- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Koliko želiš ima...svi citati govore o Hristu kao Čoveku..niggde kao Bogu na zemlji.
Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"
Pavle i Jovan govore da je Isus Bog ali nije preneo Božanstvo na zemlju..
Citiraj točno Pavlove i Ivanove riječi gdje govore "da Isus nije prenio Božanstvo na zemlju". Ako ne citiraš Bibliju i ne potvrdiš ovu svoju tvrdnju, smatrat ću da si podli prevarant i notorni lažov.
Reč je došla u TELU a telo je ljudske prirode...
A gdje Riječ, koja je Bog, ispari, nestade? Ivan tvrdi upravo suprotno, kaže da se Bog (Riječ) nastanio među ljudima (IV 1,14). Pazi, Ivan ne kaže da se tijelo nastanilo među ljudima, Ivan kaže da se Riječ, Bog nastanio među ljudima.
Dakle, nigde Mešijah nije najvljen kao Bog..ako ima evo navedi tekstove koji govore o Mešijahu na zemlji kao Bogu.
Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"
Pročitaj Filibljane 2,6... ukazuje na potpunost i celovitost ljudske prirode
A zašto ti nisi pročitao Pavlovu poslanicu Filipljanima? Upravo u tekstu koji sugeriraš (Fil 2,5-8) Pavao govori o Kristu Bogu. Vidi:
Fil 2,5-8: Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.
Uočimo ovo – trajni lik Božji. Kad bi bilo točno da Isus Krist za vrijeme svoga zemaljskog života nije bio Bog, sveti Pavao ne bi mogao reći, i sigurno ne bi rekao i napisao – „On (Isus Krist), trajni lik Božji“. Naime, Isus nije „trajni“ lik Božji ako za svojih 33 godine života na zemlji nije bio Bog. Ali, kako sveti Pavao Krista naziva i označava „trajnim likom Božjim“, jasno je da je Isus Krist bio Bog i za vrijeme svog zemaljskog života.