Nisi mi odgovorio sta je za tebe Jevandjelje, umjesto odgovora rasipas maglu okolo, tumaceci meni sta ja i kako ja tumacim.
Zaista veselo.
Al' si uporan u izvrtanju i izopačenosti svaka ti čast.
Ne može se Jevanđelje ili Reč Božija rastavljati na - moje, tvoje, njegovo...Ono je univerzalno i isto za SVE. Razlika je samo u tome da li će čovek to prihvatiti ili ne! Ti nisi prihvatio Jevanđelje i Isusa nego si izabrao Muhameda! Ok, to je tvoje pravo i tvoj izbor. Ali ono što nije tvoje pravo to je da izvrćeš i izopačavaš istinu.
Ako postoji činjenica da su Jevanđelja i Isusove reči zapisali ljudi koji su živeli sa Njim, isti hleb jeli, istu vodu pili, u čemu je problem da ih prihvatiš kao jedino autentično svedočanstvo?
Nasuprot živim svedocima, ti radije prihvataš tumačenje nekoga ko je živeo 600 godina posle živih svedoka!
Zašto prihvataš zamućenu baru umesto žive vode?
Pa zato jer zamućena bara laska tvom nepreporođenom srcu...Ljudi su inače skloni da izabiraju ono što im se sviđa, a ne ono što je istina i ono što če ih UKORITI za greh!
I sta dalje: ako je Muhammed a.s. to rekao onda to nije vazno? Bas si cudak, Sarin a ne Avrahamov sljedbenik.
Muhamed je bio samo još jedan grešan čovek u nizu, kao što smo i ti i ja i drugi...Sebi je dao za pravo da izopači Božiju istinu i Isusove reči zavodeći mnoge na stranputicu...Kada bude stao pred Isusa odgovaraće za to...
Hajde mi malo protumaci o tome sta je smrt, za koji grijeh covjek umire? Zbog kojeg grijeha i kako ces ti umrijeti? I sta te ceka na Dan Suda? Zbog cega te to ceka?
Nema konkretnog greha za koji čovek umire. Umire se od malog do velikog greha bez razlike. Greh je greh! Kako si ti to zamislio da mali grehovi mogu opstati/provući se u Božijoj prisutnosti? Kako to?
Svaki greh, bio on mali ili veliki je GREH. Adam i Eva nisu nikoga ubili u Edenskom vrtu, ali su svojom voljom izabrali da slušaju sotoninu reč(koja laska emocijama i varljivom srcu) a ne Stvoriteljevu(koja poziva na razum). Tim činom su pali u greh istovremeno pokrečući mehanizme smrti - počeli su da stare i na kraju su umrli jer greh ne može večno da živi. Da su ostali bez greha onako kako ih je Bog u početku stvorio ne bi umrli i živeli bi večno sa Njim u zajednici...Ovaj šablon ponašanja je ostao do dana današnjeg ukorenjen u čovekovoj prirodi! A to nas dovodi do činjenice da niko ne može sam svojim sopstvenim snagama da se spase od greha. NIKO! Potrebna je Božija intervencija koja opet proizilazi iz naše iskrene želje/vere za njom...Da bi čovek uopšte imao ikakvu šansu da se spase od greha i smrti, bilo je potrebno da neko PLATI zbog Zakona koji kaže da je plata za greh - smrt! Dakle, taj neko je morao da plati smrću i tako otkupi osuđenika na smrtnu kaznu. I taj neko je morao biti NEVIN, jer ne može grešnik da otkupi grešnika, osuđenik osuđenika...Ostavljam tebi da sam spoznaš ko je taj Neko ko je jedini mogao da plati za sve osuđene na smrtnu kaznu...
Neces ti biti miran dok se ne pomiris da je Bog Jedan, i da se na araopskom jeziku kaze Allah i Milostivi.
Dotle neces imati mira.
Ti onda ne znaš šta je istinski mir...nije ni čudo zbog otrova koji teče tvojim venama...
Šta će meni veći mir od spoznaje da je moj život u Hristovim rukama i da On raspolaže s njim...Moje brige su Njegove brige...Ja sam odavno odustao od svog samopravednog i velikog ja...Bog je taj koji donosi mir čovekovoj duši, čovek nema sposobnosti za tako nešto zbog samog greha koji prebiva u njemu. I koliko god se ti trudio da sam sebi obezbediš mir u duši neće ti uspeti bez Božije intervencije!
Vidis jedno ranije prorcanstvo, u kojem Bog kaze Mojsiju: "Podignut cu im proroka izmedju tvoje brace kao sto si ti." odnosi se na Muhammeda a.s. Jer kao i Mojsije Muhammed a.s. je bio vodja i donio je Zakone.
ako hoces da razumijes. Ako neces, nema veze, nisi ni prvi ni zadnji.
Dakle, hoćeš da kažeš da od Mojsija do Muhameda nije bilo nijednog jedinog proroka?
To je suludo...nisam ni sanjao da neko može ovako da razmišlja...
Šta je sa Isusom Navinom, Samuilom, Davidom, Isaijom, Jeremijom, Jezekiljom, Osijom, Joilom, Amosom, Avdijom, Jonom, Miheljom, Naumom, Avakumom, Sofonijem, Zaharijom, Malahijom...?