Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da je hula, hula nad hulama, hula koja se ne može oprostiti niti u ovom niti u budućem svijetu. I ti i Zaokret tvrdite da je Theos titula Boga i titula sotone, a Isus, tvrdite obojica, nije Bog.

Neka je tebi na "čast".

Zašto kompromituješ ideju koju navodno zastupaš? Kada ćeš koristiti prave stihove kao Mire recimo? A ima ih još dosta?

Molim te..ne brani više Božanski plural jer tako ga samo ocrnjuješ. Da li znaš da si insajder unitarijanaca? Od sada mogu da te komotno zovom "prikriveni" unitarijanac...jer si opasniji po samo delo navodno zastupajući ga.

Ili ga brani kako treba ili nemoj molim te.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto ti Isusa sa sotonom izjednačavaš?

Kao što moje reči izvrćeš tako i Pismo.

Gadi ti se riječ Trojstvo, kao svakom antikristu. :)

Nađi izraz Trojstvo u Bibliji :)

Tako se ova Sveta Riječ gadila i tvojoj "proročici plagijatorici".

Elen Vajt i ostali rani Adventisti koliko sam razumeo su bili protivnci Katoličkog Trojstva a ne ideje Božanskog plurala. To nije nakakava sveta reč..to je tvoja reč i tvoje verske zajednice. Nisu baš svi imali jasne stavove među pionirima jer ta ideja je vekovima kompomitovna ali su znali šta treba da odbace...kompromitaciju same ideje.

Nego reci mi kada ćeš braniti stvarno Božanski pluiral? Zašto ga kompromituješ?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I Isusa se u Bibliji imenuje sa Theos, ali kako ne priznaš da je Isus Bog Svemogući, onda je po tebi Isus sotona.

Pa i ljudi su u Jovanu 10,34-36 imenovani sa "theos" pa nisu isto. Ako se jedan izraz koristi u različitim kontekstima ne znači da su svi oni na koje se primenjuje izjednačeni.

Nego ne vidim u Pismu izraz Trojstvo? :).

Drugo da li si svestan da ekstremnim stavovima jesi urušitelj ideje o Božasntvu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A gdje u Pismu vidiš sintagmu "Božanski plural"? :)

Već navedoh stihove..na samom početku Torah..."MI"..."DA NAČINIMO". Religija Torah uopše nije monoteizam. Monoteizam je i ovako grčka izmišljotina za Biblijsku predstavu Boga. Monoteizam ne postoji u Bibliji.

Ali treba ovaj plural DOSTOJNO shvatiti a ne kompromitovati ga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Već navedoh stihove..na samom početku Torah..."MI"..."DA NAČINIMO". Religija Torah uopše nije monoteizam. Monoteizam je i ovako grčka izmišljotina za Biblijsku predstavu Boga. Monoteizam ne postoji u Bibliji.

Dakle, bio sam u pravu kad sam te poganinom nazvao. OK, nisi monoteist, reci onda u koliko bogova ti vjeruješ. Znaš li im imena? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
OK, nisi monoteist, reci onda u koliko bogova ti vjeruješ. Znaš li im imena?

Ti si monoteist? Zašto onda veruješ u Božanstvo više ličnosti(monos-doslovno JEDAN)? VidIš, to su stvari koje mnogi uče a ne znaju poreklo ičega. Ti bi da budeš monoteist a da veruješ u više od Jednog Božanskog Bića.

Neću ovde mnogo o tome dakle ponoviću..grčka izmišljotina je izraz "monoteizam"..ne postoji nigde izraz "monos theos" u Božanskom predstavljanju ili pandam na hebrejskom "yihad elohim-Yahve"...već uvek stoji "ehad elohim"..nema "monos theos" već "heis theos"..Biblijska vera ako ćemo grčkom terminologijom je "heisteizam"..

Znam da ni ovo nisi čuo ikada ali kako ćeš i čuti kada ne proučavaš ovu temu sam nikada?

Ps..kada se koristi izraz "monos" uz Bog to ne kazuje o prirodi Boga već Ga izdvaja od lažnih...ili ukazuje na svojstvo jedino koje ima Bog kao u Jovanu 17,3

Da dopunim...dakle kada se pak govori o prirodi Boga-Božanskom pluralu stoji uvek "ehad" tj. pluralna jedina.

Samo su ovo pogrešno razumeli kako protivnici Božanskog plurala tako i zagovornici plurala.

Poslednja izmena:
Natrag