Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
mislis nisi video koliko on nas voli i koliko se zrtvovao, nego si procitao u knjizi?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не само у Библији, постоје и историјски записи. Мада се све одмах види када читаш Јеванђеље: или разумеш или не разумеш (мислим на неке ствари које ти дају оне одговоре које ниси нигде могао да пронађеш). Оно што не разумеш одмах, Бог ти постепено открива ако идеш исправним путем, а ако комбинујеш са некаквим философијама, никада ти се не може разјаснити ништа.

А ако сам и прочитао у Библији све, а верујем да је у њој све истина, онда то није никакав проблем проверити у пракси. Током живота се све показало исправним и јачало је моју веру и утврдило је. Ко не жели да прихвати, тражиће увек неки изговор или ситницу да нападне оно што говори да није исправан као човек. То је бар лако: ако си по Библији лош човек, сигурно ћеш напасти Библију да умириш савест и докажеш да је она нешто измишљено и сл.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne nisi razumeo sta sam rekao, kad budes razumeo onda ce to biti vec druga prica, to sto si ti rekao je isto kao kad bi mene neko pitao isto i ja mu odgovorim npr, ja znam da me voli devojka zato sto mi je to napisala u pismu ili zato sto mi je rekla to ili zato sto mi je poklonila nesto, ljubav nema nikakve veze sa biblijom ili nekim knjigama, ti mozes da ne znas ni da postoji biblija to nema veze sa ljubavlju, to sto si ti rekao da malo budem precizniji, to je sve spoljasnje a mene interesuje unutrasnje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако ти не знаш шта је Исус Христ урадио и не верујеш, нема тих речи којима могу да ти објасним како знам да Он мене (и тебе, свакога) воли и да је због тога страдао (дозволио да Га муче, туку, пљују, вређају, распињу на Крст). Шта уопште значи та Жртва и колико је пресудна за нашу душу, то само вера и љубав могу да ти објасне, онда ћеш и добити наду у Спасење, до тога ћеш само лутати по свакаквим философијама и сопственим умишљајима, како ти се чини тренутно, што би се рекло.

Од тога не постоји ништа што је више "унутрашње" и личније. Тај однос сам градиш и бираш. Не могу ја да те натерам, а и Бог то не ради. Све је на теби. Да ли ћеш омрзнути и одбацити, подсмевати се и ругати, или ћеш поверовати и следити: све је твоја одлука и ничија више. Не можеш никога да кривиш када умреш и видиш шта ће бити после, како си рекао. Онда је касно, сада се бира. Ево како то изгледа у пракси:

32. А кад чуше васкрсење из мртвих, онда се једни ругаху; а једни рекоше: Да те чујемо опет о том. 33. Тако Павле отиде између њих.

34. А неки људи присташе уза њ и вероваше; међу којима беше и Дионисије Ареопагитски, и жена по имену Дамара, и други с њима. (Дела 17)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne razumes ti sta ti ja pricam, ja bre ne moram da znam sta je isus radio za nas da bih znao da me voli, ja nemoram nigde to da procitam, to sto ti kazes onda ti nemas pojma sta je ljubav, ljubav nije rekla kazala, ti sve sto meni pricas, pricas mi neke citate iz biblije, a ja necu to hocu da mi kazes kako znas kakva je bozija ljubav?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jednostavno: da ti da zivot, da ti Uputu, uzme ti zivot, uskrsne te i posalje na mjesto koje si zasluzio: Raj ili Pakao.

Sada se ceskaj po glavi i razmisljaj o Ljubavi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
ne nisi razumeo sta sam rekao, kad budes razumeo onda ce to biti vec druga prica, to sto si ti rekao je isto kao kad bi mene neko pitao isto i ja mu odgovorim npr, ja znam da me voli devojka zato sto mi je to napisala u pismu ili zato sto mi je rekla to ili zato sto mi je poklonila nesto, ljubav nema nikakve veze sa biblijom ili nekim knjigama, ti mozes da ne znas ni da postoji biblija to nema veze sa ljubavlju, to sto si ti rekao da malo budem precizniji, to je sve spoljasnje a mene interesuje unutrasnje

Zamisli da imaš oca kog nikad ne možeš videti,ali taj otac želi da znaš da on postoji i želi da znaš da ti je on Otac. Ne može da ti se predstavi ni na koji način da bi ga video jer ti njega nikad nećeš moći da vidiš. Možeš samo da znaš šta misli i oseća i ništa više od toga.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Istina???
Mozda 99% istine...,onda su to Jehovini svedoci.
Onaj 1% ostaje Bogu da nam u odredjeno vreme objasni ono o cemu teoretisemo.ili gde smo gresili.
Jehovini svedoci su priznali da je jedino ispravno tumacenje od Boga,i da se oni jedino trude da prema svome dugogodisnjem istrazivanju Biblije,objasne vreme i dogadjaje sa ljudske tacke gledista koje nije nepogresivo.
Osnovno merilo za odredjivanje prave religije jesu DELA VERE i LJUBAVI,a ne znanja.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Zamisli da imaš oca kog nikad ne možeš videti,ali taj otac želi da znaš da on postoji i želi da znaš da ti je on Otac. Ne može da ti se predstavi ni na koji način da bi ga video jer ti njega nikad nećeš moći da vidiš. Možeš samo da znaš šta misli i oseća i ništa više od toga.

kakvu si glupost sad rekao da sam ja razocaran u sve vas "vernike" pa vi bre ne znate kako vas bog voli, vi znate da nas voli samo zato sto to kao negde pise, nemate vi grama duhovnosti nego ovde mudrujuete samo i pravite se pametni, ali samo mozete da se pravite pametni, i nemam ja sta da zamisljam to zamisljaj te vi
to sto si ti reko je suprotno tvojim verovanima a i bibliskim verovanjima razlicitog tumacenja

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
kakvu si glupost sad rekao da sam ja razocaran u sve vas "vernike" pa vi bre ne znate kako vas bog voli, vi znate da nas voli samo zato sto to kao negde pise, nemate vi grama duhovnosti nego ovde mudrujuete samo i pravite se pametni, ali samo mozete da se pravite pametni, i nemam ja sta da zamisljam to zamisljaj te vi
to sto si ti reko je suprotno tvojim verovanima a i bibliskim verovanjima razlicitog tumacenja

Ma ti si razočaran prvo u sebe...

Natrag