Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Бог, узрок свега, је један. Ово не значи један као један пар, нити један као врста (која обухвата многе индивидуе), нити један као један објекат који је направљен од мноштва елемената, нити као један објекат који се може бесконачно делити. Уместо тога, Бог је јединство различито од било којег другог могућег јединства"Yesode Ha-Torah 1:7

Evo ti monoteizam..ti veruješ u tri entiteta...toga nema u monoteizmu

Nema grčke riječi (heis) u knjizi Postanka. :) Nauči nešto pa diskutiraj,

A koja hebrejska reč stoji? :)..da nije slučajno "EHAD":)..

EHAD....je isto što i Heis...nauči osnove..ipak ne znaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Бог, узрок свега, је један. Ово не значи један као један пар, нити један као врста (која обухвата многе индивидуе), нити један као један објекат који је направљен од мноштва елемената, нити као један објекат који се може бесконачно делити. Уместо тога, Бог је јединство различито од било којег другог могућег јединства"Yesode Ha-Torah 1:7

Evo ti monoteizam..ti veruješ u tri entiteta...toga nema u monoteizmu

A koja hebrejska reč stoji? :)..da nije slučajno "EHAD":)..

EHAD....je isto što i Heis...nauči osnove..ipak ne znaš.

Heis je jedan. Nego, "mudrače", što i koga si ti ono gore citirao?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Jedan kao plural-Jedno. Koristi se i kao jedan..u nekim slučajevima. Ali monos znači uvek jedan-sam, inokosan dok heis je i pluralna jednina.

Biće dvoje JEDNO telo...pandam hebr. ehad je grčki heis.

Znaš li da si postao pravi pravcat JS sa ovakvim objašnjenjima i insistiranjem da je heis uvek jedan..sam....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedan kao plural-Jedno. Koristi se i kao jedan..u nekim slučajevima. Ali monos značći uvek jedan-sam, inokosan dok heis je i pluralna jednina.

Biće dvoje JEDNO telo...pandam hebr. ehad je grčki heis.

Znaš li da si postao pravi pravcat JS sa ovakvim objašnjenjima i insistiranjem da je heis uvek jedan..sam....

Heis znači jedan, "mudrače", "prsto-sise".

Zašto ti se gadi vjerovanje Kristove Crkve? I zašto ti se najviše gadi Trojstvo, kao što ti se gadilo "proročici bogohulnici"?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebi se Stvarnoslap gadi istina koju je Ellen White pisala da je Isus Bog jednak Ocu, pa lazes protiv nje na veliko, i prikazujes iskrivljenu realnost.
Stici ce te kad tad sud Bozji ako ne odbacis princip laganja protiv vernih Bozjih slugu.

I jos nesto.
Ti si takva karakterna sramota, da ne postujes ni umrle ljude pa ma ko bili, vec ih vredjas.
Pa kako ces onda postovovati zive.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A što da ga volim kada ga nema u Bibliji? Što ti toliko insistiraš na pojmu? Šta si zapeo za pojam koji ne postoji u Bibliji.

Ne. Ti Trojstvo, i sve drugo što Kristova Crkva vjeruje, mrziš zato što Isusa izjednačavaš sa sotonom, đavlinom.

Evo kako Jovan dokazuje da je Isus "bogić" jednak sotoni, đavlini.

U 2. Korinćanima 4,4 "bog ovog sveta" je sam satana. Za njega se koristi grčki izraz theos. No, naravno izraz theos se koristi i za Boga Svemoćnoga...

Isus nije Bog Svemogući. Biblija to nigde ne kaže.

Za Isusa se koristi izraz Theos ali ne u kontekstu Bog Svemoćni.

Pogledajte, Jovanu su Isus i sotona jednaki i oni su mu, za razliku od svemogućeg Boga Jahve, "mali bogovi" - "bogići".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
,
Ne. Ti Trojstvo, i sve drugo što Kristova Crkva vjeruje, mrziš zato što Isusa izjednačavaš sa sotonom, đavlinom.

Ti kada nemaš argumeant il ti neko pokaže da ne poznaješ materiju počinješ sa niskim udarcima. To su samo maniri onog ko oseća da je poražen u diskusiji pa se napije od muke i počne da baljezga.

Gde ti je pojam Trojstvo u Bibliji? Zašto ćutiš?

Natrag