Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Misliš u tvoju sektu nanovo-osunećenih? Ne, hvala.

Da su samo nanovo osunećeni, ni po jada.

Vjeruje u nekoga za koga tvrdi da je običan čovjek.

Hmm, zašto li mi je to poznato... ah da, shadada..... i po muhamedancima je muhamed samo običan čovek, pa ipak, oni u njega veruju, u toj meri da ga pet puta na dan pominju u shadadi, nepriznavanje muhameda im je jednako nepriznavanju alaha.

Tako da je on ipak bliži muhamedancima, jer ne zaboravimo da se u Shema Israel, Mojsije (na čiji su zakon tako osetljivi Mileriti) ne pominje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro je...sad sam hebrej. Hvala Slape. Niko ne može voleti Isusa kao Jevrej..ipak je Isus Jevrejin...

I ovako ga neki od vas Židova vole. Evo nekoliko citata iz židovskog Talmuda:

- Krist je sin prostitutke. On je kopile.“ (Toldath Jeschu).

- Krist je sin jedne menstruirane. On je: Ben pandreat, tj. sin nečiste životinje.“ (Toldath Jeschu).

- Krist je na jednom gnojištu sahranjeno crknuto pseto.“(Sahar).

- Krist je bio luda. On je mađioničar. On se zove Ben štada (sin prostitutke).“ (Talmud, Schabbath 104b).

- Isus je zaveo, korumpirao i uništio Izrael. (Sanhedrin, 107b)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I ovako ga neki od vas Židova vole. Evo nekoliko citata iz židovskog Talmuda:

- Krist je sin prostitutke. On je kopile.“ (Toldath Jeschu).

- Krist je sin jedne menstruirane. On je: Ben pandreat, tj. sin nečiste životinje.“ (Toldath Jeschu).

- Krist je na jednom gnojištu sahranjeno crknuto pseto.“(Sahar).

- Krist je bio luda. On je mađioničar. On se zove Ben štada (sin prostitutke).“ (Talmud, Schabbath 104b).

- Isus je zaveo, korumpirao i uništio Izrael. (Sanhedrin, 107b)

To su otpadnici od "nas". Pravi Izrael je nazarećanski Izrael.

Hajde kod nas Slape.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto Slape ne želiš biti Jevrejin? Šta ima tu loše?

Ja sam ponosan onim što jesam, i zašto bih bio ono što nisam.

Dela 24,14.15.je li saže Pavle stideo što ga nazvaše sektašem, nazarenom. Ni ja se ne stidim

P.S. Još nisi odgovorio, kako ti se sekta puni.

To su otpadnici od "nas". Pravi Izrael je nazarećanski Izrael.

Veliš otpadnici, a pozivaš se na njih. Baštiniš li od ovih mržnju prema Isusu, kršćanstvu i kršćanima?

P.S. Jovane, jesi li ti kršćanin?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sam ponosan onim što jesam, i zašto bih bio ono što nisam.

P.S. Još nisi odgovorio, kako ti se sekta puni.

Veliš otpadnici, a pozivaš se na njih. Baštiniš li od ovih mržnju prema Isusu, kršćanstvu i kršćanima?

P.S. Jovane, jesi li ti kršćanin?

A to što si nije valda neprijatelj Jevreja? Iskreno?

Otpad od naroda Božijeg su ti što ih navodiš ... ali nemoj ceo Jevrejski narod optužiti..znaš da je među narodom Božijim uvek bilo vernog ostatka..uvek. Zato je nazarećanski Izrael(apostolski) taj ostatak.

Hrišćanin? Da. Mada u heb.originalu je Mesijanac pravilnije.

Reci mi da li si ti Mesijanac? Možeš li tako sebe definisati?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A to što si nije valda neprijatelj Jevreja? Iskreno?

Nisam ja ničiji neprijatelj.

Hrišćanin? Da. Mada u heb.originalu je Mesijanac pravilnije.

Zašto u hebrejskom? Ako su apostoli evanđelja i poslanice pisali na grčkom, zašto bi hebrejski bio "original"?

Reci mi da li si ti Mesijanac? Možeš li tako sebe definisati?

Jesam. :) A jesi li ti katolik, kako se nazivaju i definiraju svi kršćani ispovijedajući svoju vjeru?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam ja ničiji neprijatelj.

Drago mi je. Ni ja.

Zašto u hebrejskom? Ako su apostoli evanđelja i poslanice pisali na grčkom, zašto bi hebrejski bio "original"?

Original na kome su govorili i pisali jeste hebrejski...neki crkveni oci i govore da je original pisan na hebrejskom...kasnije prevedeno na grčkom ili uporedo sa hebrejskim originalom. Hrišćanin kao pojam je grčki termin i jevrejiski hrišćani tj. apstoli(apostolski) nisu taj termin ni koristili..on im je nepšoznat jer je to grčki izraz. Ali opet da ne bude pogrešno shvaćeno..nije u terminu problem.

Jesam. :) A jesi li ti katolik, kako se nazivaju i definiraju svi kršćani ispovijedajući svoju vjeru?

I Katolik i Pravosalavan jer i jedno i drugo ima za cilj da opiše opštost ili pravovernost vere. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto onda ne vjeruješ ono što vjeruju katolici i pravovjerni? Mi vjerujemo u Boga koji je Trojstvo - Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetog.

I ja verujem..Hristos jeste Bog i Duh Sveti jeste Bog. Ali niti je ko Katolik ili Pavoslavan samo zato što veruje u ovo samo.

Samo gledam da budem najpravoverniji moguće..verujući u sve ono što su apostoli govorili kako o Hristu pre utelovljenja tako i o utelovljenom Hristu.

Natrag