jasno je da u Isusu nisu videli Božanstvo niti je Isus došao u takvom obličju.
A Toma ga prepoznao govoreci "
GOSPOD MOJ I BOG MOJ!" kad mu je opipao rane-tj. telo, ti ces za ovo koristiti argumentaciju Jehovinih Svedoka, da je on Isusu rekao "Gospod" a pomenuo Oca govoreci da je on Bog koji ga je vaskrsao! Tako tumacis formulaciju te recenice, uzeo si od Svedoka. Totalno blasfemicna argumentacija, jer znamo kako Jovan za Hrista tvrdi jos na pocetku svog evandjelja da je on Bog koji "
postade telo"!
Isto, kad je Petra zapitao
"ko sam ja" on mu odgovara "
TI SI HRISTOS SIN BOGA ZIVOGA" i ovaj ga blagosilja sto je to prepoznao, nemoj molim te pricati kako nisu u Hristu "prepoznali Boga" jer jesu, svi apostoli su to prepoznali, zato Jovan na pocetku svog evandjelja pise za Hrista da je
BOG!
jasno je da u Isusu nisu videli Božanstvo niti je Isus došao u takvom obličju.
Ne moze on doci u doslovnom oblicju jer ljudi bi pomrli gledajuci slavu njegovu, zato je ona bila sakrivena u telu. On je dosao u materijalnom oblicju koje je oslikavalo njegovu pravu prirodu po obliku i po tome izgledu, tako da svako moze prepoznati da je on
BOG! Zato on i govori
"JA SAM", jer je to on licno!
Rekao sam, ako je Isus bio obican covek u obicnom telu i nije imao dve prirode - Bozansku i ljudsku, onda je
BOG PRESTAO BITI BOGOM I POSTAO JE OBICAN COVEK - SMRTNIK! A tada bi kao obican smrtnik mogao i umreti, a znamo da
BOG NE UMIRE!
Sta je smetalo sotoni da ubije Boga dok je ovaj bio nemocan u telu, posto se odrekao svoje Bozanske prirode? Ali nije ga mogao ubiti! Pavle kaze da "nije bilo moguce da ga smrt zadrzi"!
To je dovoljan dokaz o "dve prirode"!
I ako nije doslovno umro, onda je imao dve prirode, a ako jeste doslovno umro, tada on nije
BOG jer Bozanstvo ne mozes ubiti!!!
Kako se može videti iz Pisma Hristos je došao u telu kao običan čovek. Ne kao Bog ni kao Bogočovek premda je Njegova prava priroda Bog.
Ti ne razumes ocigledno!
Opet te pitam - "kako Bog moze prestati biti Bogom" a da to nema katastrofalne posledice po zivi svet???
Ako nije prestao biti Bogom, morao je onda imati "dve prirode" u sebi, jedna je ljudska, druga Bozanska koja istovremeno obitava u ljudskom telu i ispunjavala ga, kao sto Pavle kaze - "
Bog bese U HRISTU i svet pomiri sa sobom"!
Te dve prirode su morale biti izmesane zajedno, jer Hristos ne bi bio to sto jeste da je prestao biti Bogom u bilo kom trenutku!
Da je tako bilo, ne bi znao ni ko je ni odakle dolazi, ni nista!
Hristos je uzeo ljudsko telo, isto kao sto kralj uzima prosjacko odelo, ali ne prestaje biti kralj zato sto se drugacije obukao! I ne odrice se svog porekla i genetike, jer ne menja svoju krv, i ako strada, opet je stradao kao kralj, a ne kao prosjak! Samo tebi izgleda da je stradao prosjak, jer se drugacije obukao!
To mozes videti po tome sto je Hristos dobro znao ko je i odakle dolazi, jos kao decak. Da kojim slucajem to nije znao, i da su mu roditelji pricali, a on naucio (a nisu mu govorili), onda bi bio obican covek, i ne bi imao Bozansku prirodu i narav!
A to je ono o cemu govorimo!
Ja ne znam sta se sa tobom desilo?