Ne, moramo pojasniti stihove na kojima ti hoćeš pokazati ono što veruješ. Zato sam ti pojasnio za ova dva gore. Hajde i ove što si naveo pre:
Ne Jovane! Necemo mi tako! Nego ti daj stihove na kojima zasnivas svoju veru!
Nismo mi ovde dosli da ti nas pobijas, nego da ti nama dokazes svoje verovanje temeljeno na bibliji!
Koja je svrha otvarati temu a ne dokazujes nista tekstovima? Nisi elaborirao svoje ucenje! Samo filozofski i logicki odbacujes nase, to nije dovoljno!
Dakle, na kojim stihovima ti zasnivas veru u Hrista koji je samo "poslanik"? Cime dokazujes da nije ziveo ranije na nebu? Daj nam takve stihove!
Isus ne govori ovde o sebi pre dolaska jer znamo da On kao Isus Hristos sa ovim identitetom nije poznat na nebesima.
Ne znamo mi nista dok nam ti ne das stihove koji poricu ove nase gore postavljene!
Na cemu ti zasnivas svoju veru kojom porices Hristovu preegzistenciju? Postoje li oprecni stihovi koji govore suprotno?
Tvoja filozofija nikom ne treba! To tvoje prosejavanje nasih tekstova, analiza bez podrske drugih stihova koji ih osporavaju, je samo prazna filozofija!
Isus govori opet o poreklu svoje nauke u tom prenesenom smislu. On dakle govori o svedočanstvu za Njega koje je nebeskog porekla. Ne treba mu drugo. Ali ne govori ovde o bukvalnom telesnom silasku sa nebesa. To nije ono što Hristos ističe...
Hocemo li tebe slusati, i tvoju filozofiju?
Daj stihove koji se suprotstavljaju ovima!
Na cemu ti zasnivas svoj odgovor, nista od tebe, samo prazna naklapanja..
Početak, opet u smislu onoga što govori...Njegova nauka je početak svake nauke..osnova, temelj. Ništa se tu ne govori opet o preegzistenciji niti oni Isusa pitaju o tome. Oni Ga pitaju ko je on na zemlji s obziromn na Njegovu nauku koju iznosi i koja je svima njima "nova"..nikada nisu tako nešto čuli..pa pitaju...ko si ti zaista.
Pavle kaze da je Hristos "pocetak" u smislu stvaranja, i zato se tako i razumeju ovi stihovi. Hristos ovde govori o "preegzistenciji" jer kaze "pre Avrama sam postojao"! Tako je i Pavle razumeo i protumacio! To govori kontekst!
Ja svoje dokazujem i drugim tekstovima i sirim kontekstom, a ti? Ti nemas oprecne stihove kojima ces da oboris napisano, samo iznosis svoju praznu filozofiju!
Daj dakle stihove koji poricu ove, i prestani sa tim "rekao Jovan"..
"Dan Njegov" je pre Avramovog rođenja. Zato je On pre Avrama. Isus opet ne govori o svojoj preegistenciji niti je to uopšte tema razgovora sa Jevrejima. Druga je tema i zato to treba pratiti. Isusov odgovor je sve u kontekstu cele priče a ne van tog konteksta...
Daj Jovane, jel ti slusas sebe?
'Dan njegov je pre Avrama", sta kao navescen je jos u raju pa je zato pre Avrama?
Daj Jovane, prestani da svojim umom fantaziras i daj stihove koji to dokazuju!
Ovako je stvarno besmisleno razgovarati!
Kontekst te obara, jer oni kazu "nemas 50 godina a Avrama li si video" u tom smislu on i tvrdi da je on pocetak i da je "pre avrama", njegov odgovor je u skladu sa njihovim pitanjem. Ne pitaju oni njega jedno, a on odgovara nesto sasvim drugo!
Inace, svi apostoli isticu Hristovu preegzistenciju, odakle su oni pokupili tu nauku ako ne iz onoga sto je on govorio o sebi? Znaci i siri i uzi kontekst obara tvoju filozofiju!
Sve u kontekstu Reči...Reč(taj apstraktni pojam tj. obličje Jednog iz Božanskog plurala u procesu stvaranja) je ta koja je stvorila. Povezanost sa "Rečju" samog Isusa Hrista Mešijaha implicira stvaranje "kroz Isusa Hrista". Sve stvoreno na kraju će pripasti Isusu Hristu..kada Mu Otac sve pokori
Koja je ovo filozofija strasno! Sta ti Jovane isisavas iz jasnih stihova, pa da se covek zapita jel moguce iz tako jasnih stihova izvlaciti takve gluposti?
Opet ti kazem: 'daj stihove koji potvrdjuju da je REC ostala na nebesima i da se nije utelovila!
Filozofijom se ne mozes izvlaciti bez biblije!
Šta je "punina Božanstva"? To ukazuje na karakter savršeni i svet koji potpuno odražava Boga
Pa ti si sam sebe ovim oborio, jer potvrdjujes da je to cime je Hristos bio ispunjen 'karakter', a cime se i mi ispunjavamo kada on "obitava u nama"! To je Bozanska narav makar to bilo i dodato tekstu kasnije..
Dakle, u nama boravi Hristos! Tako je u njemu boravio Bog!
"Bog bese u Hristu i svet pomiri sa sobom"!
I to je priroda ili narav o kojoj svo vreme i govorimo! Mi se
"preobrazavamo u Hristovo oblicje", dozivljavamo novorodjenje, da budemo njemu slicni po naravi! On je bio Bozanske naravi!
A ko obitava u nama, ako ne onaj koji nas je stvorio? Da nece mozda Pera ili Zika da boravi u tebi??? Znaci Hristos, isti onaj koji nas je stvorio, koji je dosao na zemlju i koji je licno bio Bog na zemlji , on obitava u nama!
Hristos kaze na drugom mestu za one koji veruju: "
k njemu cemo doci i u njemu cemo se nastaniti" (misleci na sebe Oca i na Svetoga Duha) a ti kazes da on nije bio svestan samog sebe dok je bio na zemlji, odnosno da nije bio ista licnost (REC) preneta sa neba u telo!
Tvoja filozofija nije odrziva, i ne moze se dokazivati tekstovima biblije, zato ih ti i ne dajes!
Samim tim što Biblija o tome "ćuti" ćutim i ja. Ako Biblija o tome kaže nešto onda ću i ja reći. A Biblija na indirektan način upravo tvrdi suprotno.
Haha, pa ako cuti biblija o tvojoj nauci, onda to nije nauka biblije!
Cuj, indirektno biblija govori ono sto Jovan naucava!
Hajde da se ne zafrkavamo vise Jovane, ti svoju nauku moras potkrepiti stihovima, koje na zalost nemas!