Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Opet huliš, i na Sveto Pismo i na svete apostole i na Boga Sina. Apostoli Isusa nazivaju i priznaju Bogom. A najočitiji primjer imamo kod svetog Ivana, pa čitaj:

Iv 1,14: I (Riječ) Bog tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Apostoli prizivaju Hrista što jeste namenjeno Bogu no imaj na umu da je Hristu Čoveku dato opraštati grehe što može samo Bog. Tako je i u ovom slučaju.Hristos ima Božanska "ovlašćenja" i to je poznato sve. Dakle, Hristos Čovek jedini ima ovlašćenja Boga u pravom smislu te reči a ne samo u simboličnom. Zato je sve ovo moguće.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostoli prizivaju Hrista što jeste namenjeno Bogu no imaj na umu da je Hristu Čoveku dato opraštati grehe što može samo Bog. Tako je i u ovom slučaju.Hristos ima Božanska "ovlašćenja" i to je poznato sve. Dakle, Hristos Čovek jedini ima ovlašćenja Boga u pravom smislu te reči a ne samo u simboličnom. Zato je sve ovo moguće.

Ovo što ti tvrdiš je notorna i bezočna laž. Lažeš o tome što u Bibliji piše, a to je strašno svetogrđe. Evo ti pa čitaj što piše sveti apostol Ivan:

Iv 1,14: I (Riječ) Bog tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Evo ti još kao podsjetnik:

Jovan 1,1: "U početku beše reč, i reč beše u Boga...". E ta reč svedoči na nebu a to je Isus.

Pozdrav.

Tako je. On je na Zemlju došao kao Bog i kao čovek.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Apostoli prizivaju Hrista što jeste namenjeno Bogu no imaj na umu da je Hristu Čoveku dato opraštati grehe što može samo Bog.

Ovo što ti tvrdiš je notorna i bezočna laž

"A ljudi videći čudiše se, i hvalihu Boga, koji je dao takvu vlast ljudima", Matej 9,8

Bog dao takvu vlast Isusu Čoveku..to je vlast od Boga. Takvu vlast ima Isus kao Čovek a to je Božanska vlast. Ako ima tu vlast Božansku kao Čovek ima i ovu drugu. Svakako.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"A ljudi videći čudiše se, i hvalihu Boga, koji je dao takvu vlast ljudima", Matej 9,8

Bog dao takvu vlast Isusu Čoveku..to je vlast od Boga. Takvu vlast ima Isus kao Čovek a to je Božanska vlast. Ako ima tu vlast Božansku kao Čovek ima i ovu drugu. Svakako.

Evo pa čitaj:

U Bibliji stoji da se "Bog javi u telu". Dakle, u Isusu je bila Božanska priroda i ona nije izuzeta iz stradanja Hristovog. U Pismu nema nigde da Isus je umro samo kao čovak a da Božanstvo nije stradalo. Isus kaže da sam polaže svoj život i sam ga uzima. Isus je kao celina(i kao Bog i kao čovek) dao svoj život.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pišeš ono što ti đavlina šapće. I još se time hvališ, zaista mizerno.

Da nije on možda tebe zarobio dogmom..."bog ovog svata" pa ne možeš podneti svetlost...sav se treseš od mržnje. Polako...opusti se..i racionalno razmisli o svemu. Neka te Bog vodi i oslobodi stege i okova dogmatizma.

Nije to ono što misiš da je. Moraš razmišljati i razumeti stvari u skladu sa Bibiljom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da nije on možda tebe zarobio dogmom..."bog ovog svata" pa ne možeš podneti svetlost...sav se treseš od mržnje. Polako...opusti se..i racionalno razmisli o svemu. Neka te Bog vodi i oslobodi stege i okova dogmatizma.

Nije to ono što misiš da je. Moraš razmišljati i razumeti stvari u skladu sa Bibiljom.

Nisam ja svoja vjerovanja preko noći i naglavačke preokrenuo, nego ti. Nisam ja odbacio Spasitelja i Boga Isusa, nego ti. Nisam ja nečim opsjednut, opsjednut si ti bogohulnicom i plagijatoricom Jelenom. I sve jače će te tresti. Što šaptač bude glasnije šaptao to će ti opsjednuće biti sve teže podnošljivo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam ja svoja vjerovanja preko noći i naglavačke preokrenuo, nego ti.

To je stvar uverenja. Kakve to veze ima. Nije dozvoljeno? Opet se stavljaš u poziciju vikara na forumu.

Nisam ja odbacio Spasitelja i Boga Isusa, nego ti.

To je tvoje mišljenje...nisi vikar da pretražuješ i osuđuješ. Možda držiš mise u zagrebačkoj katedrali ali ovo nije to. Ovo je forum. Svako mišljenje je dobrodošlo...svako u sebi neka proceni.

Nisam ja nečim opsjednut, opsjednut si ti bogohulnicom i plagijatoricom Jelenom

Vikare, molim te...nije ovo tvoja pastva. Ovde zapamti..nisi pozvan nikome da sudiš...opusti se.

Što šaptač bude glasnije šaptao to će ti opsjednuće biti sve teže podnošljivo.

Ne budi opsednut njime ne valja. Opet kažem nisi vikar zagrebačke katedrale. Nije tvoja pastva ovde.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je stvar uverenja. Kakve to veze ima. Nije dozvoljeno? Opet se stavljaš u poziciju vikara na forumu.

Točno, stvar uvjerenja. Samo, oni koji su u Kristovoj Crkvi niti imaju potrebu niti mijenjaju svoja uvjerenja i svoja vjerovanja. Dok uvjerenja i vjerovanja "slušači šaptača" mijenjaju k'o gaće.

To je tvoje mišljenje...nisi vikar da pretražuješ i osuđuješ. Možda držiš mise u zagrebačkoj katedrali ali ovo nije to. Ovo je forum. Svako mišljenje je dobrodošlo...svako u sebi neka proceni.

Ja se s tobom uopće ne slažem. Ja ne mislim da je "svako mišljenje dobrodošlo". Na primjer, kako može dobro doći ono što dolazi od đavline.:)

Vikare, molim te...nije ovo tvoja pastva. Ovde zapamti..nisi pozvan nikome da sudiš...opusti se.

Ne sudim ja nikome. Ja sudim tvojoj antikristovskoj herezi. I nećeš i ne možeš mi to zabraniti. ;)

Natrag