Biblija kaze da je Isus "JAGNJE ZAKLANO OD POSTANJA SVETA" sto znaci - da je on jos na nebu odredjen da umre za ljudske grehe, on koji je tu mesijansku ulogu prihvatio jos na nebu kao jedan od licnosti Bozanstva.
U vezi svega drugog sam dao odgovor, i naveo - da je Isus kao takav oduvek postojao u vecnosti kao Bog zajedno sa Ocem u jedinstvu, sto i sam potvrdjuje u odgovoru Filipu koji mu sugerise da im pokaze Oca, i Jevrejima kojima kaze - da je ON kao takav dosao i sisao sa neba, ne kao neka bezlicna sila, izgovorena bezlicna rec, ili bice razlicitog oblicja ili bez oblicja, vec on sam kao takav, samo u telesnom obliku, iz razloga da bi ljudi mogli da ga gledaju a da ne poginu.
On je po bibliji oduvek bio Bog zajedno sa Ocem, ali je njegova uloga osim Spasitelja i Mesije bila - da bude posrednik izmedju neba i zemlje, u starom, ali i novom zavetu, cak i izmedju Boga i nebeskih andjela - koji ne mogu da gledaju Boga u punini svoje sile i slave.
Sve ostalo je neka maglovita misticna predstava Gospoda Isusa, i ako ti kazes da je tvoj stav biblijski, smatram da ti razvodnjavas rec Bozju, i okolisas oko ljudskih ideja i biblije, a vise se drzis ljudskog.
Takve ideje pronalazimo i u mnogobostvu, gde je recimo Budina zemaljska predstava u oblicju belog slona, i u budistickoj tradiciji - Budina majka Maja je sanjala kako joj iz stomaka lebdeci izlazi beli slon, sto je bio nagovestaj Budinog rodjenja.
Takodje, u mnogobostvu predstave Bogova su "zmije, krave, zabe, bube balegari, pcele, ptice.. itd.."
Cak i ako ti bogovi po mitoloskom shvatanju nemaju ljudsko oblicje, oni se predstavljaju kao ljudi sa ljudskim likom, a u mitologiji oni su u stvari cudovista, a kao primer moze se navesti bozanstvo "DAGON" koji je morsko cudoviste, a predstavljen je likom coveka.
Zamena za stvarno oblicje bogova koje je cesto nedefinisano - u mnogobostvu su zemaljske predstave, ili elementi iz prirode, i ti bogovi cesto nemaju ni licnost u nekom kreativnom razumnom smislu, vec su bica bez razuma, razaraci kojima je osnovna osobina zivotinjska zverska cud.
Biblija Boga definise sasvim suprotno, kao razumno emotivno bice, koje ima svoje oblicje, i stvara planove kao tvorac, odrzavalac, i spasitelj.