Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Prava i jedina Crkva

Lepo je to što mu nudiš spasenje preko besplatnog biblijskog kursa, Malecki, pa u vezi toga imam jedno PITANJE za tebe, a i sve JS.
Da li znate neku Crkvu koja ne tvrdi da je ona JEDINA ISPRAVNA I SPASONOSNA? Jer ako ne postoji, kako će se sada BIG MOCA odlučiti od koje da uzme spasonosni biblijski kurs?
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
vIDIM DA SE NE RAZUMES MNOGO U TE STVARI PA CU TI POJASNITI

svake liturgije se cita sveto jevandjelje tj Novi zavet i na kraju svestenik posveti 10 minuta pouci price koju je citao jevandjelje po luki marku jovanu i mateju
a takodje se cita knjiga Apostol koju ja cesto citam i koja govori o delima sv apostola Pavla
Na casovima veronauke na koja sam nekad isao se nauce jako poucne stvari stvari koje neces naci u knjigama i na internetu

idi ponekad na liturgiju pa ces videti da je sve kako sam ti rekao:dntknw:

Ja nisam reako da se na liturgiji NEMOŽE ništa naučiti o Bogu i bibliji, već KOLIKO SE MOŽE?
Zato sam dao i primer JS. Da li se za tih 1,5 - 2 sata, koliko traje liturgija, može više naučiti u Pravoslavnoj Crkvi ili u Dvorani Kraljevstva JS (istinu ovde izuzimam - zato što sve crkve kažu da one imaju svu istinu, tako da je o istini bespredmetno razgovarati).
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ja nisam reako da se na liturgiji NEMOŽE ništa naučiti o Bogu i bibliji, već KOLIKO SE MOŽE?
Zato sam dao i primer JS. Da li se za tih 1,5 - 2 sata, koliko traje liturgija, može više naučiti u Pravoslavnoj Crkvi ili u Dvorani Kraljevstva JS (istinu ovde izuzimam - zato što sve crkve kažu da one imaju svu istinu, tako da je o istini bespredmetno razgovarati).
Pozdrav

idi u crkvu svake nedelje i shvatices sta govorim svaki put kad odes u crkvu ce se stvoriti duhovni stit oko tebe kada je stit slab vera brzo biva unistena svakodnevnim odlscima u crkvu stit se povecava i sve je jaci i coveku bivaju neke stvari jasne
Ako ides svake nedelje i nisi shvatio to znaci da si istrosio svu duhovnu energiju do sledeceg odlaska u crkvu a duhovna energija se trosi razgovarajuci i drugim mislima koje nisu protiv Boga ali su nepristojne npr. pomislis da je neko ili nesto smesno tako istrosis ogromnu kolicinu duhovne energije
U crkvi mozes nauciti mnoge stvari vezane za Bibliju ili NZ vecinom NZ u crkvi se moze nauciti ono osnovno a oni koji su pohadjali casove veronauke i redovno isli u crkvu njihova vera ja jaka druge stvari mozes naci na nacin koji je pomenut ili odlaskom u manastir tamo se uglavnom uci o Bibliji monasi od 21:00 do 05:00 vrse molitve i razgovore
vecinu stvari mozes naci u knjigama ja sam procitao par i neke stvari su mi jos jasnije
Dali mozemo Bibliju citati sami?vecina procita sama ali to nije citanje jer pojmovi ne budu jasni te pojmove mora da objasni svestenik kao npr.

Kajin je spoznao svoju zenu i Bog je stavio znak na njega da ga niko ne dira otkud ti ljudi i ta zena?
Agara je stavila svog senaestogodisnjeg sina na ledja i otisla a kasnije je htela da ga ostvai ispod drveta zasto bi iko ko ima 16 godina bio nosen na ledjima i ostavljen kao beba?
Moje misljenje:danasnje racunanje vremena je uvedeno oko 245 godine pre nove ere zato se nezna kako su se tad racunale godine i ni Biblija nemoze da tvrdi koliko je vremena proslo od postanka sveta

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
upravu si gera harry hvata samo one koji ne poznaju bibliju i cija je vera slaba ja inace ne bih trosio vreme na njega i druge ateiste ali kad vidim da ubedjuju vernike u lazi to ne mogu da dopustim harry je jednom napisao da je isus rekao budite lukavi kao zmije i rekao je da je zgrozen kad je to procitao i nazvao hristove sledbenike zmijama i tu sam se ja ubacio jer neki neznaju da je isus rekao budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi onda harry kaze zar nije zao neko ko ima srce zmije a spolja je kao golub sto nije tacno to se naziva pogresnim tumacanjem i to harry zna,ali ovo je tacno tumacenje sledbenici i apostoli treba da budu lukavi kao zmije ali bezazleni sto znaci da lukavstvo nikom ne skodi lukavstvo je dobra vrlina isus nije rekao budite kao zmije vec budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi

harry znaj dokle god ima nas koji verujemo i imamo dokaze neces moci da siris lazi

jurivaka ovo jesu lazi ovo nije drugacije misljenje kad neko citira pola recenice za ciljem da ubije veru u nekom
kad sam rekao sve gluposti teologu on je rekao da nece da trosi vreme i bio je delimicno upravu ja ne zelim da te preobrazim u hriscana harry vec da te sprecim da siris lazi i ubijas veru u nekom!!!!!

[/QUOT

Drago mi je da si sam shvatio neke stvari a ako si pogledao linkove koje sam postavio onda si super shvatio neke stvari!!!

Harry propoveda Kur´an a ne Bibliju kao nasi JS-ci mada su oni jedno isto to jes "Antihriscani" meni se hari i islam vise svidja nego KS-re.

On nema nista sto bi mogao da dokaze da je Kur´an prav zato sve vreme spamuje kao i njegov ortak ris BG.

Ja sam neke stvari objasnio Harry-ju kad mi da takve dokaze mozemo dalje da diskutujemo.

pozdrav brate tum5e.

O, Harry ima dolaze, ali ne svoje. vsaciji dokazi poticu iz nekog izvora, ta rodimo se kao totalne neznalice: ne znamo ni govoriti ni hodati, bauljamo poluslijepi, ali vremenom ucimo: u skoli, crkvi, na privatnim casopvima, u medresi, iz knjiga, stapme....

zar ne gera?

Tako da ti ne mozes reci da ja spamam a ti ne spamas.

Meni se svidja sto se ovdje moze govoriti otvoreno i bez uvreda!

Za to sam najzahvalniji drugu Jurivaki. Da je on drugaciji to ne bi bilo moguce, takava je sudbina interneta.

Evo ti potvrde, dokazi, ako hoces:

Adam je istjeran itz Raja. 2:30-37

Davidu su dati Pslami 17:55 (nada se da shvacas da su Tora, Psalmi, Jevandjelje, Kur'an i druge knjige koje rastavljaju istinu od neistine, Bozje?)

slijedi Abrahamovu vjeru (nepokolebljivu, srcanu i trenutnu) 16:120-123

Isus, Rijec od Boga, govorio u kolijevci, posanik Izralecima 3:45,46

tesko onima koji svojom rukom pisu Knjigu a govore da je od Boga 2:79

O vi kojima je data Biblija, povjerujte u ovo sto objavljujemo - ono portvrdjava istinitom ono sto vec imate 4:47

Ko sumnja u Kur'an ceka ga patnja 2:23,24

Da Kur'an nije od Boga u njemu biste nasli mnoge proturjecnosti 4:82

Kur'n bdije nad prehdodnim, da je Allah htio bili biste iste vjere - zato se u dobru takmicite. 4:48

Kur'an je od Boga, ako sumnjate pokusajte jedno poglavlje napisati, zovnite koga hocete u pomoc osim Boga, necete uspjeti 10:37,38

Ne znam sta se ceka toliko vijekova? Gera sumnjas, pokusaj dakle?

Idemo li dalje s dokazuima:

Stvaranje nebesa i zmelj u sest vremenskih razdoblja 7:54

Sunce je izvor svjetlosti, a Mjesec sjaji, polozaje im je odredio 10:5

Planine su da se zemlja ne trese 31:10 (nedavno je utvrdjenio da su planine kao klinovi "zakucane" u zemljinu koru.

zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina pa smo ih Mi raskomadali i da Mi od vode sve zivot stvaramo 31:30
(big beng, na primjer)

On je dvije vodene povrsine jednu pored druge stvorio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njihe je pregradu i nevidljivu branu postavio 25:53,54

Dav je mora pregradio, izmedju njih je nevidljiva brana, njihove se vode me mijesaju 27:61, takodje: 55:19,20 (ovo je mjesto otkrio Zan Zak Kusto i presao na islam)

Sunce i Mjesec plove do roka odredjenog, u svemiru plove 35:13, 36:40

O druzine dzinova i ljudi, ako mozete da preko granica nebesa i zemlje prodrete - prodrite! Moci cete jedino uz veliku moc!

Nebo je bilo maglina, njemu i zemlji je naredjeno da se pojave 41:11

Onima koji nece da vjeruju ne vrijede opomene 2:6

Potrudite se da druge pretecete u dobrim djelima 2:148

Sotona navodi na razvrat i da govorite o Allahu ono sto ne znate 2:169

Nevjernici prave razliku izemdju poslanika, ni jednog Bozjeg poslanika ne odvajajte 4:152

Ne grdite one kojim se oni pored pored Allaha klanjaju da ne bi oni nepravedno psovali 6:108

Itd.

Uputio sam te na odgovarajuce stranice gdje je sve detaljno objasnjeno. Pa ako tamo nadjes nesto nejasno ili u ovome sto sam napisao, onda pitaj.

Ovako se postavljas kao neko ko ne vlada sasvim razumom, izvini na primjedbi.

To je kao da kazes: U Norveskoj nema irvasa. Niti si bio, niti si vidio (niti da ima niti da nema), a dajes izjavu koju demantuju knjige i udzbenici osnovne skole.

Te dokaze koje si postavio ja ne uvazavam. Shvacas?

Jer tovji dokazi poticu od kljudi koji nisu ni Bog ni Hrist!

Da si dao dokaze, rijeci Hristove, ti bi vidio da ja vjerujem u sve njegove rijeci za koje u nekim drugim njegovim rijecima ne postoji kontradikcija.

Kada vec spominjes antihriste, upoznacu te za koga je Hrist izjavio da je antihrist:
Rekao je: U onaj dan ce mnogi dolaziti i reci Tog dana: Gospodine, Gospodine, zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili, u tvoje ime cuda cinili?'A ja cu im reci u Onaj dan: Odlazite zlikovci od mene, nikada vas nisam poznavao!

Ja ne vidim da ista cinim u Hristovo ime, iako ga postujem i volim vise nego svi vi ovdje zajedno.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
[/COLOR]

Ja sam svedok da mnogi muslimani jedu svinjsko!!!
A ja neverujem da je isa bilo kome rekao idi u Djamiju
A ja to nalazim to nalazim u Bibliji na 1000 mesta.
a u Kur´anu nigde iako je Kur´an losa kopija biblije.
A takodje da je Muhamed prorok interesantno je da su svi proroci zapisani u Bibliji samo nije Muhamed kako to objasnjavas????

Sta si ti meni dao kao dokaz za svoju islamsku doktrinu ja te odavno izucavam ,nemas nikakve dokaze ali to neznaci da ja i dalje ne zelim da stobom komentarisem ja zelim samo istinu kao i ti.Ti mi u svakom slucaju vise godis nego JS-ci oni od mene beze kao djavo od krsta nadam se da ti neces.

Pozdrav od gere.
P.S
Brate,ovo je samo diskusija ko je u pravu a ko nije, ne zelim da vredjam iako uvek pisem u gruboj formi takav mi je karakter.

Muslimanima nije strogo zabranjeno da jedu svinjetinu kao zidovima i krscanima (preko Hrista).
Kur'an kaze: ako si gladan a nemas drugo, tek da utolis glad.

Akocrkvu nazivas hramom, zar mislis da je dzamija nije? I to oslobodjena kipova i ikona.

Muhammed a.s je najmanje tri puta naveden u Bibliji.
U SZ i u NZ.
Druga je stvar sto ti to ne prihvatas, ili ne prihvataju oni od kojih su cuo. Njihovo odbijanje nije razumsko, nego inatsko.

Sta ti imam davati doktrinu, covjece?
Imenica islam znaci: pokornost Bogu!

Da nema nista drugo osim imena, trebalo bi ti biiti dovoljno da ti bude jasna sva doktrina!

Nema probelam za diskusiju, samo je nemoj pretvoriti u balkansko natezanje i prepucavanje. Nisam za to.

Bog s vama braćo.
Daj Bože da ičim zaslužite da vam se otvore oči i poznate veru istinitu, svetu, pravoslavnu.

Mozes li navesti temelje te vjere kao i izvore na kojima pociva, kada vec pozivas?

tum5e
ali si to rekao u tri svoja posta neznam ja sta ti verujes znam sta si napisao necu da citiram i sam znas!!!Nije rekao ni da jedemo govedinu to sto nista nije rekao sta mi treba da imamo na jelovniku ne znaci da ne treba jesti svinjetinu ,znaci ako on nije pricao o hrani mi treba da crknemo od gladi samo zato sto on tako nije rekao on nije poslat da nam pravi jelovnik on je jeo samo ribu i hleb sto ....
Nisi odgovorio sta je Hrist govorio.

Da ponovim: da li je Hrist dozvolio da se jede svinjetina?
Da lio je Hrist dozvolio da se kleci pred kipovim i konama?
Da li Hrist rekao za sebe: Ja sam bog i meni se klanjajet?
Da li je Hrist rekao: Ja sam jedan od troje, odnosno da je Biog trijedin?
Da li je Hrist rekao da je on jedini Bozji sin, da niko osim njega nije?
Da li Hrist rekao da iza njega ne dolazi neko ko ce prenijeti svu istinu?

I ja sam ti vec i odgvorio: Na sva ova pitanja odgovor je jedan: Nije!

Cija s eonda vjera propovijeda ako nije Hristova, to pitam?

Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.yes3

Moco, prijatelju! Definitivno postoji prava religija i to je veoma lako otkriti! Kako? Zatraži besplatan biblijski studij od Jehovinih Svedoka koji ti redovno dolaze na vrata, počni da proučavaš Bibliju i vrlo brzo ćeš uočiti pravu religiju i one koji je praktikuju!

P.S. Požuri jer je kraj ovom sistemu stvari iza ćoška!!!

;)

Propovijedi JS ne leze na punoj istini (negiranje duse i pakla, molitve preko Hrista, odbijanje priznavanja Muhammeda a.s. kao Bozje poslanika itd)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
8
gerakules2:
da li si ti ikad cuo u pravoslavnoj crkvi da te uce o bilo cemu sto se tice Hrista ne.Zasto?

Svaki put kad odem u crkvu ucim o necemu u vezi Isusa Hrista. Sigurno da postoje svestenici koji sa manje ili sa vise revnosti i truda prenose rec Boziju. Ne znam kakva je situacija u crkvi u koju ti ides, ali u crkvi u koju ja idem moze dosta da se sazna, sve zavisi od mog zalaganja. Ako nisi zadovoljan, ti nekad obidji i neki manastir, popricaj sa monasima; ako Bog da, mozes naici i na svete ljude… Takodje, ne moras uciti od svestenika samo prilikom besede na svetoj sluzbi, vec ce ti svestenik verujem uvek izaci u susret da ti objasni sve sto ti nije jasno, posle sluzbe, ili kad god da ga sretnes.

Svestenici ne mogu menjati svetu sluzbu po svojoj volji, ako je na vaseljenskim saborima utvrdjeno kako se se vrsi sveta sluzba i koliko beseda u toku svete sluzbe moze odrzati svestenik onda je to to, bar za sada. Pritom se pravoslavna crkva pored uzdanja u svoje trudove, uvek uzdala u Boga koji neverniku pokazuje put, ako je volja Njegova.

Šarrdy hvala na najlepšoj želji!

Svestenici u crkvama u kojima idem se zaista zalazu, na znam zasto to nije tako kod tebe, mozda nisi upoznat.
U jednoj od crkvi u koju idem redovno se odrzava tzv. Ciklus predavanja, evo nekih od beseda: TV LAV Uzice - video vesti iz Uzica i zlatiborskog regiona
Pored toga cesto dobijamo besplatan stampani materijal, a tu je i prodavnica sa velikim izborom knjiga.
Jedino sto nedostaje je veci broj istinskih vernika...
Sve nam je dato, a da li se od nas nesto trazi? Svacije mane vidimo, ali svoje ne vidimo. Kakvim sudom sudimo, takvim ce se i nama suditi.
Kome je dato, njemu je i zadato.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Muslimanima nije strogo zabranjeno da jedu svinjetinu kao zidovima i krscanima (preko Hrista).
Kur'an kaze: ako si gladan a nemas drugo, tek da utolis glad.

Akocrkvu nazivas hramom, zar mislis da je dzamija nije? I to oslobodjena kipova i ikona.

Muhammed a.s je najmanje tri puta naveden u Bibliji.
U SZ i u NZ.
Druga je stvar sto ti to ne prihvatas, ili ne prihvataju oni od kojih su cuo. Njihovo odbijanje nije razumsko, nego inatsko.

Sta ti imam davati doktrinu, covjece?
Imenica islam znaci: pokornost Bogu!

Da nema nista drugo osim imena, trebalo bi ti biiti dovoljno da ti bude jasna sva doktrina!

Nema probelam za diskusiju, samo je nemoj pretvoriti u balkansko natezanje i prepucavanje. Nisam za to.

Mozes li navesti temelje te vjere kao i izvore na kojima pociva, kada vec pozivas?

tum5e
Nisi odgovorio sta je Hrist govorio.

Da ponovim: da li je Hrist dozvolio da se jede svinjetina?
Da lio je Hrist dozvolio da se kleci pred kipovim i konama?
Da li Hrist rekao za sebe: Ja sam bog i meni se klanjajet?
Da li je Hrist rekao: Ja sam jedan od troje, odnosno da je Biog trijedin?
Da li je Hrist rekao da je on jedini Bozji sin, da niko osim njega nije?
Da li Hrist rekao da iza njega ne dolazi neko ko ce prenijeti svu istinu?

I ja sam ti vec i odgvorio: Na sva ova pitanja odgovor je jedan: Nije!

Cija s eonda vjera propovijeda ako nije Hristova, to pitam?

Propovijedi JS ne leze na punoj istini (negiranje duse i pakla, molitve preko Hrista, odbijanje priznavanja Muhammeda a.s. kao Bozje poslanika itd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
postavicu ti pitanje na pitanje
dali je Hrist dozvolio da se jede govedina ,dali je hrist dozvolio da je piju gazirani sokovi,dali je hrist rekao da se jede piletina
Gde je hrist rekao da ne jedemo svinjetinu???znas li ti uopste zasto ne jedes svinjetinu?

Dali je hrist dozvolio da disemo i da se krecemo on je poslat da bi bio zrtvovan a ne da bi govorio kako da se ponasamo i sta da jedemo
Hrist je dozvolio da klecimo pred ikonama jer je on na njima to je kao da se njemu molimo preko ikone sto vise ikona i spisa i hramova to vise istorijskih dokaza o religiji jer bi danas bilo milijardu big moca vise

jeste hrist je rekao da je jedan od troje rekao je da je sin boziji a to je jedan od trojice

Hrist nije rekao da je Bog trodelan to su kroz citanja i izucavanja otkrili monasi kad su to zakljucili Bog je poslao znak
to je otkrio jedan svetac koji je bio monah pred ucenicima je rekao Da to je bog otac sin i sveti duh kad je to govorio brojao je na prste 1,2,3 i spojio prste kao sto danas se pravoslavci krste i iz tri prsta je izleteo ogroman zrak svetlosti!!!!

STa podrazumevas sa time,
postoji samo jedan sin boziji koga otac Bog nije stvorio jedan od trojice

sta ti pokusavas da kazes zadnjim pitanjem sad cu ja tebi postaviti sta hrist nije rekao nije rekao milijardu stvari naprimer
Bice izmisljen tv
postace ateisti i poluvernici koji ce ih nazivati drugovima"druze jurivaka" pa ti sramotis Boga oca

REakao je da ca on biti jedini koji ce doci i pravi ce biti ne onaj koji bude cinio samo cuda vec onaj koji bude cuda cinio i imao rupe na rukama i nogama
3 posta Hulis hrista pa ga tri hvalis veliki si mi ti prevarant kao i mnogi koji ce doci kao lazni mesija!!!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules2:

Svaki put kad odem u crkvu ucim o necemu u vezi Isusa Hrista. Sigurno da postoje svestenici koji sa manje ili sa vise revnosti i truda prenose rec Boziju. Ne znam kakva je situacija u crkvi u koju ti ides, ali u crkvi u koju ja idem moze dosta da se sazna, sve zavisi od mog zalaganja. Ako nisi zadovoljan, ti nekad obidji i neki manastir, popricaj sa monasima; ako Bog da, mozes naici i na svete ljude… Takodje, ne moras uciti od svestenika samo prilikom besede na svetoj sluzbi, vec ce ti svestenik verujem uvek izaci u susret da ti objasni sve sto ti nije jasno, posle sluzbe, ili kad god da ga sretnes.

Svestenici ne mogu menjati svetu sluzbu po svojoj volji, ako je na vaseljenskim saborima utvrdjeno kako se se vrsi sveta sluzba i koliko beseda u toku svete sluzbe moze odrzati svestenik onda je to to, bar za sada. Pritom se pravoslavna crkva pored uzdanja u svoje trudove, uvek uzdala u Boga koji neverniku pokazuje put, ako je volja Njegova.

.[/QUOTE

brate nisam ja protiv pravoslavja ali sam protiv onih koji ga niste evo citaj:

[SUP]2[/SUP] Govoreći: Na Mojsijevu stolicu sedoše književnici i fariseji.
[SUP]3[/SUP] Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.

[SUP]4[/SUP] Nego vežu bremena teška i nezgodna za nošenje, i tovare na pleća ljudska; a prstom svojim neće da ih prihvate.

[SUP]5[/SUP] A sva dela svoja čine da ih vide ljudi: raširuju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojim.

[SUP]6[/SUP] I traže začelje na gozbama i prva mesta po zbornicama,

[SUP]7[/SUP] I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: Ravi! Ravi!

[SUP]8[/SUP] A vi se ne zovite Ravi; jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braća.

[SUP]9[/SUP] I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.

[SUP]10[/SUP] Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.
[SUP]11[/SUP] A najveći između vas da vam bude sluga.

[SUP]12[/SUP] Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se.

[SUP]13[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

[SUP]14[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.

[SUP]15[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
[SUP]16[/SUP] Teško vama vođe slepe koji govorite: Ako se ko kune crkvom ništa je; a ako se ko kune zlatom crkvenim kriv je.

[SUP]17[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.

[SUP]18[/SUP] I ako se ko kune oltarom ništa je to, a koji se kune darom koji je na njemu kriv je
[SUP]19[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili dar, ili oltar koji dar osveti?

[SUP]20[/SUP] Koji se dakle kune oltarom, kune se njim i svim što je na njemu.
[SUP]21[/SUP] I koji se kune crkvom, kune se njom i Onim što živi u njoj.

[SUP]22[/SUP] I koji se kune nebom, kune se prestolom Božjim i Onim koji sedi na njemu.

[SUP]23[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

[SUP]24[/SUP] Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.
[SUP]25[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

[SUP]26[/SUP] Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.

[SUP]27[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.

[SUP]28[/SUP] Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.
[SUP]29[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,
[SUP]30[/SUP] I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.
[SUP]31[/SUP] Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.

[SUP]32[/SUP] I vi dopunite meru otaca svojih.

[SUP]33[/SUP] Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?

[SUP]34[/SUP] Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,

[SUP]35[/SUP] Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.

[SUP]36[/SUP] Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.

[SUP]37[/SUP] Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja piliće svoje pod krila i ne hteste!

[SUP]38[/SUP] Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.

[SUP]39[/SUP] Jer vam kažem: Nećete mene videti odsele dok ne kažete: Blagoslovljen koji ide u ime Gospodnje.

Sta da ti kazem ako ne razumes ove stihove neznam.

Ovo ti nijedan svestenik ili pop nece procitati.

ja mogu otici u crkvu jer i sa Gospod je isao u hram jerusalemski ,a isao je zbog toga da pokaze ljudima da u hram treba ici,a ako nasi svestenici cine licimerje oni ce za to platiti a ne mi.

Pozdrav brate u Hristu.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
O, Harry ima dolaze, ali ne svoje. vsaciji dokazi poticu iz nekog izvora, ta rodimo se kao totalne neznalice: ne znamo ni govoriti ni hodati, bauljamo poluslijepi, ali vremenom ucimo: u skoli, crkvi, na privatnim casopvima, u medresi, iz knjiga, stapme....

zar ne gera?

Tako da ti ne mozes reci da ja spamam a ti ne spamas.

Meni se svidja sto se ovdje moze govoriti otvoreno i bez uvreda!

Za to sam najzahvalniji drugu Jurivaki. Da je on drugaciji to ne bi bilo moguce, takava je sudbina interneta.

Evo ti potvrde, dokazi, ako hoces:

Adam je istjeran itz Raja. 2:30-37

Davidu su dati Pslami 17:55 (nada se da shvacas da su Tora, Psalmi, Jevandjelje, Kur'an i druge knjige koje rastavljaju istinu od neistine, Bozje?)

slijedi Abrahamovu vjeru (nepokolebljivu, srcanu i trenutnu) 16:120-123

Isus, Rijec od Boga, govorio u kolijevci, posanik Izralecima 3:45,46

tesko onima koji svojom rukom pisu Knjigu a govore da je od Boga 2:79

O vi kojima je data Biblija, povjerujte u ovo sto objavljujemo - ono portvrdjava istinitom ono sto vec imate 4:47

Ko sumnja u Kur'an ceka ga patnja 2:23,24

Kur'n bdije nad prehdodnim, da je Allah htio bili biste iste vjere - zato se u dobru takmicite. 4:48

Kur'an je od Boga, ako sumnjate pokusajte jedno poglavlje napisati, zovnite koga hocete u pomoc osim Boga, necete uspjeti 10:37,38

Ne znam sta se ceka toliko vijekova? Gera sumnjas, pokusaj dakle?

Idemo li dalje s dokazuima:

Stvaranje nebesa i zmelj u sest vremenskih razdoblja 7:54

Sunce je izvor svjetlosti, a Mjesec sjaji, polozaje im je odredio 10:5

Planine su da se zemlja ne trese 31:10 (nedavno je utvrdjenio da su planine kao klinovi "zakucane" u zemljinu koru.

zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina pa smo ih Mi raskomadali i da Mi od vode sve zivot stvaramo 31:30
(big beng, na primjer)

On je dvije vodene povrsine jednu pored druge stvorio - jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a izmedju njihe je pregradu i nevidljivu branu postavio 25:53,54

Dav je mora pregradio, izmedju njih je nevidljiva brana, njihove se vode me mijesaju 27:61, takodje: 55:19,20 (ovo je mjesto otkrio Zan Zak Kusto i presao na islam)

Sunce i Mjesec plove do roka odredjenog, u svemiru plove 35:13, 36:40

O druzine dzinova i ljudi, ako mozete da preko granica nebesa i zemlje prodrete - prodrite! Moci cete jedino uz veliku moc!

Nebo je bilo maglina, njemu i zemlji je naredjeno da se pojave 41:11

Onima koji nece da vjeruju ne vrijede opomene 2:6

Potrudite se da druge pretecete u dobrim djelima 2:148

Sotona navodi na razvrat i da govorite o Allahu ono sto ne znate 2:169

Nevjernici prave razliku izemdju poslanika, ni jednog Bozjeg poslanika ne odvajajte 4:152

Ne grdite one kojim se oni pored pored Allaha klanjaju da ne bi oni nepravedno psovali 6:108

Itd.

Uputio sam te na odgovarajuce stranice gdje je sve detaljno objasnjeno. Pa ako tamo nadjes nesto nejasno ili u ovome sto sam napisao, onda pitaj.

Ovako se postavljas kao neko ko ne vlada sasvim razumom, izvini na primjedbi.

To je kao da kazes: U Norveskoj nema irvasa. Niti si bio, niti si vidio (niti da ima niti da nema), a dajes izjavu koju demantuju knjige i udzbenici osnovne skole.

Te dokaze koje si postavio ja ne uvazavam. Shvacas?

Jer tovji dokazi poticu od kljudi koji nisu ni Bog ni Hrist!

Da si dao dokaze, rijeci Hristove, ti bi vidio da ja vjerujem u sve njegove rijeci za koje u nekim drugim njegovim rijecima ne postoji kontradikcija.

Kada vec spominjes antihriste, upoznacu te za koga je Hrist izjavio da je antihrist:
Rekao je: U onaj dan ce mnogi dolaziti i reci Tog dana: Gospodine, Gospodine, zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili, u tvoje ime cuda cinili?'A ja cu im reci u Onaj dan: Odlazite zlikovci od mene, nikada vas nisam poznavao!

Ja ne vidim da ista cinim u Hristovo ime, iako ga postujem i volim vise nego svi vi ovdje zajedno.

Znas brate Harry u pravu si i jasam za to da spustimo prasinu malo jer smo je

podigli do nebesa.

Zanima me posten odgovor od tebe. Zasto?Zato sto napadas Bibliju koja ima istorijske

dokaze da sve sto pise je istina, a da negovorimo o prorocanstvima koji su se ispunili

i koji se ispunjavaju na nase oci!!!

Biblija ima: Septugrame,Codekse,monuskripte itd,dok Kur`an nema jel tako?
Ti si mi naveo stihove sure ili Biblije ?

Dok ja od tebe trazim:Septugrame,Codekse,monuskripte!!!

TJ: "originalni Tevrat, Indzil ili Zebru"Medjutim takvih nema po krajnjej meri nisi mi to

predstavio na postu.

1. Ko je napisao Tevrat?? NE ZNA SE. Kako nesto moze biti ocuvano bas onako

kako je od Boga objavljeno ako se nezna ni ko je to napisao??? Isto vazi i za

Zebur. Da su ga sacuvali onakvog kako je bilo objavljeno, danas bi verovali u Isusa

jer su o njegovom dolasku unaprijed bili obavestni.

2. Ko je napisao Indjil?? NE ZNA se.

Nisi mi nista odgovorio na 1,2!!!

Postavio sam ti i ovo pitanje i nista.
Zanimljivo je. Brate harry Odakle piscu/piscima Kur,ana informacije o biblijskim likovima,

ako ne iz Biblije i raznih apokrifa koji u Bibliju nisu usli. A sve to kojih 500 godina

NAKON sto su napisani, to se unosi u Kur'an.
Odakle autoritet Kur,anu da daje svoju uvid dogadjanja koji su opisani u Bibliji? Tevrat

brate ako znas sta je to.

Govoris Kur`an je istinit u redu da vidimo,pokazi mi barem jednu septugramu ili

monuskript koji to potvrdjuje!!!

Ti pises stihove a nedajes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje!!!vec samo reci.
Pise Harry:
Pise Gera:(60,70% da slazem se samo ono neprotivreci sto je kopirano iz SZ,NZ-ta)
U Kur´anu pise oko 60,70% iz Biblije! ostalo je dodato.

Kazes da u bibliji pise o Muhamedu i u SZ-tu i u NZ-tu, mozes li ih postaviti na

post? iako sam Bibliju mnogo puta prelistavao ja licno i mnogi ovde nisu naisli na

takve stihove.Moguce je da su mi ti stihovi promakli ako je tako izvinucu se.

Voleo bih da mi pokazes septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje tj "originalni

Tevrat, Indzil ili Zebru" ako mi to pokazes i opravdas Kur´an ja cu ti se "Ovde pred

svima na forumu izvinuti"

Ti kazes da ne propovedas hrista a volis ga?Znas li zasto? mislim bez uvrede!!
Zato sto tamo u matveju 28 pise Idite i propovedajte po celome svetu nauku koju

sam vas naucio,i krstite ih ovako u ime (OCA I SINA I SV DUHA) eto to je tvoj

razlog zbog kog nepropovedas Hrista koga toliko volis. Zasto sam naveo bas ovaj stih?
Nije da bih te uvredio ali sam si rekao da sam napisao bilo koju rec koju je sam

Hristos igovorio svojim ustima.Ti bi to primio a ne to sto su ljudi zapisivali.

Harry daj ono sto trazim ili moracemo da diskutujemo vecno ili priznaj da nemas argumente da je Kur´an tako svet tj vise Biblije daj to pa da dalje diskutujemo reci i dacu i (Kodex,septugramu,monuskriptu itd) ali ti neces dati nista osim stihova zasto da se lazemo forumasi vide neke stvari dokazi da si prav i ja cu se izvinuti.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
8
Brate u Hristu, mislim da mi ne mozemo znati da li je neki od svestenika svetac, ili licemer poput fariseja i knizevnika. Mozemo samo pretpostavljati. Ali i pored toga Gospod Isus kaze kao što si naveo: "Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite", a slazem se sa tobom da ce oni platiti ako ne čine onako kao što pričaju i kao što znaju da treba. Ali opet verujem da se naši sveštenici teško mogu porediti sa licemernim knjizevnicima i farisejima. Ne znam sta je u njihovom srcu, ali nadam se da cine ispravno. Naravno, nikada ne mozemo govoriti uopsteno, koliko ljudi toliko ćudi, ali ipak verujem da su većina njih pravednici, bar mislim da jesu oni koje sam ja upoznao.

A koliko nas hrišćana se pomoli Bogu za svoje sveštenike? Za sve bliznje bismo trebali da se molimo, pa i za sveštenike. Daće Bog da svi budemo bolji.

Natrag