Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svejedno. Isto je.

Nije.

Ali bi bilo dobro da sam to citiraš..radi istine.

želiš li da citiraš? Heis inače jeste pluralna jednina a monos je singularna jednina. Nadam se da to znaš. Za Boga pak kada se govori o Njegovoj prirodi nikada se ne korisiti izraz monos već heis(pluralna jednina).

Zato kada Isus citirira u Torah tekst koji izričito govori o prirodi Božijoj On citira na hebrejskom svakako i kaže "ehad" Jahve...međutim, prevodilac na grčkom takođe je dosledan jer i u grčkom postoji pluralna jednina kao i u hebrejskom i koristi izraz "heis" Kirios. Kada se dakle heis ili ehad na heb. koriste u kontekstu Božanske prirode znače upravo pluralnu jedninu a nikada singularnu.

I sad ja tebi dadoh nešto dragceno od znanja...da znaš kako treba da razgovoraš sa "monoteistima"...a ne da im navodiš kako je Čovek Isus jednako Bog i kako Jovan u poslanici kada kaže "Sin Božiji2 misli Bog...smešno..tako im nikada nećeš pomoći da shvate da Bog nije 1 u broju 1...singular...

Ali hajde...ako ja tebi koji pak veruješ u plural Božanstva moram da crtam kako se on brani...eh....

Dakle, je li heis ili monos?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja znam, ali ti ne znaš. Evo pa nauči nešto.

heis: one
Original Word: εἷς, μία, ἕν
Part of Speech: Adjective
Transliteration: heis
Phonetic Spelling: (hice)
Definition: one
Usage: one.
------------------
Dakle, znači jedan.

Ne znaš. Jer heis je pluralna jednina..JEDNO.

Evo recimo 1. Mojsijeva 2,24..biće dvoje JEDNO(heis) telo".

Šta si sada uhvatio se JS i njihovih argumenata?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne znaš. Jer heis je pluralna jednina..JEDNO.

Evo recimo 1. Mojsijeva 2,24..biće dvoje JEDNO(heis) telo".

Šta si sada uhvatio se JS i njihovih argumenata?

Ti si samo pohađao "školu za sisanje iz prsta", ali očito ni nju nisi završio.

Nisi mi odgovorio. A bogići, uz Boga Jahvu? Koga još bogićima smatraš osim đavline i Isusa?

I da, zašto ti se gadi ono što vjeruje Kristova Crkva, a pogotovo Trojstvo.

Natrag