- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Po tematici i naslovu teme možemo reći da nije vezana za islam, međutim, teze koje ti u diskusiji iznosiš prvenstveno su i najviše islamske. Kako to mogu zanemariti?
Točno. Samo što ti odbacuješ naučavanje Kristove crkve o Kristovu božanstvu,i umjesto njega prihvaćaš muhamedansko naučavanje o Isusu koje niječe Isusovo božanstvo. I opet ću ponoviti. Niječi ti Isusu da je Bog, samo priznaj da potvrdu za to ne nalaziš u Bibliji i učenju Crkve, nego u Kuranu i učenju muhamedanaca.
Evo još jednog primjera iz onog "muhamedanskog duha proroštva", pa prosudi zašto Jovan za njim poseže.
Jasno, ideja da je Isus Bog ili da je bio sin Božiji je slaba kroz tekst i logično nemoguća i Kur’an je jasno negira.
Ni u jednom od svetih kršćanskih ili muslimanskih spisa, Marija nije tvrdila da je ona bila Božija majka, niti da je njen sin Bog. U Kur’anu je na više mjesta spomenuto da je ona bila pobožna, čestita žena. (BIBLIJSKА UČENJA ISUSA KRISTA KOJA SU OŽIVLJENA U ISLAMU, Madžid b. Sulejman Er-Ressi)
Dobro ti si povezao to sa islamom. Ali pazi sad...ako bih ja povezao verovanje u zagrobni život, pa onda poseban obzir koji muslimani imaju prema Mariji(doduše ne nazivaju je bogorodicom ali ima izuzetno poštovanje) pa ako bih povezao nošnju žena u islamu kao monahinja u tradicionalnih zajednicama, pa ako bih poredio način sahrane i spuštanje u grob identičan način kao u monaški zajednicama, muslimana.
Vidiš, to ne radim i ne gledam tako. I uopšte mi nije značajna ta sličnost već suština.
Moj savet ti je da otvoriš novu temu, biće zanimljivije, no kako želiš. No, čini mi se da ponestaje inspiracija Pisma pa sada u nedostatku toga idu sporedne stvari
Poslednja izmena: