Ne Mire, upravo sam to i objasni takođe da Isus ovo Božanstvo time nije niti može nestati već je samo VAN tela. Ono je na nebesima kao što je i bilo.
Kako Bozanstvo moze biti negde drugde? Kako moze biti na nebu a ne i na zemlji? Ako je Hristos na nebu Bog, kako moze to prestati biti na zemlji!
Bozanska priroda je nedeljiva od njega samog, od njegovog bica!
Znaci, ako je Hristos bio Bog na nebu, onda je nastavio biti Bog i u telu, jer ne moze se on odreci svoje prirode! Kad bi se odrekao svoje prirode, sotona bi ga kao sto sam rekao momentalno ubio, jer jedino Bog je besmrtan, a ako se odrekne toga postaje smrtan! Posto ga nije mogao ubiti, to je dokaz da je on nastavio biti Bogom i u telu!
Tacno je ovo sto tvrdis da je istovremeno bio i na nebu, Bog je sveprisutan, ali je isto tako njegovo bice (bozansko bice) prozimalo Hristovo telo na zemlji, ali to bice koje je Hrista (coveka) prozimalo i sa kojim je bilo spojeno je bozanasko bice!
Tako da, hteo ti ili ne hteo ovo da priznas, Hristos je bio
BOGO - COVEK! Jer je u sebi imao dve prirode - ljudsku i Bozansku!
Kako god da okrenes, vracas se na isto!
Što se tiče ideje da je Isus MORAO biti Bog i Čovek na zemlji...hajde pitao bih te zašto je to morao uopšte? Koja bi bila uloga Njegovog Božanstva na ovoj zemlji(da je to bio recimo)
Kao prvo morao je biti
BOGO-COVEK zbog otkupne cene koja je morala da se plati. Da je ijedan savrseni covek mogao platiti tu cenu, Bog ne bi sam stradao, vec bi poslao nekog drugog, poslao bi andjela ili savrsenog coveka, a ne bi slao svog dragog Sina! Analogija te uci da je krv zivotinjska beskorisna, i da krv stvorenja ne moze otkupiti one koji grese neprestano, samo Bog to moze, trazi se neizmerno velika zrtva a primer ti je u Isaku! Nije bilo dovoljno da strada jagnje, nije bio dovoljno da andjeo strada, a nije bio dovoljano ni da strada savrsen covek, trazi se ogromna zrtva, i samo Bog je licno mogao platiti tu cenu zrtvujuci svoga sina! Dao ti je primer u Isaku. Zar je Isak bio genetski razlicit od svog roditelja? Ako mi dokazes da jeste, onda je i Hristos.
Drugo, rekao sam da Bog ne moze prestati biti Bogom dok je na zemlji. Svakako dok je bio u telu on nije prestao biti Bog na nebu! Jer on sve prozima, a telo Hristovo na poseban nacin! Stoga mi ovde govorimo o "spoju ljudskog i Bozanskog"!
Na bilo koji nacin da okrenes, ti moras prihvatiti cinjenicu da se tu radi o "spajanju Bozanskog i ljudskog" - "
JER BOG BESE U HRISTU I SVET POMIRI SA SOBOM"! "
REC POSTADE TELO"! Hriscanska crkva zato uci "utelovljenje" (inkarnaciju), sam Bog se radja kao telo, ulazi u telo, postaje telom, na jedan poseban nacin koji nije rezervisan za druge ljude, dakle nije rezervisan za tebe i za mene!
Tacno je da preko Hrista i u nama obitava, ali je to dijametralno suprotno onom sto se desava kod utelovljenja!
Sam Bog je dakle ziveo medju ljudima, hodao je medju ljudima, jeo je sa njima, druzio se i obitavao sa njima. Na kraju je polozio i svoj zivot za njih. On nije mogao umreti fizicki, jer Bog ne umire, ali je patio duhovno, dok je telo stradalo fizicki, na taj nacin je placena neizmerna zrtva, koja ukljucuje i stradanje Bozje i stradanje covecje, a to je jedina cena koja moze da pokrije grehe celoga sveta, tj. ljudi koji su ziveli i koji ce ikada ziveti!
Zato je Bog morao da bude i PRAVI BOG I PRAVI COVEK, da bi platio cenu otkupljenja, jer da nije to postao ne bi mogao ni platiti cenu, jer ne moze da umre!
Osim toga tu je ukljuceno i novorodjenje, jer se ne radjas vise kao fizicki covek (kao sto je to bio Adam), vec kao Bozji sin doslovno, kao njegovo dete, a sto je privilegija koju Adamovi potomci nisu imali da se nazovu "decom Bozjom" i da imaju duhovno telo. Nas je Bog bukvalno usvojio kao decu svoga Sina, a o tome ti govori EGW.
Ne znam, kako to nisi ucio u svojoj crkvi, znas ti dobro sve ovo, nego treba da obnovis gradivo!