Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Nisi mi odgovorio sta je za tebe Jevandjelje, umjesto odgovora rasipas maglu okolo, tumaceci meni sta ja i kako ja tumacim.
Zaista veselo.

Al' si uporan u izvrtanju i izopačenosti svaka ti čast.

Ne može se Jevanđelje ili Reč Božija rastavljati na - moje, tvoje, njegovo...Ono je univerzalno i isto za SVE. Razlika je samo u tome da li će čovek to prihvatiti ili ne! Ti nisi prihvatio Jevanđelje i Isusa nego si izabrao Muhameda! Ok, to je tvoje pravo i tvoj izbor. Ali ono što nije tvoje pravo to je da izvrćeš i izopačavaš istinu.

Ako postoji činjenica da su Jevanđelja i Isusove reči zapisali ljudi koji su živeli sa Njim, isti hleb jeli, istu vodu pili, u čemu je problem da ih prihvatiš kao jedino autentično svedočanstvo?
Nasuprot živim svedocima, ti radije prihvataš tumačenje nekoga ko je živeo 600 godina posle živih svedoka!
Zašto prihvataš zamućenu baru umesto žive vode?
Pa zato jer zamućena bara laska tvom nepreporođenom srcu...Ljudi su inače skloni da izabiraju ono što im se sviđa, a ne ono što je istina i ono što če ih UKORITI za greh!

I sta dalje: ako je Muhammed a.s. to rekao onda to nije vazno? Bas si cudak, Sarin a ne Avrahamov sljedbenik.

Muhamed je bio samo još jedan grešan čovek u nizu, kao što smo i ti i ja i drugi...Sebi je dao za pravo da izopači Božiju istinu i Isusove reči zavodeći mnoge na stranputicu...Kada bude stao pred Isusa odgovaraće za to...

Hajde mi malo protumaci o tome sta je smrt, za koji grijeh covjek umire? Zbog kojeg grijeha i kako ces ti umrijeti? I sta te ceka na Dan Suda? Zbog cega te to ceka?

Nema konkretnog greha za koji čovek umire. Umire se od malog do velikog greha bez razlike. Greh je greh! Kako si ti to zamislio da mali grehovi mogu opstati/provući se u Božijoj prisutnosti? Kako to?
Svaki greh, bio on mali ili veliki je GREH. Adam i Eva nisu nikoga ubili u Edenskom vrtu, ali su svojom voljom izabrali da slušaju sotoninu reč(koja laska emocijama i varljivom srcu) a ne Stvoriteljevu(koja poziva na razum). Tim činom su pali u greh istovremeno pokrečući mehanizme smrti - počeli su da stare i na kraju su umrli jer greh ne može večno da živi. Da su ostali bez greha onako kako ih je Bog u početku stvorio ne bi umrli i živeli bi večno sa Njim u zajednici...Ovaj šablon ponašanja je ostao do dana današnjeg ukorenjen u čovekovoj prirodi! A to nas dovodi do činjenice da niko ne može sam svojim sopstvenim snagama da se spase od greha. NIKO! Potrebna je Božija intervencija koja opet proizilazi iz naše iskrene želje/vere za njom...Da bi čovek uopšte imao ikakvu šansu da se spase od greha i smrti, bilo je potrebno da neko PLATI zbog Zakona koji kaže da je plata za greh - smrt! Dakle, taj neko je morao da plati smrću i tako otkupi osuđenika na smrtnu kaznu. I taj neko je morao biti NEVIN, jer ne može grešnik da otkupi grešnika, osuđenik osuđenika...Ostavljam tebi da sam spoznaš ko je taj Neko ko je jedini mogao da plati za sve osuđene na smrtnu kaznu...

Neces ti biti miran dok se ne pomiris da je Bog Jedan, i da se na araopskom jeziku kaze Allah i Milostivi.
Dotle neces imati mira.

Ti onda ne znaš šta je istinski mir...nije ni čudo zbog otrova koji teče tvojim venama...
Šta će meni veći mir od spoznaje da je moj život u Hristovim rukama i da On raspolaže s njim...Moje brige su Njegove brige...Ja sam odavno odustao od svog samopravednog i velikog ja...Bog je taj koji donosi mir čovekovoj duši, čovek nema sposobnosti za tako nešto zbog samog greha koji prebiva u njemu. I koliko god se ti trudio da sam sebi obezbediš mir u duši neće ti uspeti bez Božije intervencije!

Vidis jedno ranije prorcanstvo, u kojem Bog kaze Mojsiju: "Podignut cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti." odnosi se na Muhammeda a.s. Jer kao i Mojsije Muhammed a.s. je bio vodja i donio je Zakone.
ako hoces da razumijes. Ako neces, nema veze, nisi ni prvi ni zadnji.

Dakle, hoćeš da kažeš da od Mojsija do Muhameda nije bilo nijednog jedinog proroka?

To je suludo...nisam ni sanjao da neko može ovako da razmišlja...

Šta je sa Isusom Navinom, Samuilom, Davidom, Isaijom, Jeremijom, Jezekiljom, Osijom, Joilom, Amosom, Avdijom, Jonom, Miheljom, Naumom, Avakumom, Sofonijem, Zaharijom, Malahijom...?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Al' si uporan u izvrtanju i izopačenosti svaka ti čast.

Ne može se Jevanđelje ili Reč Božija rastavljati na - moje, tvoje, njegovo...Ono je univerzalno i isto za SVE. Razlika je samo u tome da li će čovek to prihvatiti ili ne! Ti nisi prihvatio Jevanđelje i Isusa nego si izabrao Muhameda! Ok, to je tvoje pravo i tvoj izbor. Ali ono što nije tvoje pravo to je da izvrćeš i izopačavaš istinu.

Ako postoji činjenica da su Jevanđelja i Isusove reči zapisali ljudi koji su živeli sa Njim, isti hleb jeli, istu vodu pili, u čemu je problem da ih prihvatiš kao jedino autentično svedočanstvo?
Nasuprot živim svedocima, ti radije prihvataš tumačenje nekoga ko je živeo 600 godina posle živih svedoka!
Zašto prihvataš zamućenu baru umesto žive vode?
Pa zato jer zamućena bara laska tvom nepreporođenom srcu...Ljudi su inače skloni da izabiraju ono što im se sviđa, a ne ono što je istina i ono što če ih UKORITI za greh!

Muhamed je bio samo još jedan grešan čovek u nizu, kao što smo i ti i ja i drugi...Sebi je dao za pravo da izopači Božiju istinu i Isusove reči zavodeći mnoge na stranputicu...Kada bude stao pred Isusa odgovaraće za to...

Nema konkretnog greha za koji čovek umire. Umire se od malog do velikog greha bez razlike. Greh je greh! Kako si ti to zamislio da mali grehovi mogu opstati/provući se u Božijoj prisutnosti? Kako to?
Svaki greh, bio on mali ili veliki je GREH. Adam i Eva nisu nikoga ubili u Edenskom vrtu, ali su svojom voljom izabrali da slušaju sotoninu reč(koja laska emocijama i varljivom srcu) a ne Stvoriteljevu(koja poziva na razum). Tim činom su pali u greh istovremeno pokrečući mehanizme smrti - počeli su da stare i na kraju su umrli jer greh ne može večno da živi. Da su ostali bez greha onako kako ih je Bog u početku stvorio ne bi umrli i živeli bi večno sa Njim u zajednici...Ovaj šablon ponašanja je ostao do dana današnjeg ukorenjen u čovekovoj prirodi! A to nas dovodi do činjenice da niko ne može sam svojim sopstvenim snagama da se spase od greha. NIKO! Potrebna je Božija intervencija koja opet proizilazi iz naše iskrene želje/vere za njom...Da bi čovek uopšte imao ikakvu šansu da se spase od greha i smrti, bilo je potrebno da neko PLATI zbog Zakona koji kaže da je plata za greh - smrt! Dakle, taj neko je morao da plati smrću i tako otkupi osuđenika na smrtnu kaznu. I taj neko je morao biti NEVIN, jer ne može grešnik da otkupi grešnika, osuđenik osuđenika...Ostavljam tebi da sam spoznaš ko je taj Neko ko je jedini mogao da plati za sve osuđene na smrtnu kaznu...

Ti onda ne znaš šta je istinski mir...nije ni čudo zbog otrova koji teče tvojim venama...
Šta će meni veći mir od spoznaje da je moj život u Hristovim rukama i da On raspolaže s njim...Moje brige su Njegove brige...Ja sam odavno odustao od svog samopravednog i velikog ja...Bog je taj koji donosi mir čovekovoj duši, čovek nema sposobnosti za tako nešto zbog samog greha koji prebiva u njemu. I koliko god se ti trudio da sam sebi obezbediš mir u duši neće ti uspeti bez Božije intervencije!

Dakle, hoćeš da kažeš da od Mojsija do Muhameda nije bilo nijednog jedinog proroka?

To je suludo...nisam ni sanjao da neko može ovako da razmišlja...

Šta je sa Isusom Navinom, Samuilom, Davidom, Isaijom, Jeremijom, Jezekiljom, Osijom, Joilom, Amosom, Avdijom, Jonom, Miheljom, Naumom, Avakumom, Sofonijem, Zaharijom, Malahijom...?

Ponasas se veoma djetinjasto!
Îli mislis da imas posla sa onesvijestenim ljudima? Sta je tebi?

U predhodnom si postu govorio o 4 jevandjelja, pa sam te pitao da mi, ako hoces, objasnis sta je po tebi Jevandjelje, kako ti gledas na njega i u sta vjerujes, a ti mi drzis praznu bjesjedo o jevandjelju. Ako ne znam sta je tebi Jevandjelje, onda cemo razgovarati bez veze sa temom.

Osim toga, koji su to zivjeli s njim pa zapisali? Luka? Ili ko?

Odakle izmilsjas ko ce pored kim odgovarati? Jesi li siguran u to, ili si izmislio kao neki od "svetih" otaca?

rece li to da je Isus ljude otkupio od smrti, cak i grijesne, a poslije pricas kako ipak umiru?
Konfuzan si sasvim. Mislis li ista dok pises?

Otrov u mojim venama je isti kao onaj koji je imao Isusa, pa su najboiljeg medju njima htjeli razapeti i ubiti.
U tebi je Judina pravda (ne Iskariota, nego onog po kome se naziva judizam. Znas li koji je to Juda?), "med i mlijeko".

Da. Bog. Allah Svemoguci. Da. Ja te pozivam da obratis paznju na Ono sto On Govori, a ne sta kazu zalutali "sveci".
Trebao li sam ti nabrojati sve proroke?

Racunam da razgovaram s ljudima koji imaju pojma, a ne koji nemaju.

O smijesni covjece.....:)

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
U predhodnom si postu govorio o 4 jevandjelja, pa sam te pitao da mi, ako hoces, objasnis sta je po tebi Jevandjelje, kako ti gledas na njega i u sta vjerujes, a ti mi drzis praznu bjesjedo o jevandjelju. Ako ne znam sta je tebi Jevandjelje, onda cemo razgovarati bez veze sa temom.

Osim toga, koji su to zivjeli s njim pa zapisali? Luka? Ili ko?

Onda ispada da si ti pročitao samo moj prethodni post, a ne i onaj pre njega, i onaj pre pre njega...itd. Sledeći put se potrudi pa pročitaj postove od početka da ne bi dolazilo da konfuzije u sivim ćelijama...

Jevanđelje je ISPUNJENJE Božijeg plana spasenja! Ok?
Na svakome ponaosob je da li će prihvatiti tu ruku ili ne...

[video=youtube_share;7-cke6D_7n4]http://youtu.be/7-cke6D_7n4[/video]

rece li to da je Isus ljude otkupio od smrti, cak i grijesne, a poslije pricas kako ipak umiru?
Konfuzan si sasvim. Mislis li ista dok pises?

Otkup se odnosi na večnu smrt u "ognjenom jezeru". Šta se praviš nevešt?
Ili si ipak samo bezobrazan?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Onda ispada da si ti pročitao samo moj prethodni post, a ne i onaj pre njega, i onaj pre pre njega...itd. Sledeći put se potrudi pa pročitaj postove od početka da ne bi dolazilo da konfuzije u sivim ćelijama...

Jevanđelje je ISPUNJENJE Božijeg plana spasenja! Ok?
Na svakome ponaosob je da li će prihvatiti tu ruku ili ne...

[video=youtube_share;7-cke6D_7n4]http://youtu.be/7-cke6D_7n4[/video]

Otkup se odnosi na večnu smrt u "ognjenom jezeru". Šta se praviš nevešt?
Ili si ipak samo bezobrazan?

Ti prenosis video zapise snimljene u najnovije vrijeme, prenosis rijecui "svetaca" iako te Isus uci drugacije!

Zato sam postavio pitanje tebi, da mi ti kazes sta je tebi Jevandljelje, koliko "ih" ima, koja je osnovna poruka u njemu...

Kada kazes Ispunjenje Bozje Plana, ja se slazem: jedno od ispunjenja Bozjeg plana.
Bog ispunjava ono sto hoce.

Ali kada ja pisem o Ispunjenju Bozje plana ti se protivis, ti s ene slazes, dakle to nije dovoljno, jer i ja govorim o Ispunjenju.

Iako i ti i ja vjerujemo ja nalazim da si strasno zalutao i otisao u neistine i stilske figure kicenog izgovora koji nema veze sa relanim.

Zato sam te pitao. Jer osjecam da nemas sebe, nego da se cjelo tvoje prezentiranje odnosi na papagajsko metanisanje. Bez razuma.

Ti negiras Isusa i Jevandjelje!

Da je tako imam, za sada dok se ne izjasnis, jednostavan dokaz:

"Kada dodje on, Duh istine (Muhammed a.s.), on ce dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
S obzirom na grijeh ako ne vjeruju u me (Muhammed a.s. je donio od Boga Objavu da je Iisus Mesija, Krist koji je donio od Boga Jevandjelje)
S obzirom na pavednost, ukoliko odlazim k Ocu te me vise necete vidjeti (Muhammed a.s. je donioo Objavu od Boga u kojoj kaze: ni ubijen ni razapet, Bog je Isusa Sebi uzeo! S druge strane nepravedno je da pricati nesitine o Isusu da se pojavio pred apostolima nakon tri dana! I ono ostalo sto je izmisljeno u vezi njega!)

Ivan 16:7 itd

Zastoi negiras Muhammeda a.s. Imas li neke razloge podkrijepljene Biblijom? Imas? Poakzi, prije nego sto ponovo kazes da sam bezobrazan.
Jer ja cujem samo jednu pricu koja se cuje sa prodikaonica, naucena i utrljana kroz vijekove uvijek iz jednog izvora, i uvijek uvijena u nekakve tajne, jer neistina se braniti ne moze ali se moze skrenuti razgovor kao da nista nije bilo.

E, pa to ne ide uvijek sa svima.

I da ti ponovim, mene ne interesuje tvoja vjera, jer ako kazes da vjerujes sta ti pane na pamet, ja nema protiv.

Ali ako kazes da pise drugacije nego je napisano, tek tada ja reagujem. Ne neistinu, bez obzira sto ce s njiom umrijeti i najveci papa, biskup ili vladika na svijetu. To je njihovo pravo, i jednako bih i s njima razgovarao, jer mi ih je zao kao ljudi koji srljaju tamo gdje ne bi nikako smjeli.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.yes3

Ako ovde ima religioznih ljudi koji bi želeli da objasne (da ne kažem - dokažu) da njihova religija, vera, veroispovest, ili bilo koji drugi teološki sistem verovanja ima bilo kakve veze sa istinom (onim što postoji), bio bih jako sretan, i veoma bih želeo to da čujem.
yes3
naravno,postoji,ali ne u religiji,vec u Bibliji.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Zastoi negiras Muhammeda a.s. Imas li neke razloge podkrijepljene Biblijom? Imas? Poakzi, prije nego sto ponovo kazes da sam bezobrazan.

"Po svjedočanstvu samog Muhameda, godine 610. Muhameda je u pećini na brdu Hira blizu Meke posjetio melek (anđeo) Džibril ili Džebrail (Gabrijel). Ta se noć slavi kao najveća noć u godini i pribraja se u islamske blagdane. On mu je tada izrecitirao prvih pet stihova (ajeta) poglavlja (sure) 'Alek.Tako je počela Objava Kur'ana Muhamedu koja je trajala pune 23 godine."

Vrlo vrlo sumnjiva "objava" za koju od svedoka postoji samo Muhamedova reč. Sam sebi svedok!

S druge strane, imamo Isusa koji ne svedoči sam za sebe, nego drugi svedoče za Njega:

"Jer vam ne pokazasmo sile i dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista po pripovetkama mudro izmišljenim, nego smo sami videli slavu Njegovu.
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k Njemu takav glas: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji.
I ovaj glas mi čusmo gde siđe s neba kad bijasmo s Njim na svetoj gori.
"
(2. Petrova 01)

I u privatnom životu sam veliki skeptik kada naletim na nekoga ko sam sebe hvali i sam za sebe svedoči o nečemu...više poštujem onoga koji ćuti, a drugi ga hvale i svedoče za njega...

Dalje:
"Kao 25-godišnjak upoznaje i ženi 40-godišnju udovicu Hatidžu (Khadijah), svoju prvu ženu, koja mu rađa šestero djece. Dva sina, Kasum i Abdallah, umiru kao djeca, a ostaju im četiri kćeri."

Nijedan prorok ne bi oženio skoro duplo stariju gospođu. A po vašoj logici kada kažete da Bog nikada ne bi dozvolio da Njegovog poslanika ubijaju na krstu, misleći pri tom na Isusa - pa se svima "pričinilo", kako to onda Bog "svom proroku" uzima dva sina pre vremena...Vrlo vrlo sumnjivo...

"Za Hatidžina života Muhamed nije imao drugih žena. Poslije Hatidžine smrti, Muhamed se ženio s još nekoliko žena,u trenutku svoje smrti imao je 11 žena. To je bila samo njegova privilegija. Islam je ostalim muslimanima ograničio sklapanje braka (s najviše 4 žene). Neke od njegovih žena bile su i udovice ili kćeri Muhamedovih neprijatelja poginulih u bitkama koje je Muhamed vodio za života u Arabiji, npr. kršćanska (koptska) robinja Mirjam, koja mu je rodila sina Ibrahima, koji je, međutim, umro u djetinjstvu. Njegova najdraža žena bila je Ajša (Aisha) koja je bila kći njegovog prijatelja Abu Bakra."

Zar je ovo život jednog "Božijeg poslanika"...?

Ima toga još, ali male su stranice ovoga foruma za ispisivanje nepremostivih razlika između Muhameda i Isusa...

Pit'o si me, i eto dobio si odgovor...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nisi odgovorio na pitanje sta je tebi Jevandjelje, koliko jevandjelja ima, gdje pocinje, gdje zavrsava... nista.

Umjesto toga pises stvari o Muhammedu a.s. koje su sasvim nevazne, ali ja mogu shvatiti da su tebi sumnjive, iako za sumnju onaj koji vjeruje ne bi smio imati razloga!

Sad vidi kako pocinje prica o "ljublöjenom sinu i duhu-golubu", vidjeces da je samo nesto sto je pripovijedac (pisac "jevandjelja") jednostavno izmislio:

Obrati paznju:

" Kada je Isus bio krsten odmah izidje iz vode. Iznenada se otvoerise nebesa te on vidje Duha Bozjega gdje silazi kao golub i spusta se na njega. I glas s neba rece: "ovo je sin moj ljubljni moj koga sam izabrao" Marko 3:16

Da li je Isus pricao o tom golubu? nema! Da li je pricao o glasu s nebesa? Nije!

O tome ko bi koga zenio i kako, morao bi imati mnogo viser znanja o Bibliji, tradiciji i zivotu ondasnjih generacija nego sto imas. Da te podsjetim, Tamara se nacinila prostitutkom i navela svekra Judu, po kome se naziva judaizam(zidovstvo) i zanijela s njim.
Kakve onda ti imas primjedbe kada je Isus bio obrezan osmi dan po rodjenju i ozenjen sa 18 godina po istom zakonu?
Sta kazes o ostalim Bozjim poslanicima koji se takodje klevecu?

Da, razlike izmedju Isusa, Mosjija, Davida, solomona, Muhammeda a.s. Abrahama, i ostalih svakako postoje i ti ih mozes smatrati nepremositivim.

Jer ispustas njihovu glavnu zajednicku osobinu: bespogovornoj odanosti Bogu (islam)!

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Nisi odgovorio na pitanje sta je tebi Jevandjelje, koliko jevandjelja ima, gdje pocinje, gdje zavrsava... nista.

Odgovori sam ti više puta, samo što "ne vredi slepom pokazivati, i gluvom govoriti..."

Umjesto toga pises stvari o Muhammedu a.s. koje su sasvim nevazne, ali ja mogu shvatiti da su tebi sumnjive, iako za sumnju onaj koji vjeruje ne bi smio imati razloga!

Kojim si to fantastičnim rezonovanjem došao do zaključka da ja verujem Muhamedu, pa ne bi smio sumnjati?

Sad vidi kako pocinje prica o "ljublöjenom sinu i duhu-golubu", vidjeces da je samo nesto sto je pripovijedac (pisac "jevandjelja") jednostavno izmislio:

Obrati paznju:

" Kada je Isus bio krsten odmah izidje iz vode. Iznenada se otvoerise nebesa te on vidje Duha Bozjega gdje silazi kao golub i spusta se na njega. I glas s neba rece: "ovo je sin moj ljubljni moj koga sam izabrao" Marko 3:16

Da li je Isus pricao o tom golubu? nema! Da li je pricao o glasu s nebesa? Nije!

Prvo, kad prepisuješ tuđe onda se bar potrudi da prepišeš to kako valja. A da ne valja - ne valja!

Nije Marko, nego Matej! I nigde ne piše "on" to si ti dodao!

Pa naravno da Isus nije pričao o tom događaju, pričali su SVEDOCI događaja. Zato i jeste autentično! Isus je video kako Duh Sveti silazi na Njega, Ostalo mnoštvo naroda je ČULO glas sa Neba...Matej zapisao.

Da te podsjetim, Tamara se nacinila prostitutkom i navela svekra Judu, po kome se naziva judaizam(zidovstvo) i zanijela s njim.

Pa otkud je Tamara prorok? Gde si ti čito proročke Tamarine knjige?m?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Odgovori sam ti više puta, samo što "ne vredi slepom pokazivati, i gluvom govoriti..."

Kojim si to fantastičnim rezonovanjem došao do zaključka da ja verujem Muhamedu, pa ne bi smio sumnjati?

Prvo, kad prepisuješ tuđe onda se bar potrudi da prepišeš to kako valja. A da ne valja - ne valja!

Nije Marko, nego Matej! I nigde ne piše "on" to si ti dodao!

Pa naravno da Isus nije pričao o tom događaju, pričali su SVEDOCI događaja. Zato i jeste autentično! Isus je video kako Duh Sveti silazi na Njega, Ostalo mnoštvo naroda je ČULO glas sa Neba...Matej zapisao.

Pa otkud je Tamara prorok? Gde si ti čito proročke Tamarine knjige?m?

Dobro. Koliko ima jevandjelja? Da li se Isus ukazao apostilima nakon "uskrsnuca" i dao im direktive za osnivanje crkve?

ne bi smio sumnjati u Muhammeda a.s. ako vjerujes u Boga uopste, ako vjerujes u Bibliju, ako vjerujes Isusu.

U pravusi, pisao je Matej, a ne Marko. Izvinjavam se zbog greske. Ono on nisam izmislio, provjerio sam.
Nikakvih svjedoka tog dogadjaja nema! Pogledaj bolje Ne rece Matej nista za mnosotvo! Vidis kako se gruda lazi zakotura i postane lavina lazi.

Nisam ni rekao da je Tamara prorok! To nije ni Sara, nije ni Marija, majka Isusova Govorio sam o Judi (koji po mom vjerovanju, na osnovi onogfa sto pise u SZ, uopste nije castan covjek!) po kome se naziva zidovstvo, a ti i tebi slicni tvrde da je u zidovima spas, takodje svjedocite laz da je Isus bio zidov ili krscanin.

Hvala na korekciji Marko-Matej.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Dobro. Koliko ima jevandjelja? Da li se Isus ukazao apostilima nakon "uskrsnuca" i dao im direktive za osnivanje crkve?

Pusti ti ta pitanja koliko ima Jevanđelja i ostale navlakuše kako bi svečano objavio da je Varnavino navodno jevanđelje jedino ispravno...Za Varnavino "jevanđelje" je već odavno dokazano da je falsifikat napisan u srednjem veku.
Ono što su pisali neposredni i posredni Isusovi učenici to su jedine direktive koje postoje i koje su važeće. Sve ostalo su slabi pokušaji da se obori Hrišćanstvo i Božiji plan spasenja...

ne bi smio sumnjati u Muhammeda a.s. ako vjerujes u Boga uopste, ako vjerujes u Bibliju, ako vjerujes Isusu.
Baš iz tog razloga što verujem u Boga, Bibliju i Isusu, ne verujem Muhamedu, jer su jedno drugome protivrečni. Na šta bi to ličilo kada bi svima i svačemu verovao? Pa ne moguće je istovremeno verovati u Boga i u horoskop ili šoljicu za kafu...
Nikakvih svjedoka tog dogadjaja nema! Pogledaj bolje Ne rece Matej nista za mnosotvo! Vidis kako se gruda lazi zakotura i postane lavina lazi.
Ja kažem da ne vredi čoravome objašnjavati, ali ne zato jer je čorav protiv svoje volje, nego zato što izabira da bude čoro...

Ceo Jerusalim i čitava Judeja dolazi na reku Jordan da ih Jovan krsti, a ti nalaziš hrabrosti da kažeš kako nikakvih svedoka nije bilo!?
Jesi li pijan, ili štogod drugo nešto još opasnije?

"Tada izlažaše k njemu Jerusalim i sva Judeja, i sva okolina jordanska.
I on ih krštavaše u Jordanu, i ispovedahu grehe svoje
.

Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan k Jovanu da se krsti."
(Matej 03)

Po slobodnoj proceni na Jordanu je bilo nekoliko desetina hiljada svedoka....A ti kažeš "nikakvih svedoka nije bilo" !

Vidi, nije sramota ne znati pa pitati. Ali je sramota lagati...!

Govorio sam o Judi (koji po mom vjerovanju, na osnovi onogfa sto pise u SZ, uopste nije castan covjek!) po kome se naziva zidovstvo, a ti i tebi slicni tvrde da je u zidovima spas, takodje svjedocite laz da je Isus bio zidov ili krscanin.

Ok, govorio si o Judi...Ajde sada mi pokaži u Bibliji knjigu proroka Jude?

Natrag