Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ma Jovan misli da mu je govorio Duh Sveti, sto je najgore! Ali Duh Sveti je poslan da svedoci za Hrista, jer ce "od mojega uzeti i javiti vam" i "on ce me proslaviti"! Ocigledan polazatelj da mu nije govorio Sveti Duh je taj sto on unizava Hrista! On ce uvek, ali uvek proslavljati Hrista i velicati ga! Nikad ga nece unizavati!Naravno da zaobilazi, kada se isto njemu lično ne sviđa. U pitanju je, brate moj, za sektaše tako česta arogancija, ali i nepoznavanje stanja stvari.
Shvatimo već jednom da ono što Jovan i njemu slični nazivaju bogom, Bog nije, nego alter ego, ljudski alter ego.
Jednostavno naivna teologija.
Ne treba ti Slapa da napadas, nego Jovanu da pomognes! Zar ne vidis da je Jovan stao na stranu antihrista? Njemu treba pomoci! A na ovoj temi ti i Slap verujete isto..Eto Stvarnoslapove glume, zveri kija se pretvara u jagnjeta, koji laze, vredja, i ponizava.
I kaze "NIJE ZVER BEZ SAVESTI"
Tesko onome koji padne u njegove kandje lazi i prevare.
Tvrdiš, dakle, da je sveti apostol Pavao šarlatan i lažov!?!? "Proročica koja je govorila u drskosti", Ellen White, ti je "kul", a sveti Pavao ti je šarlatan i lažov. "Krasno", zaista krasno šaptač svoje "odgaja".
Opet ti o imenu? Pa kakve veze ima ime, ako Isus govori kao onaj koji je "svestan svoje preegzistencije", i jos ti kaze da ce se on "nastaniti u tebi"! Moze li se nastaniti u tebi neko ko nije REC, neko ko nije Bog? Moze li se Pera i Zika nastaniti u tebi?Jahve nije imenovan bilo kojim imenom niti nosi. Isus je ljdsko ime..ime čoveka..to moraš shvatiti. Ali je naivno verovati da se nebesko biće i to Bog naziva imenom Isus. Pa hajde budi iskren pa priznaj koliko je to naivna teologija
Znam da mnogi od nas ne slave novu godinu, neki jer je paganska proslava, neki iz drugih razloga.. Ne vezano za to, svima vam zelim mnogo uspeha u narednoj godini! Srecno!
Ne treba ti Slapa da napadas, nego Jovanu da pomognes!
Porekni ovo ako mozes, i prestani vise sa imenima, to nikakve veze nema sa temom, da li se on zove SIN, EMANUEL, REC, BOG ili nekako drugacije! Nisi ti pobio Slapa jer insistiras na imenu u SZ! Ovde se radi o LICNOSTI!
Jahve nije imenovan bilo kojim imenom niti nosi. Isus je ljdsko ime..ime čoveka..to moraš shvatiti. Ali je naivno verovati da se nebesko biće i to Bog naziva imenom Isus. Pa hajde budi iskren pa priznaj koliko je to naivna teologija.
Pavle ne govori da se Jahve koji je vidio Izrael se zvao Isus. Zar možeš u tako naivnu teologiju verovati?
Pavle kaže ono što ti ne razumeš jer ne čitaš Pavla već je to posledica interpretacije zajedice kojoj pripadaš kao i ostalih tekstova koje tvoja zajednica interpretira pogrešno. I onda ti ovako naivnu teologiju iznosiš i u odbrani stava da navodo se Bog Svemogući zove ljudskim imenom....
Teško je sada tebi pokaati složenost ovog teksta kada ti jednostavne stvari ne shvataš ili nećeš da shvatiš.
Znam da mnogi od nas ne slave novu godinu, neki jer je paganska proslava, neki iz drugih razloga.. Ne vezano za to, svima vam zelim mnogo uspeha u narednoj godini! Srecno!
A ovo ti pokazuje da je ON ITEKAKO SVESTAN SVOG POREKLA i da ovde GOVORI KAO REC! Znaci da on poseduje bozansku NARAV u sebi (da je to preneto sa neba), sto znaci da je on na zemlji ISTA LICNOST SA NEBA - TJ. REC!
Opet ti ignorises tekst koji sam ja dao i insistiras na (1. Jovanovoj 5:7), a upravo ovaj stih gde kaze da ce se on "nastaniti u tebi" i njemu slicni pokazuju da se taj tvoj stih ne moze tako tumaciti!To Mire ne dokazuje to što ti govoriš. Vidiš li koliko na jednom stihu baziraš celu priču. On je Čovek Isus Hristos-Sin Božiji a Reč svedoči za Njega..1. Jovanova 5,7.9
A gde ti je biblija? Ti kazes "jasno je"? Nije jasno bez stihova koje ti uopste ne dajes! Ti nicim nisi dokazao da je pogresno ono sto mi ucimo!Sve je jasno da je Reč nešto drugo. Ne treba ići dalje od Biblije.
Mi tekstove ne može odvojeno razumeti. Ako postoje tekstovi koji pokazuju očitije stvari dok drugi samo tako deluju a nisu saglasni(tj. čini nam se da nisu) onda uvek koristimo onaj koji je najsjasniji kao reper.
Tako ovde vidimo da Reč svedoči za Sina. Reč je na nebu a Sin je na zemlji. Dva odvojena entiteta..ali povezani u sudinskom smislu.
Ali inkarnacija i sl..nije Biblisjki princip..to je paganski princip..inkarnacaja "bogova"..sa svešću sa nebesa.
Ta REC i jeste "povezana sa telom", ko te je nalagao da rec bukvalno "postaje telo"?Reč dakle nije inkarnirala u neko telo već Biblisjki princip je da Reč biva povezana sa telom koje je nazvano Sin Božiji
To je ta veza a ne veza po prirodi, svesti..i sl..to su predstave paganskih naroda svojim božanstvima