- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
P.S. Bilo bi lijepo kada bi našao i citat da je Bogu zdesna sjeo Isusov nauk, magarac ili šišmiš.
Takav citat naći neće. Nema ga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
P.S. Bilo bi lijepo kada bi našao i citat da je Bogu zdesna sjeo Isusov nauk, magarac ili šišmiš.
Nije dovoljno dok ne navedes stihove da isti Isus nije "sisao" sa neba! On sam kaze da jeste i da ce se "vratiti" gore ka Ocu! Pa jel on lud pa ne zna sta prica?Mire ja netvrdim da je isti Isus sišao sa nebesa a pošto to Biblija ne govori meni je jasno da moj stav ima dovoljno jaku podlogu.
Reč je pak nešto drugo. Reč iz Jovana 1,1-3 je obličje Jednog iz Božanskog plurala koji je uzeo ulogu posrednika u stvaranju.
Isus Hristos je pak neko ko je "povezan" sa Onim ko je opisan apstrakržtnim terminom Reč.
I nemoj manipulisati izrazom "Sin Covecji" on govori licno za sebe da se vraca gore a ne neko drugi! Dok izraz "Sin Covecji" primenjuje na sebe u smislu prorockog recnika iz danila, jer su jevreji znali sta taj termin znaci..
Tako je, zato kad kaze "Sin Covecji" samo ukazuje na sebe u pismima, jer celo pismo O NJEMU SVEDOCI! Koristi se biblijskim recnikom!Ezekiel je video YHWH kao sina čovečijeg, Yaakov (Jakov bar Isaac bar Abraham) se celu noć raspravljao (rvati se odnosilo na raspravu) sa sinom čovečijim.....
Inace bi morali i vaskrsenje i vaznesenje da poreknemo, ako koristimo takav pristup!
Ja ne znam sta Jovan fantazira, ali ovo sto on prica je uzas!
Nemojte ovde pisati o preegzistenciji Hrista...imamo temu
Kako ne pisati, kad su preegzistencija Isusa Krista i ova tema povezane kao "Bog i istina", "Bog i život", "Otac Sin i Duh Sveti".
Poslušaj jednom kada se nešto kaže..zašto stalno oponiraš? Poslušaj nije teško.