Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules 2

Vidis koliko si se raspisao (raskopirao) da ne mogu da te pratim.

Kada neko hoce da kupi hljeb ode u prodavaonicu i u dvije rijeci sklopi posao.
Onaj koji nece da kupi pribjegava filozofskim lomatanjima glave i duha, bez uspjeha; te da li je ovo brasno, te odkale je voda, ima li soli itd... Blebetanje, nista drugo.

Cudo Kur'ana upravo se potvrdjava u CERNU, akceleratoru kod Zeneve.
Kur'an prednjaci pred svekolikom naukom, i nema problema s njom!
Nikada nije Kur'an imao problema s naukom, cak sta vise, Bog kaze: najprije ce naucnici spoznati da je Kur'an istina!
I dalje: dokazi leze svuda oko njih i u njima samima, a Mi cemo im davati dokaze sve dok se ne uvjere.

Shvatas li brate gerakules da nemas sanse kopirajuci bjelosvjetske protuhe koji bi da silom uvedu laz kao istinu?

U vezi raspolucenja Mjeseca pogledaj izvjestaje NASE o postojanju "neobjasnjivog" oziljka na Mjesecu.

U vezi svih cudesa, ja trazim samo dokaz da su Marija, Hrist, "Trojstvo" negdje rekli: Klanjajte se meni.

Pokazi mi to, ako mozes.

I da ponovim, ne zanima sta ti ili bilo ko drugi o tom kaze ili misli, samo mi pokazi citat gdje to neko od njih, osim Boga, kaze.

Ako ne nadjes, a neces naci, znaj da si daleko zalutao.

To prijatelju ti izvini o lutanju!!! jos cemo da vidimo ko je to zalutao, kakva zeneva kakvi bakraci kakvo kopiranje daj istorijske dokaze tj arheoloske kao sto ja dadoh.

Ja sam ti licno postavio post o svim stihovima gde se istice Isusovo Bozanstvo i u SZ-tui NZ-tu i mogu dokazati raznim kodexima dok ti nemozes nista o muhamedu. Ti si to ignorirao,postavio sam ti sva bozja imena koja su napisana u TEVRATU,INDJI ITD,a ti me pitas o dokazu da je Isus Bog,a nigde u tevratu,indji se nepominje samozvanac Muhamed ili njegov izmisljeni Allah..
Ovo ti je dovoljno da vidis gde je tvoj mesec a gde sunce!!!

1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mesec pod nogama njenim, i na glavi njenoj venac od dvanaest zvezda.
Isa. 60:19, Rim. 13:14, 2 Kor. 11:2, Gal. 4:26

Isaija 60:19-19 Neće ti više biti sunce videlo danju, niti će ti sjajni mesec svetliti; nego će ti Gospod biti videlo večno i Bog tvoj biće ti slava.

rim 13:14-14 Nego se obucite u Gospoda Isusa Hrista; i telu ne ugađajte po željama.

Gal 4:26-28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.
Rim. 4:16

29 No kako onda onaj što se rodi po telu gonjaše duhovnog, tako i sad.
1 Moj. 21:9

30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.
Jn. 8:35, Gal. 3:8

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.

Tako evo ti pa vidi dragi moj nezalutali brate.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
To prijatelju ti izvini o lutanju!!! jos cemo da vidimo ko je to zalutao, kakva zeneva kakvi bakraci kakvo kopiranje daj istorijske dokaze tj arheoloske kao sto ja dadoh.

Ja sam ti licno postavio post o svim stihovima gde se istice Isusovo Bozanstvo i u SZ-tui NZ-tu i mogu dokazati raznim kodexima dok ti nemozes nista o muhamedu. Ti si to ignorirao,postavio sam ti sva bozja imena koja su napisana u TEVRATU,INDJI ITD,a ti me pitas o dokazu da je Isus Bog,a nigde u tevratu,indji se nepominje samozvanac Muhamed ili njegov izmisljeni Allah..
Ovo ti je dovoljno da vidis gde je tvoj mesec a gde sunce!!!

1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mesec pod nogama njenim, i na glavi njenoj venac od dvanaest zvezda.

Isaija 60:19-19 Neće ti više biti sunce videlo danju, niti će ti sjajni mesec svetliti; nego će ti Gospod biti videlo večno i Bog tvoj biće ti slava.

rim 13:14-14 Nego se obucite u Gospoda Isusa Hrista; i telu ne ugađajte po željama.

30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.

Tako evo ti pa vidi dragi moj nezalutali brate.

Pozdrav od Gere.

Jos ne vidjeh da si nasao negdje da je Hrist ili Marija ili "Trojstvo" itd. rekao da mu se molis.

Naprotiv, Bog rece da je Ljubomoran i da ce ubiti onoga koji se klanja i moli bilo komu osim Njemu.

Cudo je kako ne znas Bibliju! Kako ces onda ista istinito reci o islamu (pokornost Bogu)?

Dobro si rekao, ja sam nezalutali, ali to ne znaci da nisam i grijesan. Grijesan jesam, ali cvrsto vjerujem i znam u Koga vjerujem.

To trabunjanje o robinji i sinu robinje nema pokrice u Hristovom Ucenju! Valjda toliko znas?

I Muhammed a.s. nije sin robinje, na zaboravi, ali je skoro 100% potomak Davida, onaj o kome Biblija govori.
To sto je niknuo medju potomcima blagoslovljenog Avrahama i njegovog sina Ismaila, ne znaci da nije Davidov potomak.
Znas da je David boravio medju Ismaelcima (Arapima). Zasto smatras da nije imao potomstvo medju njima?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules 2

Onaj koji nece da kupi pribjegava filozofskim lomatanjima glave i duha, bez uspjeha; te da li je ovo brasno, te odkale je voda, ima li soli itd... Blebetanje, nista drugo.

Nikada nije Kur'an imao problema s naukom, cak sta vise, Bog kaze: najprije ce naucnici spoznati da je Kur'an istina!
I dalje: dokazi leze svuda oko njih i u njima samima, a Mi cemo im davati dokaze sve dok se ne uvjere.

.

To sto nisi u stanju da razumes u postu
#469 ja ti nisam kriv to je tvoj problem.

A gde si ti to procitao!! pred kuranom je bila Biblija i poslednje slovo je otkrivenje Jovanovo, sta kuran ima stim nista,samo djavo hoce da pokaze svetu da je kuran veci od Biblije,tj da je Muhamed veci od Hrista.

Ponavljam ako i stavim Copi/past ja stavim bas to sto bih i sam napisao, jednostavno nezelim da pisem to sto je vec napisano.
A vi to ignorisete jer vam se nesvidja istina koju ja sam podrzavam,pre nego sto stavim Copy/past ja obavezno procitam i ako je saglasno mom misljenju ja je stavim,tu nema niceg loseg osim onog koga pravda ljuti.Tvoj kuran je takodje Copy/past , Bibliju mi po tvome netrebamo da citamo sto je tamo napisano!!!

Kad stavim Copy/Past stavim samo ono sto bih i sam napisao nerazumem sta ti imas protiv toga ako je to istina.Kakva je tebi razlika ako ja napisem i li neko drugi to o cemu ja stobom raspravljam, kad ja i on imamo isto misljenje recimo o islamu. Tim bolje kad istorija opravdava tevrat i indji no ne i kur´an ,kur´an je izmisljotina jednog bolesnog coveka,koji nema veze s Biblijom i s Bogom.

To sto ti hoces da dokazes ja sam ti to omogucio.Ali nisi dokazao ama bas nista.
Nemas dokaza niti ces ga kad imati da je Muhamed prorok.

Isus je Jedini kroz kog ce se covek spasiti jer nema drugog imena pod nebom osim Hristovog.

Pozdrav.

PS.
Nasa nikada nije objavila da je mesec prepolovljen na pola, samo nenormalan covek moze da kaze, da je bilo koji covek sposoban da prepolovi mesec na pola,ako bi ga Muhamed prepolovio onda bi mi sada imali dva polumeseca oh kakva laz.

Jedan obicni lazov,ubica,pedofil,psihopata,hrstomrzac,jevrejomrzac,covekomrzac,koji je klao u ime Allaha da bude bozji prorok "NIKAD" Barem u mojem umu i trezvom razmisljenju.

Ti brate mozes da me smatras kako hoces a li tvoj Kur´an potvrdjuje moje reci ko je zapravo bio Muhamed.
A o nasem Hristu vi prosto nemate sta da kazete to je upravo ono sto sam naveo u predhodnom postu.

Sto se tice Biblije dali je znam ili nezanam ostavi ti to meni a ti bolje izuci Kur´an,jer se spremam da postavim suru gde Muhamed govori : ubijajte jevreje,hriscane i sve ne muslimane,secite im glave i suznje,neka umru u mukama ako ne priznaju Allaha,nas bog Jahve takve reci nikada nije izgovorio.

A na protiv on je izgovorio :Ne ubij,ljubi bliznjeg kao samoga sebe,ne pozeli bliznjemu to sto ne zelis da bliznji cini tebi,itd.

A vas muhamed je sve vreme samo i samo ubijao ,klao,pljackao, sto nas Isus nikada nije radio i nijedan prorok koji je bio od Boga.

Nisam ja dosao na forum gde se komentira islam jer nemam sta tamo da trazim,a ti si dosao na hriscanski forum da sejes seme laznog islama .Kad mi budes dao dokaze da je islam istorijski dokazan,arheoloski onda cu ti se izvinuti pred celim forumom kako sam i obecao ako nisam bio u pravu brate.Sve dotle ti mozes da spamujes,da pises gluposti,i razne lazi koje na mene licno ne ostavljaju ama bas nikakve utiske o islamu.
pozdrav.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.11.2011
Poruka
1
Hiljadu puta sam cuo da agnostici kazu nekome, volim te k'o Boga... Ne radi se tu o tome da li ima Boga i da li ima dokaza... Svako ko veruje u ljubav veruje i u Boga(ljubav) ... Samo je stvar u tome sto Ga neki zamisljaju kao osobu... u tom smislu....

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nasa nikada nije objavila da je mesec prepolovljen na pola
Eureka!
Nije rekla nego je dostavila snimke nevjerovatnog "oziljka", koji odgovara onome sto je receno u Kur'anu: da je Mjesec bio raspolucen!

Ponavljam ako i stavim Copi/past ja stavim bas to sto bih i sam napisao
Ako hoces biti vjerodostojan tada ces staviti ono sto si vidio i ono sto se moze bez sumnje potvrditi.
Sjeti se kakao je receno da Irak ima hemijsko oruzje, i kako je ta laz i danas ziva, mada je oficijelno opovrgnuta mnogi je jos smatraju isitnom!
Sta reci nego da su slijepci!

Allah neke s pravom ostavlja u zabludi, njima se ne moze pomoci, pa ne cuju i ne vide! Njima ce biti popunjen Dzehennem (Pakao) ako Bog da.

A vi to ignorisete jer vam se nesvidja istina
Zoves me na rucak u klozet? A ne, nije to za mene. Samo uzivajte.

kad ja i on imamo isto misljenje recimo o islamu.
Sto me ne cudi i ne zabrinjava. Je l' tako?

Sto se tice Biblije dali je znam ili nezanam ostavi ti to meni a ti bolje izuci Kur´an,jer se spremam da postavim suru gde Muhamed govori : ubijajte jevreje,hriscane i sve ne muslimane,secite im glave i suznje,neka umru u mukama ako ne priznaju Allaha,nas bog Jahve takve reci nikada nije izgovorio.
Kezm ja, ljudi obuzeti dusima imaju veca usta nego mozgove.

Jos mi ne pokaza gdje je Hrist napisao ili rakao da se samo njemu treba moliti?

Ili gdje je to napisalo ili reklo "Trojstvo"? Marija? Jovan?

O cemu onda uopste pricas? Imas li uopste pojma o icemu?

Ja ne insistiram na Kur'anu, Kur'an je cudo nad cudima, ali ti se hvatas uvreda svakojake vrste a nisi u stanju odgovoriti na dva prosta pitanja iz osnova hriscanstva.
Ne brinem ja o tvom spasu, nisam ja za to zaduzen. Ti si samo slucajan sagovornik od koga ja zaista ne strepim.

Pozdrav brate gera, i znaj da ces odgovarati za svaku rijec, narocito za suvisno izgovorenu (Hrist).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules 2

Shvatas li brate gerakules da nemas sanse kopirajuci bjelosvjetske protuhe koji bi da silom uvedu laz kao istinu?

U vezi raspolucenja Mjeseca pogledaj izvjestaje NASE o postojanju "neobjasnjivog" oziljka na Mjesecu.

U vezi svih cudesa, ja trazim samo dokaz da su Marija, Hrist, "Trojstvo" negdje rekli: Klanjajte se meni.

Pokazi mi to, ako mozes.

I da ponovim, ne zanima sta ti ili bilo ko drugi o tom kaze ili misli, samo mi pokazi citat gdje to neko od njih, osim Boga, kaze.

Ako ne nadjes, a neces naci, znaj da si daleko zalutao.

Jos ne vidjeh da si nasao negdje da je Hrist ili Marija ili "Trojstvo" itd. rekao da mu se molis.

Naprotiv, Bog rece da je Ljubomoran i da ce ubiti onoga koji se klanja i moli bilo komu osim Njemu.

Cudo je kako ne znas Bibliju! Kako ces onda ista istinito reci o islamu (pokornost Bogu)?

Dobro si rekao, ja sam nezalutali, ali to ne znaci da nisam i grijesan. Grijesan jesam, ali cvrsto vjerujem i znam u Koga vjerujem.

To trabunjanje o robinji i sinu robinje nema pokrice u Hristovom Ucenju! Valjda toliko znas?

I Muhammed a.s. nije sin robinje, na zaboravi, ali je skoro 100% potomak Davida, onaj o kome Biblija govori.
To sto je niknuo medju potomcima blagoslovljenog Avrahama i njegovog sina Ismaila, ne znaci da nije Davidov potomak.
Znas da je David boravio medju Ismaelcima (Arapima). Zasto smatras da nije imao potomstvo medju njima?

Nema sanse da je Muhamed sin davida,kako vidim ti si sasvim posandrcao.David je sin od plemena isaka.
Jer nigde o tome ne pise u Bibliji Agar ismailova mama je bila robinja,ikod faraona i kod avraama tj sluskinja a to je jedno isto.

Evo ponavljam:

31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobode!!!

Tako ako nisi sposoban da razumes sta pise u Bibliji onda nemoj ni da govoris gluposti jer jasno pise :Gal 4:26-28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.

I ismail nema veze sa biblijom ali to neznaci da ismail nema veze sa bogom kao sto znaci da i muhamed ima bilo sta s ismailom.

Muhamed nema ama bas nista s isako a tim bolje s ismailom prijatelju.

Jer Avraam nikada nije bio s ismailom u meki a i da je bio to muhamed nikako nije mogao da zna.Jer u pitanju su nekoliko vekova tim bolje tevrat o tome negovori ni slova,Avraam je ostao s isakom i njemu je licno dao sve znanje o bogu a ne ismailu.

Tacno je da je Bog rekao da ce napraviti od njegovog potomstva 12 knezeva ali ne i da ce od njega proizaci car svih carstva jer isak je rektni potomak Avraamovog plemena a ne ismail,bas kao i sto pise u bibliji on je sin robinje!!!
Avraam je poslusao saru a ne Boga, zato je i legao s agar,da je slusao boga ismail se nebi nikad rodio prijatelju moj, upravo zato je Avraam i oterao agar i sina po nalogu bozjem jer <bog je hteo da ima zavet samo sa avraamovim plemenom.

I da ti kaze buraz tvoj ma koliko bi se musliman trudio da kaze da voli Hrista jos vise ja mu necu verovati,jer ja znam sta pise u kur´anu

I ti to znas sta je samozvanac muhamed govorio sta se treba raditi sa Hriscanima i jevreima i nemuslimanima,zato te molim nemoj mi prodavati jaja umesto bubrege molim te jer cu postaviti sve sure koje govore kako treba K.... Hriscane i jevreje,nemuslimane.

A da vidimo dali postoje takve reci u NZ_tu.

Pa neka se zna ko je ko.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Eureka!
Nije rekla nego je dostavila snimke nevjerovatnog "oziljka", koji odgovara onome sto je receno u Kur'anu: da je Mjesec bio raspolucen!

Ako hoces biti vjerodostojan tada ces staviti ono sto si vidio i ono sto se moze bez sumnje potvrditi.
Sjeti se kakao je receno da Irak ima hemijsko oruzje, i kako je ta laz i danas ziva, mada je oficijelno opovrgnuta mnogi je jos smatraju isitnom!
Sta reci nego da su slijepci!

Allah neke s pravom ostavlja u zabludi, njima se ne moze pomoci, pa ne cuju i ne vide! Njima ce biti popunjen Dzehennem (Pakao) ako Bog da.

Zoves me na rucak u klozet? A ne, nije to za mene. Samo uzivajte.

Sto me ne cudi i ne zabrinjava. Je l' tako?

Kezm ja, ljudi obuzeti dusima imaju veca usta nego mozgove.

Jos mi ne pokaza gdje je Hrist napisao ili rakao da se samo njemu treba moliti?

Ili gdje je to napisalo ili reklo "Trojstvo"? Marija? Jovan?

O cemu onda uopste pricas? Imas li uopste pojma o icemu?

Ja ne insistiram na Kur'anu, Kur'an je cudo nad cudima, ali ti se hvatas uvreda svakojake vrste a nisi u stanju odgovoriti na dva prosta pitanja iz osnova hriscanstva.
Ne brinem ja o tvom spasu, nisam ja za to zaduzen. Ti si samo slucajan sagovornik od koga ja zaista ne strepim.

Pozdrav brate gera, i znaj da ces odgovarati za svaku rijec, narocito za suvisno izgovorenu (Hrist).

A ti se jos usudjujes da sudis meni koji ces kao i ja da odgovaras pred bogom za sve sto si napisao ovde!!! Otkud znas da si bas ti u pravu????

Neznas bas kao ni ja, ja sve sto pisem i stavim ,stavim na osnovu dokaza istorijskoarheoloskih otkrica a ti ne! pa ako ce me bog suditi za tudju istinu ili laz neka me sudi, ti govoris bez ikakvih dokaza ili arheoloskih otkrica samo na osnovu reci koje su zapisane u kuranu bez ikakvih pokrica ili istorijskoarheoloskih dokaza.

Sto se tice dokaza dali je isus Bog evo jos jednom ti stavljam, samo slepac ili kako rece tum5e dalton vidi umesto crvene boje plavu.

Evo pa citaj:
Evo i Codex Sinaiticusa:

θν · ουδειϲ εωρα

κεν πωποτε ┬ μο

νογενηϲ θϲ ┬ ειϲ το

κολπον του πα

τροϲ εκεινοϲ εξη

Jovan 1:18

Dakle najstariji biblijski kodeks koji nam stoji na raspolaganju kaze ''Bog''.

A evo za Harry-ja izvoli jos:

18. θεὸν οὐδεὶς ἑώρακεν πώποτε: μονογενὴς θεὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρὸς ἐκεῖνος ἐξηγήσατο.
Jovan 1:18

Neznam dali si zadovoljan ali na svaki slucaj evo jos:

Bozanska imena:

JAHVE (JHVH)-«Ja jesam «Ja sam koji jesam- 6823 puta ustarom zavjetu
ABBA-« Otac» na Aramejskom, Rim 8,15 Gal4,6 Mt, 6,9
ADONAI- «Moj gospodin»(gospodar ) vlasnik, post, 15,2 izl 4, 10, 13 još7,7 2 Sam7, 18 ,20
ELOHIM-Bog stvoritelj, moćan, snažan, nadmoćan.» 2500 puta ustarom zavjetu
ELŠADAJ svemogući Bog u svemu dovoljan ,više nego dovoljan za mene. 48 puta ustarom zavjetu
EL ELION –Najviši Bog, Višnji ili svevišnji Ps91,1 7,18 47,3 97.9
EL ROI-Svevid Bog. Bog,koji sve vidi, Post.16, 13
EL OLAM–Bog vječni post.21,33- pnz23 ,37
JAHVE CIDKENU- Gospodin naša pavednost Jer.23, 6
JAHVE MEKADEŠ – Gospodin koji nas posvećuje Izl 31, 13 Lev 20 . 7,8 21, 8 2, 9,32
JAHVEŠALOM – Gospodin naš mir Suci 6. 24
JAHVE ŠAMA – Gospodin je uvijek prisutan,Gospodin je blizu EZ 48. 35
JAHVE RAFA –Gospodin koji iscjeljuje, gospodin naš iscjelitelj. Izl. 15,25
JAHVE JIRA—Gospodin koji proviđa, Gospodin koji me opsrbljuje, brine seza mene, Gospodin Će se pobrinuti za to .Izl 17. 15
JAHVE NISI-Gospodin stijeg naše pobjede, naša pobjednička Zastava.Izl.17.15
JAHVE ELOHENU- Gospodin Bog naš Ps.99, 8,9
JAHVE ROI- Gospodin moj pastir-ili blizak prijatelj s kojim dijeliš sve. Ps.23,1 izl. 33,11
JAHVE CEVAOT (SEBAOT). Gospodin nad vojskama, zapovjednik vojskovođa .Ps.24.101Sam.1,3
ADONAI KANA-Bog ljubomorni(želizaštititi) Izl.33. 14
ATIK-pradavni 7,9.13
KADOŠ-sveti Iz 57, 15

U knjizi proroka i Novom Zavjetu spominju se mnoga imena inazivi za Isusa.

ISUSOVA IMENA
ISUS (Ješua)- spasitelj-Jahve je spasenje
KRIST-(grč,) pomazanik
MESIJA-(heb) pomazanik
EMANUEL- Bog je s nama Mt. 1.23 Iz 7. 14
BOG- Iv, 1.1
GOSPODAR-Flp, 2.11
GOSPODIN-Iv.4,15
GOSPODIN SLAVE- 1Kor,2,8
RIJEČ BOŽJA- Otk.19,13
RIJEČ-Iv.1.1.14
RIJEČŽIVOTA- 1.Iv.1, 1
ŽIVOT- 1 Iv.1,1
ŽIVOT VJEČNI-1.Iv 1,2
.JA JESAM-Iv.8.58
SIN BOGA ŽIVOGA- Mt.16,16
SIN BOŽJI, Iv,11.27
BOŽJI JEDINOROĐENI SIN- Iv.3,16
SIN PREVIŠNJEGA -Lk.1, 32
SIN ČOVJEČJI-Lk.9,22
SINDAVIDOV-Mt. 9, 27
SPASITELJ SVIJETA- Iv .4, 42
OTKUPITELJ- Iz. 59,20
KRALJ KRALJEVA- otk. 17, 14 - 19, 16
JAGANJAC BOŽJI- Iv. 1,29
JANJE-Otk, 17, 14
LAV IZ JUDINA PLEMENA-otk. 5,5
DAVIDOV IZDANAK -otk. 5,5
ISUS NAZAREĆANIN-Dj. 2,22
POČETAK BOŽJEG STVORENJA – Otk.3.13
ISTINITI SVJEDOK-Otk. 3,14
SVETAC I PRAVEDNIK- Dj. 3.14
SAVJETNIK DIVNI BOG SILNI OTAC VJEČNI KNEZ MIRONOSNI -Iz 9,5 ,
VJERNI I ISTINITI- Otk.19.,11
VJERNI - Otk.3,14
AMEN- Otk, 3, 14
UČITELJ I GOSPODIN- Iv.13.13
ALFA I OMEGA-Otk.22,13
PRVI I POSLJEDNJI-22,13
POČETAK I SVRŠETAK- Otk..22,13
SVEMOGUĆI-Otk.1,8
SUNCE S VISINE-LK. 1.78
OSLOBODITELJ-Rim 11,26
SLUGA OČEV-Iz. 42,1
SLAVA JAHVINA- Iz.40,5
SVETAC IZRAELOV—Iz.41,14

ISUSOVI NAZIVI

Besmrtni, nevidljivi, jedini Bog- tim1,17
Odsjev Božjeg sjaja i otisak njegove biti- Heb.1,3
Božja sila Božja mudrost- Kor.1,24
SlikaBožja-2.kor. 4,4
Dar Božji- Iv.4,10
Pastir dobri- Iv . 10,11
Pastir naroda božjeg Izraela-Mt. 2,6
Vrhovni pastir- 1 Pet.5. 4
Vođa- Mt.2,6
Silan prorok riječju i djelom- Lk. 2,2
Kralj Židovski-Mt 2,2
Kralj vjekova-1, Tim.1,17
Posrednik između Boga i ljudi-1. Tim.2,5
Posrednik novoga saveza- Heb. 4,14
Veliki svećenik sličan Melkisedeku- Heb.5,10
Učitelj – Iv. 3,2
Glava crkve- Ef. 5, 23
Zaručnik- Mt .25,1
.Kruh života-Iv,6,35 , 48
Trs- Iv. 15,5 Vrata -Iv. 10 ,7
Vrata ovcama- Iv10, 7
Sunce pravde- Mat. 3, 20
Put istina i život- Iv. 11, 20
Svijetlo svijeta -Iv 8, 12
Izdanak Jahvin- Iz 4,2
Začetak života- Dj.3, 15
Začetnik i završitelj vjere –Heb. 12, 2
Vjerni svjedok- otk.1, 5
Prvorođenac od mrtvih- otk1, 5
Vladar zemaljskih kraljeva- otk.1,5
Baštinik svega- Heb1,
Vođa našeg spasenja-Heb2, 10
Sjajna zvijezda Danica-otk22, 16
Cvijet Šaronski- pj. 2,1
Ljiljan u dolu- pj. 2,1
Kamen spoticanja- Iz.8, 14
Stijena posrtanja- Iz. 8, 14
Kamen zaglavni- Ps. 118, 22
Novi Adam- 1Kor. 15, 45
Zagovornik- 1 Iv.2,1
Pravednik- 1Iv. 2,1
Blaženi i jedini vrhovnik- 1 Tim. 6, 5
Utjeha Izraelova- Lk. 2, 25
Preteča- Heb. 6,20
Čovjek boli- Iz. 53, 3
Naše pashalno janje- 1Kor. 5, 7
Duhovna stijena- 1. Kor. 10 , 4
!

IMENA DUHA SVETOGA U STAROM I NOVOM ZAVJETU

DUH SVETI-Lk. 11,13 PARAKLETOS-grč.
DUHBOŽJI- Post. 1,2 - Branitelj, pomoćnik, tješitelj , zastupnik,
DUH JAHVIN- Suci. 3,10 6.34 - jačatelj, savjetnik, onaj koji stoji uz tebe

DUH ISUSA KRISTA-Flp. 1,19 -Iv.!4,16,26 15,26 16, 7

DUH BOGA ŽIVOGA- 2Kor 3,3
DUH ISTINE-Iv14,17 16, 13
DUH MILOSTI- Heb.10,29
DUH SLAVE-Pet.4,14
DUH DOBRI- Neh 9. 20
DUH SVETI OBEĆANI- Ef. 1, 13

NAZIVI DUHA SVETOGA

Duh života- Rim 8,2
Duhposinjenja- Rim 8,15
Duh vjere-2 Kor 4,13
vječni Duh-Heb 9,14
Duh mudrosti iotkrivenja-Ef 1, 17
Duh mudrosti- Pnz.34, 9
Duh mudrosti iumnosti(Razumjevanja)-11,2

Duh znanja i straha Gospodnjeg-Iz 11,2
Duh milosni i molitveni- Zah. 12,10
Duh spremni- Ps 51,14
Duh savjeta ijakosti-Iz 11, 2

Izvanredan Duh (odličan Duh) – Dan. 5,12 6,4
Duh blagosti- Gal. 6, 1
Proročki Duh- otk. 19, 10
Duh spasenja –Iz. 26, 18
Ulje radosti- Heb . 1, 9

ne 1+1+1=3/a 1x1x1=3

Ovde ti je vise nego jasno o kakvom mi trojstvu govorimo i verujemo!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 korin 13:12,13.

12 Pozdravite jedan drugog celivom svetim. Pozdravljaju vas svi sveti.

13 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga i Oca i zajednica Svetog Duha sa svima vama. Amin.

6 Presto je Tvoj, Bože, večan i nepokolebljiv; skiptar je carstva Tvog skiptar pravice.
7 Ljubiš pravdu i mrziš na bezakonje; toga radi pomaza te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti više nego drugove Tvoje.

2 I život se javi, i videsmo, i svedočimo, i javljamo vam život večni, koji beše u Oca, i javi se nama;
Jn. 1:1, Jn. 1:3

3 Šta videsmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu; a naša je zajednica s Ocem i sa Sinom Njegovim

26 Ko meni služi, za mnom nek ide, i gde sam ja onde i sluga moj nek bude; i ko meni služi onog će poštovati Otac moj.
1 Sol. 4:17

27 Sad je duša moja žalosna; i šta da kažem? Oče! Sačuvaj me od ovog časa; ali za to dođoh na čas ovaj.
Ps. 6:3, Mk. 14:35, Lk. 12:50, Lk. 22:53, Jn. 13:21

28 Oče! Proslavi ime svoje! Tada glas dođe s neba: I proslavio sam i opet ću proslaviti.
2 Pet. 1:17

29 A kad ču narod koji stajaše, govorahu: Grom zagrmi; a drugi govorahu: Anđeo mu govori.

30 Isus odgovori i reče: Ovaj glas ne bi mene radi nego naroda radi.
Jn. 11:42

31 Sad je sud ovom svetu; sad će biti isteran knez ovog sveta napolje.
Lk. 10:18, Jn. 14:30, Dela 26:18, 2 Kor. 4:4, Ef. 2:2, 1 Jn. 3:8

32 I kad ja budem podignut od zemlje, sve ću privući k sebi.
Isa. 11:10, Rim. 5:18, Jev. 2:9

33 A ovo govoraše da pokaže kakvom će smrti umreti.
Jn. 21:19

34 Narod Mu odgovori: Mi čusmo iz zakona da će Hristos ostati vavek; kako ti govoriš da se sinu čovečijem valja podignuti? Ko je taj sin čovečiji?
2 Sam. 7:13, Ps. 89:36, Isa. 9:7, Dan. 2:44, Mih. 4:7, Jev. 7:24

35 A Isus im reče: Još je malo vremena videlo s vama; hodite dok videlo imate da vas tama ne obuzme; jer ko hodi po tami ne zna kuda ide.
Isa. 2:5, Isa. 42:6, Jer. 13:16, Jn. 1:5, Jn. 1:9, Jn. 11:10, Ef. 5:8, 1 Jn. 2:11

36 Dok videlo imate verujte videlo, da budete sinovi videla. Rekavši ovo Isus otide i sakri se od njih.
Lk. 16:8, Ef. 5:8, 1 Sol. 5:5

37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;

38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Isa. 53:1, Rim. 10:16

39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:

40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Isa. 6:9, Mt. 13:14, Rim. 9:18

41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.
Isa. 6:1, Jev. 11:13

42 Ali opet i od knezova mnogi Ga verovaše; nego radi fariseja ne priznavahu, da ne bi bili izgnani iz zbornice;
Lk. 7:36

43 Jer im većma omile slava ljudska nego slava Božija.
Mt. 6:2, Lk. 16:15, Jn. 5:44, Rim. 2:29

(dela 20:28.dela 5:32. rim 8:5-6.) 28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Dela 13:2, 1 Kor. 12:28, Ef. 1:7, Kol. 1:14, 1 Tim. 4:14, 1 Tim. 4:16, Jev. 9:14, 1 Pet. 1:19, 1 Pet. 5:2, Otk. 5:9

29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
Jezek. 34:8, Mt. 7:15, Filip. 1:24, 2 Pet. 2:1

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.
Dela 5:37, 1 Jn. 2:19

32 I mi smo Njegovi svedoci ovih reči i Duh Sveti kog Bog dade onima koji se Njemu pokoravaju.
Jn. 15:26

9 A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov.
Jn. 3:34, 1 Kor. 3:16, 1 Pet. 1:11

10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.

11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.
Isa. 26:19, Rim. 6:4, 1 Kor. 6:14, 2 Kor. 4:14, Ef. 2:5

9 A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov.
Jn. 3:34, 1 Kor. 3:16, 1 Pet. 1:11

10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.

11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.
Isa. 26:19, Rim. 6:4, 1 Kor. 6:14, 2 Kor. 4:14, Ef. 2:5

14 Jer postadosmo zajedničari Hristu, samo ako kako smo počeli u Njemu biti do kraja tvrdo održimo;
(mojsij6:3) 3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.*

(dela 7:51-52) 51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
Isa. 48:4, Jezek. 44:9, Lk. 6:23, Lk. 11:48

52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;
2 Dn. 36:16, Jer. 26:15, Jer. 26:23, Mt. 23:34, Lk. 11:48, Dela 3:14, 1 Sol. 2:15

(2 Tim 1:13-14) 13 Imaj u pameti obraz zdravih reči koje si čuo od mene, u veri i ljubavi Hrista Isusa.
Rim. 2:20, 1 Tim. 1:10, 2 Tim. 2:2, Jev. 10:23

14 Dobri amanet sačuvaj Duhom Svetim koji živi u nama.

(1 kor 2:14) 14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.
Amos 7:12, Mt. 16:23, Dela 2:12, Dela 25:19, Dela 26:24, Rim. 8:5, 1 Kor. 1:23, Juda 1:19
(1 kor 12:9-11) 9 A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;
Mt. 17:19, Mk. 16:18

10 A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.
Dela 2:4, Rim. 12:6, 1 Kor. 14:13, Gal. 3:5, 1 Jn. 4:1

11 A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
Jn. 3:8, Rim. 12:6, 1 Kor. 7:7, Ef. 4:7, Jev. 2:4

(1 jov 2:21-30) 21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.

22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
1 Jn. 4:3

23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
Jn. 14:7

24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
Jn. 15:9, 1 Jn. 1:3, 2 Jn. 1:6

25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
Jn. 17:3

26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.

27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
Jer. 31:34, Jn. 14:26, Jn. 16:13, Jev. 8:10

28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.

27 Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac; niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće kazati.
Mt. 28:18, Lk. 10:22, Jn. 1:18, Jn. 3:35, Jn. 6:46, Jn. 10:15, Jn. 17:2, 1 Kor. 15:27, Ef. 1:21

28 Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.

29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim.
Jer. 6:16, Zah. 9:9, Mt. 2:19, Mt. 21:5, Lk. 9:45, Rim. 8:2, 2 Kor. 10:1, Filip. 2:5, Filip. 2:7, 1 Pet. 2:21, 1 Jn. 2:6

30 Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.
1 Jn. 5:3

(isaija 9:6)

6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Sud. 13:18, Ps. 45:3, Ps. 45:6, Isa. 22:22, Jer. 23:6, Jer. 32:18, Mt. 28:18, Lk. 2:11, Jn. 1:1, Jn. 3:16, 1 Kor. 15:25, Ef. 2:14, Kol. 1:20, Titu 2:13, Jev. 7:24, Jev. 13:20

(isaija 44:6)

6 Овако каже Господ, Израелов Цар и От -
ку питељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први
и ја сам последњи, осим мене нема Бога.

(isaija 45:21-24)

21 Објавите шта
има те, изнесите своје доказе. Нека се слож -
но посаветују. Ко је то рекао још давних да -
на? Ко је то још давно објавио? Зар нисам ја,
Господ? Осим мене нема другог Бога. Ја сам
праведан Бог и Спаситељ, и нема другог
осим мене.
22 Обратите се к мени и спасите се, ви ко -
ји живите по свим крајевима земаљским, јер
сам ја Бог и нема другог. 23 Заклео сам се
самим собом, у праведности је реч изашла
из мојих уста, и неће се вратити, !!!да ће се
сва ко колено савити преда мном и да ће ми
се сваки језик заклињати!!!, 24 и рећи ће: ‘За -
иста, у Господу је сва правда и моћ.’ Сви који
се гневе на њега доћи ће к њему и пости -
деће се.

(filip.2:10,11)

!!!10 да се у Исусово име савије свако
колено оних који су на небу и оних који су на
земљи и оних који су под зем љом, 11 и да
сваки језик јавно призна Исуса Христа за
Господа на славу Бога, Оца.!!!

A ovde?? kome da se saviju kolena i o kome svaki jezik da prizna za koga isusa ili Allaha?
---------------------------------------------------------------------------------

Kako objasnjavas ove stihove:

купитељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први

(otkrivenje 1:7; 17,18)

7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.

[SUP]17[/SUP] I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,

[SUP]18[/SUP] I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

(otkrivenje 22:12,13)

12 Ево, долазим брзо и доносим плату, да
платим свакоме према његовом делу. 13 Ја
сам Алфа и Омега, први и последњи, поче-
так и свршетак.

A ovde ko je alfa i omega,ko je pocetak i kraj,isus ili Allah.
----------------------------------------------------------------------------------------
A ovde je fakt obrati paznju na stenu za koju " Allah" kaze:

ку питељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први
и ја сам последњи, осим мене нема Бога. 7
Ко је као ја? Нека повиче, нека каже и нека
ми објасни! Нека они објаве оно што долази
и оно што ће још доћи, као што ја то чиним
још откад сам основао народ древни! 8 Не
бојте се и не плашите се. Зар нисам сва ком
од вас одавно то рекао и објавио? Ви сте
моји сведоци. Има ли Бога осим мене? Не,
не ма Стене. Не знам ни за једну.

(prva korincanima 10:1-4)

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

A ko je ovde stena "HRISTos ili Allah"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(zaharija 12:10) Koga su proboli isusa ili Allah!

10 И излићу на Давидов дом и на ста нов -
нике Јерусалима дух милости и молит ве, и
гледаће у онога кога су проболи, нарицаће
за њим као што се нариче за сином једин -
цем, и горко ће га оплакивати као што се оп -
ла кује првенац.

(jovan 19:36,37)

36 А тосе догодило да се испуне речи из Писма:
„Ниједна кост неће му бити сломљена.”* 37
А на другом месту у Писму стоји: „Гледаће у
онога кога су проболи.”*
---------------------------------------------------

купитељ, Господ над војскама: ‘Ја сам први

(isaija 45:21)

21 Објавите шта
има те, изнесите своје доказе. Нека се слож -
но посаветују. Ко је то рекао још давних да -
на? Ко је то још давно објавио? Зар нисам ја,
Господ? Осим мене нема другог Бога. Ја сам
праведан Бог и Спаситељ, и нема другог
осим мене.

(titu 1:2-4)

1)Од Павла - Божјег слуге и апостола Исуса
Христа - чија је служба у складу с вером как -
ву имају Божји изабраници и који је добро
упознао истину која је у складу с оданошћу
Богу. 2 Њој је темељ нада у вечни живот,
што га је Бог, који говори истину, још давно
обећао, 3 а у своје време је објавио своју
реч проповедањем, које је мени поверено.
То је било по заповести нашег Спаситеља
Бога. 4 Пишем ово Титу, правом сину по за -
јед ничкој вери:
!!!Благодат ти и мир од Бога, Оца, и од Хрис -
та Исуса, нашег Спаситеља.!!!

ko je ovde otkupitelj isus ili Allah?
-------------------------------------------------------------------
(rimlj 15:6) 6 Da jednodušno jednim ustima slavite Boga i Oca Gospoda našeg Isusa Hrista.

To znaci da je to jedan te isti bog sve vreme!!!!

Ako ti i sad nije jasno da je Isus Bog dacu ti jos dokaza jer centralna licnost Biblije je Isus Hrist, ma koliko bi se vi trudili to da sakrijete nece vam uspeti jer niste mogli 2000 godina necete moci ni sada.
pozdrav Gera.

P.S

[FONT=&quot]1. Тимот. 1:[/FONT][FONT=&quot]4[/FONT][FONT=&quot],5[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] Нити да гледају на лажи и на тефтере од племена којима нема краја, и који пре чине препирања неголи Божји напредак у вери. А намера је заповести љубав од чистог срца и добре савести и вере нелицемерне;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јаков 4:1[/FONT][FONT=&quot] Откуда ратови и распре међу нама? Не отуда ли, од сласти ваших, које се боре у вашим удима?[/FONT]
[FONT=&quot]Титу 3:[/FONT][FONT=&quot]9[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot] А лудих запиткивања и тефтера од племена, и свађа и препирања о закону клони се; јер је то некорисно и празно.[/FONT]
[FONT=&quot]Римљ. 16:17[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Молим вас, пак, браћо, чувајте се од оних који чине распре и раздоре на штету науке коју ви научисте, и уклоните се од њих;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Колош. 2:[/FONT][FONT=&quot]8[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Браћо! Чувајте се да вас ко не зароби филозофијом и празном преваром, по казивању човечијем, по науци света, а не по Христу.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
gerakules 2

Samo gledaj koliko si natrpao arheoloskih dokaza, samo gledaj.... Zamo je sto si trosio trud uzlaud, mislim da niko to ne cita.

ali hajde da se vratimo na pocetak i da razmotrimo neke najvaznije momente:

Nema sanse da je Muhamed sin davida,kako vidim ti si sasvim posandrcao.David je sin od plemena isaka.
Jer nigde o tome ne pise u Bibliji Agar ismailova mama je bila robinja,ikod faraona i kod avraama tj sluskinja a to je jedno isto.
Ostavimo sada za trenutak Muhammeda a.s. i razjasnimo da li je Hrist obecani Davidov potomak.

Ja toi kazem da nije, i Biblija o tome govori vrlo jasno: marija je rodila bez da je takla muska ruka.
Ako ti vjerujes da Hrist jeste Dvidov potomak, onda iznosis vrlo teske klevete na Boga Koji je objavio to, i na Mariju da je svjedocila lazno: da se ipak sexala sa nekim iz Davidovog plemena.

Daleko od mene takve primisli!

Ti mozes zadrzati svoje uvjerenje, ako hoces. To nema veze s Biblijom, da ti ponovim.
Ne moze se silom ugurati veliki lonac u malu staklenu casu.

David jeste Izakovac, to ne sporim.

Ali David je boravio kod Ismaelaca i imao zene tamo. Zasto si siguran da Muahmmed a.s. nije od njegovog sjemena, dakle potomak?

Po Bibliji, Hagara jeste bila Sarina sluskinja, splet okolnosti je ucinio blagoslovenom kroz odnos sa Avrahamom, a on je bio zakonit: Sara mu je licno dala Hagaru za zenu!

Ovo sto sam napisao mogu da ti potvrdim da stoji u Bibliji,. i da te upoznam na kojem mjestu.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules 2

Samo gledaj koliko si natrpao arheoloskih dokaza, samo gledaj.... Zamo je sto si trosio trud uzlaud, mislim da niko to ne cita.

Ostavimo sada za trenutak Muhammeda a.s. i razjasnimo da li je Hrist obecani Davidov potomak.

Ja toi kazem da nije, i Biblija o tome govori vrlo jasno: marija je rodila bez da je takla muska ruka.
Ako ti vjerujes da Hrist jeste Dvidov potomak, onda iznosis vrlo teske klevete na Boga Koji je objavio to, i na Mariju da je svjedocila lazno: da se ipak sexala sa nekim iz Davidovog plemena.

Ti mozes zadrzati svoje uvjerenje, ako hoces. To nema veze s Biblijom, da ti ponovim.

Ali David je boravio kod Ismaelaca i imao zene tamo. Zasto si siguran da Muahmmed a.s. nije od njegovog sjemena, dakle potomak?

Po Bibliji, Hagara jeste bila Sarina sluskinja, splet okolnosti je ucinio blagoslovenom kroz odnos sa Avrahamom, a on je bio zakonit: Sara mu je licno dala Hagaru za zenu!

Ovo sto sam napisao mogu da ti potvrdim da stoji u Bibliji,. i da te upoznam na kojem mjestu.

Ti si pitao gde u Bibliji pise da je Isus Bog? Ja ti dadoh dokaze ati mi govoris kako to niko necita sto ti stavis!!! Kao prvo ti ti nemozes znati,kao drugo dobio si odgovor na svoje pitanje koje nemozes da pobijes jer nemas cinjenice za to.

U redu ostavimo ga za sad.

Ja nikad nisam tvrdio da je marija spavala sa bilo kojim muskarcem dok se Isus nije rodio, isus je zaceo od SV Duha,a isus je po carskoj lozi od davivovog plemena tako i pise u Bibliji.Sta to znaci?To znaci da je on po duhovnoj liniji opredeljen po davidovoj liniji tj carskoj kao pomazanik Bozji.

Ti takodje mozes da ostanes u svom uverenju ako ti je takva volja, sto se tice lonca tu si u pravu.

David nije imao nista s ismailom i njegovim plemenom jer david je ratovao s arapima koji su imali razana plemenska imena u to vreme,Pre ce da je solomon imao nesto sa ismailom jer je bio ozenjen s egipcankom njegovom prvom zenom.A kao sto znamo Agar je odvela Ismaila u egipt prijatelju, ko zna sta je tamo sve bilo,jer arapi se zene na svoje kuzine a solomon je imao 800 zena!!!!Sto govori o tome da je mohamed ipak iz davivovog plemena ali problem je u tome sto nepostoji istorijski fakt da je to tacno.U davidovoj lozi se nigde ne pominje ime Mohamed,kao prvo to ime je arapsko i nejavlja se jevrejskim!!!

Nisi ni svestan koliko si u pravu!!!Bas tako je i bilo Sara je dozvolila da avraam uzme Agar za surogatnu majku njegovog sina Ismaila (A NE BOG)Samo zato sto avraam poverova ( ZENI) a ne (BOGU) Bas kao i adam!!! Bog je imao u vidu da ce dati Avraamu sina s Sarom a ne s Agar upravo zato sto se Agar nije iz njegovog plemena.Ista ta sara je trazila od Avraama da otera sina i majku iz Avraamovog naroda sta mislis zasto? Zato sto se bojala da Agar i Ismail ne otmu od Isaka pravo na carstvo Avraama.Avraam nije poslusao saru ali je poslusao Boga,pa je zato i proterao majku s sinom iz svog naroda,jer Bog nije hteo da to bude Ismail nego Isak to je bio pravi Bozji plan.Nisam bas siguran ali mi se cini da je Mojsije bio zenjen na zenu iz Ismailovog plemena!!!Ali Mohamed je cistokrvni (ARAP) Tako da otpada bilo koja veza izmedju Ismaila i Mohameda tim bolje arapi su poceli da se obrezuju prilikom primanja islama kao i sam Mohamed se obrezao u XII veku mozda malo ranije jer do VII veka arapi su bili pagani,Avraam i Ismail nisu nikada bili u meku,mohamed je prosto rascistio stari paganski hram iz tog hrama u meki.On je izneo i unistio sve idole sto govori da Avraam nije nacinio taj hram ,Avraam se nikad nije molio idolima.
Da nigde neces naci ni u bibliji ili bilo kom kodexu koji postoji u istoriji osim u Kur´anu da je avram nacinio taj hram s Ismailom i metnuo crni granitni kamen da se mole vernici kamenom bogu meseca.Avraam to nikada nebi uradio.

Bas bih voleo da me upoznas brate bio bih ti zahvalan!!!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Moram ti se zahvaliti gerakules 2 sto pocinjes da me uvazavas kao ozbiljnog sagovornika (kao i ja tebe) pa ne kopiras one idiotluke koji me zaista ne zanimaju.

Ti si pitao gde u Bibliji pise da je Isus Bog? Ja ti dadoh dokaze ati mi govoris kako to niko necita sto ti stavis!!! Kao prvo ti ti nemozes znati,kao drugo dobio si odgovor na svoje pitanje koje nemozes da pobijes jer nemas cinjenice za to.

Zasto ne pokazaes ako ima?

Mislis li da sam lud da slusam i citam misljenja samoproglasenih svetaca zbog kojih su ljudi ostavili Boga, a prigrlili njih?
Mislis li da mi stalo do tvojih prijatelja koji izmisljaju lazi o Bogu?

Bar budi posten pa priznaj da te stalno vracam na Avrahama, Hrista i Bibliju, bez obzira na sve nesavrsenosti koje su "sveci natovareni duhom" ubacili u Bibliju.
Ja nikad nisam tvrdio da je marija spavala sa bilo kojim muskarcem dok se Isus nije rodio, isus je zaceo od SV Duha,a isus je po carskoj lozi od davivovog plemena tako i pise u Bibliji.Sta to znaci?To znaci da je on po duhovnoj liniji opredeljen po davidovoj liniji tj carskoj kao pomazanik Bozji.
Nisi rekao da je spavala ali kazes da je rodila potomka Davidovog, od Davidivog sjemena?

Shvati, ako citas po redu Jevandjelja vidjeces da se prvi put Hristu, kao sinu Davidovom, obracaju dva slijepca !
Sto govori o tome da je mohamed ipak iz davivovog plemena ali problem je u tome sto nepostoji istorijski fakt da je to tacno.U davidovoj lozi se nigde ne pominje ime Mohamed,kao prvo to ime je arapsko i nejavlja se jevrejskim!!!
Normalno da ce biti arapsko ime!
Proslo je mnogo generacija od Davida i Solomona do Muhammeda a.s. i tako se izgubio trag medju Aarapima. Ali trag je ostao u Bibliji, kao sto i sâm tvrdis.
Mozemo li zajedno zakljuciti da po Bibliji Muhammed a.s. moze biti Davidov potomak (Solomonov i tako po redu), ali da nema istorijski trag o tom?

Da ne kopiram tvoju pricu koju si ocito naucio od neprijatelja Boga, u vezi naklapanja oko Sare Avrahama i Hagare.
Haj'mo u Bibliju:

Avram prinosi zrtvu Bogu kako mu je Svevisnji nalozio, (Postanak 15:7 - )
"Ptice grabezljivice obarale su se na leseve, ali ih je Avram rastjerivao. Kada je sunce bilo pri zalazu, dubok san obuzme Avrama a onda se na nj spusti gust mrak, pun jeze. Tada rece Bog Avramu:
Dobro znaj da ce tvoji potomci biti stranci u tudjoj zemlji; robovat ce i biti tlaceni 400 godina.... Oni ce se ovamo vratiti za cetvrtog narastaja jer mjera se zlodjela amorejskih jos nije navrsila:" Postanak 15:11-16

Predahnimo, ovo je tek polovica prorocanstva.
Koje je potomstvo robovalo 400 godina? Izraleci, Izakovo.
Koga su trebali iskorijeniti Izraelci na povratku? Amorejce! (kaznjavani su Izraleci jer su poceli unistavati i druge narode, i zvarsice u kazni zbog pretjerane upotrebe sile)

Da nastavimo Prorocanstvo:
"Kada je sunce zaslo i pao gust mrak, pojavi se zadimljen zeravnjak i goruca zublja te prodju izmedju onih dijelova. Toga je dana Bog sklopio Savez s Avramom rekavsi: Potomstvu tvojemu dajem zemlju ovu od Rijeke u Egiptu do Velike rijeke, rijeke Eufrata....." Postanak 15:17-20

Ko danas zivi izmedju ove dvije rijeke po Bozjem Obecanju i prorocanstvu nego Arapi (muslimani)?
Pogledaj kada je sklopljen Savez, Savez je tek u drugom dijela prorocanstva i odnosi se iskljucivo na Ismailove potomke!

Ako ti nije jasno, mozemo razgovarati o tom dok ne shvatis, ali svako ko ima imalo veze sa osnovnom skolom nece biti zbunjen.

Izakovci su robovali u Egiptu, a Ismaelcima je data zemlja izmedju Nila i Eufrata. Ne vjerujes? Pocni uciti geografiju.

'Ajmo mi dalje:

"Tako, posto je Avram proboravio deset godina u zemlji kaananskoj, njegova zena Saraja uzme Hagaru, Egipcanku, sluskinju svoju, pa je dade svome muzu Avramu za zenu" Postanak 16:3

Da se dobro vidi da nema govora o nezakonitosti!

Zar je iko ikada mogao pomisliti da bi toliko pogrijesio Avram, kojim se narodi blagosiljaju? Zar je iko osim Djavla mogao izmsiliti da je Avram grijesnik?

Ismail je blagoslovljen, jer je Avramovo sjeme!

"Za Ismaila uslisih te. Evo ga blagosiljam: rodnim cu ga uciniti i silno razmoziti" Postanak 17:20

Da vidimo zasto su jos robovali Izakovi potomci:

Sara rece Avrahamu "Otjeraj tu sluskinju i njenog sina jer sin sluskinje ne smije biti bastinik s mojim sinom - s Izakom" Postanak 21:10

Pogledaj Sarinih prekrsaja: prvo laze da Ismail i Isak nisu Avramovi(Avrahamovi) sinovi nego njen i Hagarin!

Drugo, ona nije balgoslovena nego Avraham, odkale njoj pravo da ikoga progoni?

ali, da!

Bog kaze Avrahamu: ne boj se za Ismaila, poslusaj Saru!

Tako da se ispuni Prorocanstvo o 400-godisnjem robovanju!

Kazna Sarinim potomcima za njene grijehe!

Sto se tice prvorodstva, moze se oskrnaviti kao u slucaju Ismaila i Ezava, ali se vraca s kamatom. Bog je Gospodar Vremena!

"Ako koji covjek imadne dvije zene: jednu koja mu je draga, a drugu koja mu je mrska, te mu i draga i mrska rode sinove, ali prvorodjenac bude od one koja mu mrska, onda kad dodje dan da podijeli svoju imovinu medju svoje sinove, ne smije postupiti prema prorodjencu od drage na stetu sina od mrske, koji je prvenac, nego mora za prvorodjenca priznati sina od mrske i njemu dati dvostruk dio od svega sto ima. Jer on je prvina njegove snage - njemu pripada pravo provorodstva" Ponovljeni zakon 21:15:17

Shvatas li sta je "prvina njegove snage"? Ismail!

Prvo dijete koje je nastalo iz njegove sperme!

O tome sto pripisujes Muhammedu a.s. i komentare Mekke i Cabe, moram ti reci da su to teske lazi, iako ima istine da su Arapi prije Muhammeda a.s. bili neznabosci, musrici.
Niko se od muslimana ne moli nikakvom kamenu! Jesi li ikada cuo od nekog muslimana da se moli bilo kakvom kamenu ili bilo kakvj rukotvorini, ikome osim Bogu?
Nisi!
kao kad bih ja rekao da se ti klanjas zmiji i djavlu, ne daj mi Boze!
Dakle, zasto ti prenosis necije lazi i gluposti?

Musliman u toku dana vise puta kaze: LAILLAHEILLALLAH! sto znaci: Nema Boga osim Boga!
Kako ce se onda moliti kamenu idolu ikoni Hristu Muhammedu a.s., shvacas li da citas lazi?

Mislim da sam ti pokazao kako sam obecao, a ti ako smatras da mozes pokusaj me valjano osporiti.

Poslednja izmena:
Natrag