- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ti apsolutno nista ne shvatas? Ja rekoh da mogu celu bibliju da ti dekonstruisem jer su bukvalno sve njene nauke sadrzane u pagamizmu!
Razumes li?
Ne mozes poricati inkarnaciju jer to uci neka paganska religija! To je glupo!
Samo Biblija ne uči to. Ja to svo vreme u ovim postovima i govorim..da se naš judeohrišćanski pogled na ovo mora razlikovati od paganskog zato što je to zaista tako...skroz drugačije.
Ne moze Jovan Prezviter da govori da je Sin Bozji, da daje zivot vecni, da je imao slavu pre postojanja sveta, da boravi u drugom coveku putem vere, ako nije REC BOZJA, odnosno ako nije LICNOST SA NEBA!
Ali to si sve tvrdio za Isusa!
Ne radi se ovde o "autoritetu", jer niko kada mu das autoritet nece govoriti u prvom licu! On zastupa neku drugu osobu i govori u drugom licu!
A to Isus ne radi! On govori - JA SAM!
Može Mire, da ima Božanski autoritet a da nije Bog telesno. Ne mora biti Bog u telu da bi ovo mogao vršiti što vrši. Bog Ga je ovlastio i Božija volja je neupitna.
Eno gore Isus govori kako je svestan da je sisao sa neba, da je imao slavu pre postanja sveta a ti ovo porices! Dakle, ti porices bibliju!
Nema prenosa svesnosti to je ezoterija već rekoh. 1. Jovanova 4,2.3 to poriče jer je Isus došao "u telu" a ne sa svojstvima izvan tela. Takođe rekoh..morao je učiti, napredovati kao i svaki čovek. Čak i da je bio u nekom obličju na nebesima pre dolaska sve je to moralo biti sada potpuno uklonjeno. To dakle kao što vidiš nije Biblisjki princip.
Što se tiče slave "pre dolaska na svet", ili "pre Avrama" itd..sve je to frazeologija koja ukazuje na najavu Hristovu da li Njegove pojave da li slave koja Mu je namenjena ili "ljubavi" Očeve prema Njemu koju je Otac imao i pre Njegove pojave na zemlji kao našeg Spasitelja...a ne da se radi o Njegovom ranijem postojanju. On je zato pre Avrama, On je zato u slavi koju Mu je Otac namenio odavno itd...to ne govori o Njegovom postojanju kao takvog pre dolaska na svet.
Poslednja izmena: