- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Crkva i Sveto pismo uče da je spasenje duše čovjeku najvažnije. Sloboda, dapače, kad nije u funkciji čovjekova spasenja ne dolazi od Boga, nego od đavla. Nitko ljude ne huška: Tražite slobodu i svoja prava, koliko to čini đavao. Ne vjerujte nikome, a pogotovo ne vjerujte Crkvi, najčešća je đavlova mantra.
I te kako si u pravu. Samo je jedna prava i istinita Sloboda, onda na koju nas je Oslobodio Krist. A ona ne isključuje odgovornost, pred ljudima i pred Njime. Odgovorni smo pre svega za sebe, a onda i za bližnje.
Sotonina "sloboda" je ona na koju se najčešće ljudi upecaju, jer ne samo da im miluje uši, nego im obećava neodgovornost. Doslovno, kod sotone je sve "a što ne bi moglo"....
Ali ne da Evanđelje mijenjamo.
I da shodno tome menjanju, nekakvo novo "evanđelje" donosimo.
Ne podmeći. Ja branim Isusov autoritet i autoritet apostola. Isus, a ne neki ljudi, je jamac Crkvi da je ni vrata paklena neće nadvladati. I drugo, Pavao tvrdi da je Crkva stup i uporište istine.
Ali kako da ne podmeće, kada je to jedna od odlika Milerita? Shvataš li da igra na kartu tvoje, moje, naše vere, da bi nam slomio argumentaciju. Seti se šta njegova sabraća po "veri" čine da bi opravdala subotarenje, seti se da lukavo podmeću pitanje o poštovanju Božijih zapovesti, na šta svaki vernik odgovara da ih treba poštovati, a onda stiže zamka u vidu zapovesti o shabatu....
Na šta onda vernik, ako nije dovoljno potkovan u svojoj veri, ako nije čvrst u poznavanju iste, pada.
Ti činiš ono što meni podmećeš, da se oslanjam na ljudski autoritet. Ti odbacuješ vjeru Kristove crkve, kojoj je jamac Krist, i oslanjaš se na "vlastitu pamet i vlastito razumijevanje".
To oni svi čine. Uostalom, zar bi drugačije i nastalo 50.000 "denominacija"?
Svako od njih je ubeđen da im Bog govori, svako od njih veruje da poznaje "istinu".
Ako li je zaista tako, onda istina i ne postoji. A to, upravo to je i cilj palog serafa, da nas ubedi da istina ne postoji.