Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ok..misliš na period posle utelovljenja. Mislim da sam razumeo. Ok, to jeste ista ličnost, osoba-Čovek.

Znaci Isus pre utelovljenja nije isti Isus koji je dosao na zemlju! A utelovljenjem je postao sta? Postao je drugaciji?

Znaci Bog ti se promenio ili sta?

- "JER JA GOSPOD NE MENJAM SE!"

Ajde se saberi i definisi ucenje, - da li je Isus isti pre posle i nakon utelovljenja? Ili se on tebi menja?

Ovaj stih ne govori o ovome..o karakteru...ovde Bog govori o svojoj smemoćnosti. Druga je ovo situacija.

Zasto onda Jovan Krstitelj nije pokazao Boga, nego je morao neko drugi da dodje?

[Jovan Krstitelj] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo...

A zasto je Isus "veci od Jovana Krstitelja" ako su obojica obicni ljudi i zasto mu kaze - "ti treba mene da krstis a ti li dolazis k meni"? I kako to da se "u ime coveka krstavamo" tj. U IME ISUSA???

MOZE LI SE U IME COVEKA KRSTAVATI?

Sem toga rekao si da "Boga niko ne moze spoznati" (tj. njegovu licnost) a kamo li pokazati!

Jovane, teologija ti je apsurdna!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zasto onda Jovan Krstitelj nije pokazao Boga, nego je morao neko drugi da dodje?

Pokazao je i Jovan Krstitelj...ali Isus je najbolje to učinio. On je odražavao savršeno karakter Božiji. Ali ne zato je sam Bog u telu već upavo kao Čovek. Tako je i morao pobediti greh najpre. Da je to kao Bog učinio ta pobeda ne bi bila realna i stvarna.

A zasto je Isus "veci od Jovana Krstitelja" ako su obojica obicni ljudi i zasto mu kaze - "ti treba mene da krstis a ti li dolazis k meni"?

Rekoh gore..najsavršeniji karakter je Isusov.

I kako to da se "u ime coveka krstavamo" tj. U IME ISUSA???

MOZE LI SE U IME COVEKA KRSTAVATI?

U ime onoga što je Isus učinio za nas. Time nam se pripisuje Hristov savršeni karakter. Kada se krstimo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rekoh gore..najsavršeniji karakter je Isusov.
Zasto, ako je i Jovan bio obican covek kao Isus zacet Duhom Svetim, zasto je onda Isusov karakter "savrseniji"? Nema poente!

Zasto Boga nismo mogli videti u bilo kom pravednom coveku, na primer u Jovu? Nego smo morali da cekamo na Isusa?

I zasto su "proroci zeleli videti ono sto (apostoli) gledaju" sta je to posebno bilo u Hristovoj licnosti ako je on tamo neki "obican covek"???

Totalno ti je apsurdna teologija!

U ime onoga što je Isus učinio za nas. Time nam se pripisuje Hristov savršeni karakter. Kada se krstimo.
Krstavamo se - "U IME OCA SINA I SVETOGA DUHA" ---> znaci na isti rang sa Bogom i Svetim Duhom si stavio coveka?

A na ovo mi nisi odgovorio:

Da li je Isus isti pre posle i nakon utelovljenja? Ili se on tebi menja?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovaj stih ne govori o ovome..o karakteru...ovde Bog govori o svojoj smemoćnosti. Druga je ovo situacija.

A ovo je opet druga situacija, mozda ce ti iz ovoga postati jasnije (otkrivenje 5):

"Videh u desnici Onog što seđaše na prestolu knjigu napisanu iznutra i spolja, zapečaćenu sa sedam pečata. I videh anđela jakog gde propoveda glasom velikim: Ko je dostojan da otvori knjigu i da razlomi pečate njene? I niko ne mogaše ni na nebu ni na zemlji, ni pod zemljom da otvori knjige ni da zagleda u nju. I ja plakah mnogo... A on rece ne placi jer gle nadvladao je Lav iz kolena judina! "

Kako to da je samo Isus dostojan da otvori tu knjigu? Jovane, niko nije kao Bog, apsolutno niko! A taj karakter Bozji ne moze niko drugi da otkrije coveku osim Isusa - Boga! Kao sto niko drugi nije bio dostojan ni pecate da razlomi a kamo li nesto drugo, niko nije kao on!

Ne mozes ti govoriti da neko drugi, neko obicno biće moze da nam pokaze karakter Bozji, ne moze, jer mi mozemo samo da naslutimo Bozji karakter iz prirode ili drugih stvorenja, ali da "vidimo Boga" sto je bila Isusova namera i misija da nam doslovno pokaze Boga, to nije mogao niko drugi osim njega! Tako je i Jakov video Boga "licem k licu", na to se misli, karakterno ga je video, nije mu video bubrege, vec ga je sagledao kao licnost! To je Hristos dosao da nam otkrije, a to moze jedino on, a ne neki obican covek ili andjeo!

Zato se i kaze da su "proroci i carevi zeleli videti ono sto vi gledate i ne videse"! Zato su se i andjeli radovali, zato su ga i mudraci docekali, jer se radjao Bog na zemlji, a ne obican covek!

Zamisli dodje ti neki andjeo i kaze ti "dosao sam da ti pokazem Boga, pogledaj me, ja sam Otac", Boze me sacuvaj! To nikad neces doziveti (osim ako ti se sam sotona ne javi) i nisi takvo nesto nikada ni procitao ni video da su andjeli radili, a koliko su oni svetiji pravedniji i savrseniji!?

Znaci ne mozes kroz andjela ili coveka videti Boga!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
poganin se moli i klanja čovjeku.

Klanjaš li se ti Isusu?

Od čega Spasitelj? To najpre moraš definisati. Možda ti i ne razumeš tačno o čemu govoriš.

Sveti Pavao je to definirao, ovako:

Tit 2,13-14: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. On sebe dade za nas da nas otkupi od svakoga bezakonja i očisti sebi Narod izabrani koji revnuje oko dobrih djela.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ovo je opet druga situacija, mozda ce ti iz ovoga postati jasnije (otkrivenje 5):

"Videh u desnici Onog što seđaše na prestolu knjigu napisanu iznutra i spolja, zapečaćenu sa sedam pečata. I videh anđela jakog gde propoveda glasom velikim: Ko je dostojan da otvori knjigu i da razlomi pečate njene? I niko ne mogaše ni na nebu ni na zemlji, ni pod zemljom da otvori knjige ni da zagleda u nju. I ja plakah mnogo... A on rece ne placi jer gle nadvladao je Lav iz kolena judina! "

Kako to da je samo Isus dostojan da otvori tu knjigu? Jovane, niko nije kao Bog, apsolutno niko! A taj karakter Bozji ne moze niko drugi da otkrije coveku osim Isusa - Boga! Kao sto niko drugi nije bio dostojan ni pecate da razlomi a kamo li nesto drugo, niko nije kao on!

Ne mozes ti govoriti da neko drugi, neko obicno biće moze da nam pokaze karakter Bozji, ne moze, jer mi mozemo samo da naslutimo Bozji karakter iz prirode ili drugih stvorenja, ali da "vidimo Boga" sto je bila Isusova namera i misija da nam doslovno pokaze Boga, to nije mogao niko drugi osim njega! Tako je i Jakov video Boga "licem k licu", na to se misli, karakterno ga je video, nije mu video bubrege, vec ga je sagledao kao licnost! To je Hristos dosao da nam otkrije, a to moze jedino on, a ne neki obican covek ili andjeo!

Zato se i kaze da su "proroci i carevi zeleli videti ono sto vi gledate i ne videse"! Zato su se i andjeli radovali, zato su ga i mudraci docekali, jer se radjao Bog na zemlji, a ne obican covek!

Zamisli dodje ti neki andjeo i kaze ti "dosao sam da ti pokazem Boga, pogledaj me, ja sam Otac", Boze me sacuvaj! To nikad neces doziveti (osim ako ti se sam sotona ne javi) i nisi takvo nesto nikada ni procitao ni video da su andjeli radili, a koliko su oni svetiji pravedniji i savrseniji!?

Znaci ne mozes kroz andjela ili coveka videti Boga!

Isus je zato najsavršenije održao karakter Boga. Više i bolje od svih proroka. Zato i kaže da je On "PRE" Avrama(čitaj i iznad svih proroka i pravednika pre Njega).
On za sebe takođe kaže da je "bez greha". Sasvim logično da je tako mogao savršeno pokazati karakter Božiji. Svi proroci su imali greh. On nije.

Natrag