Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isusovim imenom se izgone demoni, u Isusovo ime se klanjanju andjeli, u Isusovo ime se obracamo Bogu, u njegovo ime se krstavamo, njega zovemo Bogom, o njemu ceo SZ svedoci..

Pa zar to pripada coveku?

Strasna jeres!

Ništa od ovoga ne govpri o Božanskoj prirodi već o vlasti koju je Hristos dobio od Oca. Isus ima Božanski autoritet. To Ga razlikuje od bilo koga proroka i običnog čoveka na zemlji. Ali poreklo ovoga je u Ocu koji Mu to daje.

To je pak indirektni pokazatelj sa kime je Isus povezan. Već o toem govorih.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ko kaze da je to receno onda kada je sa neba Bog govorio? To si rekao ti, a ne biblija! Ne fantaziraj!

Pa valda se čula Reč neka :)..valda je tada sišao Duh Sveti? Troje sa neba svedoče. Lepo stoji. O tom događaju i govori Jovan...

To je Božasnko svedočenje a ima ovo zemaljsko čovečije..krv, duh i voda.

Lepo je sve rečeno. A da je stih 7 tu gde treba da bude jasno o tome govori stih 9 jer pominej ljudsko i Božansko svedočenje...kada već Hort daje stih 6 i 8 a oni govore o "ljudskom" a preskaču stih 7 a on upravo mora postojati jer stih 9 govori upravo o svedočanstvu Božijem. Bilo bi iszlošno to pomenuti u stihu 9 ako nema stiha 7.

Ali da se ne bavimo njima već stihovima koji jasno kažu "Otac, Reč i Duh Sveti" daju svedočanstvo Božije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne mogu da te citiram, nesto se desava sa sajtom, neki problem..

Kazes "preko Hrista je Bog prolio krv?"
Znaci priznajes da je u Hristu bio Bog?

Ne vredi tebi pisati, sto je Slap rekao ti zaobilazis sve jasne stihove kao kisa kragujevac! Sve sto sam dao si izignorisao..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa valda se čula Reč neka :)..valda je tada sišao Duh Sveti? Troje sa neba svedoče. Lepo stoji. O tom događaju i govori Jovan..
Ovo da nije smesno bilo bi zalosno, i sam si stavio smajli.. Zaista da se covek frapira sta pises i kako izokreces tekstove. Sve bitno sto sam dao si izbegao, ono kljucno izbegavas i fantaziras o nebitnom..

Zasto si izbegao stihove koji pokazuju DA ISUS GOVORI KAO REC - DA JE SVESTAN SAMOGA SEBE, onda kada kaze da ce se "nastaniti u tebi"?

To sto si ti meni odgovorio nije davanje odgovora, vec zabilazenje..

Ja stvarno ne znam sta nije u redu sa tobom..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ko kaze da je to receno onda kada je sa neba Bog govorio? To si rekao ti, a ne biblija! Ne fantaziraj!

Pa valda se čula Reč neka :)..valda je tada sišao Duh Sveti? Troje sa neba svedoče. Lepo stoji. O tom događaju i govori Jovan...

To je Božasnko svedočenje a ima ovo zemaljsko čovečije..krv, duh i voda.

Lepo je sve rečeno. A da je stih 7 tu gde treba da bude jasno o tome govori stih 9 jer pominej ljudsko i Božansko svedočenje...kada već Hort daje stih 6 i 8 a oni govore o "ljudskom" a preskaču stih 7 a on upravo mora postojati jer stih 9 govori upravo o svedočanstvu Božijem. Bilo bi iszlošno to pomenuti u stihu 9 ako nema stiha 7.

Ali da se ne bavimo njima već stihovima koji jaso kažu "Otac, Reč i Duh Sveti" daju svedoćanstvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kazes "preko Hrista je Bog prolio krv?"
Znaci priznajes da je u Hristu bio Bog?

Ne preko, nego kroz...

To da ti on prizna? Ah, ne, to se samo tako metaforički izrazio...

Ne vredi tebi pisati, sto je Slap rekao ti zaobilazis sve jasne stihove kao kisa kragujevac! Sve sto sam dao si izignorisao..

Naravno da zaobilazi, kada se isto njemu lično ne sviđa. U pitanju je, brate moj, za sektaše tako česta arogancija, ali i nepoznavanje stanja stvari.

Ja stvarno ne znam sta nije u redu sa tobom..

Šta nije u redu sa njim, tačnije sa svima njima??? Sve je sa njima u najboljem redu. Radi se samo i isključivo samo o nepoznavanju činjenica o Bogu.

A kada se takva stvar u pitanju, može mu se iznositi N stihova, može mu čak Sam Bog u lice sasuti istinu, opet je prihvatiti neće i teraće po svom.

Shvatimo već jednom da ono što Jovan i njemu slični nazivaju bogom, Bog nije, nego alter ego, ljudski alter ego.

Bog bez koga ništa ne postoji, ništa ne funkcioniše, sveden je po ovima nalik Jovanu na biće ograničeno u svojim delovanjima, nedostupno za interakciju, biće koje ne može da deluje kroz svoje stvaranje. Otuda i Jovanovo mantranje o nemogućnosti bitisanja ljudskog i božanskog u Isusu. Uostalom, kakav je to njihov "bog", govori i činjenica da je po njima isti nakon stvaranja otišao da "počine", iako vrlo dobro znaju (posednuti su judejštinom) da je značenje glagola koji oni prevode kao "počinuti" u stvari ući. Dakle sedmog "dana" stvaranja Bog nije počinuo, nego ušao u Hram (Edenski vrt je praslika Hrama)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako je važno zato kada smo kod teme pre dolaska u telu Isusa Hrista da sagledamo tekstove evo pre svega iz Novog Zaveta gde se pominje i jedan citat koji govori o Isusu Hristu pre dolaska u telu..na nebu..uloga, dela, šta je činio i radio ali konkretni tekstovi.

Zato trebamo sve zaključati Biblijom ... Jer ovo znanje sadašnje jeste više plod tradicije nego Biblije...mešavina Biblije i ljuduskih predstava. Zato i ovde tražimo iskljuivo Bibliju.

Već rekoh nepostoje tekstovi ni u Novim ni u Starom Zavetu koji govore da je na nebu pre dolaska bio Mešijah Isus Hristos niti navodi šta je radio i kakvu je ulogu na nebu imao. Sve to nam govori da ovde moramo pristupiti ozbiljnije ovoj tematici i tražiti Biblijski odgovor.

:) ;) :)

1 Kor 1-4: Jer ne bih, braćo, htio da budete u neznanju: oci naši svi bijahu pod oblakom, i svi prijeđoše kroz more, i svi su se na Mojsija krstili u oblaku i u moru, i svi su isto duhovno jelo jeli, i svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; stijena bijaše Krist.

P.S. Specijalitet "đavline šaptača", nadahnitelja svih antikrista, jeste taj da svoje slušatelje i poslušnike nadahnjuje i nuka da postupaju baš tako da na kraju oni sami od sebe naprave budalu. Upravo ovako kako je Jovan ovdje "sam od sebe napravio budalu" - inzistirajući i tražeći: "Dajte tekst iz Biblije gdje se vidi da je Krist postojao i nešto činio prije dolaska u tijelu". :)

Evo, Jovane, evo još jednom teksta, ravno iz Biblije. Doduše, tekst je od, tebi mrskog, svetog apostola Pavla, ali tekst zadovoljava tvoj traženi kriterij - iz Biblije je. ;)

1 Kor 1-4: Jer ne bih, braćo, htio da budete u neznanju: oci naši svi bijahu pod oblakom, i svi prijeđoše kroz more, i svi su se na Mojsija krstili u oblaku i u moru, i svi su isto duhovno jelo jeli, i svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; stijena bijaše Krist.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve što si naveo ne razumeš smisao teksta pa sada ne bih dodavao ništa. Čuj, on veruje da se i tada Jahve pomenut zvao Isus Hrist??

Jednostavno naivna teologija.

Jahve se ne zove Isus Hristos. Jahve koji je vodio Izraelce a Jahve je kasnije povezan sa onim koji je na zemlji Isus Hristos.

Jahve nije čovek da ima ime...valda to možeš skapirati.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Upravo tako. No Jovan i njemu slični, ne shvataju ko je Abraam-a iz Ura pozvao, ko je Izaka Abrahamu darovao, ko je Ishmaela spasao (pa će mu njegovi navodni potomci negirati Božanstvo), ko je sa Yaakovom se cele noći raspravljao (rvao), ko se Mojsiju u gorućem grmu javio....

Ne to nije bio nekakav odvojeni entitet, nego neko kome Jovan i njemu slični negiraju ono što On zaista jeste.

Da, gospodo "pojednostavljitelji", amrričkog porekla, Krist je Abraama iz Ura pozvao, Izaka mu darovao, Ishamela spasao, Yaakovu dao ime Israel, Mojsiju se gorućem grmu javio, dao mu Dekalog....

Žao mi je, ali uzalud vam sva vaša "nauka"... Krist jeste YHWH, Adonai Elohim, Adonai Sabaoth, On je El Elyon, El Shaddai (Bog spasitelj)... Jer Otac i Sin JEDNO SU

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
:) ;) :)

Čuj, on veruje da se i tada Jahve pomenut zvao Isus Hrist??

Jednostavno naivna teologija.

Jahve se ne zove Isus Hristos.

Tvrdiš, dakle, da je sveti apostol Pavao šarlatan i lažov!?!? "Proročica koja je govorila u drskosti", Ellen White, ti je "kul", a sveti Pavao ti je šarlatan i lažov. "Krasno", zaista krasno šaptač svoje "odgaja".

Natrag