Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ja netvrdim da je isti Isus sišao sa nebesa a pošto to Biblija ne govori meni je jasno da moj stav ima dovoljno jaku podlogu.

Reč je pak nešto drugo. Reč iz Jovana 1,1-3 je obličje Jednog iz Božanskog plurala koji je uzeo ulogu posrednika u stvaranju.

Isus Hristos je pak neko ko je "povezan" sa Onim ko je opisan apstrakržtnim terminom Reč.
Nije dovoljno dok ne navedes stihove da isti Isus nije "sisao" sa neba! On sam kaze da jeste i da ce se "vratiti" gore ka Ocu! Pa jel on lud pa ne zna sta prica?

Jovane, sta je s tobom?

I nemoj manipulisati izrazom "Sin Covecji" on govori licno za sebe da se vraca gore a ne neko drugi! Dok izraz "Sin Covecji" primenjuje na sebe u smislu prorockog recnika iz danila, jer su jevreji znali sta taj termin znaci..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I nemoj manipulisati izrazom "Sin Covecji" on govori licno za sebe da se vraca gore a ne neko drugi! Dok izraz "Sin Covecji" primenjuje na sebe u smislu prorockog recnika iz danila, jer su jevreji znali sta taj termin znaci..

Ezekiel je video YHWH kao sina čovečijeg, Yaakov (Jakov bar Isaac bar Abraham) se celu noć raspravljao (rvati se odnosilo na raspravu) sa sinom čovečijim.....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ezekiel je video YHWH kao sina čovečijeg, Yaakov (Jakov bar Isaac bar Abraham) se celu noć raspravljao (rvati se odnosilo na raspravu) sa sinom čovečijim.....
Tako je, zato kad kaze "Sin Covecji" samo ukazuje na sebe u pismima, jer celo pismo O NJEMU SVEDOCI! Koristi se biblijskim recnikom!

Inace, osim sto ponekad govori u trecem licu, on govori i u prvom o sebi. Dakle, govori da ce se "vratiti gde je pre bio" ('sad ostavljam svet i idem k Ocu svojemu') a ucenici mu kazu ("eto sad ne govoris u pricama..), pa nije on lud da ne zna sta prica! Ne govori on o nekom drugom vec o sebi, i nije ovo simbolicno i sta ti ja znam, jer biblijsko ucenje o Hristovom vaznesenju je cinjenica! I on to naglasava! Inace bi morali i vaskrsenje i vaznesenje da poreknemo, ako koristimo takav pristup!

Ja ne znam sta Jovan fantazira, ali ovo sto on prica je uzas!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Inace bi morali i vaskrsenje i vaznesenje da poreknemo, ako koristimo takav pristup!

Pa to i jeste cilj Jovana i njemu sličnih. A ako to poreknemo, onda i Eliyahu nije uznet.

Ujedno, kada se sledeći Jovanovu "teologiju" (nije njegova, samo je propagira) Bogu oduzme mogućnost uticaja na materijalni svet (bilo direktno, bilo indirektno), ostaje nam onda kakav Bog? Kombinacija alter ega "proroka" (muhamed, Ellen Gould Harmon White i mirijade sličnih) i "ne bića", a onda doslovno razotkrivamo da iza svih tih "teologija" stoji šta?

ATEIZAM

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako ne pisati, kad su preegzistencija Isusa Krista i ova tema povezane kao "Bog i istina", "Bog i život", "Otac Sin i Duh Sveti".

Poslušaj jednom kada se nešto kaže..zašto stalno oponiraš? Poslušaj nije teško.

Jesu donekle povezane ali ovo je tema koja se bavi isključivo Hristovom prirodom na zemlji...to smo već pisali i ako treba još ćemo pisati. Bavimo se tamo na temi da li je Hristos kao Onaj koga znamo na zemlji postojao pre...ne bitno da li je Božasnke ili ne prirode. Zato je ona tema pogodnija za ovo što smo sada krenuli. Ima svoje zašto.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Poslušaj jednom kada se nešto kaže..zašto stalno oponiraš? Poslušaj nije teško.

Opet hoces da se probudis upisan. Pa on da ima nauku Biblije ne bi obesmislio svaku temu. Zato sam ja uzeo i kopirao njihovu nauku i onda dam Bibliju. Slap je stvarno sprdac, on i jeste dosao da se ne prica o Bibliji.

Natrag