Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
502012466_univ_sqr_lg.jpg

Da li je samo religija Jehovinih svedoka prava?

Svako ko ozbiljno pristupa religiji treba da bude uveren u to da je njegova religija prihvatljiva za Boga i Isusa. U protivnom, zašto bi pripadao toj religiji?
Isus Hrist se nije složio s gledištem da postoje mnoge religije, to jest mnogi putevi koji vode do spasenja, već je rekao: „Uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze“ (Matej 7:14). Jehovini svedoci veruju da su pronašli taj put. Da nije tako, potražili bi neku drugu religiju.

;)

Verovati ljudskim autoritetima je jedno, a biti potpuno osvedocen Bozjim Duhom u ispravnost ili neispravnost odredjenog puta sasvim drugo.
Vecina Jehovinih svedoka koje sam pitao da li su se molili da im Bog otkrije da li su pronasli istinu, ili da li im je otkrio, ili su negirali da Bog moze dati takva iskustva jer se Bog danas ne otkriva ljudima, ili su upucivali na zemaljske autoritete, odnosno njihovu organizaciju koju smatraju svojim glasom savesti koja razmislja i donosi odluke umesto njih, jer sumnja u rec organizacije dovodi do iskljucenja.

Zato je molitva i trazenje od Boga jedini sigurni put, a on nikoga ko iskreno trazi da upozna potpunu istinu nece ostaviti da luta, vec ce mu se otkriti i uputiti njegove korake na put istine.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da li je samo religija Jehovinih svedoka prava?

Svako ko ozbiljno pristupa religiji treba da bude uveren u to da je njegova religija prihvatljiva za Boga i Isusa. U protivnom, zašto bi pripadao toj religiji?
Isus Hrist se nije složio s gledištem da postoje mnoge religije, to jest mnogi putevi koji vode do spasenja, već je rekao: „Uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze“ (Matej 7:14). Jehovini svedoci veruju da su pronašli taj put. Da nije tako, potražili bi neku drugu religiju.

;)

to nema veze sa onim sto je isus rekao, ne radi se o jednom ili vise puteva nego se radi o tome koliko je tezak taj put koji neko izabere, tumacite svi nesto sto ne pise u tekstu, meni to stvarno nije jasno, tumacite onako kako vama odgovara a to nema u tekstu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve mora da bude u tekstu, i da se tumaci celim kontekstom, biblijskim, odnosno literarnim i istorijskim.
Koliko toga ima kod Jehowinih svedoka svako treba da zakljuci za sebe.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
to nema veze sa onim sto je isus rekao, ne radi se o jednom ili vise puteva nego se radi o tome koliko je tezak taj put koji neko izabere, tumacite svi nesto sto ne pise u tekstu, meni to stvarno nije jasno, tumacite onako kako vama odgovara a to nema u tekstu
O tome ja i pricam svo vreme jednostavno prave nas blesavim kao da smo slepi,biblija je sprva napisana bez konteksta ali da bi bilo lakse pokriti svoje dogme oni uporedjuju kontekste iz teksta.
Kad pitas JS-ka zasto citira samo jedan stih u tekstu a ne i drugi i treci?On kaze zato sto tako pise u kuli strazari a ne u bibliji.

Zato su i sve pomesali SZ-et i NZ-et, zato nikako da shvate da je SZ-et dat iskljucivo jevrejima dok NZ-et celom svetu!kroz blagodat.

U redu mogu se uporediti neki konteksti ali sve sto ih vise uporedjujes sve se vise zbunis pa ti se zavrti u glavi,zato ja vise volim da citiram u glavnom ceo tekst,nekoliko stihova,pola stranice sa iste.Jer ako uzmem kontekst jednog stiha sa druge stranice nista ne vredi ako procitas ostala tri,cetiri stiha u nizu.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@faky
ako budeš tražio istinu u Bibliji, razloga da budeš vjeran, primičeš Duha Svetoga da te osvjedoči
s druge strane ako budeš tražio način da se opravdaš i nastaviš put protiv istine, protiv Biblije, pronači češ i to ali ne na putu isitne
samo nemoj poslije govoriti ako bude prekasno za popravak-za spasenje nisam znao-nisam htio
jer nečeš imati isprike-nikakve
ni ti ni bilo tko drugi

zato bolje još jednom dobro razmisli kojim češ putem krenuti (prema Bogu ili)
prije nego doneseš konačnu odluku

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
spedy sta ce biti sa milionima koji nisu ni culi za hriscanstvo i nemaju prilike da predju u tu veru ?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@faky
ako budeš tražio istinu u Bibliji, razloga da budeš vjeran, primičeš Duha Svetoga da te osvjedoči
s druge strane ako budeš tražio način da se opravdaš i nastaviš put protiv istine, protiv Biblije, pronači češ i to ali ne na putu isitne
samo nemoj poslije govoriti ako bude prekasno za popravak-za spasenje nisam znao-nisam htio
ni ti ni bilo tko drugi

zato bolje još jednom dobro razmisli kojim češ putem krenuti (prema Bogu ili)
prije nego doneseš konačnu odluku
S mtobom cu diskutovati kad mio das argumente na sve sto sam ti do sad postavio,sarlatan i covek koji se vrti na ringispilu kako kaze Gero nije dostojan daljne diskusije.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
@faky
ako budeš tražio istinu u bibliji, razloga da budeš vjeran, primičeš duha svetoga da te osvjedoči
s druge strane ako budeš tražio način da se opravdaš i nastaviš put protiv istine, protiv biblije, pronači češ i to ali ne na putu isitne
ni ti ni bilo tko drugi

zato bolje još jednom dobro razmisli kojim češ putem krenuti (prema bogu ili)
prije nego doneseš konačnu odluku[/quote ] Nemoj brate gde su argumenti za to sto tvrdis a?
Samo ides naokolo i rokas nove teme jer ni sam neznas gde si tako je to sa izdajicama svoje prvobitne vere nemate pokoja.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jedino je islam prava vjera!

Islam znaci odanost(pokornost) Bogu!

Ni jedna druga vjera nema u svom nazivu nista konkretno s Bogom.

Islam kao religija na zalost moze da se udaljava, jer je religija vodjena od ljudi, kao i druge.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@harrybonnot
ni islam ni kuran nisu od Boga
jer ne priznaju ne poštuju Božji Zakon i ne drže subotu

@faky
znam jako dobro što sam ti napisao
nove teme su tu da ljudi još više saznaju
biče ih još