Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neću ovde mnogo o tome dakle ponoviću..grčka izmišljotina je izraz "monoteizam"..ne postoji nigde izraz "monos theos" u Božanskom predstavljanju ili pandam na hebrejskom "yihad elohim"...već uvek stoji "ehad elohim"..nema "monos theos" već "heis theos"..Biblijska vera ako ćemo grčkom terminologijom je "heisteizam"..

Znam da ni ovo nisi čuo ikada ali kako ćeš i čuti kada ne proučavaš ovu temu sam nikada?

I? Koliko si ti bogova, do sada, pronašao u tom svom proučavanju? Kako se zovu, jesu li ti se predstavili?

P.S. Laodikeja je kamilica, milost Božja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I? Koliko si ti bogova, do sada, pronašao u tom svom proučavanju? Kako se zovu, jesu li ti se predstavili?

Ostavljam tebi da da se baviš ovim..pa kada budeš razumeo onda možemo pričati o ovome. Neću da te još više zbunjujem..ali grčki izraz "monoteizam" je skroz pogrešan.

Ti ako si monoteist u pogledu Božanske prirode..onda moraš verovati da je samo jedan Bog u bukvalnom smislu...ne možeš verovati u Tri Božanske Ličnosti a biti monoteista. To ne možeš.

Ali ako razumeš da Bibisjka vera nije monoteizam onda ti protivnici Božanskog plurala ne mogu ništa.

Opet kažem, izlažeš se sam opasnosti da kompromituješ ideju koju zastupaš...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

P.S. Laodikeja je kamilica, milost Božja.

Lupeta kao i svi MIleriti što čine. Shvati, on nije Monoteist, nego "Bible Monotheist" i sve će podrediti tome, makar otišao u krajnost. (A otiči će, svi oni koji se skriptulatorstva dohvate, a ne umeju da stanu, odlaze u sve veće i veće hereze)

Što se tiče tih "bogova", i njihovih imena, kao i oni čji bi deo očajnički želeo da bude (hebreji) ima veoma širok izbor "božanstava" kojima bi se mogao pokloniti. Tu su kananski El, Baal, Moloh (Malah), Ashera, Marduk, Allat i Uzza i ćaća im muhamedanski alah..... pa onda Mammon, pa Apis (zlatno tele).. svako koga može materijalnim obožavanjem (spoljašnjim vidovima pobožnosti) usloviti i držati vezanog za sebe.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ostavljam tebi da da se baviš ovim..pa kada budeš razumeo onda možemo pričati o ovome. Neću da te još više zbunjujem..ali grčki izraz "monoteizam" je skroz pogrešan.

Ti ako si monoteist u pogledu Božanske prirode..onda moraš verovati da je samo jedan Bog u bukvalnom smislu...ne možeš verovati u Tri Božanske Ličnosti a biti monoteista. To ne možeš.

Opet kažem, izlažeš se sam opasnosti da kompromituješ ideju koju zastupaš...

Vjeruj u što hoćeš, ali kloni se onda nas kršćana i našeg Boga i Spasitelja Isusa Krista.

Ali ako razumeš da Bibisjka vera nije monoteizam onda ti protivnici Božanskog plurala ne mogu ništa.

Jesi li sada ovim svojim novim "mnogobožačkim oružjem" pokorio koliko muhamedanaca? Pokoravaju li ti se i Židovi, padaju li i oni k'o muhe" u tvom "pluralističkom naletu"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi li sada ovim svojim novim "mnogobožačkim oružjem" pokorio koliko muhamedanaca? Pokoravaju li ti se i Židovi, padaju li i oni k'o muhe" u tvom "pluralističkom naletu"?

Znam da ne razumeš materiju ali odlično koristiš spletke jezilčke prirode.

Vjeruj u što hoćeš, ali kloni se onda nas kršćana i našeg Boga i Spasitelja Isusa Krista.

Mi hrišćni ne bismo nikako smeli biti monoteisti..da li to znaš? Mi smo "heisteisti"..to je Biblijsko hrišćanstvo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mi hrišćni ne bismo nikako smeli biti monoteisti..da li to znaš? Mi smo "heisteisti"..to je Biblijsko hrišćanstvo.

Hoćeš li konačno navesti koliko se bogova tebi objavilo, i koja su im imena? Nije li drsko i kurvanjski od tebe da bilo koga pozivaš da ti povjeruje, a kriješ 'k'o zmija noge' "istinu" koju si "otkrio", koliko bogova ima i koja su im imena.

P.S. I kako ćeš nazvati tu svoju "višebožnu" sektu? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne smeš se zvati monoteistom..ti kako hoćeš.

Naša Biblijska vera nije monoteizam. Ti ako se smatraš monoteistom onda treba da budeš ili judejac ili musliman.

Natrag