- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Sve suprotno ucenju apostola je jeres..
Tako je, ali se onda pametnjakovići tipa Milerita i njima sličnih (u koje i Jovan spada) nađu "pozvanima" da tvrde kako su apostoli verovali drugačije od onoga što uči Crkva...
Shvati brate vrtimo se u krug pokušavajući nedokazanima da dokažemo da nisu u pravu.
U pitanju je duhovna narkomanija, mnogo teža i mnogo opasnija od heroinske. A i jedna i druga su delo Samaela - Satane, pravog izvora svih sekti i kultova.
Ps. Shvatimo već jednom da Pismo ne štiti od njega, niti je isto njemu nedostupno kako to tvrde svi antihristi. Nije mu nedostupno. To se najbolje vidi iz činjenice da citira Pisma kada kuša samog Boga, sve misleći, eto, to si rekao, hajde, uradi to... To se takođe vidi i iz činjenice da se njegovi, pa i on sam ne isteruju mlataranjem i pokazivanjem Pisama, nego silom Duha Svetoga, koja je nad sveštenicima Crkve Božije, ne nad onima koji se Pismima klanjaju.
Naši ne dele zapise, nego se nad posednutima mole, ili u težim slučajevima doslovno isteruju demone i pale anđele.
Uostalom, kako je Isus isterivao zle duhove, samog đavola? Uzeo Toru i mlatarao sa njom? Padao u trans? NE, nego silom autoriteta, svog Božanskog autoriteta, svoje Božanske slave. Ne zaboravimo da se na Njegovo ime klanjaju i podzemnici, i zemnici i nebesnici.
Dakle, šta je onda Isus? Premijer? Savladar? NE, Isus je "Ja Sam Koji Jesam" Bog.
Uostalom, u čije se to ime obraćamo Ocu, doslovno zazivamo Oca? U Isusovo ime. Šta je onda Isus? Ime Božije, eto šta. On je Ha Shem.
I upravo tu, u tome vidimo svu apostazu Mileritskih apostata koji dvolično navodno zazivaju ime "Isus", dok mu istovremeno negiraju suštinu, negiraju Božanstvo.