Šta je novo?

Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

  • Začetnik teme Jovan Prezviter
  • Datum pokretanja
DarthShone

DarthShone

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
6.114
Sve suprotno ucenju apostola je jeres..
Tako je, ali se onda pametnjakovići tipa Milerita i njima sličnih (u koje i Jovan spada) nađu "pozvanima" da tvrde kako su apostoli verovali drugačije od onoga što uči Crkva...

Shvati brate vrtimo se u krug pokušavajući nedokazanima da dokažemo da nisu u pravu.

U pitanju je duhovna narkomanija, mnogo teža i mnogo opasnija od heroinske. A i jedna i druga su delo Samaela - Satane, pravog izvora svih sekti i kultova.

Ps. Shvatimo već jednom da Pismo ne štiti od njega, niti je isto njemu nedostupno kako to tvrde svi antihristi. Nije mu nedostupno. To se najbolje vidi iz činjenice da citira Pisma kada kuša samog Boga, sve misleći, eto, to si rekao, hajde, uradi to... To se takođe vidi i iz činjenice da se njegovi, pa i on sam ne isteruju mlataranjem i pokazivanjem Pisama, nego silom Duha Svetoga, koja je nad sveštenicima Crkve Božije, ne nad onima koji se Pismima klanjaju.

Naši ne dele zapise, nego se nad posednutima mole, ili u težim slučajevima doslovno isteruju demone i pale anđele.

Uostalom, kako je Isus isterivao zle duhove, samog đavola? Uzeo Toru i mlatarao sa njom? Padao u trans? NE, nego silom autoriteta, svog Božanskog autoriteta, svoje Božanske slave. Ne zaboravimo da se na Njegovo ime klanjaju i podzemnici, i zemnici i nebesnici.

Dakle, šta je onda Isus? Premijer? Savladar? NE, Isus je "Ja Sam Koji Jesam" Bog.

Uostalom, u čije se to ime obraćamo Ocu, doslovno zazivamo Oca? U Isusovo ime. Šta je onda Isus? Ime Božije, eto šta. On je Ha Shem.

I upravo tu, u tome vidimo svu apostazu Mileritskih apostata koji dvolično navodno zazivaju ime "Isus", dok mu istovremeno negiraju suštinu, negiraju Božanstvo.
 
J

Jovan Prezviter

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
2.558
Ono sto se odvoji od crkve, to je - sekta! Jovan kaze "da su bili od nas OSTALI BI SA NAMA"!

Tako brate crkva "ostaje" a oni koji nisu od crkve se "odvajaju"! To su sekte!

Procitaj ponovo sta pise Jovan o antihristima..

Nikada ne govori da ce crkva "izgubiti cistotu istine" , vec da ce se pojaviti vukovi (lazni ucitelji) koji ce "odvlaciti verne od crkve" i od istine. A to se vec u prvom veku desavalo!Jovane, da je to tako kako pises , i da je "vera u Hrista dovoljna" a ne dogma, ne bi onda apostol Jovan "gnostike" nazivao "antihristima"!

Dakle, nije dovljno samo priznavati Hristove zasluge i verovati u njega, jer su i gnostici verovali u Hrista - "na malo drugaciji nacin", ali ih apostol Jovan nije zbog toga "ubrojao u crkvu Hristovu" vec ih je nazvao "antihristima" i njegovim protivnicima!

Znaci, svako ko nema ispravnu dogmu, je Hristov protivnik! Jer svako ko je sa Hristom taj ce imati ispravnu dogmu!Onda je apostol Jovan pogresio sto je gnostike nazivao "antihristima" i iskljucio ih iz crkve!

Shvatas li ti sta pricas? Ispada da nije bitno sta verujes?

Ne, dogma je jako bitna!

Iskrenog ce Bog uvek uputiti u istinu (tj. dogmu), a neiskrenog ce ostaviti u neznanju!I sta sa tim? Progon nije samo fizicki, progon je svaki oblik nasilja ukljucujuci i duhovni progon.. A bilo je i fizickog nasilja od strane protestanata kroz istoriju, sta sve nisu radili..Apostoli pozivaju da se "ostane" u crkvi u njenoj nauci, da se ne izlazi iz crkve! Dakle, ne govore oni da ce crkva "dogmatski pasti"!

Ako ti imas stih koji to govori, slobodno navedi!Jovane, mi gledamo smisao a ne "tacne reci i termine". Biti u Hristovo Ime ujedinjen sa nekim u molitvi, znaci da ste vi ujedinjeni u istoj nauci ili zelji da saznate istinu!

On ovde govori prvenstveno o molitvi, i da uslisava molitve, da ih cuje, i to je kontekst, a ne nesto drugo!

Posto se obraca ucenicima, to se najpre odnosi na crkvu, ali i na ostale sa kojima se oni mole..Znaci po tebi Jovane, ajde da verujemo da Hristos "nije dosao u telu" kao gnostici i bicemo spaseni? Eto mi iskreno verujemo u to i zato cemo biti spaseni!?

Jovane, ovo veze nema sa time da li crkva mora da naucava "ISTINU I SAMO ISTINU"!

Ti kao pojedinac mozes verovati sta god te volja, i mozes pogresiti u svom uverenju a Bog ce ti oprostiti, ali drugo je crkva Bozja!

Crkva mora naucavati istinu, inace se ne moze zvati crkvom, niti moze biti Hristova nevesta ako naucava lazi!

Ti hoces reci da nije bitno sta crkva uci???

Pa cemu onda sva ova nasa rasprava? Zasto nas jos i osudjujete da ucimo lazno, kada to nije ni bitno???

Jovane, daj se uozbilji!Jovane, jeresi Bog salje onima koji ih traze, onima koji zele ucitelje da im "golicaju usi" njima ih salje! A onima koji zele istinu, zar ce je uskratiti? Naravno da nece, i tu ulogu igra crkva!

Kakvo je to pitanje zasto bi Bog dozvolio da dodju jeresi? I treba da jeresi dodju, da neiskreni napuste crkvu!Sve suprotno ucenju apostola je jeres..Ta sekta se nije odrzala do danasnjeg dana, ucenje joj se izgubilo kao i svakoj drugoj i opet nemas kontinuitet ucenja..


I ja sam se zapanjio, sta je ovo Boze dragi?
Veze sa vezom nema, a poredjenje da ti se zeludac prevrne..
Evo Mire kratko ću.

Gnostici imaju lažnu nauku..nesporno. Ali to ne znači da oni neće biti spaseni pojedinačno ako kao pojedinac, bez obzira na zablude, razvije spasonosni odnos sa Hristom. Zato kažem ovde dogma nije presudna.

Ja ovde samo govorim o pravom smislu reči Hristovih u vezi vrata paklenih. Nisu vezane za dogmu.

Spasonosni odnos sa Hristom je taj koji spasava.

Naravno što se same dogme tiče apostoli mole, preklinju da se pazi...zato što znaju šta će biti nadahnuti Duhom, tako i pišu. Naravno da je Bog učinio sve što treba da se dogma očuva ali nije učinjeno da niko ne padne ili otpadne jer onda kažem jeresi ne bi postojale.

Zato vrata pakla ne mogu nadvladati ne zbog 100% uvek ispravne dogme već zbog Hristovog spasonosnog odnosa za svakoga ne vezano za njegovo potpuno ispravno viđenje dogme.
 
Poslednja izmena:
S

stvarnoslap

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
9.022
Mire brate, ne pominje se dogma..pažljivo čitaj šta je Isus rekao apostolu Petru. Rekao je da će na bazi tog priznanja ili vere koju je Petar pokazao u odnosu na Hrista kao Spasitelja..da će na tom temelju Bog podignuti Crkvu. Dakle, u fokusu je Hristos Spasitelj i ništa drugo osim toga. Ko prizna Hrista za Spasitelja..kao Petar. To "priznanje" znači da je dopustio Hristu da uđe u život i to..tu vezu između Hrista i vernih ne može niko nadvladati. Ne mora on imati 100% tačnu dogmu, niti je to uslov spasenja. Uslov je priznanje Hrista za Spasitelja...kao što je Petar to učinio.

Naravno, kada se govori o dogmi...na drugom mestu se to naglašava..kada apostoli kažu da su već obelodanili istinu verima...i ta istina jeste u njihovim spisima...koliko će ostati na tome..Pavle i ostali apostoli nemaju baš ohrabrujuće vesti...znaš i sam šta kažu da će se dogoditi. Ali vidiš..to bi značilo da su vrata paklena nadvladala jer se u crkvi pojavljuju jeresi i lažne doktrine. Da je Hristos mislio da "vrata pakla" neće nadvladati dogmatski onda nikada se ne bi jeres ni jedna pojavila. Međutim, iz toga vidimo da se to odnosi na nešto drugo. Ono što ne mogu vrata pakla da nadvladaju to je taj spasonosni odnos sa Hristom...taj odnos ne može poremetiti ni lažna dogma u pogledu raznih dogmata..niti bilo šta drugo. Hristos i apostoli su znali i pisali da će doći razne jeresi i lažne dogme...i znali su da će mnogi iskreni verujući biti u takvim sredinama. Ali to ne znači da oni ne mogu sa Hristom ostvariti spasonosnu zajednicu i to Sotonu ljuti..on može nametnuti lažne dogme..mnogi mogu poći za njima ali opet ne mogu biti izgubljeni ako svoj život predaju Hristu.

Zato to priznanje Petra i Hristov odgovor i obećanje ne odnosi se na sigurnost dogme...već na taj spasonosni odnos koji neprijatelj ne može poremetiti pa makar držao u mraku i neznanju duše u pogledu bilo koje dogme.

Ali kao što rekoh apostoli nisu ni najavljivali da će se učenje nepromenjeno održati...najavili su uvlačenje lažnih učenja. Kažem, da je Hristos odlučio da Crkva ostane netaknuta u pogledu dogme ne bi se ni jedna jeres nikada pojavila. Učenje neće ostati netaknuto..to apostoli i kažu..tako da je pogrešan put tražiti kontinuitet dogme u svemu. Naravno, ako tragamo za apostolskim učenjem nije teško razumeti. Ali kontinuitet ne može biti u određenoj organizaciji jer mi ne znamo je li ona pala ili nije odmah. Mi to moramo proveriti Pismom. Jedini "kontinuitit" ima spasonosni odnos sa Hristom. To je Mire moj kontinuitit. Ostalo su samo pogrešne interpretacije onoga što je Hristos obećao Petru.
Koje li drskosti i gadosti!?!?!?

Bog kaže čovjeku: ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo! U onaj dan u koji s njega okusiš, zacijelo ćeš umrijeti! (Post 2,17)

A zmija "zagađuje" Božju riječ: "Nato će zmija ženi: "Ne, nećete umrijeti! Nego, zna Bog: onog dana kad budete s njega jeli, otvorit će vam se oči, (Post 3,4-5)

I ovako je, kako narod kaže, "od'kad je svita i vika". I zaista je tako, svjedočimo i ovdje, pogledajmo:

Bog i Spasitelj Isus Krist svojima kaže: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. (Mt 16,18)

A antikrist upregnuo svoje da viču:

Ali vidiš..to bi značilo da su vrata paklena nadvladala jer se u crkvi pojavljuju jeresi i lažne doktrine.
Bog svojima preko svetog apostola Pavla poručuje: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine. (1 Tim 3,15)

A antikristovi zagađuju Božju riječ i Božju istinu, ovako:

da je Hristos odlučio da Crkva ostane netaknuta u pogledu dogme ne bi se ni jedna jeres nikada pojavila. Učenje neće ostati netaknuto.
Bog Isus Krist svojoj Crkvi jamči svoju prisutnost do svršetka svijeta: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta." (Mt 28,19)

A antikrist svoje upregnuo da Isusa prave lažovom, ovako:

Ali kontinuitet ne može biti u određenoj organizaciji jer mi ne znamo je li ona pala ili nije odmah.
Očito je, "đavlina" i danas na isti način truje i u propast vodi ljude, kako je to učinio i kod prvih ljudi: "Ne, nije Bog tako rekao, nego ovako."
 
J

Jovan Prezviter

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
2.558
Koje li drskosti i gadosti!?!?!?

Bog kaže čovjeku: ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo! U onaj dan u koji s njega okusiš, zacijelo ćeš umrijeti! (Post 2,17)

A zmija "zagađuje" Božju riječ: "Nato će zmija ženi: "Ne, nećete umrijeti! Nego, zna Bog: onog dana kad budete s njega jeli, otvorit će vam se oči, (Post 3,4-5)

I ovako je, kako narod kaže, "od'kad je svita i vika". I zaista je tako, svjedočimo i ovdje, pogledajmo:

Bog i Spasitelj Isus Krist svojima kaže: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. (Mt 16,18)

A antikrist upregnuo svoje da viču:Bog svojima preko svetog apostola Pavla poručuje: a okasnim li, da znaš kako se treba vladati u kući Božjoj, koja je Crkva Boga živoga, stup i uporište istine. (1 Tim 3,15)

A antikristovi zagađuju Božju riječ i Božju istinu, ovako:Bog Isus Krist svojoj Crkvi jamči svoju prisutnost do svršetka svijeta: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta." (Mt 28,19)

A antikrist svoje upregnuo da Isusa prave lažovom, ovako:Očito je, "đavlina" i danas na isti način truje i u propast vodi ljude, kako je to učinio i kod prvih ljudi: "Ne, nije Bog tako rekao, nego ovako."
Da si upravu jeresi ne bi se pojavile. Prosto je razumeti. Nije akcenat na dogmi već na nečem drugom...ali otvorićemo temu za to posebno ako treba...
 
Top