Kako prema Adrianu jos pitas pa zar ne vidis!
On Sveto Predanje i Istinu datu od Duha Svetog naziva babskim pricama nazvao je Duha svetog babom to je za mene jeres i hula na Duha Svetog da mi je rodjeni brat tako rekao odgovorio bi mu u istoj meri jos jacoj jer mi je stalo do njega ali Do Boga najvise sto pise u Bibliji da Boga treba voleti najvise od svakog clana porodice ili nekog drugog
Isus drugi posle Boga?
Sta ti pricas pa Isus i jeste Bog!!!Otac Sin i Sveti Duh i jesu Bog sta ti pricas!!!
To da Isus nije Boga vec da je posle njega je ucenje JS da Isus nije Bog mogao sam zakljuciti iz tvojih postova da verujes da je Bog Otac Sin i Sveti Duh
Kad sam to rekao da je Bogorodica posle Boga mislio sam na Svetu Trojicu Oca SIna i Svetog Duha ja njih smatram Bogom ispred Bogorodice
Ko je po tebi Bog??????!!!!!!
Odgovori sto pre ne cuti kao prethodnih puta na kojima si optuzivao crkvu i koje sam ja dokaze oborio kazes da se cita samo JEvandjelje po Jovanu ja sam dokazao da nije tako
U toj Bibliji i pise da je Bog Sveta Trojica
KAd sam rekao posle Boga mislio sam da su taj Bog Otac Sin i Sveti Duh
A koga ti smatras Bogom samo Oca sto se vidi u ovom tvom postu???
Ako je tako ti nisi pravoslavac to je ucenje muslimana jevreja(od Boga odbacenih jer su razapeli spasitelja) i Jehovinih svedoka
tum5e brate sta to pricas!!!
Kakav JS-ok,da si citao moje postove kao sto kazes znao bi da sam ja protiv svih koji nisu pravoslavni,ortodoxi.
Ja drzim ortodoxsiju I veka od II veka me ne interesuje nista jer je sve laz i paganstina!!!
Ja,Adrian,Sarrdy se i ponasamo upravo po apostolskom predanju,ako mi dokazes da nisam u pravu priznacu i izvinucu ti se pred celim forumom.
Ja ti rekoh gde u pismu pise da se treba postovati,sluziti Mariji devi???? Nadji mi to!!!Dali je isus ikada rekao to s obzirom da je Marija rodila Boga.Marija je rodila telo Bozje ali ne i Boga,Bog je
(NE RODJEN) A ovaplocen!!!
Boga nikad niko nije rodio!!!
Gospoda Isusa je rodio sam Bog,(1 Mojsija 1:26,Jovan 1:1-14)Oni troje su u duhu jedno i sve cine jednako oni su sveti a ne kao mi Hriscani,svako tera svoje.
jasno mi je jedno ti trojstvo ne razumes,jer da bi razumeo nebi pisao gluposti!!! Gluposti koje pises pobija te prva zapovest!!!
Nemoj imati drugih bogova osim mene!! Isus jeste Bog sazdatelj,ali on sam govori da je otac veci!!! zato sto nije rodjen a postoji vecno.
Duh Bozji se ovaplotio tj Sv Duh,kod Marije deve,i nigde VBog ne dovori da je treba nazivati carice nebesne,ona nije (Zena Bozja)kako zele da je predstave danasnji pravoslavni,katolici.
Budući da njegova detaljna elaboracija nije predmet ovog rada, na ovom mjestu samo sumarno izlažemo prikaz toga vjekovnog plana:
Semiramida je drevna božica koju su štovala babilonska bratstva. Pripada trojstvu Božice Mjeseca (Semiramida), Boga Sunca (Nimroda, poznatog još pod imenima kao što su Bal, Bel, Baal, itd.) i njihovog sina Tamuza. Ova poganska vjera postojala je tisućama godina prije nastanka kršćanstva.
Babilonska bratstva su živjela u starom Babilonu, području današnje Mezopotamije, a onda kreću na zapad, sve dok se nisu preselili u Rim, osnovali Rimsko carstvo i uzrokovali sve znane ratove tog doba. Kasnije se šire svijetom, a u novije doba, kako navode brojni autori, nalazimo iz pod imenima: Plantagenet, Warburg, Bruce (Scott), Rockefeller, Habsburg, Rotschild (Bauer), Krupp, Windsor (zapravo Saxe-Gotha-Coburg), de Medici, Cavendish (Kennedy), Sinclair (St.Clair), Romanov, Hanover.
Tijekom vremena, nastaju nove religije i nova božanstva, ali sve po uzoru na njihove drevne bogove. Božanstva nose druga imena, ali se radi o uvijek istom konceptu. Semiramida (kasnije predstavljena kao Marija) je vrlo značajna, jer je ona njihova božica-majka. Često se predstavlja s vijencem od zvijezda na glavi. Slučajnost? Ni slučajno.
Babilonska veza
Uz to što joj je simbolika oduvijek bila veoma važna, iluminatska je elita oduvijek opsjednuta ritualima. Prilagođujući svjetske religije svojim izvorima uspjeli su stvoriti iluziju uslijed koje ljudi ne znaju da u stvari štuju njihova drevna babilonska božanstva među kojima, dakako, Semiramida zauzima istaknuto mjesto.
Babilonske zvjezdice
Dosad smo već utvrdili da su priče o Semiramidi, Mariji, Europi... zapravo jedna te ista priča s istom babilonskom simbolikom. I Marija i Europa zapravo predstavljaju staru babilonsku božicu Semiramidu. Drugim riječima, Semiramida = Marija = Europa. Ista priča, ista simbolika.
Europski ekvivalent Semiramide je Marija, stoga i ne čudi da je upravo Dan bezgrešnog začeća Marijinog (nebiblijska katolička dogma koju je 1854. uspostavio papa Pio IX, a koja govori o tome da je i sama “Djevica Marija” bezgrešno začeta), koji pada 8. prosinca, elita izabrala za dan kada je 1955. prihvaćena zastava EU s dvanaest zvjezdica. Slučajnost? Ni slučajno.
Tako dvanaest zvjezdica na europskoj zastavi ne simboliziraju države, nego su to babilonske zvijezde koje pripadaju babilonskoj božici Semiramidi koju se predstavlja kao Mariju. Semiramida je Marija je Europa.
Zastava EU (simbol Semiramidinih štovatelja) s 12 zvjezdica i Semiramidin europski ekvivalent, Marija, također s 12 zvjezdica u aureoli.
Europsku zastavu su dizajnirali Arsène Heitz i Paul Lévy za Vijeće Europe, a Europska je zajednica (kasnije Europska unija) preuzima. Dvanaest zvjezdica povezane su s aureolom od dvanaest zvijezda Djevice Marije (tj. Semiramide) kako ju predstavlja sakralna umjetnost Katoličke crkve.
Dizajner europske zastave, Arsène Heitz, istaknuo je da mu je knjiga Otkrivenja u kojoj se ova aureola od 12 zvjezdica spominje pomogla u inspiraciji. Naime, Otkrivenje 12:1 citira se kako bi se objasnila simbolika: “Žena obučena u sunce, mjesec pod njezinim nogama, a na glavi joj vijenac od dvanaest zvijezda.”
U tom biblijskom stihu Katolička crkva (ne i ostale) vidi Mariju, a kruna od zvijezda interpretira se kao “kruna besmrtnosti”. Unatoč službenom nijekanju biblijskih odrednica, Vijeće Europe obdarilo je 21. X. 1956. grad Strasbourg, svoje službeno sjedište, vitrajem za štrazburšku katedralu pariškog umjetnika Maxa Ingranda koji sadrži Marijine (tj. Semiramidine) zvjezdice.
Vitraj katedrale u Strasbourgu (M. Ingrand)
Europski put u Babilon
Dosad smo već vidjeli kako su drevni Babilon, njegovi bogovi i simboli nepresušan izvor inspiracije europskoj eliti. Zapravo sva ta simbolika ima vrlo malo veze s Europom, ali je zato očito duboko u srcu onih koji njome vladaju. Da je tome tako, nedvojbeno svjedoči i primjer koji slijedi, a vezan je uz plakat Vijeća Europe.
Ovdje treba napomenuti da Vijeće Europe ne treba brkati s Vijećem EU ili Europskim vijećem, koji su tijela Europske unije. Vijeće Europe nije tijelo EU, nego međunarodna organizacija 47 država članica šire europske regije čiji su glavni zadaci, kako se obično ističe, jačanje demokracije, zaštite ljudskih prava i pravne države na europskom kontinentu. Najveći doseg Vijeća Europe ogleda se u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima iz 1950. koja služi kao osnovni pravni dokument Europskom sudu za ljudska prava. Hrvatska je članica Vijeća Europe od 1996. godine.
Idejni začetnik Vijeća Europe je Winston Churchill koji je u svom predavanju na ciriškom Sveučilištu 1946. izložio ideju od "Sjedinjenim Državama Europe", po uzoru na SAD. Iako, dakle nije riječ o tijelu EU, značajno nam je na ovom mjestu među ostalim i zato što to tijelo koristi istu zastavu kao i EU, pa tako dijeli i istu simboliku.
Motiv slike s postera kojeg je tiskalo Vijeće Europe uzet je sa znamenite slikarije flamanskog umjetnika XIV. stoljeća, Pietera Brueghela. Predstavlja ilustraciju poznate priče o kuli babilonskoj iz 11. poglavlja biblijske Prve knjige Mojsijeve (Knjige postanka), prema kojoj su ljudi htjeli izgraditi sebi spomenik s kulom do neba, što Bog osujećuje pomiješavši im jezike.
Slika je ponovo otisnuta 1996. u jesenskom izdanju International Currency Reviewa, časopisa svjetske financijske zajednice, koji perceptivno bilježi da je europski simbol dvanaest zvjezdica iznad kule neobično izvrnut, tako da predstavlja obrnute pentagrame, što je dobro poznati okultni simbol.
Ima još babilonske simbolike u Europi. Naime, jedna od zgrada Europskog parlamenta u Strasbourgu (zgrada Louise Weiss) uključuje i toranj koji kao da izgleda nedovršeno. Što li je nadahnulo arhitekte nove Europe da podignu baš ovakvu zgradu koja neobično nalikuje na babilonsku kulu, arhetip pobune protiv Boga?
Što babilonska kula ima zajedničko s Europom? Novovjeki predstavnici drevnih babilonskih loza infiltriranih u europsku elitu očito su sagradili kopiju građevine koja im je prirasla srcu. Na trećoj slici lijepo se vidi kako se Brueghelov prikaz kule babilonske i zgrada Parlamenta preklapaju gotovo bez šava.
Svatko u srcu nosi čežnju za onim što mu nedostaje. Nije li to jedini logičan zaključak koji bi mogao objasniti motiv europske (i svjetske) elite da tiska plakate i gradi kopije drevnih babilonskih građevina, kuje novac s likom babilonskog božanstva i podiže mu kipove?
Zgrada Louise Weiss
Semiramida pred Europskim parlamentom
I opet “slučajnost”: simbol Semiramide (Europe) koja jaše na biku (Nimrodu) ne nalazi se samo na kovanici Eura, nego je, u vidu kipa, postavljen i ispred Europskog parlamenta (da, to je onaj pseudo-parlament koji samostalno ne donosi zakone) u Strasbourgu.
Zašto bi, za ime svijeta, gola žena na biku simbolizirala “eurojedinstvo” i “europarlamentarizam”? Semiramidini štovatelji znaju!
Kip babilonske božice pred Europskim parlamentom
Pa sad ti sam resavaj
(Koja je Marija u pitanju) Uzmi u obzir
(EKUMENIZAM)
Veliki pozdrav od Gere brate tum5e.