodali veru za veceru zivi primer

postoji sveto mesto jevreja na koje ste sagradili dzamiju
vezuj se malo za reci iz kurana ali reci koje nisu prepisane iz biblije

nemoj mi reci da ti ispovedas hristovu veru a hulis ga sram te bilo
a te bajke u kursranu o vaznesenjima na nebo itd pricaj maloj deci ako ti i ona poveruju

Brate dobar si covek odmah se vidi pravi si srbin, kazem srbin ne dabih uvelicao nacionalnu gordost nego hocu da kazem da je malo takvih srba koji veruju u pravoslavnu tj ortodoxnu veru,Ja se jos uvek odnosim k pravoslavnoj,ortodoxnoj veri i krsten sam kao takav,jer pravi izraz za pravoslavlje je ortodoxna vera,e pa vidis dok je bila ortodoxna crkva negde do III veka to je bila prava crkva dok se nije ujedinila s rimokatolickom i grkokatolickom crkvom da bi se potom odvoila u 1055 godini i postala kao pravoslavna crkva,a posle i srpska pravoslavna,ruska ,grcka,gruzinska,itd.Jedan Hrist a tako mnogo razdeljenja ali nedavno sam se zaprepastio kada sam video samit religioznih vodja u kanadi i rimu kakav greh cine Budista se moli u hramu SV Petra u rimu sa idolom bude,musliman se moli u hramu u rimu takodje i judoisti koji napisase talmud,hindusi,koji veruju u krisnu itd,pao sam sa stolice i ja i moj drug musliman iz cecenije kad smo to gledali i zapitali smo jedan drugog sta idolopoklonci imaju opste s Hriscanstvom i islamom?

Brate postavicu ti sutra link samo da ga nadjem!

Pozdrav.

voleo bih i to da vidim sto pre nadjes link to bolje

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tum5e
gde u starom zavetu pise ne jedite svinjetinu gde je Bog rekao ne jedite svinjetinu???????????????????????

"Ne daj lazne izjave! Ne pomazi zlikovcu svjedoceci krivo! Ne povodi se za mnostvom da cinis zlo; niti svjedoci u parnici stajuci na stranu vecine protiv pravde....." Izlazak 23:1,2

"A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preziva - za vas je necista. Njihova mesa nemojte jeti niti se strvine njihove doticati - za vas su one neciste" Levitski zakonik 1:7,8

Ako je to neko radio to je uradjeno u kuranu iste stvari kao iz biblije podrzavam ono sto je gera rekao da kuran nema dokaza i mi ti na svakom postu trazimo dokaze a ti zaobilazis temu daj dokaze
smijesan si covjece! Kur'an je dokaz! Kao kad bih ja od tebe trazio neki manuskript, ti mi ga dajes a ja uporno i dalje trazim: daj mi manuskript!
Da te naucim: manuskript znaci rukopis, djelo pisano rukom. Ako nisi znao.

Ja nisam nikoga nikada klao. Prema tome ne upucuj meni rijeci: zasto ste vi klali i ubijali...
Jer bih ja tebi mogao postaviti mnogo teza pitanja u vezi klanja i ubijanja.

Ja mislim da su neki od tvojih crkvenih drugova doveli do ratova kod nas i u svijetu, sireci nesitine (plamen izmedju prostiju, svjetlo koje pali svijece...) i sirenje straha (rusenje crkava i td.).
Sreca da si virtualan, a "nesreca" ti je sto si naisao na one koji ce te opomenuti za tvoje dobro.
ad postujete stari i novi zavet sto ste klali tolike hriscane i jevreje
moj savet je da skratis jezik i da odgovaras na pitanje odgovori na pitanja a ja cu citirati sve tvoje postove u kojima hulis hrista i nazivas ga djavolom a sad se vezujes za njega jer nemas izbora vi muslimani veru macem i vatrom sirite vidi se iz materijalnih pisanih i jos 1000 istorijskih dokaza sve u ime Alaha palili crkve pokrstavali vernike na silu doduse bilo je i onih koji su prodali veru za veceru zivi primer
Opasan si covjek. Dusa ti je umrljana mrznjom. Zaboravi da te se iko boji, cudni covjece!
Zato se ne grozi, jer ces biti zaista smijesan!

Ako imas dokaze - napisi. Ako imas primjedbe takodje napisi. Navedi fino izvor (recenicu, misao, ideju) iza nje stavi svoje misljenje i dodaj opet nekui recenicu kao i mjesto s koje potice, kao protivargument.

A propos, ima prica kako nekakva zena iz Srebrenice godinama muku muci kako ukolni nelegalno napravljhenu pravoslavnu crkvu na njenom privatnom zemljistu.
Zar se toga ne stidi SPC?
Zar misli SPC da nije nacinila tezak krimogneni cin uzurpacijom tudje imovine?

Zato ti kazem. ostavi se ludih prica o osvajanjima i zlocinima. Ima ih i previse, na svim stranama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
ti mene ne razumes ocigledno je

Hriscani svinjetinu jedu jer u NZ nigde ne pise da se ne jede neznam jesi li upravu ili ne i bas me briga.Meni je svejedno dali komsija jede svinjetinu ili ne ja sam vegeterijanac tako da mi je svejedno ko sta jede meni je vazno da ne jedem nista cetvoronoske bez obzira jel krava ovca ili nesto drugo jedem piletinu ponekad ali necu da ti govorim sta jedem vidim da postepeno dolazim do odgovora dali si video u mom postu podpitanje znas li ti zasto ne jedes svinjetinu ne samo zato sto je necista vec zasto je svinja necista?znam mnoge muslimane koji jedu svinjetinu reci mi dali znas zasto je necista???
to ne potvrdjuje samo religija vec i medicina hocu da cujem od tebe ja vec znam
Znam ja sta je monuskript
nisi ti klao klali su drugi muslimani i to su istorijske cinjenice urezane u secanja mnogih drzava ruzna nezaboravna secanja
Koji crkveni drugovi??????
na koga sam ja naisao?????
da sam opasan bio bi ateista i nebi sad bio na ovom forumu,zasto bi se iko na ovom forumu mene bojao?ja tebe ne mrzim da je tako to bih i rekao mrzim muslimane ali nije tako rekao sam samo da ne volim ono sto su radili i to pise na mojim postovima premotaj pa ces videti
jer zapovest kaze ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe bez obzira na boju koze veru pol i kastu ja nikog ne mrzim jednostavno ne zelim da ti dozvolim da propovedas islam na forumu zato ti odgovaram to radim radi vernika inace nebi gubio vreme veruj mi prijatelju
ne razumem se u te stvari onaj ko je gradio taj je kriv
najlakse bi bilo platiti zeni ja bih to ucinio ustvari ja ne bih ni gradio crkvu osim toga ja sam iz backe ovde je episkop Irinej bulovic a veruj mi zavisi od oblasti i samouprave to ko treba da se stidi episkop ili cela SPC

ti si prvi poceo prijatelju kako hriscani svoju veru macem i vatrom sire i to sam procitao sto je totalna neistina

P.S. previse lepo se ponasas prema jurivaki oslovljavajuci ga sa druze mislim da Bog nece biti zadovoljan time drzi distancu jer su ateisti gori od naucnika
ovde je borba izmedju teista i ateista necu da se svadjamo medjusobno

Poslednja izmena:
Natrag