Eto brate Jovane ja nemam potrebu nista da ti obaram. Ne smeta mi sta pises na ovoj temi, jer to nema teolosku tezinu, bas nista od onoga sto si do sad napisao, na zalost brate nema. I ne moram ja nikog da uveravam da je ono sto ti pises netacno, to niko zivi ko poznaje bibliju nece prihvatiti.. Samo ti toga nisi svestan, i da gresis..
Kazes da je "Isus Hristos dosao samo u telu" i da u sebi nije imao nikakvu "Bozansku komponentu"?
A vidi sta kaze Jovan:
Ko je taj što pobeđuje svet, ako ne onaj koji veruje da je Isus Sin Božiji? 6 On je taj koji je došao vodom, i krvlju, i Duhom, Isus Hristos; ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je taj što svedoči, jer Duh je istina. 7 Jer je troje koji svedoče: 8 Duh i voda i krv, i ovo troje svedoče jedno
Dakle, antihrist je onaj koji porice da je Isus pored svoje telesne prirode imao i "Bozansku komponentu" u sebi! A ti upravo to cinis!
I ne samo ti, nego upravo svi protestanti poricu Hristovo telo kada euharistiju svode na puku simboliku! To su cinili ebioniti, uzimali su vodu umesto vina, a vi uzimate sok! I to je perfidno (skriveno) magijsko poricanje tela Hristovog, i to je izrugivanje njegoj zrtvi (isto kao kada satanisti obrcu krsteve, izvrcu molitve i hriscanske pesme..) , a vidimo sada da i ti porices Hristovu Bozansku komponentu, sto i jeste krajnji cilj svih antihrista!
Jovane brate, ti si ga porekao!
I na to te navodi "lazljivi duh"!