Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Kako moze biti skretanje sa teme?Ovo je skretanje teme
Ti si tvrdio da (1. Jov. 5:7) dokazuje da je REC RAZLICITA OSOBA U ODNOSU NA ISUSA, medjutim ovi stihovi te obaraju, jer Isus GOVORI O SEBI KAO O RECI koja boravi u coveku, kao bozanstvo! Znaci, da je on dobro svestan samoga sebe dok to govori!
"k njemu cemo doci i u njega cemo se nastaniti"
Moze li se Pera ili Zika nastaniti u tebi umesto Boga?
ZNACI HRISTOS JE REC!
Inace u 1. Jov. 5:7, kada govori da REC SVEDOCI to znaci da HRISTOS SVEDOCI ZA SEBE, kao sto je i rekao - "ja sam svedocim za sebe i Otac moj"!
To je odgovor! Ne mozes ti manipulacijom ovo izbeci!
I nemoj vise da mi skreces temu, izbegavajuci moja pitanja. Ona su dobro osmisljena da te navedu na odgovor. Sa razlogom su data. Samo ti nisi toga ni svestan!
Hoću tvoje razmevanje 1. Jovanove 5,7.9
Pusti Lakija, on je dao mišljenje da čujem tebe.
Ja sam rekao da ovim stihom necu da se bavim! Ali sam ti jednim jedinim stihom gore, koji izbegavas, pobio sve sto si ti tvrdio u razgovoru sa Laodikejom! I jos sam postavio dodatno pitanje uz njega!
Komedija je sto ti ovo nisi shvatio!
Ti si dakle tvrdio da REC SVEDOCI ZA HRISTA, i da su zato REC I ISUS RAZLICITE OSOBE!
Medjutim, Isus je itekako svestan samog sebe, kada govori DA CE ON BORAVITI U COVEKU LICNO, a to znaci da je ON TA REC!
Ne moze neko drugi boraviti u tebi osim Boga samog! Ne mogu Pera ili Zika boraviti u tebi!
Hristove izjave te razotkrivaju! On tamo GOVORI O SEBI KAO O BOZANSKOJ OSOBI (RECI) KOJA BORAVI U COVEKU i veoma je svestan samoga sebe!
Da je kojim slucajem Isus neka druga osoba a ne REC na zemlji, ne bi govorio kao da je ta osoba! Govorio bi u trecem licu!
Znaci Jovane, Hristos nije "poslanik" kako ga ti ovde predstavljas, niti on samo PRENOSI REC vec je ON SAM TA REC!
A ovo itekako dokazuje da je on BOZANSKE NARAVI NA ZEMLJI! Sto zapravo predstavlja "prirodu" o kojoj svo vreme i pricamo!
Nemoj da me zaustavljas u davanju odgovora i da izmisljas kako ja nisam u skladu sa temom, ja sam uvek u skladu sa temom! I postoji razlog zasto ja potenciram odredjene stvari, da te navedem na krajnji zakljucak.. A ti se sa mojim argumentima na zalost ne mozes ni nositi, jer nemas nauku u bibliji!
Isus naravno nije transcendentan dok je na zemlji, ali je svakako SVESTAN SAMOG SEBE! A to je ono sto ja zelim da istaknem kao dokaz da je ON TA ISTA LICNOST SA NEBA! Dok ti tvrdis da nije!Isus upravo i ne želi da Ga shvataju transcedentno.... Kao što gore pomenuh Hristos u Luki kaže da nije transcedentan i da Ga tako ne doživljavaju. Pristan je Duhom Svetim. Duh Sveti ja posrednik u našem odnosu sa Ocem i Sinom.
Kada govorimo o "licnosti" mi mislimo na NARAV a to je ono sto razlikuje Isusa od obicnog coveka, to je to bozanstvo u njemu! A ne nekakva matrijalna veza koju on ima sa Bogom! On telom nije bio nista vise od obicnog coveka!
Poslednja izmena: