Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poruka
18
ne razumes ti sta ti ja pricam, ja bre ne moram da znam sta je isus radio za nas da bih znao da me voli, ja nemoram nigde to da procitam, to sto ti kazes onda ti nemas pojma sta je ljubav, ljubav nije rekla kazala, ti sve sto meni pricas, pricas mi neke citate iz biblije, a ja necu to hocu da mi kazes kako znas kakva je bozija ljubav?

Ubacujem se u pricu ali necete zameriti nadam se.
Otprilike sam tako govorio a ako ne onda razmisljao.
A onda sam naravno shvatio da treba da se priblizis onom koga zelis da uoznas.
kao kada hoce prijatelja ili devojku da upoznas i onda moras da mu se priblizis.
To bi trebao da bude tvoj prvi korak.
Naravno slobodna volja svih nas je da verujemo ili ne verujemo,radimo ovo ili ono ali kao sto rece neki engleski pisac (ne secam se imena) "можеш имати хиљаду тачака гледишта све док не нађеш истину. Тада ће постојати само једна тачка гледишта - истинита".

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nema zamerki, svi su se ovde priblizili isusu ili bogu samo sto su se priblizili na razliciti nacin i sad gledaju to na razlicit nacin i svi kazu da je njihov put prava istina (standardna prica)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Jedina i istinita hrišćanska religija su Jehovini svedoci! Dela svedoka najsnažnije govore da oni jedini imaju podršku našeg Stvoritelja Jehove i njegovog Sina, Isusa Hrista koji vodi hrišćansku skupštinu! Ceo svet je upoznat sa radom Jehovinih svedoka koji jedini žive Bibliju i "vole bližnjeg svoga kao samog sebe"!

;)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U svakoj religiji ima istine, inace ne bi imali pripadnike. Problem je sto svaka religija ima i neistine. Zato medju njima postoje rivalstva i antagonizmi.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nije točno
Jehovini svjedoci ne priznaju Isusa za Sina Božjeg, kako onda imaju Kristovu podršku ?
u razgovoru sa pripadnicima te crkve vjernici su mi rekli da Isus nije Sin Boga Svemogučega
Bibliju, kršćanstvo žive oni ljudi koji žive Božji Zakon i drže subotu

raspitaj se koj Jehovinih svjedoka pa češ vidjeti da ne drže subotu
meni su rekli da ako bi držali subotu-šabat da bi onda treba držati u šabatnu godinu
objasnio sam im da ne, jer je taj zakon ukinut ali Božji Zakon 10.zapovijedi nije ukinut i neče biti nikada

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Jedina i istinita hrišćanska religija su Jehovini svedoci! Dela svedoka najsnažnije govore da oni jedini imaju podršku našeg Stvoritelja Jehove i njegovog Sina, Isusa Hrista koji vodi hrišćansku skupštinu! Ceo svet je upoznat sa radom Jehovinih svedoka koji jedini žive Bibliju i "vole bližnjeg svoga kao samog sebe"!

Malecki ja bih voleo da je to tako, Ali kada tako kazes izglerda da ti nije poznato sta znaci ziveti Bibliju.

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

sam pojam religije možemo pojednostavljeno prevesti u pojam verovanje, dakle svaki pojedinac treba odlučiti da li će verovati ili ne a istina je samo jedna!

pozz!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gluma religoznosti koja prodrazumeva sirok osmeh prozet ljubaznoscu u datom trenutku je jedno, a stvarno posvecenje Duhom Svetim koje se ispoljava u covekovom zivotu i svim postupcima - mislima, recima, i delima i koje se oseca u dodiru sa takvim covekom, nesto sasvim drugo.

Posvecenost je stanje ljudskog Duha koje traje 24 sata i produzava se potpunim predanjem svoje volje Bogu iz trenutka u trenutak kroz molitvu i proucavanjem Bozje reci i stalnim neprekidnim gledanjem u Hrista.

Predanje Bogu koje podrazumeva krstenje Duhom je trenutak, a posvecenje proces koji traje i produzava se kroz ceo zivot gde se coveku daje sila Svetoga Duha kako bi mogao da uzraste u veri i dostigne savrsenstvo karaktera u visini mere rasta Hristova.

Natrag