Nije.
Ali bi bilo dobro da sam to citiraš..radi istine.
želiš li da citiraš? Heis inače jeste pluralna jednina a monos je singularna jednina. Nadam se da to znaš. Za Boga pak kada se govori o Njegovoj prirodi nikada se ne korisiti izraz monos već heis(pluralna jednina).
Zato kada Isus citirira u Torah tekst koji izričito govori o prirodi Božijoj On citira na hebrejskom svakako i kaže "ehad" Jahve...međutim, prevodilac na grčkom takođe je dosledan jer i u grčkom postoji pluralna jednina kao i u hebrejskom i koristi izraz "heis" Kirios. Kada se dakle heis ili ehad na heb. koriste u kontekstu Božanske prirode znače upravo pluralnu jedninu a nikada singularnu.
I sad ja tebi dadoh nešto dragceno od znanja...da znaš kako treba da razgovoraš sa "monoteistima"...a ne da im navodiš kako je Čovek Isus jednako Bog i kako Jovan u poslanici kada kaže "Sin Božiji2 misli Bog...smešno..tako im nikada nećeš pomoći da shvate da Bog nije 1 u broju 1...singular...
Ali hajde...ako ja tebi koji pak veruješ u plural Božanstva moram da crtam kako se on brani...eh....
Dakle, je li heis ili monos?