Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne ne i ne!

Ne mozes ti ovde tvrditi kako zelis da "pojednostavis stvari" da svima bude jasno i razumljivo, a onda govoris da su ovo "nerazumljive stvari"!

Dajes nam dakle neku maglovitu i nerazumljivu predstavu Hrista, nicim potkrepljenu!

Za razliku od tebe, moja predstava Hrista, Bogocoveka, je potvrdjena Pismom, naukom i logikom!

Naravno da imamo Hrista, pa zvao se on Isus, Emanuel, Rec, Sin ili kako god hoces, njega imamo u Starom Zavetu svo vreme! I on je ista licnost koja je sisla sa neba i nastanila se u telu! On je vodio izraelski narod. To tekst govori!

Ti si kao piramida, pokusavas ovo izbeci trazeci 'tacne reci i fraze' za koje si svestan da ti ne mogu biti date jer ne postoje, i zato ti na njima insistiras, skrecuci raspravu u pogresnom smeru!

Ajde da se ne zafrkavamo, neces dobiti to sto trazis, nece nigde naci da se on zvao ISUS toga nema, ali јe jasno da je ista licnost!

Slusas li ti sebe sta pišeš? Biblija protiv takve pomisli? Pa Hristos sam govori da je postojaoore nego se Avram rodio i dа je SISAO SA NEBA! Opisan je kao REC koja je bila sa Bogom od pocetka i nastanila se u telu! I ti ovo ignorises! To je van svake pameti!

Ponasas se kao piramida! Kao da si njegovu skolu zavrsio!

Lepo sam ti rekao da je imao ljudsku i Bozansku prirodu koja se jedna drugoj suprote!

Zasto izbegavas diskusiju o tome? I ti imas dualnu prirodu, Bozansko i ljudsko u sebi..

Ne zelis o tome, jer znas da ti to rusi dogmu!
Ovo je naucno dokazivo, svaki covek ima dve licnosti u sebni, a ti to izbegavas!

Naravno da se Hristos borio sa grehom kao svaki covek sto se bori protiv sebe samog, protiv strasti koje ga vuku i mame, nista nije bez smisla, nego ti hoces da isteras da to tako bude!

Ja sve razumem, ali ti ne zelis da razumes, prosto i jednostavno, silujes bibliju jer ne razumes smisao, izvrces tekstove sa predumisljajem, tvrdeci da ne kazu ono sto se tebi ne svidja da cujes. Ti ne zelis da cujes, jer si izgradio teoriju i onda na osnovu te teorije tumacis! Ti ne pustas bibliju da govori, nego joj nameces svoje glediste!

Zato ovde insistiras da moraju biti tacne reci, a svestan si da ih neces naci. I tako izbegavas da ti neko poremeti ucenje.. Tako se biblija ne tumaci! Nije biblija "dogmatski priručnik", i nisu je pisali teolozi, ne sadrzi ona precizno definisane teoloske termine! Nju su pisali pastiri ribari i neuki seljaci!

A svi to radite.. Vi silujete bibliju, trazeci da vam ona potvrdi ono sto ste vi vec u svojoj glavi unapred zamislili! I ti isto radis!

Mora Mire tačno Biblijom. Biblija ne uči o postojanju Bog Sina ni Isusa Hrista koga mi poznajemo iz Novog Zaveta istog na nebu. Hajde daj neki stih konkretan...da ne pričamo napamet.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mora Mire tačno Biblijom. Biblija ne uči o postojanju Bog Sina ni Isusa Hrista koga mi poznajemo iz Novog Zaveta istog na nebu. Hajde daj neki stih konkretan...da ne pričamo napamet.
Biblijom dokazivati da, ali insistirati na tacnim recima frazama i "definicijama" ne mozes, jer biblija nije dogmatski prirucnik, nju su pisali neuki ribari i seljaci, svojim recima!

Necu ja da dokazujem nista! Jer to nije moja duznost, nasa nauka je poznata, ona je ista 2000 godina!

Na tebi je da dokazujes Pismom, a to uopste ne radis Jovane, ni na jednoj temi koju si otvorio pismom ne dokazujes nista, vec svojim recima filozofiras!

Ajde sada lepo mi pismom dokazi da "Isus nije sisao sa neba"? To si tvrdio zar ne? Posto to nije ta ista licnost iz Starog zaveta onda on nije ni sisao! A ako jeste sisao, onda on mora biti ta REC o kojoj se govori, koja je postojala kod Oca od pocetka!

Posto to negiras, dokazi pismom da to nije ista licnost! Gde si ti nasao stih "ja nisam sisao sa neba" ili slican?

Cekam..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Biblijom dokazivati da, ali insistirati na tacnim recima frazama i "definicijama" ne mozes, jer biblija nije dogmatski prirucnik, nju su pisali neuki ribari i seljaci, svojim recima!

Necu ja da dokazujem nista! Jer to nije moja duznost, nasa nauka je poznata, ona je ista 2000 godina!

Na tebi je da dokazujes Pismom, a to uopste ne radis Jovane, ni na jednoj temi koju si otvorio pismom ne dokazujes nista, vec svojim recima filozofiras!

Ajde sada lepo mi pismom dokazi da "Isus nije sisao sa neba"? To si tvrdio zar ne? Posto to nije ta ista licnost iz Starog zaveta onda on nije ni sisao! A ako jeste sisao, onda on mora biti ta REC o kojoj se govori, koja je postojala kod Oca od pocetka!

Posto to negiras, dokazi pismom da to nije ista licnost! Gde si ti nasao stih "ja nisam sisao sa neba" ili slican?

Cekam..

Mire ja netvrdim da je isti Isus sišao sa nebesa a pošto to Biblija ne govori meni je jasno da moj stav ima dovoljno jaku podlogu.

Reč je pak nešto drugo. Reč iz Jovana 1,1-3 je obličje Jednog iz Božanskog plurala koji je uzeo ulogu posrednika u stvaranju.

Isus Hristos je pak neko ko je "povezan" sa Onim ko je opisan apstrakržtnim terminom Reč.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije biblija "dogmatski priručnik", i nisu je pisali teolozi, ne sadrzi ona precizno definisane teoloske termine! Nju su pisali pastiri ribari i neuki seljaci!

Ehhh, kada bi to oni znali. No, ne mogu znati kada veruju da je Bog lično kuckao Stari Zavet u MS Wordu, isprintao ga i onda deliio preko Mojsija (Iahmosea) kurira i anđela...

Brate, oni ne shvataju ni Dekalog, ne shvataju ništa, posednuti su judejštinom u toj meri da svaki dokaz da je Bog oduvek po prorocima govorio ljudima, da nije prestajao da komunicira sa čovekom, im izaziva napade...

Pitaš se gde je našao tu budalaštinu? Ehhh, pa kako gde, u "tumačenjima" zadojenim judejštinom, masonskim i Puritanskim tumačenjima, New Age tumačenjima, Talmudu (u kome je Isus kopile Marije i Rimskog vojnika), u kuranu muhamedanaca, u masonskim, čitaj neo judaističkim, američkim, "saznanjima" po kojima je o gle čuda Isus sin Marijamne (tajne ljubavi Herodovog sina, inače navodno iz roda "Davidovog") i Heroda Antipe (sina Heroda Velikog)...

Hočeš još "izvora"? Hoćeš još blasfemija da čitaš? Čitaj "Isus i Templari", čitaj kako je Josif navodno izmišljen lik, kako je u stvari Isusov otac Juda Galilejski, kako nije bilo dvanaestoro apostola, nego samo sedmorica, čitaj kako su svi od reda oni Isusova rođena braća, kako je Toma u stvari Isusov blizanac, kako je Marija Magdalena u stvari Saloma, a Ivan - Jovan apostol i evanđelista niko drugi do Ivan Jovan Krstitelj.... čitaj kako je uskrsnuće "lažirano", kako je Isus imao 50 godina kada je razapet, čitaj kako je Crkva sve lažirala, čitaj o Julijanu apostati koji spaljuje Isusovo telo....

Mnogo je judejštinom posednutih "autora" koji če sve učiiniti ta Hrišćanstvo unize ili ga prilagode svojoj "judejštini".... pretvarajući tako YHWH u nedostupnog idola, jednakog sotoni alahu...

Shatimo već jednom sa kakvim umovima, sa kakvim osobama imamo posla. Shvatimo već jednom ko su, i šta su im izvori. Shvatimo šta im je cilj.

Cilj je rušenje Hrišćanstva i menjanje istog sinkretističkim kultom judejštinom posednutih...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo ti Laodikeja Bog nas kaznjava zbog vakcina, zemljodrm juce u zagrebu, pre minut dva u Beogradu.. Osetilo se u NS :D

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ja netvrdim da je isti Isus sišao sa nebesa a pošto to Biblija ne govori meni je jasno da moj stav ima dovoljno jaku podlogu.
Gde pise da "Isus nije sisao sa neba"?
Pise da jeste sisao! Znaci dokazi stihovima da nije! Gde si ti nasao stih da on kaze "ja nisam sisao sa neba"?

Reč je pak nešto drugo. Reč iz Jovana 1,1-3 je obličje Jednog iz Božanskog plurala koji je uzeo ulogu posrednika u stvaranju.

Isus je opisan kao REC u otkrivenju i na drugim mestima, dokazi stihovima da Isus NIJE REC!

Ajde, na tebi je da dokazes pismom..

Isus Hristos je pak neko ko je "povezan" sa Onim ko je opisan apstrakržtnim terminom Reč.

Kako je to "povezan" a nije on?
Svasta ti Jovane fantaziras! Hoces izvrnuti pismo jer ti se ne uklapa u unapred izmisljenu teoriju!

Dokazi, opet pismom, daj mi stih gde pise "ja nisam REC nego sam povezan sa RECJU BOZJOM na nebu!

Pise lepo da " Rec postade telo", da je povezan ne bi postao telom!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gde pise da "Isus nije sisao sa neba"?
Pise da jeste sisao! Znaci dokazi stihovima da nije! Gde si ti nasao stih da on kaze "ja nisam sisao sa neba"?

Isus je opisan kao REC u otkrivenju i na drugim mestima, dokazi stihovima da Isus NIJE REC!

Ajde, na tebi je da dokazes pismom..

Kako je to "povezan" a nije on?
Svasta ti Jovane fantaziras! Hoces izvrnuti pismo jer ti se ne uklapa u unapred izmisljenu teoriju!

Dokazi, opet pismom, daj mi stih gde pise "ja nisam REC nego sam povezan sa RECJU BOZJOM na nebu!

Pise lepo da " Rec postade telo", da je povezan ne bi postao telom!

Dovoljno je Mire što nema potvrde da je neko koga znamo kao Isus Hristos u istom obličju, istog imena bio na nebu pre rođenja Isusa Hrista na zemlji.

Za "sići" sa nebesa sam već Laodikeji pojasnio. Tu Isus govori o "poreklu" nauke. Sve sam pojasnio. Nauka je sa nebesa. Vidi šta sam njemu pisao...dve tri strane iza.

Natrag