- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Izvini Jovane ali Isus se naziva u Bibliji i "SIN BOZJI", i ja mogu da tvrdim da se pod tim izrazom nista drugo i ne podrazumeva osim da je on "doslovno prirodno Sin Bozji" kao sto je svaki covek sin svog oca. Dakle on ima Bozansku prirodu kao covek sto svako ima covecju prirodu! To ja mogu da tvrdim na osnovu ovog izraza!
I nikako da pojasnis "sta je tebi priroda"?
Ne mozemo mi razgovarati o tome ako nam ne das definiciju, sta pod tim podrazumevas? Mi svakako ne razgovaramo o "materijalnom bicu" kao sto ti mislis, a tebi izgleda da mi govorimo!
Zapeo si za izraz COVEK, pa vrtis u krug jedno isto , kao da ti nije poznato da Biblija koristi "antropomorfizme" (izraze koji opisuju odnos Bozanskih osoba koristeci se ljudskim odnosima).
Isus tako za sebe koristi izraz "SIN COVECJI", ali isto tako koristi i izraz "SIN BOZJI" da opise svoje dve prirode, ali ti si ovu drugu zanemario jer te je neko zaslepio!
Dragi Mire, ne stižem podjednako a neke tvoje opservacije su izvan teme..tj. mogli bi nove teme otvoriti..još barem dve..pa zato se više fokusiram na ono što je najbliže temi.
Evo kratko. Izraz "sin Božiji" ima takođe konotaciju ljudi u Hristovom slučaju. Misli se na "bezgrešnost" Hristovu. Doslovnu bezgrešnost....ali kažem tema je kompleksna. Za Isusa se kaže ČOVEK ili sin Čovečiji što ukazuje ndodatno na uniženu prirodu našu koju smo dobili grehom Adamovim..dakle sklonst ka grehu a ne ka pravdi.
Ja stvarno ne znam da li ti ovo namerno ignorises ili nisi svestan da ignorises - "BOG SE JAVI U TELU". Svako ko uci da "Hristos nije dosao u telu je antihrist". Izvini, ali to je istina! Bog jeste dosao u telu, on se obukao u telo, sve ti jasno pise, pitanje je da li ti to zelis da prihvatis, i nista drugo nije vazno!
Original..stoji "On se javi u telu". Pogledaj ako stigneš..ja sada ne mogu mnogo pisati...sutra ako treba. Tako stoji orignialno.
Zar je onda Isus ista licnost koja je prenesena sa neba u telo, ako on mora nesto da "uci" i ako se njegov karakter mora oblikovati?
Ti si izgubio Isusa, i kao licnost i kao osobu koja poseduje moc!
Tvrdio si samo da se odrekao svoje prirode ranije, svoje moci, ali sada je ispalo da se on odrekao i svoje licnosti! Ako on nije vise ista licnost sa neba, ako on nesto treba da uci, onda to vise nije Isus sa neba, on ti je nestao! A ti si ovim svojim ucenjem bukvalno "ubio Boga"!
Ja ne znam da li si ti svestan toga?
Isus je "sazrevao" kao čovek..kao svaki čovek. U tom smislu je "UČIO" odbaciti zlo kako kaže proroštvo. Dakle, iskustvo borbe sa zlom je imao i sazrevao je u tome...zlo nije načinio da ne pomsiliš nešto tako ali je jednostavno sazrevao kao i svaki čovek...UČIO se kao i svaki čovek...učio je zanat, učio je Torah...sve je učio kao i mi.
Bog sve zna - ISUS SVE ZNA! Ali ako ne zna, onda on to ne zna ni na nebu.
kao ČOVEK na nebu ne zna..naravno. On je na nebu "Sin Čovečiji"..kada je u posredničkoj ulozi. Naravno Njegov Božasntvo je nešto drugo.
Ako pak ne zna samo na zemlji kao sto tvrdis, onda on i nije bio Isus na zemlji! Jer ti si Jovan samo onda ako znas sve o sebi, i ako se secas svega sto si doziveo - ti si Jovan! Ako to ne znas, i akp nemas Jovanovo iskustvo ti onda nisi on, nego si neko drugi! Moze li biti jasnije? I tebi Isus vise na zemlji nije Isus, jer on NE ZNA!
Isus na nebu pre dolaska je Jahve..nije Isus u telu...Isus u telu je kao i svaki čovek....On zato ne zna. On nije preneo nikakvo Božansko znanje sa neba.
Zelim ti ovo da shvatis, i zato pisem, ali je pravo pitanje zelis li ti? Koliko te ja poznajem, znam da si iskren, i zato ti pisem, obrati paznju na ovo sto govorim i razmisli, nemoj da sebe varas i druge..
Pokušaću uvek na sve da odgvorim ali pre svega da ne odemo previše od teme. Sve ostalo..uvek rado.