Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti apsolutno nista ne shvatas? Ja rekoh da mogu celu bibliju da ti dekonstruisem jer su bukvalno sve njene nauke sadrzane u pagamizmu!

Razumes li?

Ne mozes poricati inkarnaciju jer to uci neka paganska religija! To je glupo!

Samo Biblija ne uči to. Ja to svo vreme u ovim postovima i govorim..da se naš judeohrišćanski pogled na ovo mora razlikovati od paganskog zato što je to zaista tako...skroz drugačije.

Ne moze Jovan Prezviter da govori da je Sin Bozji, da daje zivot vecni, da je imao slavu pre postojanja sveta, da boravi u drugom coveku putem vere, ako nije REC BOZJA, odnosno ako nije LICNOST SA NEBA!

Ali to si sve tvrdio za Isusa!

Ne radi se ovde o "autoritetu", jer niko kada mu das autoritet nece govoriti u prvom licu! On zastupa neku drugu osobu i govori u drugom licu!

A to Isus ne radi! On govori - JA SAM!

Može Mire, da ima Božanski autoritet a da nije Bog telesno. Ne mora biti Bog u telu da bi ovo mogao vršiti što vrši. Bog Ga je ovlastio i Božija volja je neupitna.

Eno gore Isus govori kako je svestan da je sisao sa neba, da je imao slavu pre postanja sveta a ti ovo porices! Dakle, ti porices bibliju!

Nema prenosa svesnosti to je ezoterija već rekoh. 1. Jovanova 4,2.3 to poriče jer je Isus došao "u telu" a ne sa svojstvima izvan tela. Takođe rekoh..morao je učiti, napredovati kao i svaki čovek. Čak i da je bio u nekom obličju na nebesima pre dolaska sve je to moralo biti sada potpuno uklonjeno. To dakle kao što vidiš nije Biblisjki princip.

Što se tiče slave "pre dolaska na svet", ili "pre Avrama" itd..sve je to frazeologija koja ukazuje na najavu Hristovu da li Njegove pojave da li slave koja Mu je namenjena ili "ljubavi" Očeve prema Njemu koju je Otac imao i pre Njegove pojave na zemlji kao našeg Spasitelja...a ne da se radi o Njegovom ranijem postojanju. On je zato pre Avrama, On je zato u slavi koju Mu je Otac namenio odavno itd...to ne govori o Njegovom postojanju kao takvog pre dolaska na svet.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovan Prezviter je napisao(la):

"1 Kor 1-4: Jer ne bih, braćo, htio da budete u neznanju: oci naši svi bijahu pod oblakom, i svi prijeđoše kroz more, i svi su se na Mojsija krstili u oblaku i u moru, i svi su isto duhovno jelo jeli, i svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; stijena bijaše Krist."

Ne radi se o identifikaciji ličnosti ili prirode "Stene" i Hrista već po onome što su od Stene dobili u znamenje a to je krštenje, jelo i piće koje je simbolizovali ili predskazalo ono što će Hristos učiniti. Time je"identifikovano" sa Hristom tj. ono što će Hristos učiniti..isto delo i na šta "Stena" upućuje. Zato je navedeno da je to "Hristos".

Ne huli na Božju riječ. Ne dodaji joj i ne oduzimaj joj (Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života).

Da bi dokazao da nisi hulitelj, nađi i navedi sva mjesta u Novom zavjetu gdje ime i spominjanje Isusa Krista nije Isus kojeg je u Betlehemu rodila Djevica Marija, nego je neko "fatamorganistično predskazanje", kako ga ti opisuješ.

Stena im je "bila" Hristos jer im je u tom trenutku davala smernice i vodila ih u pravcu identičnom kao i Hristos. To je bilo delo "Hrista" i nije džabe Pavle naveo tri bitne odrednice Jahvinog vođstva Izraelaca kroz pustinju a to su: "krštenje, "jelo" i "piće", što jeste znamenje dela Hristovog. Tako su imali znamenja pre njihove pojave koja jeste ostavio Hristos kada se pojavio u vreme kada je određen.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Ti si sin moj ja te danas rodih", Psalam 2,7

"I mi vam javljamo obećanje ocevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podigavši Isusa. Kao što je napisano u drugom psalmu; ti si sin moj ja te danas rodih", Dela 13,32,33

Isus Hristos, Čovek, nazvan sin Božiji je vezan za ovozemaljsku službu. On kao Sin Božiji i Hristos je potpuno određen svojim ovozemaljskim postojanjem. Ne postoji postojenje pre dolaska na zemlju ili u večnosti onoga koga poznajemo kao Isus Hristos.

Rođenje ili "početak" je u vremenu DANAS i to konkretno vezano za ovozemaljsku službu. Ne postoji postanje ili pojava Isusa Hrista u nekom drugom ambijentu osim ovozemaljskom.

Tako da razumevši ovu osnovu možemo razmatrati pravilno i druge tekstove.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si se uvredio..ne govori u ime bilo koga.

Ne, nisam se ja uvrijedio. Ne možeš ti mene uvrijediti. :)

Tako je. Kada već jednom pojasnih nema potrebe ponavljati to isto samo zato što neko traži 1001 aspekt istoga u nameri da zabašuri stvari.

Ti pojasnio!?!?!? Misliš na ono pojašnjenje da je Isus vodio Židove još prije nego što je postojao? To ti nije pojašnjenje, to ti je uvreda zaravom razumu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne, nisam se ja uvrijedio. Ne možeš ti mene uvrijediti.

Na žalost jesam jer tebi je uvreda lična ako neko ne veruje što i tvoja zajednica:).

Misliš na ono pojašnjenje da je Isus vodio Židove još prije nego što je postojao?

Jesam sve pojasnio. Moraš čitati bolje i još bolje interpretirati. Ovo je promašaj što zaključuješ.

Stena im je "bila" Hristos(radila isto delo Hrista) jer im je u tom trenutku davala smernice i vodila ih u pravcu identičnom kao i Hristos. To je bilo delo "Hrista"(delo koje će kasnije činiti Hristos) i nije džabe Pavle naveo tri bitne odrednice Jahvinog vođstva Izraelaca kroz pustinju a to su: "krštenje, "jelo" i "piće", što jeste znamenje dela Hristovog. Tako su imali znamenja pre njihove pojave koja jeste ostavio Hristos kada se pojavio u vreme kada je određen.

Evo za tebe pojašnjenje. Ovo svakome poštenom čitaocu posta ne treba pojašnjavati podvlačiti i crtati. Ali evo kada se nekome mora.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne, nisam se ja uvrijedio. Ne možeš ti mene uvrijediti. :)

Ti pojasnio!?!?!? Misliš na ono pojašnjenje da je Isus vodio Židove još prije nego što je postojao? To ti nije pojašnjenje, to ti je uvreda zaravom razumu.

Zar je bilo vremena kada On (Bog) nije postojao???? Čekaj, pojasni mi molim te, jer zaista mi sada jasno nije.

Natrag