Ovo nije lako pitanje....ako ćeš iskreno. Zašto? Zato što su ovo Božanske stvari. Mi znamo da je Bog na jedna da kažemo "neobjašnjiv" način povezan sa Mešijahom Hristom...naravno to nije ulivanje Božanske prirode..već je vezan na drugi način...u cilju spasenja.
Znaci nemas odgovor?
Ponovo te pitam:
Da li je Isus na nebu isti onaj Isus koji je bio na zemlji po licnosti?
Ali Isus Hristos kao naš Spasitelj i Mešijah naravno nije Božanstvo sa nebesa...jer nije ta priroda sa neba preneta na zemlju.
Zaboravi na trenutak na "prirodu", pitam te:
Da li je Isus na zemlji ista licnost kao Isus na nebu?
ali On jeste otkrio Boga..svojim karakterom..o tome smo pričali ako se sećaš. Otkrivenje Boga je u karakteru.
Niko ne moze otkriti Boga po karakteru ako on sam licno nije Bog! Zato tekst govori:
"ko je kao ja, nitko mi slican nije i ja svoje slave necu dati nikome"!
Znaci, Boga moze otkriti samo onaj koji je njemu identican - koji je Bog! A to ne moze biti nijedan covek andjeo ili stvorenje!
Ne, upravo jer je savršeni Božiji karakter On oslikao.
Ne moze niko pokazati Bozji karakter ako on sam nije Bog na zemlji, odnosno ako mu licnost nije identicna Bogu!
Mozes li ti oslikavati Bozji karakter?
Nikada!
To ne moze nijedno stvorenje, jer kaze:
NIKO MI SLICAN NIJE, I JA SVOJE SLAVE NECU DATI NIKOME!
Bog nikog ne cini sebi identicnim, ali je Isus njemu istovetan! Zato je on Bog, i zato smo kroz njega videli Boga! To kaze pismo!
Jeste, otkrio Ga je karakterom...prmerom koji je dao i nama da isto činimo i da pokažemo Oca ljudima.
To biblija ne uci, vec kaze da je Isus bio:
"
oblicje bica njegova" - Jovan.
"koji je obličje Boga, koji se ne vidi." - Pavle.
"
Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina" - Pavle.
"Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?" - Jovan.
"Šta beše ispočetka, šta čusmo, šta videsmo očima svojim, šta razmotrismo i ruke naše opipaše, o reči života. I život se javi, i videsmo, i svedočimo, i javljamo vam život večni, koji beše u Oca, i javi se nama; Šta videsmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu."
[Jovan Krstitelj] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo... Reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
JOVAN KRSTITELJ KOJI JE BIO PUN DUHA SVETOGA NIJE MOGAO DA POKAZE BOZJU LICNOST, A TI CES DA NAM POKAZES ILI NEKO OBICNO STVORENJE - ANDJEO?
JOVANE DODJI K SEBI!
Pa ja upravo i kažem da Božanstvo na nebesima nije Isus. Neki vidim i to veruju...prosto ne mogu da se načudim.
Bozanstvo na nebu jeste Isus!
Ime kao ime, sa ovim nema veze!
Ni Jahve nema jedno ime vec mnoga imena! Tako i Isus! Ali ti skreces temu na nebitne stvari!
Tvrdis da
ISUS NIJE ISUS NA NEBU, A U OTKRIVENJU ON SAM SEBE IMENUJE KAO ISUS! Samo razvodnjavas stvari. Zasto mislis da njegovo ime ne moze stvarno biti Isus i na nebu? Mozda to i jeste njegovo stvarno ime na nebu, pa mu je dato namerno na rodjenju, jer andjeo je rekao da ga tako nazovu, a ti Jovane razvodjavas ovo namerno da odrzis svoju nauku.
Ja sam neko ko ovde najjasnije odgovra na svako pitanej direktno i konkretno. Ne voilm okolišanje zaista.
Zasto onda vec jednom ne odgovoris konkretno na pitanje:
Da li je Isus na nebu ista licnost koja je bila na zemlji? Ili su to razlicite licnosti?