Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je cak i sotonu biblija oznacila za Boga ovoga sveta,a zasto da se ta titula Boga ne bi dala i Isusu.?

Dakle, i ti, slično kao i Jovan EGWist, misliš da i nema velike razlike između Isusa i sotone!?!? Mislite da i sotona i Isus mogu nositi titulu "bog"!?!?!?

Bože, rastjeraj i otjeraj đavline od kršćanskih duša.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dakle, i ti, slično kao i Jovan EGWist, misliš da i nema velike razlike između Isusa i sotone!?!? Mislite da i sotona i Isus mogu nositi titulu "bog"!?!?!?

Bože, rastjeraj i otjeraj đavline od kršćanskih duša.
Pa hajde ti onda kazi na koga Boga je ukazivao Pavle u 2Kor 4:4,a ima jos takvih stihova

4 U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Kako se zove Bog ovog sveta???Ko je to?
I naravno to svakako nije Isus Hrist niti njegov Bog i Otac Jehova.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto vičeš? Ja sam samo primjetio da ti izjednačavaš Isusa sa đavlinom.
Daleko bilo da ja izjednacavam Isusa sa djavolom,takvo nesto mi nije cak ni na pamet palo.
Hocu samo da kazem da je pojam bog veoma sirok...Te da postoji samo jedan pravi Bog koji je stvorio sve ostala stvorenja od andjela do ljudi .Pa cak su i sami ljudi prisvajali titulu boga za sami sebe,zar ne???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto si ih onda izjednačavao? Napisao si da Isus i sotona mogu nositi istu titulu. Ako ustvrdiš da nisi, ja ću te citirati. A sada objasni odakle ti toliko gađenje prema Isusu Kristu da ga "tituliraš" jednako kao sotonu?
Daleko bilo da je izjednacavam Isusa sa sotonom.
Postavio sam bas zato i posebnu temu ko je Bog iz 2.Kor 4:4 da tamo vodimo diskusiju povodom toga.
Pa sta ti mislis ko je taj Bog iz 2.Kor 4;4 ? kako se zove?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Odmah ćemo provjeriti:

Evo ga. Isus ti nije jednak "Jehovi", ali pristaje mu, misliš ti, ista titula koja je sotoni data. Ovo je strašno.
Pa u 2.Moj 7:1 Bog je taj koji daje titule bog kome hoce

1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
A ko je onda Bog iz 2.Kor 4:4??? i ko mu je dao titulu bog???
A ko je onaj za koga pise da ce uci u crkvu bozju kao Bog i da ce govoriti za sebe da je Bog?
Pa zar i otpadnici i demoni nemaju svoga Boga?
Ne pise li u Bibliji Vas Otac je djavo?,pa ga mi ne tumacimo da se odnosi na jehovu,nit na Isusa,zar ne?
Ili hoces da pravis zbrku?
Ko je za tebe bog iz 2.Kor 4:4?

Natrag